Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-03-28@12:51:23 GMT

مکرون: پهپاد آمریکایی در حریم هوایی ایران نبود

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۱۷۳۲

مکرون: پهپاد آمریکایی در حریم هوایی ایران نبود

خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه روز پنج‌شنبه (امروز) خطاب به کشورمان تاکید کرد که از توافق هسته‌ای خارج نشود و تهدید به خروج از آن نیز نکند.

مکرون همچنین گفت که با دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود درباره تلاش‌ها برای جلوگیری از درگیری نظامی رایزنی خواهد کرد.

توافق هسته‌ای که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های جهانی به دست آمد منجر به رفع تحریم‌های ایران در ازای محدودیت برنامه هسته‌ای این کشور شد اما سال گذشته دولت آمریکا به‌طور یک‌جانبه از آن خارج شد و تحریم‌ها را نیز علیه تهران بازگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدامات واشنگتن سبب شد تا اختلافات میان دو کشور که بیش از چهل سال با یکدیگر روابط دیپلماتیک ندارند، تشدید شود.

جمهوری اسلامی ایران به تازگی اعلام کرده است که قصد دارد اجرای برخی تعهداتش در توافق هسته‌ای را کاهش دهد.

در این میان، اروپایی‌ها که مخالف تصمیم دولت آمریکا برای خروج از توافق بودند و خواهان حفظ آن هستند نگران‌اند که هر رفتار اشتباهی از یکی از طرف‌ها می‌تواند به وقوع درگیری میان آنها منجر شود.

رئیس جمهور فرانسه در ادامه اظهارات خود تصریح کرد که دو اولویت دارد؛ نگه داشتن ایران در توافق هسته‌ای و جلوگیری از وقوع درگیری نظامی.

وی افزود: تنش‌ها در حال افزایش است و برای من اولین مسئله این است که هیچ خروجی از این چارچوب (توافق هسته‌ای) اتفاق نیفتد. دومین موضوع نیز این است که فردا در دیدار با رئیس جمهور ترامپ درباره این مسئله گفت‌وگو خواهم کرد که هر کاری برای جلوگیری از وقوع یک درگیری نظامی انجام بگیرد.

مکرون همچنین گفت: من چند روز پیش با رئیس جمهور روحانی گفت‌وگو و تاکید کردم که هر گونه عمل نکردن به توافق یک اشتباه است و هر پیامی مبنی بر این کار نیز یک اشتباه است.

وی در ادامه مدعی شد: فرانسه بر این باور است که پهپاد آمریکایی بر فراز آب‌های بین‌المللی در حال پرواز بوده که ساقط شده است. بنابراین، این یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شود که گامی دیگر در تشدید این وضعیت است.

پنج‌شنبه گذشته یک پهپاد جاسوسی آمریکا که وارد حریم هوایی سرزمینی ایران شده بود توسط یک موشک ایرانی هدف قرار گرفت و سرنگون شد. این حادثه واکنش واشنگتن را در پی داشت که به اعمال تحریم‌های جدیدی علیه ایران انجامید.

دیپلمات‌های ارشد می‌گویند که قدرت‌های اروپایی قرار است روز پنج‌شنبه در پاریس با نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران دیدار کنند. به گفته مکرون، مقامات در تلاش‌اند تا راه‌هایی برای ارتقا توافق هسته‌ای بیابند.

اخبار داغ تصویری تکاندهنده از جنین دوقلو‌ها در زباله‌های رشت! فیلم | دزدی از ماکسیما در روز روشن و مقابل دوربین فیلم | پرواز شیئی عجیب و نورانی در آسمان سنندج فیلم | کلاهبرداری ۱۰ میلیاردی یک دهه هفتادی فیلم | زنی که تنها ساکن یک شهر در آمریکاست! زندگی تلخ دختری که در11سالگی عروس شد و حالا شوهرش پس از سالها حتی به دیدن فرزند خود نیامده

منبع: فردا

کلیدواژه: مکرون پهپاد آمریکایی حریم هوایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۱۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) اوکراین با تلفن‌ همراه با پهپاد‌های انتحاری روسیه مقابله می‌کند!

