Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-24@04:23:31 GMT

دکمه کنترل اشتهای مغز کشف شد

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۰۹۶۲۰

دکمه کنترل اشتهای مغز کشف شد

آفتاب‌‌نیوز :

دانشمندان اخیراً منطقه‌ای را در مغز کشف کرده اند که به باور آنها این منطقه در مغز به عنوان مرکز کنترل عمل کرده و به افراد می‌گوید که آیا آنها گرسنه هستند یا خیر. به باور دانشمندان دستکاری فعالیت این ناحیه مغز ممکن است به پزشکان کمک کند تا اشتهای بیماران را در صورتی که بیمار بی‌اشتهایی عصبی یا اشتهای بیش از حد دارد، کنترل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش دیلی میل، محققان دانشگاه آریزونا کشف کردند که بخشی از مرکز عاطفی مغز به نام "آمیگدال" (amygdala) مسئول کنترل اشتها افراد است. آمیگدال یا هسته آمیگدال یا بادامه قسمتی از دستگاه کناره‌ای (لیمبیک) در مغز است.

هسته قاعده‌ای-جانبی بادامه (آمیگدال) نقش مهمی در یادگیری و حافظه ایفا می‌کند. بادامه علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد.

هستهٔ مرکزی بادامه به عنوان بادامه کنترل درد، معرفی شده‌است. آمیگدال همچنین مسئول تظاهرات هیجانی چهره مانند خوشحالی و ترس است و نقش مهمی در اکتساب یادگیری‌های هیجانی دارد.

طی این مطالعه پژوهشگران آزمایش خود را بر روی موش‌ها انجام دادند. دانشمندان بر این باورند که ممکن است روزی بتوانند نورون‌های این بخش از مغز را به گونه‌ای دستکاری کنند که نه تنها مشکل افراد بی اشتهای عصبی را حل کنند بلکه اشتهای افراد چاق را نیز کاهش دهند.

۷۰ میلیون فرد در جهان مبتلا به یک یا چند" اختلال خوردن " (eating disorders) هستند. روانشناسان شناختی پیوسته کوشیده‌اند تا خطاهای شناختی افراد مبتلا به اختلالات خوردن را شناسایی کنند.

در سال‌های اخیر، با پی بردن به نقش خلق منفی به عنوان یکی از عوامل مؤثر در بروز این اختلال، تحقیقات زیادی در حوزه هیجان و تنظیم هیجانی در حوزه اختلالات خوردن صورت گرفت. محققین بر این باورند که افراد مبتلا به اختلالات خوردن در تنظیم هیجانات خود با مشکلاتی روبرو هستند و مهارت‌های لازم برای مقابله با هیجانات منفی را ندارند و خوردن راهکاری است که به وسیله آن می‌توانند برای مدتی هر چند کوتاه از این احساسات ناخوشایند فاصله بگیرند.

اختلال خوردن شامل پرخوری، کم خوری و پرخوری عصبی می‌شود. گرچه همه افراد می‌توانند به این اختلال مبتلا شوند اما بنابر تحقیقات بیشتر زنان به این اختلال مبتلا می‌شوند.

طی این مطالعه پژوهشگران دریافتند می‌توانند از مواد شیمیایی برای غیرفعال کردن سیگنال‌های عصبی در موش‌ها استفاده کنند.

منطقه‌ای از مغز به نام هیپوتالاموس هورمون‌های ترشح شده را که به تنظیم نیازهای اساسی مانند گرسنگی، تشنگی و نیاز به خواب کمک می‌کند، تشخیص می‌دهد.

دانشمندان طی این مطالعه دریافتند بسیاری از مناطق مغز با یکدیگر ارتباط دارند تا اشتها را کنترل کنند اما نورون‌ها بخش آمیگدال مغز همانند رهبر ارکستر تمام این ارتباطات را کنترل می‌کنند. بنابراین با دستکاری این نورون‌ها می‌توان تغییری در اشتهای افراد به وجود آورد. در افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی با خاموش کردن این نورون‌ها می‌توان بیماری افراد را درمان کرد.

پژوهشگران در انتها گفتند با استفاده از روشی به نام " ساکت یا خاموش کردن شیمیایی ژن" (chemogenetic silencing) می‌توانند به صورت غیر تهاجمی این نورون‌ها را مورد هدف قرار دهند تا بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی یا بیماران مبتلا به پرخوری را درمان کنند.

محققان با وجود اینکه این آزمایش را بر روی موش‌ها انجام دادند اما امیدوارند تا بتوانند این عمل را در آینده بر روی مغز انسان نیز انجام دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مغز گرسنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۰۹۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اعلام این که درمان هپاتیت سی در کشور رایگان شده است؛ از تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار مبتلا به این ویروس در کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

حسین فرشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از برنامه وزارت بهداشت برای شناسایی و درمان موارد ابتلا به هپاتیت سی برای حذف این بیماری در کشور خبر داد و اظهار کرد: هپاتیت C نوعی بیماری ویروسی است که علت اصلی بیماری مزمن کبدی بوده و می‌تواند به سیروز، سرطان کبد و مرگ منجر شود.

تشخیص هپاتیت سی با پیگیری مراکز بهداشتی

وی افزود: تصمیم گرفتیم در سال جاری افراد مبتلا به هپاتیت سی را شناسایی کنیم و در همین راستا در مرحله اول مراقبان سلامت به امر پیگیری و شناسایی افراد پرخطر و پزشکان عمومی در مراکز بهداشتی به تشخیص این بیماری خواهند پرداخت.

فرشیدی ادامه داد: پس از انجام تست‌های تشخیصی در صورت ابتلای افراد به هپاتیت C، بیمار به بخش‌های درمانی ارجاع داده می‌شود. درمان بیماران هپاتیت سی به این روش نیز برای بیماران هزینه‌ای ندارد و رایگان شده است.

شناسایی 1094 مبتلا به هپاتیت A در کشور/ حدود نیمی از مبتلایان زن هستند

تخمین وجود 200 هزار بیمار مبتلا در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره آمار ابتلا به هپاتیت سی در کشور گفت: تخمین زده می‌شود که حدود 200 هزار نفر بیمار مبتلا به هپاتیت سی در کشور داشته باشیم.

درمان همه مبتلایان تا دو سال آینده

فرشیدی با بیان اینکه با استفاده از داروها، درمان این بیماری قطعی خواهد بود؛ ادامه داد: هدفگذاری کرده‌ایم که ظرف دو سال آینده همه افراد مبتلا را درمان کنیم و داروی درمان این بیماری نیز به میزان موردنیاز تأمین شده است.

مشروبات الکلی عامل ایجاد هپاتیت و سیروز کبدی/ اثر سوء الکل بر تمام ارگان‌های بدن

شایع‌‌ترین راه انتقال ویروس هپاتیت C

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره راه‌های انتقال ویروس هپاتیت سی بیان کرد: تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده و رابطه جنسی از شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰ هزار بیمار در ایران
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد/ تخمین وجود ۲۰۰۰۰۰ بیمار در ایران