Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید فروتن رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعات ایران در این مراسم ضمن خوشامدگویی به حضار گفت: سومین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی با بیستمین سالگرد تأسیس انجمن صنفی عکاسان مطبوعات همزمان بود. از عکاسان مطبوعات درخواست می‌کنم، اکنون که درختی میوه داده و هر روز میوه‌های آن پربارتر می‌شود بیایند و عضو انجمن شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون انجمن تنها شامل هفت عضو هیئت‌مدیره نیست و با افزایش تعداد اعضا قدرت آن بیشتر خواهد شد. با توجه به صحبتی که با داوران داشتیم معتقد بودند عکاسان ما در برخی از حوزه‌ها به آموزش نیاز دارند. امیدوارم بتوانیم امسال با آموزش عکاسان به تعاریف استانداری برای آنها برسیم. امسال برای پیدا کردن اسپانسر مشکل داشتیم و هر جا که می‌رفتیم به در بسته می‌خوردیم. تا اینکه وزارت ارتباطات، انجمن عکاسان دفاع مقدس، آقای مسجد جامعی و… به کمک ما آمدند. امیدوارم بیستمین سال تأسیس انجمن سال خوبی برای ما و عکاسان مطبوعات باشد.

در ادامه جایزه سال انجمن ایراسوگرافی به بیتا امامی اهدا شد.

نریمانی در پایان از کسانی که آنها را برای برگزاری این دوره از اعطای نشان سال کمک کرده بودند تشکر کرد.

در ادامه در بخش پیشگامان از عکاسانی به نام مرتضی خاکی، مریم زندی، کاوه کاظمی و عباس میرهاشمی تجلیل شد.

زندی پس از اینکه از او تجلیل شد، بیان کرد: از انجمن تشکر می‌کنم من را تقدیر کردند گرچه من هیچ وقت انتظاری نداشته چون کاری که دوست داشته‌آن انجام داده‌ام این تشویق‌ها باعث دلگرمی برای انجام کارهای بهتر می‌شود. بالاخره چه خوب است که نمی‌گذارند آدم حتماً با صندلی چرخ دار راه بیفتد آنوقت تقدیر کنند.

همچنین کاظمی گفت: خیلی اهل جایزه و تشویق نیستم ولی انجمن که به من پیشنهاد داد قبول کردم. چهل سال به صورت آزاد بدون حاشیه عکاسی کردم. امیدوارم موجودیت عکاس به رسمیت شناخته شود و مطبوعات ما از عکاسان استفاده و از آنها تقدیر کند.

سیدجمال هادیان هم بیان کرد: شما عکس نمی‌گیرید، عکس را می‌سازید حیف است که بگوییم عکاس عکس می‌گیرد. او در ادامه خاطره‌ای را تعریف کرد.

محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با بیان اینکه عکاسان اصولاً در رسانه در اقلیت هستند، گفت: ولی خوشحالم که این اقلیت بیشتر از آن اکثریت چنین انجمنی دارد. اینکه از آقای میرهاشمی تقدیر کردید حرکت شایسته و اثرگذاری بود چون ما عموماً برای هم نبوده‌ایم و تنها کنار هم بوده‌ایم. امروز جنگ اصلی جنگ رسانه‌ای است و حضور عکاسان و اهالی رسانه یک وظیفه برای آنهاست. امروز به جمع رسانه میلیاردها افراد اضافه شده و هر کس با دوربین خود خبرساز می‌شود. شما به عنوان یک صاحب فن باید بتوانید پیشرو باشید.

برگزیدگان این دوره از اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی به ترتیب زیر است:

بخش منتخب مردمی:

اثر سعید زارعیان با عنوان «جنگ ستارگان»

بخش محیط زیست:

مجموعه عکس سلمان سام دلیری و تک عکس ابوالفضل نساعی

بخش پرتره:

مجموعه عکس مجید عسگری‌پور و تک عکس سجاد صفوی دهکردی

بخش ورزشی:

مجموعه عکس جاوید نیک‌پور و تک عکس مهدی بلوریان

بخش مستند اجتماعی:

مجموعه عکس عبدالله حیدری و تک عکس علی نجات‌بخش‌اصفهانی

بخش عکس خبری:

مجموعه عکس خبری مرتضی جاودیان‌اصل و تک عکس محسن بخشنده رحمتی

۵۷۲۴۳

کد خبر 1274122

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خانه هنرمندان ایران یونس شکرخواه هنرهای تجسمی عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۴۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس «سفر آخر» که روایت‌گر داستان یک عکس دیده شده از شهید مرتضی آوینی است، عصر یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ گالری شماره یک خانه عکاسان ایران افتتاح شد.

در افتتاحیه این نمایشگاه که متشکل از ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی که عکس‌هایشان در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است، حضور داشتند و با شور و هیجان در حال بیان خاطرات با یکدیگر بودند و گاهی با هم از دیدن یکی از تصاویر افسوس می‌خوردند و گاهی نیز با هم لبخند می‌زدند.