حسگر‌های آکوستیک ساده که برای نخستین بار یک قرن پیش آزمایش شدند، برای محافظت در برابر تهدید پهپاد‌های انتحاری روسیه در خاک اوکراین نصب شده اند.

به گزارش عصر ایران؛ اوکراین از شبکه‌ای متشکل از هزاران تلفن همراه مستقر در سراسر کشور برای ردیابی پهپاد‌ها و موشک‌های ورودی به خاک خود استفاده می‌کند.

این پروژه که به گفته منابع اوکراینی بحث درباره آن بسیار محرمانه است، به تازگی توسط بلندپایه‌ترین افسر نیروی هوایی آمریکا در اروپا افشا شد.

ژنرال جیمز هکر، رئیس نیروی هوایی آمریکا در اروپا، این حسگر‌های آکوستیک را به عنوان شبکه‌ای متشکل از هزاران تلفن همراه متصل به ستون‌های دو متری توصیف کرد.

سامانه‌ای متشکل از حسگر‌های آکوستیک برای مقابله با تهدید پهپاد‌های انتحاری روسیه

با بیش از ۶۰۰۰ حسگر در حال کار، اوکراین در زمینه شناسایی و ردیابی تهدیدات پهپادی عملکرد خوبی داشته است. پهپاد‌های انتحاری به واسطه پیشرانه‌های ارزان قیمت خود صدای زیادی تولید کرده و از طریق این سامانه نظارتی قابل شناسایی هستند.

هشدار اولیه ارائه شده توسط شبکه حسگر‌های آکوستیک، نیرو‌های اوکراینی را قادر می‌سازد تا واکنشی سریع به تهدیدات نشان داده و با استفاده از اقدامات مقرون به صرفه، مانند سلاح‌های ضد هوایی، اهداف شناسایی شده را خنثی کنند.

شبکه فرماندهی و کنترل پدافند هوایی ملی کیف، معروف به ویراژ (Virazh) به حداقل ۴۰ نوع شبکه حسگر جداگانه برای تشخیص، ردیابی و شناسایی تهدیدات هوایی متکی است.

حسگر‌های آکوستیک پیش از آن که با کمک هوش مصنوعی برای تعیین این که آیا ناهنجاری‌ها مربوط به پهپاد‌های انتحاری یا موشک‌های ورودی هستند یا خیر، برای جمع آوری صدا‌های غیرمعمول از محیط استفاده می‌شدند.

به گفته دکتر توماس ویتینگتون، کارشناس پدافند هوایی در اندیشکده بریتانیایی موسسه خدمات متحد پادشاهی (Royal United Services Institute)، این که شاهد بازگشت این فناوری هستیم، جالب است، زیرا پیش از اختراع رادار در دهه‌های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ بسیار رایج بود.

این حسگر‌های ساده در مناطق نزدیک به خطوط مقدم در اوکراین مستقر شده اند. این دستگاه از یک گوشی هوشمند اندرویدی که درون جعبه‌ای همراه با فناوری تجاری موجود دیگر قرار دارد، شکل گرفته است.

تلفن‌های همراه برای شناسایی اهداف هوایی ورودی به طور مداوم روشن و ثبت می‌شوند. آن‌ها از شبکه‌های تلفن همراه محلی برای انتقال اطلاعات به یک سامانه متمرکز استفاده می‌کنند.

میخائیلو فدوروف، وزیر تحول دیجیتال، سال گذشته در توصیف این سامانه به نشریه تلگراف گفت: این به واقع برای ما مفید است تا درک بهتری از آنچه در آسمان ما می‌گذرد، داشته باشیم.

زووک؛ سامانه‌ای مبتنی بر حسگر‌های آکوستیک و هوش مصنوعی

سامانه دوم مورد استفاده توسط نیرو‌های مسلح اوکراین به نام زووک (Zvook) شناخته می‌شود که از فناوری‌های آکوستیک مشابه برای ارائه تصویر بهتری از آسمان کشور استفاده می‌کند.

