Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجلاس بیست و سوم رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور صبح امروز با حضور دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام والمسلمین رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه‌ها، دکتر باقری، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر برومند، معاون پژوهشی وزیر علوم، و دکتر غفاری، معاون فرهنگی وزیر علوم به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه دکتر کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن خیر مقدم به رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور گفت: در هفتادمین سالگرد تأسیس دانشگاه فردوسی مشهد این دانشگاه میزبان اجلاس است.

وی افزود: دانشگاه فردوسی مشهد تلاش کرده است در تراز نام مشهد و امام رضا (ع) حرکت علمی برای پیشرفت کشور را داشته باشد و در کنار آن به موضوعات فرهنگی نیز توجه داشته است.

کافی گفت: تلاش داریم این مرکز که بزرگترین مرکز علمی خراسان است همواره روند رو به رشد خود را حفظ کند و برنامه‌های خود را با دانش و راستی به پیش ببرد.

وی تصریح کرد: امیدواریم در این اجلاس با تصمیم‌هایی که گرفته می‌شود در شأن و تراز جمهوری اسلامی گام برداریم.

اجلاس تاکنون نقش مؤثری برای پیشبرد اهداف آموزش عالی داشته است

در ادامه جلسه دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه برگزاری این اجلاس تاکنون برای دانشگاه‌های کشور بسیار راهبردی بوده است، گفت: امیدواریم که این نشست با توجه به سطح بالای مدعوین آن از نشست‌های موفق باشد.

وی افزود: اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور در سال ۱۳۹۳ به ابتکار دکتر مدرس هاشمی در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد و تاکنون برای پیشبرد اهداف آموزش عالی نقش مؤثری را داشته است.

رئیس دانشگاه تهران گفت: این اجلاس از سطح رؤسای دانشگاه‌ها به سطح معاونین دانشگاه و در ادامه در سطح اساتید دانشگاه در موضوعات مشترک استمرار یافته که امروز در سطح اجرایی شدن پروژه‌ها نیز فعالیت‌های مشترک دانشگاه‌ها آغاز شده است.

نیلی گفت: یکی از فرصت‌های دانشگاه‌ها استفاده از ظرفیت‌های جهانی است چرا که علم و دانش مرز جغرافیایی ندارد.

وی افزود: امروز دانشگاه‌های ایران توانسته‌اند رتبه‌های خوب بین المللی را کسب کنند و اگر سطوح ملی نیز به این ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور توجه بیشتری داشته باشند قطعاً گام‌های موثرتری برای رشد و توسعه کشور برداشته خواهد شد.

تنها دانشگاه است که می‌تواند منبع پاسخ به چالش‌های موجود در جهان باشد

در ادامه جلسه دکتر سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: اگر ما بخواهیم یک مرجع و یک منبع برای توسعه و پیشرفت کشور ذکر کنیم که بنیان اصلی پیشرفت است، قطعاً آن مرجع دانشگاه و حکمت اسلامی و الهی است.

وی افزود: این تنها دانشگاه است که می‌تواند منبع پاسخ به چالش‌های موجود در جهان باشد.

عاملی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند هیچ بن‌بستی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: این سخن رهبری به استناد ظرفیت علمی کشور مطرح شده است، چرا که ما بن‌بست‌ها و چالش‌ها را می‌توانیم با نور علم بگشاییم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در دیداری که بنده روز گذشته از نمایشگاه دستاوردهای نانو داشتم تأکید شد که بخش مهمی از پیشرفت‌های کشور در حوزه نانو دستاورد تحریم است.

تحریم یکی از نامشروع‌ترین و غیرحقوقی‌ترین اقدامات بین‌المللی است

عاملی تأکید کرد: یکی از نامشروع‌ترین و غیرحقوقی‌ترین اقدامات بین‌المللی تحریم است که هیچ جایگاه حقوقی ندارد و تحریم دولت‌ها و ملت‌ها را با هم دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ضمن آنکه ما شرایط تحریم را به هیچ وجه قبول نداشته و تأیید نمی‌کنیم، بایستی توجه داشته باشیم که در دوران تحریم هم می‌توان شرایط مناسبی فراهم کرد.

