Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری عربی 21 نوشت: پس از حادثه ای که برای پهپاد آمریکایی اتفاق افتاد، ترامپ اعلام کرد عجله ای برای حمله نظامی به ایران ندارد و این مساله سوالاتی را در مورد دلایل این درنگ واشنگتن مطرح می کند.

به گزارش انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: در هفته گذشته، ترامپ طی مصاحبه ای با مجله تایم، تاکید کرد که برای جلوگیری از دست یافتن ایران به سلاح اتمی، آن را هدف قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که وزیر خارجه امریکا روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که با وجود نداشتن شکی در مورد اینکه ایران نفت کش ها را هدف گرفته، اما ایالات متحده خواهان جنگ با تهران نیست.

در این میان، دلایلی برای تردید آمریکا در حمله نظامی به ایران مطرح می شود؛ «صبحی ناظم توفیق» تحلیلگر بر این عقیده است که سیاست آمریکا از سال 1979 تا کنون در قبال ایران تغییری نکرده و از تهدیدات فراتر نمی رود.

وی در گفتگو با عربی 21 تصریح می کند که ترامپ اولین رئیس جمهوری در ایالات متحده نیست که تهدید به حمله به تهران می کند. در زمان کارتر، وقتی که 100 آمریکایی در سفارت تهران گروگان گرفته شدند، آمریکا تلاش کرد با عملیات نظامی آنها را آزاد کند، اما شکست خورد.

توفیق می افزاید: تنها در یک مورد ایالات متحده وارد عملیات نظامی شد و آن به سال 1988 باز می گردد؛ یعنی دوره جنگ ایران و عراق، که آمریکا یک بندر نفتی ایران را بمباران کرد.

به عقیده صبحی ناظم، تهدیدات رنگ باجگیری از دولتهای عربی خلیج فارس را به خود گرفته است؛ که اختلافاتی با ایران دارند و همین مساله باعث خرید سلاح آنها از آمریکا می شود. اما واقعیت آن است که هر دو طرف ایرانی و آمریکایی از این شرایط بهره می برند.

وی در خصوص هزینه های جنگ واشنگتن می گوید:«ما از میلیاردها دلار صحبت می کنیم، که تنها هزینه آمادگی، ذخیر سازی و به حرکت درآوردن جنگنده ها و ناوچه دریایی و نیروهای آمریکایی است و این علاوه بر هزینه های هدف گرفته شدن پایگاهها و نقاط تمرکز نیروهای آمریکایی در خلیج فارس است. در مقابل، هزینه برای ایرانی ها نیز سنگین خواهد بود.»

از سوی دیگر، دکتر صبری سمیره، تحلیلگر سیاسی مسائل آمریکا تاکید می کند که تحلیلگران در واشنگتن درباره تهدیدات ترامپ، هدفی که پشت آن است و زمان بندی اش، شک دارند. سمیره در گفتگو با عربی 21 می گوید:«تعلل ترامپ نشان دهنده اهداف بزرگی است، که به عملیات فروش سلاح به منطقه و ادامه شعله ور شدن درگیریها با برخی دشمنان، با انگیزه باجگیری از جهان عربی مربوط می شود.»

وی تاکید می کند که عقب نشینی از حمله به ایران، پس از آنکه شرایط و فرصت مناسب با سقوط پهپاد پیش آمد، نشان دهنده صداقت نداشتن ترامپ است، اما همزمان به محاسبات استراتژیک و نظامی و سیاسی اشاره دارد که براساس آن، کارشناسان آمریکایی در نتایجی که در پشت پرده به واشنگتن باز می گردد، تعیین می کنند که آیا تاثیر آن برای آمریکا مثبت است یا منفی.

دکتر سمیره می افزاید: کارشناسان مسائل استراتژیک و نظامی در ایالات متحده محاسبات دقیقی برای این مسائل انجام می دهند و سوالاتی از این دست طرح می کنند: آیا در صورتی که وارد جنگ شویم، با قاطعیت پیروز می شویم یا مجبور به عقب نشینی خواهیم شد؟ و اگر عقب نشینی کنیم، به چه شکل باشد تا به بازدارندگی آمریکا آسیبی وارد نکند؟

وی معتقد است که مسئولان در وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون در مورد شروع جنگ علیه ایران با ترامپ اتفاق نظر ندارند و چه بسا تعلیق تصمیم ترامپ در مورد فروش سلاح به عربستان، شاخصی باشد برای تمایل آنها در مورد دوری از درگیریهای حساب نشده ای که منطقه را شعله ور می کند.

در رابطه با موضع ترامپ و تاثیر آن بر شرایط داخلی در آمریکا، سمیره می گوید:« رئیس جمهور آمریکا سعی دارد پایگاه انتخاباتی خود را با موضع گیریهای عداوت آمیز و فریاد باجخواهی از دیگران حفظ کند؛ در حالی که دموکراتها هرگز به او رای نداده و تحت تاثیر صحبتهایش قرار نمی گیرند.»

