Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کنت پولاک» و «پال پیلار» دو کارشناس کارکشته‌ای که در رسانه‌ها و محافل پژوهشی آمریکا نام و اعتباری دارند در نشستی به میزبانی «مرکز منافع ملی» به دولت آمریکا هشدار دادند که خروج واشنگتن از برجام باعث شده است ایرانی‌ها اعتماد کمتری به ایالات متحده داشته باشند و از مذاکره با آن در خصوص هر گونه توافق جدید بیزار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پولاک که به عنوان پژوهشگر امور نظامی و سیاسی خاورمیانه در مؤسسه «امریکن اینترپرایز» فعالیت می‌کند در میزگردی با حضور برخی از چهره‌های مطرح رسانه‌ای و عملی در آمریکا گفت: رویکرد ترامپ (در قبال ایران) تحمیل شکست به خود است.
پیلار» که پیشتر رئیس بخش تحلیل در «مرکز ضدتروریسم» سازمان سیا بوده است، در این مورد مشخصاً به دوازده شرط مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اشاره کرد و گفت: این شروط به مثابه ضرب‌الاجلی است که هیچ کشوری آن را هرگز نمی‌پذیرد. وی اظهار داشت: این واقع‌بینانه نیست که بپنداریم ایران سر میز مذاکره بنشیند و هر آنچه را که از آنها خواسته شود بی‌چون و چرا قبول کنند.
پیلار ادامه داد: اگر آمریکا همچنان به مفاد برجام پایبند بود ایران نیز همین کار را می‌کرد، کما اینکه ایران یک سال بعد از خروج آمریکا همچنان به آن پایبند بوده است.
نشریه نشنال اینترست در این راستا به دولت آمریکا یادآور شد که سازمان ملل، سرویس تحقیقات کنگره و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره تأیید کرده‌اند که ایران به توافق هسته‌ای متعهد بوده است. اما خروج آمریکا از برجام، تحریم‌های تازه این کشور علیه ایران و تنش‌های فزاینده احتمال درگیری نظامی را افزایش داده است.
در چنین شرایط تنش‌زایی، آمریکا مدعی است که به مذاکره علاقه دارد. پولاک اظهار داشت که اقدامات واشنگتن روی درخواست آمریکا برای امضای یک توافق جدید تأثیر معکوس دارد. وی هشدار داد: اظهارات ترامپ در چارچوب سیاست ایران، کارساز نیست.
پولاک و پیلار هر دو توافق دارند که ایرانی‌ها اعتماد کمتری به واشنگتن دارند و به دلیل خروج آمریکا از برجام، از مذاکره در خصوص هر گونه توافق جدید بیزار هستند و این قابل درک است.
پولاک ادامه داد: من معتقدم که هدف ترامپ دستیابی به یک برجام بهتر است. اما این کار همیشه سخت بوده و این بار بسیار غیرمحتمل است. به گفته این کارشناس، ایرانی‌ها بیش از پیش ناخرسند هستند زیرا شاهد شکوفایی اقتصادی که در چارچوب برجام وعده آن داده شده بود، نبودند. علاوه بر این، آنها از بازگشت تحریم‌های آمریکا عصبانی هستند. ایرانی‌ها مردمانی ملی‌گرا هستند که آمریکا را مقصر بخش زیادی از وضعیت جاری می‌دانند.
پیلار نیز گفت که تحریم‌های آمریکا شدید بوده و وعده‌های اروپا برای ایجاد سازوکاری به منظور مقابله با این تحریم‌ها بی‌اثر بوده است. این کارشناس نسبت به اینکه سیاست فعلی دولت آمریکا در قبال ایران تا حد زیادی مبتنی بر سیاست داخلی این ایالات متحده و رویکرد ضد اوبامایی است، ابراز نگرانی کرد. وی همچنین تاکید کرد نکته مهم آن است که جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز زیر نظر گرفته شود چرا که وی حامی جنگ و براندازی در ایران است.
در عین حال، پولاک خاطرنشان کرد که وی تردید دارد ایران «بخواهد رفتار معناداری در قبال امریکا داشته باشد.» به عقیده وی، ایران منتظر انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکاست و امیدوار است رئیس جمهوری تازه‌ای بر سر کار آید که رویکرد غیرخصمانه‌تری داشته باشد.
شماری از نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از اقدمات ضدایرانی ترامپ به شدت انتقاد کرده‌اند و مترصد هستند تا با کنار زدن رئیس جمهوری فعلی، فرصتی به دست آورند تا کشور را از بحرانی که با خروج از توافق هسته‌ای ایجاد شده است نجات دهند. این نامزدها وعده داده‌اند در صورت پیروزی و راهیابی به کاخ سفید واشنگتن را به برجام بازگردانند.
پیلار در تحلیل مسیر پیش روی این نامزدها گفت که حمایت آنها از بازگشت آمریکا به برجام اتفاق خوبی است اما کافی نیست. وی استدلال کرد، نامزدها باید به صراحت اعلام کنند که تنها راه حل واقعی برای این بحران، راه حل دیپلماتیک است و بازگشت به برجام یک نقطه شروع برای رسیدن به این راه حل خواهد بود.
پولاک نیز اظهار داشت که ایران راه مذاکره را باز گذاشته است. او در عین حال گفت که ایرانی‌ها ترامپ را ضعیف می‌دانند. این کارشناس در نهایت در مورد برداشت‌های احتمالی از هر گونه حرکت دفاعی نظامی طرفین هشدار داد و گفت که ممکن است چنین اقدماتی از سوی طرف مقابل، تهاجمی و تهدیدآمیز تلقی شود و خطر درگیری افزایش یابد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند

کارشناسان آمریکایی می گویند روسیه و ایران، اوکراین و اسراییل را به "آزمایشگاه های میدان نبرد" تبدیل کرده اند.

به گزارش عصرایران، وبگاه آمریکایی "هیل" (وبگاه کنگره آمریکا) در این باره نوشت: کارشناسان آمریکایی روز چهارشنبه در یک کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفتند که روسیه و ایران از اوکراین و اسراییل به عنوان "آزمایشگاه های میدان نبرد" برای بررسی نقاط آسیب پذیری نظامی غرب استفاده می کنند.

"دانا استرول" مدیر تحقیقات "موسسه واشنگتن"، در جلسه استماع  روز چهارشنبه به قانونگذاران آمریکایی گفت: روسیه و ایران با هم از اوکراین و خاورمیانه به عنوان آزمایشگاه‌های میدان نبرد برای بهبود تسلیحات و توسعه تکنیک‌هایی برای غلبه بر سیستم‌های دفاعی ایالات متحده و متحدانش استفاده می‌کنند."

استرول افزود: "ایران از روسیه درس هایی در مورد بسته های حمله ترکیبی و همچنین نقاط قوت و ضعف سامانه های دفاع هوایی و موشکی منشاء غربی می گیرد."

این جلسه تنها چند روز پس از آن برگزار می شود که ایران بامداد یکشنبه گذشته حمله هوایی بی سابقه ای را به اسراییل انجام داد. ارتش اسراییل گفت که ایران حدود 170 پهپاد، 120 موشک بالستیک و 30 موشک کروز شلیک کرده است. 

به گفته استرول و  دیگر ناظران، حمله ایران به اسراییل "به طرز قابل توجهی شبیه حملات روسیه به اوکراین بود."

"تام کین"، نماینده حزب دموکرات در این باره گفت: "روسیه از مبادلات نظامی و سیاسی با تهران در طول جنگ داخلی سوریه به نفع خود استفاده کرده است."

ولادیمیر پوتین، رییس فدراسیون روسیه روز دوشنبه حمله تلافی جویانه ایران به اسراییل را "بهترین راه برای مجازات متجاوز و مظهر درایت و عقلانیت رهبران ایران" خواند.

به گفته کارشناسان در جلسه روز چهارشنبه، اتکای روسیه به تسلیحات ایران برای ادامه تهاجم خود به اوکراین، توازن قوا را در روابط این 2 کشور تغییر داده و نفوذ روسیه بر ایران را کاهش داده و در عوض آن به نظر می رسد ایران توانایی های بیشتری در تنظیم رابطه خود با روسیه به دست آورده است.

"گابریل نورونها" از موسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا گفت: "یکی از جدیدترین تحولاتی که ما باید آن را مختل کنیم، افزایش محصولات تسلیحاتی و مهمات روسیه و ایران است که امروز به روسیه برای تسلط بر اوکراین کمک می‌کند، اما فردا می‌تواند به ایران برای غلبه بر اسرائیل کمک کند."

"گیب آمو" دیگر نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در جلسه کمیته روز چهارشنبه گفت: "اخیرا رهبری فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) ابراز نگرانی کرده است که روسیه ممکن است به زودی هواپیماهای سوخو 35 روسی را در ازای پهپادها و تسلیحات ایرانی در اختیار ایران قرار دهد."

آمو افزود: "فقط تصور کنید حمله [علیه اسراییل] با جنگنده‌های پیشرفته چه شکلی می‌شد."

قانونگذاران در جلسه این کمیته فرعی با استناد به "حمایت قوی" بایدن که در بیانیه ای در روز چهارشنبه اعلام شد، از مجلس نمایندگان خواستند بسته هزینه های دفاعی که مدت هاست متوقف شده برای کمک به اوکراین، اسراییل و هند و اقیانوسیه را تصویب کند.

بایدن گفت: "من فورا این قانون را امضا خواهم کرد تا به جهان پیام بدهم: ما در کنار دوستانمان هستیم و اجازه نمی‌دهیم ایران یا روسیه موفق شوند."

آن واگنر، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا گفت: "جهان در آتش است و ما نمی‌توانیم سرمان را در شِن‌ دفن کنیم."

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دفاع روسیه از حمله ایران به اسراییل: واکنشی بود به انفعال شرم آور شورای امنیت درباره حمله به کنسولگری (+فیلم) چرا جنگ ایران و اسراییل به نفع روسیه نیست؟ حسادت زلنسکی به نتانیاهو: از اوکراین هم مثل اسراییل دفاع کنید

دیگر خبرها

  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند
  • ترامپ: بایدن کشور ما را ویران کرده و بدترین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست/ ما باید از شر بایدن خلاص شویم (فیلم)
  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • رحیم‌پور ازغدی: ترامپ یقه طرف را می‌گیره می‌خواد تجاوز کنه!
  • واشنگتن‌تایمز: حمله ایران به اسرائیل، شکست سیاست بایدن را نشان داد
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • المیادین: ایران قواعد جدیدی را به آمریکا و اسرائیل تحمیل کرد
  • المیادین: ایران قواعد جدیدی را به آمریکا و اسرائیل تحمیل کرد/ پاسخ‌های ایران با پیامدهایی استراتژیک