نظام بازدارنده دفاعی ما محصول همکاری‌های مشترک نهادهای دفاعی و دانشگاهی است

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: اتفاقی که در روزهای اخیر در انهدام پهپاد جاسوسی آمریکا رخ داد یک غرور ملی را در کشور تقویت کرد، حاصل توانمندی کشور است.

وی ادامه داد: موفقیت‌های نظام بازدارنده دفاعی امروز کشور محصول این همکاری‌های مشترک نهادهای دفاعی و دانشگاهی است و توان نظامی و دفاعی کشور به پشتوانه سرمایه‌های دانشگاهی به توفیقات کنونی دست پیدا کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دستگاه سیاست‌گذار بایستی نسبت به ذی‌نفعان گوش شنوایی داشته باشد و این گوش شنوا بایستی یک رابطه منطقی به نظام ارتباطی میان دستگاه‌های آموزشی و پژوهشی علم و فناوری به وجود آورد.

با افزایش تعامل شورا و دانشگاه‌ها قطعاً برنامه ریزی بهتری برای کشور خواهیم داشت

وی افزود: فرآیند تدوین سند نقشه جامع علمی و سند مهندسی فرهنگی و تدوین بندها و سیاست‌های آن در تعامل با دانشگاهیان بوده است که با افزایش تعامل شورا و دانشگاه‌ها قطعاً خواهیم توانست برنامه ریزی های بهتری را برای کشور داشته باشیم.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی در ادامه با بیان اینکه ما در شرایط تغییر به سر می‌بریم که ظهور فن‌آوری‌های جدید منشأ همین تغییرات بزرگ بوده است، گفت: فرامحلی شدن ارتباطات بین فردی و بین کشوری؛ پایه تودرتو شدن فرهنگ‌ها و جوامع را به وجود آورده که حاصل آن همسایگی کشورها علی رغم مسافت‌های طولانی شده است.

در دانشگاه آینده بسیاری از رشته‌های فعلی دچار میرایی می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اگر اصل تغییر را بپذیریم نیاز به بازنگری در سیاست‌ها و برنامه‌های اقدام محسوس می‌شود و دانشگاه آینده دانشگاهی بدون واحدهای فیزیکی آموزشی و پژوهشی تصور می‌شود که در آن بسیاری از رشته‌های فعلی و مشاغل امروزی نیز دچار میرایی می‌شود.

دکتر عاملی افزود: در بررسی شهر مجازی تهران آمده است که بین ۱۸-۱۴ میلیون سفر بین‌شهری در شهر تهران صورت می‌گیرد و حدود ۴۰ درصد از این مسافرت‌ها جهت دریافت خدمات است که با مجازی شدن خدمات بسیاری از آن‌ها رفع خواهد شد.

وارد جهان حاکمیت سیستم‌ها شده‌ایم

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: فضای دوم نوعی فضای دیجیتال و عددی (Numerical) محسوب می‌شود که در مقیاس محیط ریاضی مدیریت می‌شود و به تعبیر بسیاری عصر پیش رو عصر الگوریتم است.

وی افزود: الگوریتم‌ها به معنایی سیستم ایجاد می‌کنند و به معنایی ما وارد جهان حاکمیت سیستم‌ها شده‌ایم.

رشته‌های دانشگاهی باید بتوانند زندگی بهتر را برای مردم رقم بزنند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه کیفیت علم و کیفیت زندگی درهم تنیده هستند ادامه داد: اینکه علم چقدر بتواند کیفیت زندگی را توسعه بدهد در حال حاضر در درجه بالای اهمیت قرار دارد و رشته‌های دانشگاهی باید بتوانند علاوه بر رفع نیازها و مشکلات جامعه، زندگی بهتر را برای مردم رقم بزنند.

وی افزود: توسعه سلامت اجتماعی و راحتی بیشتر در زندگی حوزه‌ای است که در فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد توجه قرار گرفته است و ارتباط مستقیمی با کیفیت علوم در دانشگاه‌ها دارد.