اما آنچه در این معادله اهمیت زیادی دارد، آن است که اطرافیان ترامپ افرادی سودجو و صاحبان شرکتهای اسلحه سازی هستند که تنش زایی های ترامپ خدمت زیادی به آنها کرده و باعث سرایز شدن سود فراوانی به حسابشان می شود؛ که در صورت برقراری صلح در منطقه بازارشان کساد خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۹۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکله کمک‌رسانی آمریکا به غزه؛ پرده دودی برای حمله به رفح

طرح اسکله‌ای که جو بایدن از آن به عنوان راهی برای افزایش «عظیم» کمک‌ها به غزه یاد کرده است، توسط جامعه بشردوستانه به عنوان پروژه‌ای در خطر تبدیل شدن به «پرده دود» برای تهاجم برنامه‌ریزی شده به رفح قلمداد می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گاردین در گزارشی نوشت که مقامات سازمان‌های بشردوستانه نسبت به سودمندی طرح‌های ایالات متحده برای اسکله کمک‌رسانی به غزه و مهار قحطی ابراز نگرانی می‌کنند.

در جامعه بشردوستانه نگرانی‌هایی وجود دارد که رژیم اسرائیل برای طرح اسکله‌ای که جو بایدن از آن به عنوان راهی برای افزایش «عظیم» کمک‌ها به غزه یاد کرده، برنامه‌هایی را در نظر گرفته است. مقامات امدادی می‌گویند که این پروژه در خطر تبدیل شدن به «پرده دود» برای تهاجم برنامه‌ریزی شده به رفح است. پرده دود به شرایطی اطلاق می‌شود که طی آن با استفاده از دود، عملیات نظامی پنهان می‌ماند.

این اسکله روی کشتی‌های نیروی دریایی ایالات متحده ساخته شده است و انتظار می‌رود تا اوایل ماه مه در موقعیت خود قرار گیرد. به گفته چندین مقام امدادی، طرح کنونی این است که این اسکله نه در شمال غزه، جایی که خطر قحطی شدید است، بلکه در نقطه‌ای در نیمه‌ی راه نواری که نیروهای دفاعی رژیم اسرائیل (IDF) پایگاهی مستحکم دارند، لنگر بیندازد.

این امر به این معناست که کمک‌های غذایی که از اسکله وارد می‌شود همچنان باید از یک ایست بازرسی ارتش رژیم اسرائیل در کریدور نتزاریم عبور کند؛ جاده نظامی که نوار را به دو نیم می‌کند و به عنوان یک نقطه «خفه‌کننده» برای تحویل کمک‌های بشردوستانه به شمال شناخته می‌شود.

برخی از مقامات سازمان ملل و سازمان‌های بشردوستانه بیم دارند که این کمک‌ها به سمت جنوب به اردوگاه‌هایی در رفح منتقل شود که بیش از یک میلیون فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند. ارتش رژیم اسرائیل از آن‌ها می‌خواهد که از آنجا خارج شوند تا بتواند حمله‌ای را علیه حماس در جنوبی‌ترین شهر غزه انجام دهد.

چنین تهاجمی ناگزیر به معنای بسته شدن موقت گذرگاه‌های رفح و کرم شالوم در جنوب غزه خواهد بود، بنابراین اسکله شناور ساخت آمریکا به عنوان جایگزین عمل می‌کند و در عین حال فشار بر رژیم اسرائیل را برای باز کردن گذرگاه‌های شمالی برای انتقال کمک‌های قابل‌توجه منحرف می‌کند.

یک مقام سازمان ملل در این رابطه گفت: «یکی از استدلال‌های کلیدی برای داشتن اسکله، قرار دادن آن به سمت شمال بود تا تامین‌کنندگان بتوانند مستقیم‌تر به این منطقه وارد شوند اما اکنون به نظر می‌رسد که این اسکله نقش پرده دود را برای حمله به رفح ایفا می‌کند.»

بمباران یک کاروان کمک‌رسانی در غزه که توسط «آشپزخانه مرکزی جهان» سازماندهی می‌شد و منجر به کشته شدن هفت امدادگر شد، نگرانی‌های امنیتی را به مانعی کلیدی در برابر هر نوع تلاش توزیع مستقل تبدیل کرده است.

کد خبر 747441

دیگر خبرها

  • اسکله کمک‌رسانی آمریکا به غزه؛ پرده دودی برای حمله به رفح
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • جایزه آمریکایی که با حمایت نویسندگان از مردم غزه لغو شد
  • آزادی بیان به سبک غرب / جایزه آمریکایی که با حمایت نویسندگان از مردم غزه لغو شد
  • عضو «پنهان» النقب؛ واکاوی همکاری نظامی- امنیتی اردن و صهیونیسم
  • ادعای عجیب روزنامه آمریکایی از طرح اولیه حمله اسرائیل به ایران | حمله بزرگ به اهداف نظامی در نزدیکی تهران؟ | آمریکایی‌ها: ما نتانیاهو را منصرف کردیم!
  • حمله پهپادی به پایگاه نظامی عین‌الاسد
  • شبیه‌سازی جنگ ایران و آمریکا
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • آمریکا ممکن است مستشاران نظامی اضافی به سفارتش در کی‌یف بفرستد