Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر "عمر ریاض عباس" روز چهارشنبه در حاشیه همایش «ظرفیت های آموزه های اسلام در تحقق همزیستی مسالمت آمیز» که به همت دانشگاه تهران برگزار شده است به خبرنگار ایرنا گفت این همایش ها نه تنها سنگ بنای اتحاد اسلامی است و سبب استحکام همزیستی مسالمت آمیز برای مسلمانان است، موقعیتی طلایی برای دستیابی به راهکاری‌های لازم در راستای حل اختلافات نیز هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که علاوه بر تدریس در دانشگاہ نومل پاکستان (national university of modern languages) به عنوان تحلیلگر سیاسی در حوزه بین الملل فعال است ادامه داد برگزاری کنفرانس‌های متعدد در سطوح ملی و بین المللی در راستای برقراری اتحاد اسلامی و تأثیر آنها گفت دانشگاه تهران با تمرکز بر موضوع "امنیت جهانی و وحدت مسلمانان"، فرصتی مغتنم برای تمام اقشار فرهیخته عالم اسلام فراهم کرده است تا گردهم آیند و با ارائه راهکار در جهت حل اختلافات موجود در امت اسلامی، ارایه کنند تا از تهدیدات پیش رو در امان بمانند .

به اعتقاد او چنین کنفرانس‌هایی می‌تواند نقش بسزایی در اتحاد جوامع اسلامی ایفا کند.

عمر ریاض عباس در ادامه با توجه به اهمیت و حساسیت موجود در منطقه خاورمیانه و تفاوت‌های قومی و مذهبی حاکم برآن در مورد راهکارهای لازم برای تحقق همزیستی مسالمت آمیز در این منطقه گفت که در حال حاضر مهم‌ترین مسئله خاورمیانه مسئله فلسطین است جایی که ملت مظلوم فلسطین مورد شدیدترین و ظالمانه ترین ظلم و ستم سازمان دهی شده قرار گرفته اند.

استاد دانشگاه پاکستان گفت که بنابراین ضروریست که تمام جوامع انسانی برای حل مسئله دیرینه فلسطین دست به دست هم داده و چاره‌ای بیندیشند.

وی تاکید کرد که در چنین شرایطی که خون مسلمانان بیگناه فلطسین ریخته می شود و منطقه به دست قدرت‌های استعماری و صهیونیست نابود شده؛ لازم است که سازمان همکاری های اسلامی و اتحادیه عرب دست به اقدامات عملی برای پایان بخشیدن به این مسئله بزنند و غیرت و همت خود را به صورت عملی به نمایش بگذارند.

عباس در خصوص تأثیر اختلافات مذهبی بر تحقق همزیستی مسالمت آمیز گفت که اگر اختلافات مذهبی به تلاش برای درک درست حقیقت و اتحاد لطمه‌ای وارد نکند به جای خود درست و قابل احترام است و در واقع لازمه همزیستی مسالمت آمیز احترام به عقاید و مقدسات یکدیگر است که به طور اصولی و احساسی تمام اعضای جامعه بشری به این نگاه به چشم احترام نگاه می کنند.

وی در خصوص اینکه چه کسانی یا چه عواملی باعث شکل گیری برخی سوء تفاهم‌های فرقه‌ای میان برادران شیعه و سنی می‌شود و اینکه راه مقابله با آن چیست؟ گفت که کسانی که به دنبال ایجاد تفرقه و نفاق بین اهل سنت و اهل تشیع هستند در واقع دشمن واقعی جهان اسلام و دست نشانده قدرت‌های شیطانی جهان هستند.

وی در مورد ریشه اختلافات اخیر میان برخی کشورهای اسلامی و اهداف عوامل ایجاد کننده آن گفت که هم اکنون عوامل تکفیری و قدرت‌های خارجی برای ایجاد اختلافات بین جوامع اسلامی سرگرم فعالیت هستند و تنها راه بر ملأ کردن دسیسه‌های آنان و حل منازعات و اختلافات موجود مذاکرات و ساز و کارهای سیاسی است.

وی همچنین در مورد سطح کنونی روابط دوجانبه ایران و پاکستان گفت که ایران و پاکستان دو کشور دوست و همسایه با اشتراکات فراوان فرهنگی مذهبی هستند و هم آهنگی و همکاری سازنده‌ای در زمینه‌های مختلف بین دو کشور در حال انجام است.