«سفرِ آخر» نمایشگاه عکس‌هایی از این عکاسان است که از آغاز تشکیل گروه «روایت فتح» به همراه شهید مرتضی آوینی بوده و در کنار او و گروهش، عکاسی کرده‌اند. نمایشگاه با استفاده از روایت، به بخش‌های مختلف تقسیم شده است که داستان سفر آخر گروه به مناطق جنگی جنوب در فروردین ۱۳۷۲ از مهم‌ترین بخش‌های نمایشگاه به حساب می‌آید.

مرتضی شعبانی از دوستان نزدیک شهید آوینی، یکی از هنرمندانی است که عکس‌هایش در نمایشگاه «سفر آخر» به نمایش درآمده است. وی همچنین بانی برگزاری این نمایشگاه بوده است و عکس‌های خود و دیگر دوستان عکاس و تصویربردار را از پشت صحنه «روایت فتح» جمع آوری، انتخاب و همراه خانه عکاسان ایران برای نمایش، مدیریت کرده است.

علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود با آن شخصیت تمامی ندارد

سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران درباره برگزاری این نمایشگاه در سالگرد شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه «سفر آخر» شامل عکس‌هایی از سفر گروه فیلمسازی شهید آوینی به مناطق جنگی جنوب کشور در فروردین ۱۳۷۲ است که منجر به شهادت مرتضی آوینی می‌شود. این نمایشگاه به فریم‌های آخری که از شهید آوینی در این سفر ثبت شده، اختصاص دارد و به شیوه جدیدی ارایه شده است.

وی همچنین توضیح داد: علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود هنرمندان با وی تمامی ندارد و این نمایشگاه نیز بهانه‌ای جدید برای پرداختن به شخصیت این شهید بزرگوار برای علاقه‌مندان به او و کسانی که به او تمسک دارند، است. سعی کردیم این نمایشگاه را به شیوه و مدلی جدید ارایه کنیم و در کنار عکس‌ها، دوربین‌هایی که در آخرین روز تصویربرداری شده، دست‌نوشته‌های شهید و …را به نمایش گذاشته‌ایم.

نمایش ۷ دقیقه از پشت صحنه‌های «روایت فتح»

باقری بیان کرد: در نمایشگاه همچنین از فیلمی ۷ دقیقه‌ای از پشت صحنه‌های «روایت فتح» که تا به حال دیده نشده یا کمتر دیده شده‌اند، بهره گرفتیم و در فضای نمایشگاه پخش می‌کنیم.

از عکس‌های جالب توجهی که در این نمایشگاه روی دیوار رفته است، عکس‌های مربوط به جوانی و نوجوانی شهید آوینی است. همچنین، عکس‌هایی از لحظه شهادت و لحظاتی پس از شهادت مرتضی آوینی و محمدسعید یزدان پرست از جمله عکس‌های ناراحت کننده و دردناک نمایشگاه است.

هر چه در مورد شهید آوینی کار شود، کم است

اصغر بختیاری در زمان حیات سیدمرتضی آوینی مدیر تولید گروه «روایت فتح» بود و بعد از شهادت او قدم در عرصه ساخت مستند گذاشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تجربه همکاری با شهید آوینی و حال و هوای نمایشگاه «سفر آخر» بیان کرد: من سال ۱۳۶۶ با آقا مرتضی آشنا شدم زمانی که در گروه روایت فتح صداوسیما بودم. وقتی جنگ تمام شد در مجموعه جدید «روایت فتح» مدیر تولید بودم و در شهرهای سوسنگرد، بستان و هویزه و خرمشهر مستند ساختیم که آخرین فیلم، «شهری در آسمان» بود و در نهایت به فکه ختم شد. نمایشگاه حاضر بسیاری از خاطرات مشترک مان را زنده کرد؛ عکس‌های مربوط به فکه را من و آقای شعبانی ثبت کردیم و بقیه عکس‌ها را آقای قدمی، رجبی و جعفری گرفتند.

وی گفت: تاکنون کارهای بسیاری شده است که همه آنها مهم و تاثیرگذار بوده‌اند اما هر چه کار در مورد شهید آوینی شود، به نظرم کم است. آقای آوینی مهندس، آرشیتکت، شاعر، فیلمساز و نویسنده بود و هم موسیقی و هم سینما را می‌شناخت و هر کسی با توجه به رویکردی که دارد، می‌تواند او را بشناسد و جای کار نیز دارد.

نمایشگاه «سفر آخر» از دوشنبه ۳ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری «شماره یک خانه عکاسان ایران» واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقه‌مندان است.

کد خبر 6084921

دیگر خبرها

  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی
  • فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار
  • ثبت نام ۱۶۱۸ نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن کریم
  • گران‌ترین پاداش صرفه جویی در مصرف برق مشخص شد | ۴۷ میلیون جایزه برای مشترکان خانگی
  • رتبه اول خراسان رضوی در تعداد حافظ و قاری بین‌المللی
  • رژیم‌ صهیونیستی ضعیف و فاقد راهبرد مشخص است
  • رژیم‌صهیونیستی ضعیف و فاقد یک راهبرد مشخص است
  • «نون خ ۵» چهره زیبای سیستان و بلوچستان را به مردم نشان داد
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی
  • اعطای ۴۷ گواهی مدیریت سبز به ادارات اصفهان در زمینه مدیریت پسماند