Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@04:33:37 GMT

قیمت واقعی ارز در شرایط کنونی چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۲۹۲۹

قیمت واقعی ارز در شرایط کنونی چقدر است؟

علی قنبری، کارشناس مسائل اقتصادی، در رابطه با وضعیت بازار ارز به خبرآنلاین گفت: بازار ارز گرچه تحت تاثیر مسائل سیاسی و روانی قرار دارد و نسبت به بازارهای دیگر بیشتر متاثر مسائلی از این دست است اما باز هم تعیین کننده اصلی برای نرخ آن همان عرضه و تقاضا است. به این اعتبار می توان گفت مسئولان امر بهتر است که اظهار نظر در این رابطه را به بانک مرکزی و رییس آن واگذار کنند تا از تشتت نظر جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در پاسخ سئوالی در خصوص مبنای گفته های وزیر اقتصاد مبنی بر این که قیمت واقعی دلار در ایران را هشت هزار تومان است، گفت:ایشان تاکید دارند اگر وضعیت روانی آرام شود، قیمت ها ریزش می کند، اما به نظر من قیمت واقعی دلار حدود ۱۳ هزار تومانی است که اکنون در بازار خرید و فروش می شود. درنتیجه اظهاراتی از این دست هر کاربردی که داشته باشند، به اقتصاد و قوانین آن مربوط نیست و باز هم تاکید دارم بهتر است در این حوزه اظهارات مسئولان دیگری به غیر رییس کل و مدیران بانک مرکزی، متوقف شود.

وی تاکید کرد: پایداری قیمت ها در محدوده ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان به رغم اتفاقات سیاسی رخ داده نشان می دهد این قیمت واقعی است چرا که نه اتفاقات مثبت ریزش چندانی در بازار ایجاد می کند و نه اتفاقات منفی افزایش چندانی را رقم می زند . از این رو به نظر می رسد باید با پذیرش قیمت های جدید ، تدابیری برای تقویت ارزش پول ملی اندیشیده شود. 

وی تاکید کرد: هر چند سیاستگذاران بای مانع از ورود دلالان به بازراهایی نظیر بازار ارز شوند اما نباید با اظهاراتی زمینه را برای سردرگمی فعالان بازار و فعالان اقتصادی فراهم کنند. معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی، از بانک مرکزی خواست تمهیداتی بیاندیشند که هر چه زودتر ارز تک نرخی شود. وی افزود: در این صورت ثبات و اطمینان به بازار ارز باز خواهد گشت.

مدرس اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس در رابطه با اینکه از یکسو بانک مرکزی وعده تشکیل بازار متشکل ارز را می دهند و از سوی دیگر وعده داده می شود که سامانه نیما نیز حفظ می شود، پاسخ داد: دلیل این مساله به پراکندگی تصمیم گیران باز می گردد. از یک سو بانک مرکزی به عنوان تنها نهاد متشکل پولی در کشور فعال است و از سوی دیگر شورای هماهنگی اقتصاد سه قوه نیز نظراتی دارد. دولت نیز در فرصتهای مختلف تلاش می کند با اعمال نظر، شرایطی دیگر را رقم بزند. درنتیجه دخالت در این بحث افزایش یافته و همین سبب می شود تا تصمیمات به اندازه کافی کارساز نباشند.

باید از فرودستان حمایت کافی صورت بگیرد 

قنبری در بخش دیگری از سخنانش به اظهارات ضد و نقیض درباره ماندگاری یا عدم ماندگاری ارز ۴۲۰۰ تومانی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه دولت باید ارز کالاهای اساسی را هم حذف کند، توضیح داد: این مساله بر معیشت فرودستان اثرگذار خواهد بود و من شدیدا معتقدم که حمایت از این بخش ها باید در دستور قرار گیرد. گرسنگی در حال تبدیل شدن به یک پدیده وسیع در کشور است و اقتصاد رفاه به این مساله توجه ویژه دارد. اشکال حمایتی نقدی و غیر نقدی از بهترین راه حل هایی است که می تواند بهبود شرایط برای این اقشار را فراهم آورد.

او با اعلام این که خط فقر در کشور رو به گسترش است، گفت: حمایت صرفا نباید از افراد ناتوان یا بخش هایی باشد که زیر نظر کمیته امداد هستند، بلکه بخش اصلی حقوق بگیران، طبقه کارگر و کشاورزان را شامل می شود. چیزی نزدیک به ۵۰ درصد جامعه در یک ساله گذشته دچار مشکلات شدید شدند و حتی بخش هایی در تامین کالری لازم بدن ناتوان شدند. باید از همه این بخش ها حمایتهای لازم صورت بگیرد. با وجود چالش هایی از این دست، این روش بهتر از روش کنونی است که عده ای قلیل می توانند ثروتهای فراوانی به دست آورند.

۲۲۳۲۲۸

کد خبر 1273675

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارز بازار طلا و ارز ارز تک نرخی فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۲۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین، اقتصاد جهانی با ریسک‌های بزرگ انرژی، تنش‌های منطقه‌ای، بحران مالی بانک‌ها و ... مواجه است و همین مسئله، ضرب‌آهنگ تحولات کوتاه‌مدت آن را بالا برده است؛ اما از منظر بلندمدت، صندوق بین‌المللی پول در گزارش جدید خود به رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۴ خوش‌بین شده و برآورد خود را با ۰.۱ درصد افزایش به ۳.۲ درصد رسانده است.

صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال جاری را ۳.۳ درصد پیش‌بینی کرده و نرخ تورم مصرف‌کننده را نیز با ۴ واحد درصد به ۳۷.۵ درصد تنزل داده است. همچنین در این گزارش، نرخ بیکاری ایران با بهبود ۰.۱ واحد درصدی نسبت به گزارش سال قبل به ۸.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.

این نهاد بین‌المللی اعلام کرده است که سرعت رشد اقتصادی به دلیل عوامل کوتاه‌مدت، مانند هزینه‌های استقراضی همچنان بالا و لغو حمایت مالی همچنین اثرات بلندمدت ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، حمله روسیه به اوکراین، رشد ضعیف در بهره‌وری و افزایش چندپارگی ژئواکونومیک، پایین است و هم‌زمان هشدار داده که تجزیه ژئواکونومیک می‌تواند با موانع بیشتر بر سر جریان کالاها، سرمایه و مردم تشدید شود که حاکی از کاهش سرعت عرضه است.

صندوق بین‌المللی پول، گرچه در گزارش خود رشد پیش‌بینی شده برای اقتصاد آمریکا را ۰.۶ درصد نسبت به ۲.۱ درصد قبلی افزایش داده اما درعین‌حال، برآورد خود از رشد اقتصاد منطقه یورو را با ۰.۱ درصد کاهش به ۰.۸ درصد کاهش داده و تخمین رشد آلمان و فرانسه را نیز هرکدام ۰.۳ درصد پایین آورده و به ترتیب ۰.۲ و ۰.۷ درصد اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید:

هشدار صندوق بین‌المللی پول به بانک‌های مرکزی؛ مراقب باشید

فارغ از داده‌های صندوق بین‌المللی پول که شتاب رشد اقتصاد منطقه یورو را کاهشی برآورد می‌کند، داده‌های یورواستات از بهبود صادرات و رشد مازاد تجاری منطقه یورو حکایت دارد که نشان می‌دهد این اتحادیه بدترین وضعیت اقتصادی خود را در قالب ۶ فصل رکود متوالی پشت سر گذاشته و بازگشت آرامی را تجربه می‌کند.

در بازارهای جهانی، قیمت طلا از جهش بازماند؛ زیرا تقاضا برای طلا در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه تا حدی فشار ناشی از بازدهی بالاتر خزانه‌داری آمریکا را جبران کرد. در معاملات امروز بازارهای جهانی، بهای هر اونس طلا به ۲۳۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید و هر اونس طلای آمریکا با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۳۹۹ دلار و ۶۰ سنت رسید.

همچنین در بازار جهانی نفت نیز قیمت نفت با وضعیت خوبی مواجه نبود و تحت تأثیر نگرانی‌ها نسبت به تقاضای جهانی به دلیل ضعف اقتصادی چین و احتمال رشد ذخایر آمریکا، کاهش یافت. در معاملات امروز، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، با ۵۶ سنت معادل ۰.۶۲ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. گرچه قیمت‌ها در بازار نفت فعلاً کاهشی شده؛ اما خبرها حاکی از این است که چین برای جبران افزایش اخیر قیمت جهانی نفت، قیمت خرده‌فروشی بنزین و دیزل را افزایش داده است.

یک خبر دیگر در بازار نفت حاکی از این است که بزرگ‌ترین پالایشگر نفت هند در تلاش است محوله‌های نفتی که از آمریکا خریداری کرده است را دوباره به فروش برساند. تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان می‌دهد که احتمالاً نفت بیشتری از سوی روسیه به این کشور آسیایی روانه شده و پالایشگاه هندی از خرید نفت آمریکا پشیمان شده است.

شرایط نوسانی بازار رمزارزها نیز خبر دیگری است که به آن نی پردازیم. بیت کوین بعد از افت قیمت اخیر، در معاملات امروز توانست تا حوالی ۴ درصد رشد قیمت را تجربه کند؛ اما این رشد ماندگار نبود و در ادامه دوباره به محدوده منفی برگشت. در زمان نگارش قیمت هر بیت کوین به ۶۱ هزار و ۵۱۹ دلار رسید که حدود ۰.۴ درصد کمتر از قیمت‌های روز سه‌شنبه است.

کد خبر 845312 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم رشد اقتصادی

دیگر خبرها

  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ دو سوم تهرانی‌ها کالابرگی شدند
  • صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد | تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود
  • چیزی فراتر از یک جنگ در جاده‌ های ایران در حال وقوع است
  • کاهش هیجانات بازار ارز با توقف شوک‌های سیاسی
  • چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی در راه بازار / نقدینگی افزایش می‌یابد؟
  • تاکید مدیر کل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد بر رونق اقتصاد هنر
  • نفع نوسان نرخ ارز برای دولت چیست؟/ روایت جدید وزیر اقتصاد را بخوانید
  • تاکید استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم اعتماد به جوانان
  • تاکید استاندارآذربایجان شرقی بر لزوم اعتماد به جوانان در بخش اقتصادی
  • اقتصاد به‌صورت واقعی به مردم واگذار شود