Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-20@03:54:15 GMT

ديابتي ها افت قند خون را جدي بگيرند

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۱۷۴۶۰

ديابتي ها افت قند خون را جدي بگيرند

خبرگزاري آريا - اگرچه بسياري از افراد، ديابت نوع دو را با افزايش سطح قند خون مرتبط مي‌دانند حداقل ميزان سطح قند خون نيز مي‌تواند نشانه اين بيماري باشد.
به گزارش خبرگزاري آريا از ايسنا، ديابت نوع دو بيماري است که بر اثر آن بدن قادر به کنترل سطح قند خون نيست که شايع‌ترين علامت آن بالا بودن سطح قند خون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بيماري ديابت نوع دو شايع‌ترين شکل ديابت است و در صورتي‌که بيمار تحت درمان قرار نگيرد مي‌تواند به مشکلات جسمي کشنده از قبيل سکته مغزي و بيماري قلبي منجر شود.
انسولين هورموني است که پانکراس توليد مي‌کند و به عنوان فاکتوري عمل مي‌کند که سطح قند خون را تنظيم و از بالا يا پايين رفتن غير طبيعي آن جلوگيري مي‌کند.
بدن افرادي که از ديابت نوع دو رنج مي‌برند قادر به توليد هورمون انسولين است اما ماهيچه‌ها، بافت‌هاي چربي و سلول‌ هاي کبدي نمي‌توانند ميزان کافي از انسولين را به منظور تنظيم سطح قند خون جذب کنند بنابراين پانکراس انسولين بيشتري را براي جايگزيني اين نارسايي توليد مي‌کند.
هرچند با گذشت زمان توانايي پانکراس در توليد ميزان کافي از انسولين کاهش مي‌يابد و ارگان‌هاي بدن قادر نيستند انرژي کافي را براي برخورداري از عملکرد مناسب جذب کنند. اين عارضه مقاومت به انسولين يا نارسايي سلول‌هاي ارگان‌هاي بدن در واکنش به انسولين خوانده مي‌شود.
پايين بودن سطح قند خون
از طرف ديگر، افرادي که به ديابت نوع دو مبتلا هستند افت قابل توجه قند خون را نيز تجربه مي‌کنند که خطرناک است. اين شرايط که هيپوگليسمي شناخته مي‌شود زماني رخ مي‌دهد که بدن فرد مبتلا به ديابت نوع دو قادر نيست بين داروي مصرفي و مواد غذايي مصرفي تعادل برقرار کند.
علائم هيپوگليسمي
شايع‌ترين علامت هيپوگليسمي ميگرن است. مغز براي داشتن عملکرد صحيح به ذخيره کنترل شده گلوکز نياز دارد. درصورتي‌که سطح قند خون بيش از حد طبيعي کاهش پيدا کند مغز اولين ارگاني است که تحت تاثير اين ناهنجاري قرار مي‌گيرد بنابراين فرد با سردرد مواجه مي‌شود. از ديگر علائم آن مي‌توان به حالت تهوع، تعريق، احساس ضعف و کاهش دماي بدن اشاره کرد. همچنين در برخي مواقع افت فشار خون باعث مي‌شود فرد به کما برود يا جان خود را از دست بدهد.
عوامل موثر در هيپوگليسمي
مصرف مواد غذايي حاوي ميزان قند بالا، حذف وعده‌هاي غذايي و رژيم غذايي سخت مي‌تواند تاثيرگذار باشد. در اين شرايط فرد بيشتر به سردرد و ميگرن دچار مي‌شود که با حالت تهوع خفيف همراه است.
درمان
مصرف مواد غذايي حاوي ميزان قند پايين به پيشگيري از بروز اين علائم کمک مي‌کند. در حقيقت افرادي که بيشتر در معرض هيپوگليسمي هستند نبايد وعده غذايي صبحانه را حذف کنند. دنبال کردن رژيم غذايي سالم و متوازن، انجام مرتب حرکات ورزشي و نوشيدن ميزان کافي آب علائم ناشي از ديابت نوع دو را تسکين مي‌دهد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۱۷۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه

مصرف نوشابه‌های گازدار خطر بروز دیابت نوع دوم، پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نوشابه‌های گازدار حاوی مقدار زیادی قند، افزودنی‌های مصنوعی و شربت ذرت با فروکتوز بالا است، بنابراین مشکلاتی برای سلامتی به همراه خواهند داشت؛ یکی از ثابت‌شده‌ترین اثرات نوشابه بر سلامتی، افزایش وزن و چاقی است، مصرف منظم نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند منجر به دریافت کالری بیش از حد و در نتیجه افزایش وزن و چاقی شود، چاقی نیز به نوبه خود با مشکلاتی مانند دیابت نوع دوم، بیماری‌های قلبی عروقی و بعضی سرطان‌ها در ارتباط است، در ادامه به بررسی دیگر تأثیرات نوشابه بر سلامتی بدن می‌پردازیم:

دیابت نوع دوم

مصرف بیش از حد نوشابه خطر ابتلاء به بیماری دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد، قند بالای موجود در آن باعث افزایش سطح گلوکز خون می‌شود و بر توانایی بدن برای تولید و استفاده مؤثر از انسولین فشار وارد می‌کند، این اتفاق با گذشت زمان منجر به مقاومت به انسولین می‌شود، وضعیتی که سلول‌های بدن کمتر به انسولین پاسخ می‌دهند؛ مقاومت به انسولین یک عامل کلیدی در ایجاد دیابت نوع دوم است.

پوکی استخوان

از آنجایی که نوشابه‌های گازدار حاوی اسید فسفریک هستند، بر سلامت استخوان تأثیر منفی می‌گذارند، اسید فسفریک مانع جذب کلسیم می‌شود، بنابراین تراکم استخوان کاهش پیدا می‌کند و خطر ابتلاء به پوکی استخوان بیشتر می‌شود؛ مصرف بیش از حد نوشابه ممکن است باعث ضعیف شدن استخوان‌ها و افزایش خطر شکستگی شود.

بیماری‌های قلبی

ارتباط بین مصرف نوشابه و بیماری‌های قلبی عروقی به خوبی ثابت شده است، مصرف زیاد قندهای اضافه شده، به ویژه به شکل نوشیدنی‌های شیرین، با افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی مرتبط است؛ قند بیش از حد می‌تواند باعث افزایش فشار خون، التهاب و چربی ناسالم شود که همگی عوامل خطر مشکلات قلبی عروقی از جمله حملات قلبی و سکته مغزی هستند.

کد خبر 743946

دیگر خبرها

  • توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده
  • توضیح عنایتی در مورد تعویض عجیب پرسپولیسی سابق
  • توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده در کرمانشاه
  • کشاورزان و عشایر هشدار بارش باران و وزش باد را جدی بگیرند
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • گیاهی که برای تعدیل قند خون در افراد دیابتی مفید است | فواید بی‌نظیر ریواس : این افراد نباید ریواس مصرف شود
  • از عوارض دیابت چه می‌دانید؟
  • ارتباط عجیب آسپیرین و دیابت نوع دو
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟ برای دریافت سود به سایتی مراجعه نکنید | سهامداران برای آگاهی بیشتر با این شماره تماس بگیرند