دکتر عمر ریاض عباس گفت که ایران بعد از تأسیس پاکستان به طور کامل از این کشور حمایت کرد و پایه‌های دوستی بین دو کشور از آن زمان تاکنون مستحکم‌تر شده است.
وی افزود اگر چه برخی عناصر؛ هر از گاهی در تلاش برای ایجاد خلل در روابط دو کشور هستند اما دوستی دیرینه و نا گسستنی بین دو کشور که بر پایه همزیستی مسالمت آمیز و محبت بینان گذاشته شده است، همچنان به قوت خود باقی است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایران فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۲۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران به اخراج ۴۰ استاد

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ضمن تکذیب خبر اخراج ۴۰ استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره ادعا‌های مطرح شده پیرامون «بازنشستگی» برخی اساتید این دانشگاه توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، حسین قناعتی درباره ادعا‌های مطرح شده از سوی رضا ملک زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مبنی بر اخراج یا بازنشستگی حدود ۴۰ نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: در دو سال و نیم گذشته استاد اخراجی در دانشگاه علوم پزشکی تهران نداشته‌ایم و این خبر کذبی است که متاسفانه در فضای مجازی و رسانه‌های معاند همچون ایران اینترنشنال پخش شده است.

وی با بیان اینکه انتظار نداشتیم یک استاد دانشگاه چنین سخن بگوید و شان استادی دانشگاه بالاتر از بیان غیر واقع است، توضیح داد: در دوره مدیریت تیم ما استاد اخراجی نداشته‌ایم. خود آقای دکتر ملک زاده بالای ۷۰ سال سن دارند و بالای ۴۰ سال است که در دانشگاه علوم پزشکی تهران استاد هستند. اساسا وقتی بالای ۴۰ سال از حضور یک استاد در دانشگاه می‌گذرد، ماندن آن استاد در دانشگاه نیاز به مجوز دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: علی رغم اینکه شخصا به عنوان رئیس دانشگاه حق بازنشستگی ایشان را داشتم موضوع را به هیئت امنای دانشگاه ارجاع دادم تا خدای نکرده مسئله تضاد منافع مطرح نشود. از این رو ما این موضوع را به هیات امنا بردیم؛ چراکه هیات امنا عملکرد اعضا هیات علمی را طبق گزارش معاونان مختلف بررسی می‌کند. نهایتا هیات امنا مجموعا به این نتیجه رسیدند که ملک زاده در دو سال اخیر فعالیت بایسته‌ای نداشته‌اند و رای به بازنشستگی ایشان دادند. لازم به ذکر است مصوبات هیئت امنا باید به تایید وزیر محترم بهداشت برسد؛ بنابراین آقای دکتر ملک‌زاده هنوز بازنشسته نشده‌اند.

«بازنشستگی اجباری» یک واژه طراحی شده توسط افراد با اغراض سیاسی است

قناعتی با تاکید بر اینکه چیزی به نام «بازنشستگی اجباری» یک واژه طراحی شده توسط افراد با اغراض سیاسی است، افزود: بازنشستگی معیار دارد و اساتید به سن خاصی که برسند بازنشسته می‌شوند. وقتی استادی بازنشسته می‌شود، جا برای جذب اساتید جوان‌تر باز می‌شود و ما از ردیف استخدام آن‌ها برای جذب و استخدام اساتید جوان‌تر استفاده می‌کنیم. از طرف دیگر گرچه با بازنشستگی رابطه استخدامی از لحاظ رسمی قطع می‌شود؛ اما تمام اساتید بازنشسته به نوعی با دانشگاه ارتباط دارند. بعضا اساتید بعد از بازنشستگی تا قبل از فوت هم با دانشگاه همکاری داشته‌اند و راه دانشگاه برای آن‌ها باز است. برای مثال استاد بهجتی که اخیرا بازنشسته شده‌اند هر روز در جلسات گزارش صبحگاهی دانشگاه شرکت دارند.

با اساتید بازنشسته قطع ارتباط نداریم

وی در خصوص اینکه چه تعداد از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران بازنشسته شده‌اند، بیان کرد: ما ۲۰۰۰ استاد در دانشگاه علوم پزشکی تهران داریم که به صورت نرمال و طبیعی هر سال موعد بازنشستگی حدود ۳۰ الی ۴۰ نفر از این اساتید می‌رسد. با این حال تا جایی که جا داشته باشد و فعالیت خود را حفظ کنند و در موارد بسیار نادری مانع رشد جوانتر‌ها نشوند؛ ما این اساتید را بازنشسته نمی‌کنیم و حتی اگر بازنشسته شده باشند از برخی از آن‌ها دعوت به همکاری می‌کنیم تا به صورت افتخاری یا قراردادی با ما همکاری کنند؛ بنابراین ما با اساتید بازنشسته به آن معنا قطع ارتباط نداریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به اینکه برخی اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص سن بازنشستگی به دیوان عدالت اداری شکایت کرده و دیوان عدالت اداری نیز رای به بازگشت این اساتید به دانشگاه داده است، تصریح کرد: بله، بر روی این امر که سن بازنشستگی ۳۰ یا ۳۵ سال خدمت باشد یک سوء تفاهمی صورت گرفته بود. برای مثال چند تن از اساتید دندانپزشکی بازنشسته شده بین سن ۳۰ تا ۳۵ سال خدمت به دیوان عدالت اداری در این رابطه شکایت کردند و با رای دیوان عدالت اداری حدود ۳ یا ۴ نفر از آن‌ها به دانشگاه برگشتند. بازنشستگی آن‌ها با نظر شورای گروه دانشکده آن‌ها بوده است.

بازنشستگی‌ها طبق روال قانونی بوده است

قناعتی در عین حال تاکید کرد: با این حال باید بگویم که این بازنشستگی‌ها هم طبق روال قانونی بوده است و کار ما قانونی بوده است. طبق قانون مصوب هیئت رئیسه قبلی و هیئت امنای قبلی دانشگاه این اساتید را بازنشسته کرده بودیم. تعبیر دیوان عدالت اداری این بود که سن بازنشستگی اساتید ۳۵ سال و نه ۳۰ سال خدمت باید باشد. درحالی که ما مصوبه‌ای داشتیم که سن بازنشستگی اساتید با ۳۰ سال خدمت باشد. درواقع ما بر اساس یک قانون خاص عمل کردیم و دیوان عدالت اداری نیز بر قانون دیگری استناد کرده است که خود این امر نیز محل بحث است، اما به هر حال ما به قانون احترام می‌گذاریم.

وی با یادآوری اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران، روند بازنشستگی‌ها را طبق قانون و روال همیشگی انجام داده است، درباره مولفه‌هایی که در مورد بازنشستگی اساتید مد نظر قرار می‌گیرد، گفت: در مساله بازنشستگی برخی مسائل لحاظ شده است، برای مثال در امر بازنشستگی استادی که قبلا خیلی فعال بوده، اما چند سالی است که دیگر کار نمی‌کند و به بخش خصوصی رفته است و یا اقداماتی مغایر با اصول دانشگاه و یا تضعیف روند اجرایی انجام می‌دهد، ملاحظاتی مد نظر قرار می‌گیرد. برخی اساتید ممکن است عدم حضور فعالانه در آموزش و پژوهش داشته باشند و تصمیم بازنشستگی برایشان گرفته شود. این تصمیم را یک هیاتی می‌گیرد. معمولا برای بازنشستگی‌ها خود روسای دانشکده‌ها اعلام می‌کنند و دانشگاه‌ها در این رابطه تصمیم گیری می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: مجموع بازنشستگی‌ها در دانشگاه علوم پزشکی تهران طی دو سال و نیم گذشته طبق روال بوده است. به صورت طبیعی وقتی ۲۰۰۰ استاد داشته باشیم این امر طبیعی است که سالی ۶۰ الی ۷۰ نفر به سن بازنشستگی برسند. در سال‌های گذشته و خارج از دوره مدیریتی ما نیز معمولا ۳۰ تا ۴۰ استاد در سال بازنشسته می‌شدند و مجموعه بازنشستگی اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران طی دو سال و نیم گذشته به نسبت دوره‌های قبلی زیاد‌تر نبوده است.

تکذیب نزول ۲۰۰ واحدی از رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران

قناعتی در پاسخ به ادعای مطرح شده دیگر مبنی بر نزول ۲۰۰ واحدی از رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: اینطور نیست، به این ادعا به صورت مفصل پاسخ خواهیم داد؛ چراکه یک شاخص واحد برای تعیین رتبه دانشگاه وجود ندارد و شاخص‌های مختلفی داریم. دانشگاه علوم پزشکی تهران در این دو و نیم سال دو بیمارستان جدید افتتاح کرد و برای اولین بار در تاریخ ایران توانست شعبه عظیمی را در کشور عراق با هزینه عتبه حسینی راه اندازی کند که از افتخارات کشور است و در جشنواره ثریا بین تمامی دانشگاه‌های کشور رتبه اول را به دست آورد.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه قرآن، فرصتی برای آشنایی ملت‌هاست/ فلسطین قطب‌نمای مسلمانان است
  • اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی کلید حل مسئله فلسطین است
  • پیش‌بینی استاد دانشگاه امام صادق از تورم امسال
  • رئیسی: امروز حقانیت مسئله فلسطین و موضع مدافعان آن برای مردم دنیا اثبات شده است
  • مقاومت غزه مسئله فلسطین را به مسئله جهان بشریت تبدیل کرده است
  • مقاومت جانانه مردم غزه مسئله فلسطین را به مسئله جهان بشریت تبدیل کرد/ به حمایت خود از آرمان فلسطین افتخار می‌کنیم
  • مقاومت و ایستادگی مردم غزه مسئله فلسطین را به مسئله جهان بشریت تبدیل کرده است
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ تن در حمله آمریکا به «دیرالزور»
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ نفر در حمله آمریکا به «دیرالزور»
  • واکنش رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران به اخراج ۴۰ استاد