Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به تهیه ۶۰۰ طرح جداسازی آب شرب از آب خام در شهرها و تصویب ۳۴۰ طرح در وزارت کشور و ابلاغ آن به شهرداری‌ها، اجرای این طرح را راهکاری در جهت سازگاری با کم آبی بویژه در مناطق خشک کشور دانست.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، مهدی جمالی‌نژاد که عصر امروز (چهارشنبه) در نشست فضای سبز شهری با رویکرد سازگاری با کم آبی در وزارت نیرو سخن می‌گفت، افزود: پایه گذاری پروژه ملی "مطالعه، طراحی و احداث شبکه آبرسانی و آبیاری فضای سبز شهری" توسط وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه از سال ۱۳۷۹ آغاز شده و تقریباً ۶۵ درصد جمعیت شهری کشور، تحت پوشش مطالعات طرح جداسازی شبکه آب شرب از فضای سبز قرار دارند، و میانگین اجرای طرح در شهرداری‌های دارای طرح مصوب، حدوداً ۲۰ درصد می‌باشد و ضرورت دارد که اجرای این طرح در اولویت مدیریت شهری قرار گرفته و متناسب با آن منابع اعتباری لازم در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمالی نژاد در ادامه برخی روش‌های سازگاری با کم آبی در شهرها را معرفی نمود که عبارت بود از استفاده از گونه‌های گیاهی مقاوم و کم آب بر و متناسب با اقلیم هر منطقه، استفاده از منظر خشک در طراحی سیما و فضاهای شهری، بازچرخانی آب و استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز شهری و تلاش برای کاهش تبخیر در سطح فضای سبز و منابع روباز آب در شهرها.

وی همچنین اضافه کرد: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور تاکنون ۲۴۸ دوره آموزش تخصصی فضای سبز برای کارکنان شهرداری‌ها برگزار و ۱۳ عنوان کتاب تخصصی در این زمینه چاپ کرده است.

جمالی نژاد در ادامه به اولویت‌های شهرداری‌ها در این حوزه اشاره نمود و به شناسایی و استفاده بهینه از منابع آبی پایدار با اولویت پساب تأسیسات و فاضلاب و سایر آب‌های نامتعارف، توسعه کمربند سبز شهرها با هدف کنترل کالبدی شهر، استفاده از فناوری‌های نوین در توسعه و نگهداشت فضای سبز نظیر پشت بام‌های سبز و فضای سبز عمودی اشاره نمود.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در ادامه تاکید نمود: شناسایی و ثبت اطلاعات و جلوگیری از تخریب باغات شهری و تغییر کاربری آنها و حفظ و احیای باغ‌های عمومی شهری با استفاده از دانش بومی و الگوی سنتی باغ ایرانی باید در اولویت کاری شهرداری‌ها و شوراها قرار گیرد.

وی همچنین بر آموزش شهروندی و ارتقا آگاهی‌های عمومی و برنامه‌ریزی برای جلب مشارکت مردم در این حوزه و افزایش بهره‌گیری از ظرفیت واقفین، خیرین، تشکل‌های تخصصی و سمن‌ها در حوزه فضای سبز شهری تاکید نمود.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در ادامه تعامل و همکاری سازنده وزارت نیرو و وزارت کشور در موضوع آب و مسوولیت‌های مدیریت شهری را بسیار بااهمیت برشمرد و گفت: موضوعات عمده در این حوزه عبارتند از جداسازی آب شرب از آب خام در شهرها و همچنین مهندسی رودخانه‌های عبوری از شهرها و تفکیک وظایف و مسوولیت‌های وزارت نیرو و واحدهای تابعه آن با شهرداری‌ها با توجه به عبور حدود ۱۷۵۰ کیلومتر مسیل و رودخانه از شهرها که نیازمند بهسازی، لایروبی و مدیریت صحیح می‌باشند.

جمالی نژاد همچنین گفت: برنامه‌ریزی برای انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک وزارت نیرو و وزارت کشور در حوزه مأموریت‌های مختلف و مشترک دو دستگاه مراحل نهایی را طی می‌کند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همچنین ضمن تاکید بر این که تعهدات قانونی و مفاد مصوبات هیأت وزیران در این حوزه به صورت جدی باید در دستور کار شهرداری‌ها قرار گیرد، اظهار کرد: در این موضوع پیگیری‌ها و هماهنگی ملی نیز از سوی وزارت کشور بویژه در زمینه‌های قانون هوای پاک و تکلیف شهرداری‌ها به تهیه طرح‌های جداسازی آب شرب از آب خام و عملیاتی نمودن آنها و اجرای مفاد مصوبه هیأت وزیران در زمینه سند آسیب شناسی فضای سبز شهری در حوزه تأمین اراضی بستر رودخانه‌ها و تأمین پساب در حال انجام است.

انتهای پیام‌

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آب شرب مهدي جمالي نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۳۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در اولین گردهمایی مراکز نوآوری دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری، مراکز نوآوری و کارآفرینی را از ارکان اصلی جامعه فناور کشور دانست که به خاطر ساختار چابک و رویکرد هدفمندشان، برطرف‌کننده خلاء در مراحل ابتدایی تا میانی در اجزاء مختلف فناوری کشور هستند.
سجاد محمدعلی نژاد گفت: انواع مختلف مراکز نوآوری و کارآفرینی برای پوشش مدل‌های مختلف خلق فناوری و پاسخ به نیازها، در حال شکل‌گیری و ارائه خدمات - به ویژه خدمات با ارزش افزوده بالا - به تمامی کنش‌گران در زیست‌بوم فناوری و نوآوری هستند.
وی افزود: این مراکز در حال حاضر به منظور حمایت از کسب‌وکار‌های فناورانه و خلاقانه، به ایجاد پیوندی هدفمند میان کارآفرینان، دانشجویان، دانش‌آموختگان و مراکز تحقیقاتی آموزشی و صنعتی می‌پردازند ولی برای کمک به خلق فناوری‌های جدید و حل چالش‌های چند بعدی و یافتن پاسخ‌های حل یک مسئله در فناوری‌های دیگر، نیاز به شبکه شدن با یکدیگر دارند.
معاون وزارت علوم تأکید کرد: مراکز نوآوری و کارآفرینی در صورت حرکت به سمت تأمین بخشی از نیاز‌های زنجیره‌های ارزش، مورد حمایت ویژه معاونت فناوری و نوآوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار می‌گیرند.  

دیگر خبرها

  • ضرورت تامین روشنایی محله های بی دفاع شهری
  • اجرای ۸ پروژه عمرانی در پیربازار با اعتبار ۴ میلیارد تومانی
  • ضرورت آگاهی و اطلاع شهروندان از شگرد‌های جدید کلاهبرداری در فضای مجازی
  • احداث گلخانه در جهت خودکفایی شهرداری در تولید انواع گل + فیلم
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  •  خودکفایی شهرداری شهرکرد با احداث گلخانه
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند