Web Analytics Made Easy - Statcounter

10 تن از نامزدهای دموکرات انتخابات 2020 در نخستین مناظره درون حزبی میان خود بر کارآمدی برجام تاکید کردند.   به گزارش صدای ایران، نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا(سال ۲۰۲۰) در نخستین مناظره انتخاباتی خود بر بازگشت به برجام تاکید کرده و آن را بهترین توافق دانستند.
‌در نخستین مناظره انتخاباتی دموکرات ها که شامگاه چهارشنبه در فلوریدا برگزار شد، ۱۰ نفر از نامزدهای دموکرات شرکت کردند که یکی از سوالات آن مربوط به ایران بود و مجری برنامه سوال کرد: اگر رییس جمهوری شوید با ایران چگونه رفتار خواهید کرد، آیا حاضرید به توافق هسته ای باز گردید؟
نامزدهای دموکرات حاضر در این برنامه دست های خود را به علامت تایید بالا بردند و سپس «کری بوکر» سناتور دموکرات آمریکا اظهار کرد: ترامپ با خروج از برجام ما را به مسیر خطرناکی برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نیازمند مذاکره برای بازگشت به برجام هستیم. آن برای امنیت منطقه اهمیت دارد.
«تولسی گابارد» عضو مجلس نمایندگان آمریکا و نامزد این انتخابات نیز اظهار کرد: این رییس جمهوری و اطرافیان جنگ طلبش ما را به سمت جنگ با ایران می برند. من ۱۶ سال در ارتش و در جنگ عراق بوده ام. هرگونه جنگ با ایران به مراتب از جنگ عراق بدتر خواهد بود و بحران مهاجران ایجاد می کند.
وی تاکید کرد: ما مخالف جنگ با ایران هستیم و باید به توافق هسته ای برگردیم. ما می توانیم در آن صورت از دستیابی ایران به سلاح های اتمی جلوگیری کنیم.
این نامزد ریاست جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که اگر آنها حمله کنند، چه تصمیمی خواهید گرفت، گفت: اگر آنها به نیروهای ما حمله کنند ما باید پاسخ دهیم اما دولت ترامپ این شرایط را ایجاد کرد. ترامپ باید به برجام بازگردد.
سناتور «امی کلوباچر» هم در این مناظره با تاکید بر اینکه برجام توافق خوبی است و به آن باز خواهم گشت، تاکید کرد: تصمیم اخیر ایران امنیت ما را کاهش می دهد. مطمئن هستم که هرگونه جنگی باید با مجوز کنگره باشد. این رییس جمهوری (ترامپ) روزی چندبار توئیت می کند که ما در حال رفتن به جنگ هستیم.
موضوعاتی که در این مناظره مطرح شد عبارت بود از سیستم بهداشتی و درمانی، مهاجرت، کنترل سلاح، ایران، سقط جنین، حقوق همجنسگرایان، دیوار مرزی و مهم ترین چالش ژئوپولیتیک از منظر این نامزدها.
در این مناظره بوکر، کاسترو، دی بلاسیو، دلانی، گابارد، ای نسلی، کلوباچر، اوروریک، ریان و وارن حضور داشتند و به مدت ۲ ساعت طول کشید.
عمده اظهار نظرها مخالف سیاست های ترامپ بود و به همین دلیل هم رئیس جمهوری آمریکا در میانه آن، توئیت یک کلمه ای نوشت که "کسل کننده" است.
"دلانی" مهم ترین چالش ژئوپولیتیک آمریکا را چین و اما مهم ترین تهدید ژئوپولیتیک را سلاح اتمی، "اینسلی" هم دونالد ترامپ را نام برد. "گابارد" گفت خطر جنگ اتمی در شرایط کنونی بیش از هرزمان دیگر شده است و "کلوباچر" هم این خطر را چین است دانست اما تهدید فعال کنونی را رویکرد در خاورمیانه و ایران برشمرد.
"اورورک" هم با قاطعیت مهم ترین چالش ژئوپولیتیک آمریکا را تغییرات آب و هوایی دانست که پیش از آنکه دیر شود باید با آن مقابله کرد و مورد تایید "وارن" هم قرار گرفت.
"بوکر" تغییرات آب و هوایی و گسترش سلاح اتمی را برجسته کرد و "کاسترو" هم چین و تغییرات آب و هوایی را تهدید دانست. "ریان" هم تهدید چین و اقتصاد جهانی را در اولویت چالش ها قرار داد و "دی بلاسیو" از روسیه نام برد که از نظر او تلاش کرده است در دموکراسی آنها دخالت کند و آنها باید آن را متوقف کنند.
اورورک هم معتقد بود سیاست خارجی ترامپ کشورشان را ضعیف و از متحدانشان دور کرده است.
تولسی گابارد هم به مساله گفت وگو با طالبان واکنش نشان داد و افزود: ما باید نیروهایمان را از افغانستان خارج کنیم. هیچ دلیلی برای حضور در افغانستان وجود ندارد. القاعده بود که حملات ۱۱ سپتامبر را انجام داد نه طالبان. عربستان سعودی از القاعده حمایت می کند.
وارن کمتر وارد مسایل سیاست خارجی شد و اما درباره خواسته بیشتر مردم آمریکا یعنی سیستم مراقبت بهداشتی و بیمه درمانی صحبت کرد. از نظر او گران بودن هزینه درمان و بهداشت مشکل اصلی است.
الیزابت وارن با انتقاد از شرکت های بیمه که درآمدهای هنگفتی دارند اما پرداخت کمی انجام می دهند، تاکید کرد: مراقبت های بهداشتی حق بنیادین هر انسان است. شرکت های بیمه ای در سال گذشته ۲۳ میلیارد دلار درآمد داشته اند اما آنها را هزینه لابیگری و امور دیگر کرده اند.
او مدافع سقط جنین بود و اظهار کرد: هر زنی حق دارد از طیف گسترده ای از مراقبت های بهداشتی همچون سلامت تولد برخوردار باشد. ما نیازی نداریم که دادگاه ها درباره این حق، تصمیم گیری کنند.
به نوشته ایرنا، مساله درمان مورد توجه همه نامزدها قرار گرفت و پس از آن هم مساله بحران مواد مخدر و نقش شرکت های دارویی در این زمینه مطرح شد.
لزوم استیضاح ترامپ هم از دیگر موضوعاتی بود که در این زمینه از سوی برخی نامزدها مورد توجه قرار گرفت.
جداسازی کودکان از والدین در اردوگاه های مرزی هم دیگر مساله ای بود که نامزدهای دموکرات به آن واکنش نشان دادند و دی بلاسیو از آن به عنوان یک تراژدی یاد کرد.
"ریان" هم سخنرانی ها، توئیت ها و رفتارهای نفرت پراکنانه ترامپ را مورد توجه قرار داد.
قرار است شامگاه پنج شنبه هم بنت، بایدن، بوتیجیج، گیلیبراند، هریس، هیکنلوپر، سندرز، سالول، ویلیامسان و یانگ نخستین دور مناظره را برگزار کنند.
مناظره بعدی نامزدهای انتخاباتی دموکرات‌ها در ۳۰ و ۳۱ جولای برگزار خواهد شد.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: نامزدهای دموکرات انتخابات 2020 برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۸۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل

یکشنبه ۱۴ آوریل، یک روز پس از حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که در روز‌های قبل انتقاداتی را نسبت به رویکرد اسرائیل در جنگ غزه مطرح کرده بود، اعلام کرد که آمریکا به حمایت «آهنین» از (رژیم) اسرائیل ادامه خواهد داد.

به گزارش هم میهن، کلیدواژه حمایت «آهنین» در بیانیه‌های چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا، حکیم جفریس، رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان و گرچن ویتمر، فرماندار ایالت میشیگان هم تکرار شده بود.

اقدامات و اظهارات دموکرات‌ها به همین‌جا محدود نشد و تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان از جمله برخی از دموکرات‌های ارشد کنگره در نامه‌ای به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان خواهان آوردن بسته حمایت‌های خارجی (شامل حمایت از رژیم اسرائیل) به کنگره و تصویب سریع این بسته شدند.

لوئیس فرانکل، رئیس فراکسیون زنان حزب دموکرات در مجلس نمایندگان در توئیتر نوشت: «من به ۸۰ نفر دیگر از همکارانم می‌پیوندم و از جانسون می‌خواهم مصوبه سنا در راستای حمایت از اسرائیل و سایر متحدان‌مان را هرچه سریع‌تر در مجلس به رأی گذاشته و تصویب کند تا متحدان‌مان آنچه را که برای دفاع نیاز دارند، به دست آورند.»

جفریس، ارشدترین عضو کنگره نیز در نامه‌ای وضعیت کنونی را «انتخاب بین چرچیل یا چمبرلین» توصیف کرد و خواهان تصویب سریع مصوبه ۹۵ میلیارد دلاری سنا شد. کاخ سفید که در هفته‌های گذشته نیز در برابر فشار‌ها برای مشروط کردن کمک‌ها به اسرائیل مقاومت کرده بود با این جریان از حزب دموکرات که سعی دارد کمک‌ها به اوکراین و اسرائیل همزمان تصویب شود هم‌سو است.

در مقابل، جمهوری‌خواهان تلاش دارند با جدا کردن بسته حمایت از اسرائیل از بسته حمایت از اوکراین، هرچه سریع‌تر بسته حمایت از (رژیم) اسرائیل را به تصویب برسانند.

تداوم این سیاست از سوی رئیس‌جمهور آمریکا و جناح اصلی حزب دموکرات می‌تواند باعث نارضایتی‌های جدی در میان جناح ترقی‌خواه حزب شود.

برنی سندرز در هفته جاری در مقاله‌ای که در نشریه بوستون گلوب منتشر شد، نوشت: ایالات متحده آمریکا سال‌های زیادی است پشتیبانی مالی بی‌قید و شرط خود را به اسرائیل عرضه کرده است.

این رابطه باید حالا تغییر کند. باید به جای التماس کردن از دولت افراط‌گر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل، برای محافظت از جان غیرنظامیان بی‌گناه و تبعیت کردن از قوانین بین‌المللی و آمریکا، باید در یک موضع جدید صراحتاً و به‌سادگی بگوییم: اگر سیاست‌های کنونی دولت نتانیاهو ادامه یابند دیگر یک سکه هم به این دولت داده نمی‌شود.

در ماه‌های اخیر مخالفت عمومی در آمریکا با جنگ فاجعه‌بار رژیم صهیونیستی علیه غزه جهش پیدا کرده و اکثریت رای‌دهندگان آمریکایی در یک نظرسنجی گفته‌اند خواستار توقف ارسال تسلیحات از سوی دولت بایدن برای تل‌آویو هستند.

او تأکید کرد: «بیایید صریح باشیم: این یک تراژدی عظیم برای مردم فلسطین است. اما از لحاظ اخلاقی این یک لحظه تعیین‌کننده برای آمریکایی‌ها است، چون ایالات متحده آمریکا مستقیماً در این جنگ وحشتناک همدست است. در این جنگ ارتش آمریکا بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی به روی ساختمان‌های غیرنظامی فرو نمی‌ریزد، اما آمریکا این بمب‌ها را ارسال می‌کند. آمریکا مرز‌ها را مسدود نمی‌کند و از عرضه غذا، آب و محموله‌های پزشکی به مردم مستأصل جلوگیری نمی‌کند، اما ما میلیارد‌ها دلار به دولت نتانیاهو که همین کار را انجام می‌دهد، کمک کرده‌ایم.»

سندرز ادامه داد: «تاریخ قضاوت خواهد کرد که ما هم‌اکنون داریم چه کار می‌کنیم. تاریخ قضاوت خواهد کرد که آیا ما در کنار کودکان گرسنه هستیم، آیا به ارزش‌های آمریکایی که اقرار کرده‌ایم پایبندیم، یا اینکه کورکورانه به پول‌رسانی به ماشین جنگی نتانیاهو ادامه می‌دهیم.»

مردم آمریکا چگونه فکر می‌کنند؟

در فاصله چند ماه مانده تا انتخابات، اینکه مردم درباره یک مسئله چگونه فکر می‌کنند و چقدر آن مسئله برایشان در انتخاب کاندیدا یا مشارکت در انتخابات اهمیت دارد، بسیار مهم است.

براساس نظرسنجی مشترک پولیتیکو – مورنینگ کانسالت، تعداد زیادی از رأی‌دهندگان آمریکایی از جمله دموکرات‌ها معتقدند که سیاست ایالات متحده در قبال اسرائیل باید سختگیرانه‌تر باشد.

دموکرات‌ها یعنی حامیان اصلی جو بایدن در انتخابات پیش‌رو بیش از سایرین باور دارند که آمریکا باید سیاست خود در قبال اسرائیل را تغییر دهد. ۳۳ درصد دموکرات‌ها فکر می‌کنند که رئیس‌جمهور آمریکا «به اندازه کافی سختگیر نبوده» و تنها ۸ درصد تأکید دارند که رویکرد آمریکا «بسیار سختگیرانه» بوده است.

در این میان فقط ۴۲ درصد دموکرات‌ها هستند که معتقدند سیاست آمریکا در قبال اسرائیل مناسب بوده و نیاز به تغییر ندارد.

این اعداد پیام مهمی به کاخ سفید دارند و نشان می‌دهند حامیان اصلی بایدن که حضور و مشارکت آن‌ها در انتخابات برای پیروزی دوباره رئیس‌جمهور آمریکا حیاتی است، از سیاست‌های او در قبال این مسئله به شدت ناراضی‌اند.

۱۲ درصد جمهوری‌خواهان و ۱۹ درصد مستقل‌ها هم سیاست بایدن در قبال اسرائیل را مناسب می‌دانند.

در مجموع این نظرسنجی، از میان همه رأی‌دهندگان (دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و مستقل‌ها) ۳۴ درصد طرفدار سختگیری بیشتر در رابطه با اسرائیل هستند و ۱۷ درصد می‌گویند سختگیری‌ها باید کمتر شود.

جزئیات این نظرسنجی نیز نکات مهمی را در خود دارد. دموکرات‌ها تنها گروهی هستند که همدلی بیشتری با فلسطینی‌ها دارند. ۲۲ درصد از دموکرات‌ها می‌گویند با فلسطینی‌ها احساس همدلی می‌کنند و ۱۶ درصد اظهار می‌کنند که همدلی بیشتری با اسرائیل دارند. این نسبت در میان جمهوری‌خواهان و مستقل‌ها بر عکس است و این دو گروه با اسرائیل بیشتر همدل هستند.

شکاف نسلی نیز در این موضوع محسوس است. ۳۳ درصد از رأی‌دهندگان نسل Z که متولدین نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی به این سو هستند با فلسطینی‌ها همدل‌تر هستند و ۱۵ درصد با اسرائیل همدل‌اند درحالی‌که این نسبت در میان میانسالان و بومر‌ها کاملاً متفاوت است و فقط ۸ درصد آن‌ها همدلی بیشتری با فلسطین دارند و ۴۰ درصد با اسرائیل همدل‌اند.

کاخ سفید در میانه جنگ تلاش‌هایی برای تغییر نسبی موضع خود برای جلب رضایت رأی‌دهندگان داشت. در ابتدا، مقام‌های آمریکایی به‌طور یکجانبه صرفاً بر «حق اسرائیل در دفاع از خود» تأکید می‌کردند، اما به مرور و با افزایش فشار افکار عمومی به‌ویژه پس از هدف قرار دادن کارکنان «آشپزخانه مرکزی جهان» انتقاد از رویکرد اسرائیل هم هرچند بسیار کم‌اثر و آرام، اما به ادبیات مقام‌های دولت آمریکا اضافه شد.

نظرسنجی پولیتیکو – مورنینگ کانسالت ثابت می‌کند دموکرات‌ها بیش از سایر گروه‌ها معتقدند که کمک‌های نظامی به اسرائیل باید به‌طور کامل قطع شود.

۴۱ درصد از دموکرات‌ها با قطع کامل کمک‌ها موافقند و درحالی‌که ۳۳ درصد اعتقاد دارند کمک‌ها نباید به طور کامل قطع شود، ۴۴ درصد نیز در این زمینه به نظر قطعی نرسیده‌اند.

برندی سندرز، سناتور ایالت ورمونت و یکی از مطرح‌ترین چهره‌های جریان ترقی‌خواه معتقد است که هرچند همچنان ترقی‌خواهان به حمایت از جو بایدن ادامه می‌دهند، اما پیام نظرسنجی‌ها کاملاً واضح است و پایگاه رأی دموکرات‌ها خواهان تغییر جدی در سیاست‌های ایالات متحده در قبال اسرائیل است. او به MSNBC گفت: «من نگران نتیجه ماه نوامبر هستم. دموکرات‌ها می‌خواهند ماشین جنگی نتانیاهو متوقف شود.»

براساس نظرسنجی گالوپ در ماه مارس، نگاه شهروندان آمریکایی به جنگ در طول این ماه‌ها تغییرات زیادی داشته است. ۱۸ درصد دموکرات‌ها و ۶۴ درصد از جمهوری‌خواهان این جنگ را تأیید می‌کنند درحالی‌که در ماه نوامبر ۲۰۲۳، ۳۶درصد از دموکرات‌ها و ۷۱ درصد از جمهوری‌خواهان جنگ را تأیید می‌کردند.

یک استراتژیست دموکرات به نشریه هیل گفته است که «شاید جوانان ناراضی از سیاست بایدن حاضر نشوند به ترامپ یعنی رقیب اصلی او رأی دهند، اما آن‌ها را برای تشویق دیگران به رأی دادن و حتی مشارکت خودشان در انتخابات ناامید می‌کند و در یک انتخابات نزدیک، این مسئله بسیار اهمیت دارد.»

دیگر خبرها

  • مناظره تند کارشناسان عرب و اسرائیلی‌ درباره جنگ ایران و اسرائیل
  • حمایت دموکرات‌ها برای تصویب کمک‌های آمریکا به اوکراین و اسرائیل
  • ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟
  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند
  • حرکت جدید و عجیب ترامپ برای بردن در انتخابات آمریکا
  • بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • آغاز انتخابات سرنوشت ساز پارلمانی در کرواسی