فضای مجازی نیازهای فرهنگی جدیدی را به وجود آورده است

عاملی با بیان اینکه امروز فضای مجازی نیازهای فرهنگی جدیدی را به وجود آورده است و باید به این نیازهای جدید توجه کرد، گفت: اکنون در حوزه فرهنگ برخی کج‌رفتاری و سو رفتارهایی را شاهد هستیم که همه را به نوعی آزرده می‌کند و بی‌توجهی به آن روز به روز باعث ایجاد هزینه‌ها و معضلات بسیار می‌شود.

وی افزود: آمریکا طی آماری ۴۲۰ میلیارد دلار صرف هزینه‌های مربوط به بیماری‌های ناشی از الکل و حدود ۱۲۰ میلیارد دلار صرف تجاوز به کودکان ( child abusement) کرده است که ناشی از بی‌توجهی به مسائل اساسی فرهنگی است.

فضای مجازی؛ مخاطب را به کنشگر فعال تبدیل کرد

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با بیان اینکه فضای مجازی اولین کاری را که انجام داد تبدیل مخاطب به کنشگر فعال بود گفت: امروز کاربرهای ایجاد شده در فضای مجازی اساساً وجود خود را به کنشگری، وابسته می‌دانند و در این فضا استقلال فردی اهمیت بیشتری از گذشته پیدا می‌کند.

عاملی با بیان اینکه سلسله مراتب در این نظام جدید تغییر کرده و احساس کسی بودن از ویژگی‌های این نظام است، گفت: اتفاق بدی که در این زمان می‌تواند بیافتد این است که جای جاذبه و دافعه تغییر کند و یک اقلیم فرهنگی ناپاک به جای اقلیم پاک تبدیل به مرجع شود.

اگر در فضای اجتماعی جای جاذبه و دافعه عوض شود معضلات بسیاری به همراه خواهد آمد

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: اگر در فضای اجتماعی جای جاذبه و دافعه عوض شود و ما به عنوان نماد دافعه ترسیم شویم، معضلات بسیاری را به همراه خواهد آورد که در نسل جدید ظهور و بروز خواهد داشت.

وی افزود: یکی از مهمترین لوازم استقرار جامعه اسلامی فضای احترام است و بنیان شهروندی جدید بایستی بر مبنای محترم انگاشتن شهروندان ترسیم شود که نتیجه آن تعلق اجتماعی، حس عضویت ملی و تقویت اعتماد ملی خواهد بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از خصلت‌های مهم دیگر فضای مجازی خصلت(Crowd Sourcing) است که با عنوان منبع کردن و استفاده از همگان از آن تعبیر می‌شود و به عبارتی منبع ثروت و قدرت فضای مجازی را می‌توان متعلق به آن دانست.

ظرفیت شبکه‌ای فضای مجازی برای تقویت کیفیت فن‌آوری مورد بهره‌برداری قرار گیرد

عاملی ادامه داد: ظرفیت شبکه‌ای فضای مجازی از دیگر ظرفیت‌هایی است که می‌تواند برای تقویت کیفیت علم و فن‌آوری کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

مدل حرکت از سمت ذی‌نفعان مدل جدید سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در خصوص رابطه دبیرخانه این شورا با دانشگاه‌های کشور گفت: در شرایط تغییر فعلی بایستی مدل‌های جدیدی نیز برای سیاستگذاری ترسیم شود که مدل حرکت از سمت ذی‌نفعان می‌تواند یکی از مدل‌های مورد توجه در این زمینه باشد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه گفت: تاکنون دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شوراهای تخصصی آن طرح‌های متعددی را با مشورت دانشگاه‌ها و ذی نفعان طراحی و تدوین کرده که با مشورت نهایی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تبدیل مصوبه لازم الاجرا شده است.