در این سامانه حسگر‌هایی با قابلیت یادگیری ماشینی از میکرو کامپیوتر‌ها به جای تلفن‌های همراه برای شناسایی پهپاد‌ها در برد پنج کیلومتری، موشک‌های کروز در ۶.۵ کیلومتری و موشک‌های بالستیک در ۱۰ کیلومتری استفاده می‌کنند. هوش مصنوعی به سامانه کمک می‌کند تا بین صدای یک گاو و پهپاد‌های ورودی تمایز قائل شود.

به گفته ماریان سولیم، مدیر اجرایی زووک، ما تهدیدات هوایی را شناسایی می‌کنیم و سپس ارتش می‌تواند سامانه‌های رادار را برای بررسی یک منطقه خاص فعال کند. در واقع، این یک سامانه کمکی است و جایگزین رادار نیست، بلکه آن را کارآمدتر می‌کند.

این شرکت در حال حاضر پنج درصد از خاک اوکراین – ۱۳۹۸۵ کیلومتر مربع – را با ۲۱۰ حسگر خود پوشش می‌دهد. بنابر تخمین شرکت، امکان پوشش کل کشور با ۸۰۰۰ دستگاه وجود دارد که هزینه تولید هر یک حدود ۴۰۰ پوند است. این سامانه‌ها از زمستان ۲۰۲۲ در زیرساخت‌های حیاتی مانند دکل‌های مخابراتی و ایستگاه‌های فرعی برق نصب شده اند.

عملکرد خوب حسگر‌های آکوستیک

هنگامی که اوکراین به تازگی با ۸۴ فروند پهپاد انتحاری روسیه مورد حمله قرار گرفت، سامانه‌های آکوستیک برای ارائه اطلاعات به نیرو‌های زمینی درباره مسیر حرکت آن‌ها استفاده شد.

به گفته ژنرال هکر، گروه‌های پدافند متحرک توانستند حداقل ۸۰ پهپاد را با اطلاعات ارائه شده رهگیری کنند. کشور‌های ناتو نیز در حال بررسی هستند که آیا این تجهیزات می‌توانند برای تقویت شبکه‌های پدافند هوایی خودشان استفاده شوند یا خیر.

طی جنگ جهانی دوم، سامانه‌های آکوستیک در ساحل کنت بریتانیا ساخته شدند. سازه‌های گنبدی بتنی غول پیکر معروف به آینه برای تقویت صدای هواپیما‌های دشمن استفاده می‌شد. اپراتور‌ها می‌توانستند بازتاب صدا‌ها را برای محاسبه سرعت، ارتفاع و مسیر پرواز مقایسه کنند؛ و در اواخر دهه ۱۹۶۰، نیروی هوایی آمریکا مجموعه‌ای از حسگر‌های گرمایی و حرکتی را در جنگل‌های ویتنام مستقر کرد تا به فعالیت‌های نیرو‌های ویتنامی گوش فرا دهد. با این وجود، ویتنامی‌ها خیلی زود محل نگهداری دستگاه‌های شنود را کشف کردند.

دیگر خبرها

  • سناتور آمریکایی ضد ایران درگذشت/ جو لیبرمن چه می گفت؟
  • پهپاد ایرانی کرار، فرصت فرار باقی نمی‌گذارد
  • سنتکام از پرتاب چهار پهپاد یمنی به سمت یک ناو آمریکایی خبر داد
  • کرار؛ پهپاد چند منظوره ایرانی
  • (عکس) اوکراین با تلفن‌ همراه با پهپاد‌های انتحاری روسیه مقابله می‌کند!
  • تسلیحات پهپاد «کرار»، فرصت فرار باقی نمی‌گذارد /اولین پهپاد رزمی ایران را بشناسید+ تصاویر
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • ۴۵ سال اقتدار و امنیت/ کرار؛ یک پرنده با چندین مأموریت است
  • (عکس) کرار، پهباد ایرانی؛ یک پرنده با چندین مأموریت
  • روس‌ها ۳۹ ثانیه حریم هوایی ناتو را نقض کردند