همه ذی‌نفعان می‌توانند اقدام به ارائه لایحه پیشنهادی جهت بررسی در شورا کنند

وی با اشاره به مدل جدید فرآیند تصویب مصوبه و تدوین سیاست از مسیر ذی نفعان افزود: اکنون دستگاه‌های حقوقی، افراد حقیقی و سایر ذی‌نفعان هم مطابق با آئین‌نامه داخلی شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌توانند اقدام به ارائه لایحه پیشنهادی جهت بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی کنند.

اخلاق اجتماعی یکی از اولویت‌های فضای دانشگاه‌ها است

عاملی افزود: یکی از موضوعات دارای اولویت در فضای دانشگاه‌ها مسئله اخلاق اجتماعی است که امیدواریم مطابق با جلساتی که در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال برگزاری است، طرح اولیه‌ای را برای دانشگاه‌ها در سال جدید تنظیم کنیم.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این اجلاس دکتر نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، دکنر فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، دکتر معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت، دکتر خاکی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دکتر صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر ابطحی سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر طالبی رئیس دانشگاه اصفهان، دکتر نادگران رئیس دانشگاه شیراز، دکتر مجیدی رئیس دانشگاه تبریز و دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز حضور داشتند.

تقدیر از دکتر مدرس هاشمی رئیس سابق دانشگاه اصفهان

همچنین در این جلسه از دکتر مدرس هاشمی رئیس سابق دانشگاه اصفهان به عنوان پیشنهاد دهنده و راه اندازی اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور تقدیر و تشکر شد.

پیشنهاد تشکیل کمیسیون مشترک برای اجرایی کردن نقشه جامع علمی

در بخشی از این جلسه نیز دکتر نیلی احمدآبادی پیشنهاد داد که کمیسیون مشترکی بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه این اجلاس برای ارائه پیشنهادها جهت اجرایی کردن نقشه جامع علمی و سایر مسائل پیش رو تشکیل شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی سعیدرضا عاملی نيلي احمد آبادي رییس دانشگاه فردوسی مشهد معاون پژوهشی وزیر علوم رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها قائم مقام وزیر علوم معاون فرهنگی وزیر علوم دانشگاه فردوسی مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۲۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهاجم فرهنگی سابقه ۲۰۰ ساله دارد/ راه‌اندازی کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم گرامیداشت پیروزی رزمندگان سپاه اسلام در نبرد با رژیم غاصب صهیونیستی در عملیات «وعده صادق»، که ظهر امروز در نمازخانه این وزارتخانه برگزار شد، گفت: کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ» بر اساس تفاهماتی با سازمان برنامه و بودجه راه‌اندازی می‌شود.

 اسماعیلی با اعلام این خبر، ضمن تبریک اعیاد گذشته، افزود: پیروزی جبهه مقاومت در انتقام سختی که فرزندان رشید امام و رهبری گرفتند را تبریک می‌گویم.

وی تصریح کرد: در این عملیات هیمنه پوشالی دشمن صهیونسیتی شکسته شد و برای جامعه اسلامی، همه آزادگان، مستضعفان، مظلومان عالم و امت اسلامی که در این مدت هفت ماه صحنه‌های پر از جنایت عوامل صهیونیستی را می‌دیدند و بر احوالات زنان و کودکان گریه می‌کردند التیام به همراه آورد.

اسماعیلی با بیان اینکه همه دل‌ها با انتقام سختی که جمهوری اسلامی با فرماندهی رهبر انقلاب به دست آورد شاد شد، افزود: به مدت چند ساعت پهپاد‌ها از آسمان ایران، عراق، سوریه و بیت المقدس عبور و شور و شعف را در میان مسلمانان و همه کسانی که دلشان با مقاومت خونین مردم فلسطین بود آورد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: انشاالله خداوند نصرت نهایی خود یعنی اضمحلال رژیم صهیونسیتی را زودتر به جامعه اسلامی دهد.

اسماعیلی گفت: از همه همکاران در بخش‌های مختلف که تلاش شبانه روزی دارند تشکر می‌کنم.

وزیر فرهنگ گفت: حوزه وزارت فرهنگ عمیق و وسیع است و تکالیف متفاوتی برعهده دارد؛ از حوزه مسجد، قرآن کریم و عترت در حیطه اختیارات این وزارتخانه قرار دارد تا موسیقی، تئاتر و بازی.

وی با اشاره به سابقه تهاجم فرهنگی در قبال کشورمان افزود: نگرانی‌ها در این عرصه زیاد است؛ با هجمه چند دهه‌ای در حوزه تهاجم فرهنگی در نگاهی کوتاه مدت و با نگاهی بلند مدت در عرصه نزدیک به دویست سال مواجه هستیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از زمان ورود تجدد به ایران با این مسایل مواجه هستیم مثلا موضوع پوشش بانوان مربوط به چند سال اخیر نیست.

وزیر فرهنگ گفت: نسل اول روشنفکران دوره قاجار در متونی که منتشر کردند چند مسأله را به غلط برای گذار ایران از عقب ماندگی بیان می‌کنند. اولین پیشنهاد آنها تغییر الفبای ما به الفبای جدیدی است تا ما را از سنت‌های گذشته دور کنند.

وی افزود: تغییر خط موجب می‌شود ارتباط نسل‌ها با گذشته خود قطع شود و دیگر امکان ندارد از آثار گذشتگان که به زبان فارسی وجود دارد بهره برد؛ در شرایط فعلی با افتخار بوستان و گلستان را می‌خوانیم این درحالی است که اگر خط تغییر یافته بود از این گنج بزرگ بی بهره بودیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نکته دیگر پوشش و حجاب بود. شاید رضا خان با گذشت هفتاد سال از مطرح شدن این سخنان پرچم مخالفت با حجاب را سردست گرفت که با مقاومت زنان ایرانی مواجه شد تا جایی که بعضی از بانوان سالیان سال از خانه خارج نشدند تا مورد تعرض افسران رضاخانی قرار نگیرند.

وزیر فرهنگ گفت: اولین قانونی که در دوره محمدرضا پهلوی (یکسال بعد از سقوط رضا خان) لغو شد همین قانون کشف اجباری حجاب بود. این اقدام به دلیل مقاومت سنگینی که مردم ایران از خود نشان دادند صورت گرفت.

وی افزود: در دوره پهلوی دوم، بی بند و باری با قوت دنبال شد. در جشن هنر شیراز، تئاتری اجرا شد که روزنامه‌های غربی در مذمت آن مطلب نوشتند که مسئول این اتفاق همسر پهلوی بود.

عفت و حجاب در جامعه ایرانی سابقه چندین هزار ساله دارد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این میراث بزرگ در این چهار دهه به عنوان پرچم جامعه دینی بالا رفته و امروز همه بسیج شدند تا این پرچم را پایین آورند. جامعه ایرانی عفیف است؛ عفت و حجاب در جامعه ایرانی سابقه چندین هزار ساله دارد.

فرهنگ ما فرهنگ پوشیدگی است

وزیر فرهنگ با بیان اینکه با دقت در آثار تخت جمشید متوجه می‌شویم نگاره‌های زنان ایرانی با پوشش است، افزود: فرهنگ ما فرهنگ پوشیدگی است و فرهنگ جدید غرب، فرهنگ برهنگی است به همین دلیل است که می‌بینیم در میادین شهر‌های غربی مجسمه‌ها بدون هیچ گونه پوشش در ملا عام قرار دارند نتیجه چنین رویکردی این بود که جوامع غربی به اضمحلال کشیده شده و درصد قابل توجهی از متولدین کشور‌های غربی تک‌والدی شدند.

وی با اشاره به دیگر مشکلاتی که این رویکرد به وجود آورده است، افزود: برای غرب مشکل جمعیتی ایجاد شده و خانواده از بین رفته است؛ بسیاری از بچه‌ها پدر خود را نمی‌شناسند که اینها ثمرات برهنگی غربی است و امروز می‌خواهند این مسائل را به جامعه ما تحمیل کنند.

مشکل ما با غرب اختلاف نظر تمدنی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: عده‌ای فکر می‌کنند مشکل ما با غرب اختلاف نظر سیاسی و فقهی است در حالی که اختلاف نظر ما تمدنی است.

وزیر فرهنگ گفت: تمدن با سابقه چند هزار ساله منادی پاسداشت خانواده است و یک تمدن به ظاهر پیشرفته حاصل دمیدن در جامعه بی خدا و سود محور است، آنها تلاش می‌کنند ما را از عزت جامعه ایرانی به این ذلت تغییر مکان دهند.

وزارت فرهنگ یکی از مهمترین سنگر‌های صیانت از هویت و تمدن ایرانی اسلامی است

وی با اشاره به نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزارت فرهنگ یکی از مهمترین سنگر‌های صیانت از هویت و تمدن ایرانی اسلامی است؛ همکاران من در حوزه نمایشی سینما، تئاتر، موسیقی، مد، لباس و کتاب ماموریت اصلی صیانت از مرز‌های اعتقادی و تمدنی این سرزمین را دارند و باید محکم بر سر این موضوع بایستیم و این را به ایجاد دو قطبی تقلیل ندهیم.

بر اساس پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان، مردم آیین‌ها و باور‌های دینی را باور دارند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: براساس یافته‌های علمی متقن که آخرین آن پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان است که در وزارت فرهنگ برگزار شد، مردم نسبت به آیین‌ها و باور‌های دینی کاملا باور دارند.

وزیر فرهنگ گفت: بیش از هشتاد درصد مردم در محرم سال گذشته سیاه‌پوش امام حسین (ع) بودند، در ماه رمضان اخیر نیز درصد بسیاری از مردم تمام طول ماه مبارک را روزه گرفتند.

وی با بیان اینکه جامعه ما دینی است و امروز پرچمدار حفظ ارزش‌ها و هنجار‌ها در چنین جامعه‌ای هستیم، افزود: همکاران من باید تندیس فضائل انسانی و الگوی کارکنان و همکاران در سایر بخش‌های دولتی و خصوصی باشند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همکاران فرهنگی باید در همه عرصه‌ها ممتاز باشد به عنوان مثال در نماز اول وقت، تعهد در کار، مردم داری، تواضع و پوشش معرف انسان تراز فرهنگ اسلامی، انقلابی و ایرانی باشند.

وزیر فرهنگ گفت: امسال باید بتوانیم بسیاری از مشکلات اداری و مالی همکاران را حل کنیم. به دوستانم تذکر می‌دهم در گام اول باید برای خانواده ارجمند فرهنگ، هنر و رسانه و در گام بعد برای اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه که خانواده بزرگ فرهنگی ایران عزیز را تشکیل می‌دهند اقداماتی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه همکاران باید بهترین وضعیت را در تمام شاخص‌های خدماتی، حقوقی و رفاهی داشته باشند، افزود: حضور همکاران در نماز پررنگ باشد چراکه این اقدام چند خاصیت دارد؛ اول اینکه از ثواب بسیاری بهره‌مند می‌شوند. مسأله دیگر اینکه حضور در نماز موجب دیدار رو در رو با همکاران می‌شود.

کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ» راه‌انداری می‌شود

وزیر فرهنگ تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه کتابخانه‌ای با شرایط مطلوب دارد که براساس تفاهماتی که با این سازمان داشتیم کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ» در آن ایجاد می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: خوشنویسی مزیت مطلق ما در هنر جهان اسلام است
  • حکمرانی در سلامت باید با حضور ذی‌نفعان طراحی شود/ سیاستگذاری با حضور متخصصان صورت می‌گیرد
  • تهاجم فرهنگی سابقه ۲۰۰ ساله دارد/ راه‌اندازی کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ»
  • انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تدوین می‌شود
  • با مصوبه کنکوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی ممکن شد
  • تایید انتخاب 10 رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • تایید انتخاب ۱۰ رییس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • سند ملی «سبک پوشش اسلامی‌ایرانی» تصویب شد
  • تایید انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور