Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت رئیسه مجمع عالی واردات با بیان این که در حوزه اقتصاد به خوبی شعار می دهیم اما متاسفانه عملگرا نیستیم گفت: همه مشکلات را نباید بر گردن تحریم های خارجی بیندازیم. ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۷ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا مناقبی در مصاحبه با رادیو با بیان اینکه در حوزه اقتصاد به خوبی شعار می دهیم و متاسفانه باید بگوییم که عملگرا نیستیم، ابراز داشت: امروز درست است که تحریم زور مدارانه زورگویانه از سوی کشورهای دیگر به مردم ما تحمیل شده است ولی همه مشکلات ما این نیست که بخواهیم برگردن تحریم های خارجی بیاندازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: چون کار مردم به طور کامل در اختیار مردم نیست به تبع مردم آن توانایی که بتوانند مساعدت کنند تا از این وضع به زودی خارج شویم، ندارند چون در جاهایی که تصمیم گیری و تصمیم سازی می شود، بخش خصوصی واقعی آن طور که باید عمل کند و کارآفرین باشد، نتوانسته فعالیت کند و عملا دچار خود تحریمی داخلی هستیم.

عضو هیئت رئیسه مجمع عالی واردات با تاکید بر اینکه باید بر وضع موجود با گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی سروسامان داد، متذکر شد: باید کار مردم را به دست مردم بسپاریم و یک بازار رقابتی چه در بخش تولید و چه در بخش تجارت خارجی ایجاد کنیم.

وی با اظهار بر اینکه هیچ وقت نمی توانیم یک صادر کننده یا تولید کننده خوب بدون یک واردات خوب باشیم، تصریح کرد: متاسفانه سیاستگذاران ما و یا کسانی که در این مسیر حرکت می کنند، عرضه و تقاضا را فراموش کرده اند و یا عده ای سودجو که سوار بر مسائل خاص کشور شده اند، شرایط را به نحوی حرکت می دهند که عملا می بینیم صدای بخش تولید، بازرگانی خارجی و مردم بلند شده است.

مناقبی متذکر شد: بخش خصوصی شناسنامه دار بخاطر حفظ شئونات خودش سوء استفاده نمی کند.

اکبر رنجبر زاده عضو هیئت رئیسه مجلس نیز با اشاره به اینکه مجلس در راستای رفع موانع پیش روی توانمندسازی تجارت خارجی و حتی تولید ورود مناسبی داشته است، عنوان کرد: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در مسیر چشم انداز و همین طور در قانون برنامه ششم، قوانین مناسب و مشوق های لازم برای تقویت بخش صادرات در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.

وی افزود: نمایندگان مجلس به صورت کلی نگاهشان در این مسیر است که یکی از راه های تقویت پایه های اقتصادی کشور توجه ویژه به صادرات است.

عضو هیئت رئیسه مجلس در خصوص چالش هایی موجود در صادرات گفت: در یکسال اخیر، امکانات، شرایط، پشتوانه های مالی بانک مرکزی و ارز دولتی در اختیار خیلی از تولیدکنندگان داخل قرار گرفت اما متاسفانه با شکل گیری شرکت های صوری و بدون پشتوانه های تجربی لازم و دور از مسیر صحیح شکل گرفتند فقط از بابت اینکه بتوانند از تسهیلاتی که فراهم شده سوء استفاده کنند.

وی تاکید کرد: کسانی که در امر صادرات صاحب نظر هستند و در امر تولید توانمند می باشند باید با هم پیوند بخورند تا بتوانیم در بازارهای جهانی صاحب کرسی و صاحب نظر باشیم و خیلی از بازارهای جهانی را تصاحب کنیم اما متاسفانه این کار انجام نمی گیرد.

رنجبر زاده با اشاره به گزارشی در باب سوء استفاده از تسهیلات دولت و استفاده از آن در خارج از حوزه صادرات بیان کرد: در گزارش ها شنیده ایم که 32 هزار میلیارد تومان در سال 97 از خزانه دولت برای واردات یکسری از اقلام و مواد اولیه و شکل گیری تولید و بعد صادرات، خارج می شود اما می بینیم که نیمی از این مبلغ به انحراف می رود و سوء استفاده می شود.

وی خاطر نشان شد: آنچه که باید اصلاح شود و مهم است تک تک افرادی هستند که در مسیر تجارت قدم گذاشته اند و فرهنگ و اعتقاد و باور ما باید تغییر کند و مهمترین موضوع موانع پیش روی صادرات خود افراد هستند که باید کارنامه روشنی از قبل داشته باشند که مورد حمایت قرار گیرند.

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,77,78/CT12 واژه های کاربردی مرتبط اقتصاد مقاومتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۲۸۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای جهش تولید مسیر مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد را هموار کنید

رئیس اتاق ایران، جهش تولید را نیازمند بسترسازی و هموار کردن مسیر برای مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد دانست و از مسئولان خواست برای نجات اقتصاد کشور، به برنامه‌های بخش خصوصی اعتماد کنند. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس اتاق ایران با اشاره به اقدامات پیشگیرانه نظامی در مقابل گستاخی‌های رژیم صهیونیستی و ضمن آرزوی توفیق برای نیروهای نظامی و دست‌اندرکاران این اقدام، گفت: در ایران به دلیل نبود ثبات اقتصادی، بدون شک ورود به این سطح از تنش‌ها، همراه با چالش‌های جدید اقتصادی خواهد بود.

صمد حسن‌زاده، در نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور افزود: مطمئن هستیم دولت برای مقابله با چالش‌ها، حمایت از محیط کسب‌وکار و دفاع از نظام اقتصادی کشور، تدبیر ویژه‌ای اتخاذ می‌کند، از طرفی در سال جاری که به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نام‌گذاری شده است باید با بسترسازی و هموار کردن مسیر برای مشارکت مردم و بخش خصوصی همراه باشد.

رئیس اتاق ایران اظهار کرد: امروز همه مسئولان متوجه شدند که تنها راه نجات اقتصاد کشور استفاده از توان و ظرفیت بخش خصوصی است و باید به برنامه‌های بخش خصوصی اعتماد بیشتری داشته باشند. همه مسئولان باید همراه با بخش خصوصی باشند تا بتوانند در مسیر توسعه اقتصادی گام‌های مؤثر بردارند. بخش خصوصی و اتاق ایران به تنهایی نمی‌توانند در مسیر پیشبرد اهداف اقتصادی حرکت کنند.

حسن‌زاده تصریح کرد: سال گذشته افت صادرات و در عین حال افزایش نرخ ارز را شاهد بودیم. بنابراین به برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر و کارآمدتر نیاز داریم. روسای اتاق‌ها باید همراه‌تر و هماهنگ‌تر با یکدیگر تلاش کنند تا از ظرفیت‌های خود برای حل چالش‌ها استفاده کنند.

سازوکار تخصیص منابع تبصره 2 قانون بودجه 1403 برای رشد تولید بررسی شود

در ادامه این نشست، گزارشی با محوریت نمای کلی و موضوعی تبصره 2 قانون بودجه سال 1403 کل کشور از سوی فرج‌الله معماری، رئیس اتاق سمنان ارائه شد.

بر اساس اظهارات او، زمانی که لایحه بودجه در مجلس در حال بررسی بود، نمایندگان تصمیم گرفتند تا منابعی را برای تولید پیش‌بینی کنند و در تبصره 2 قانون بودجه 1403 این منابع دیده شد. حال باید سازوکار استفاده از این منابع را اطلاع‌رسانی کنیم. از طرفی درخواست بخش خصوصی این است که نرخ سود برای سرمایه در گردش اصلاح شود و این منابع در استان‌ها به صورت مؤثرتر تقسیم و زمینه رشد تولید، مهیا شود.

حسن‌زاده در این رابطه گفت: بانک‌های استانی اعلام کردند که امکانات برای اعطای این تسهیلات را ندارند پس باید از مرکز دستورالعمل اعطای تسهیلات را دنبال کنیم. درباره صندوق توسعه ملی هم اعلام شده که تنها به صورت ارزی تسهیلات پرداخت می‌کند. بنابراین رغبت این صندوق به سمت مشارکت در پروژه‌هاست.

به اعتقاد رئیس اتاق ایران، منابعی که در تبصره 2 بودجه دیده شده به راحتی در اختیار تولید قرار نمی‌گیرد و با این شرایط مانند سال‌های قبل تسهیلاتی پرداخت نخواهد شد. باید تیمی از اتاق ایران با همکاری اتاق‌های سراسر کشور در روند ارائه تسهیلات، اختیار بگیرند و نظارتی داشته باشند.

در ادامه نشست، علی عبداللهیان، رئیس اتاق اردبیل درباره اقدامات بانک‌ها و روند تسهیلات‌دهی آن‌ها گفت: توطئه‌ای را بانک‌ها شروع کردند که علیه اقتصاد تمام شد. متأسفانه امروز بانک‌ها با وقاحت نرخ سود 30 درصد را اعلام می‌کنند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم مرکز پژوهش‌های اتاق ایران در رابطه با موضوعات بانکی مطالعات جامعی را انجام و راهکارهای خود را در اختیار نظام بانکی کشور قرار دهد.

در این بین محمد قاسمی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، نقش فعال اتاق ایران در جذب منابع تبصره 2 را مؤثر خواند و گفت: سال قبل سیاست تکمیلی از طرف وزارت اقتصاد مطرح و اعلام شد در حوزه انرژی زمینه استفاده وجود دارد. در حال حاضر سازوکارها مشخص شده و بالغ بر 130 همت منابع تعریف شده است.

او درباره تهیه بسته پیشنهادی تحقق عنوان سال نیز از تفاهم با وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تهیه یک بسته مشترک خبر داد و از روسای اتاق‌ها خواست تا دیدگاه‌های خود را در این رابطه اعلام کنند.

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران تأکید کرد: از آنجایی که بودجه همچنان به طور کامل تصویب و اجرایی نشده به نظر می‌رسد برای استفاده از منابع تبصره 2 برای تولید، نیمی از سال را هم از دست خواهیم داد.

محمدصادق حمیدیان، رئیس اتاق شیراز نیز برخورد و رفتار بانک‌ها علیه تولید را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: تراز تجاری کشور به همت بانک‌ها رکورد زده و به حدود منفی 17 میلیارد دلار رسیده است. متأسفانه سیاست‌های تجاری و تولیدی کشور معطل و وابسته نظام بانکی بوده و دست همه بسته شده است.

به باور این فعال اقتصادی اتاق ایران به عنوان متولی اشتغال کشور باید نسبت به رفتار بانک‌ها، موضع‌گیری کند. از طرفی امروز حضور نماینده اتاق ایران در تعیین ضرایب مالیاتی صفر است. همچنین در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی مشکلات جدی داریم.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران نرخ تشکیل سرمایه ثابت صنعت در 40 سال گذشته را نامناسب خواند و گفت: مرکز پژوهش‌های اتاق ایران باید این نرخ را مورد مطالعه قرار دهد، این شاخص نشان می‌دهد میزان رشد صنعتی چقدر بوده است. از سوی دیگر باید روی تجارت و تولید پافشاری کنیم. جایگاه واقعی بخش خصوصی در اقتصاد باید تعیین شود.

شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد نیز تأکید کرد: اتاق ایران باید مخالفت خود را با این سیاست‌ها و سازوکار تأمین منابع مالی برای تولید اعلام کند چون روش‌های تعیین شده موجب می‌شود منابع به هدر رفته و در مسیر تولید به کار نرود.

حضور منسجم اتاق ایران در ایران‌اکسپو 1403

در بخش دیگری از جلسه شورای روسا، جزئیات نمایشگاه اکسپو (توانمندی‌های صادراتی ایران) که قرار است ششمین دوره آن از 8 تا 12 اردیبهشت‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شود، تشریح شد.

بر اساس اظهارات علی چاغروند، معاون کمیسیون‌ها، مجامع و شوراهای اتاق ایران و دبیر نمایشگاه اکسپو 2024، طبق برنامه‌ریزی انجام شده، 3000 تاجر و بیش از 100 کشور در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند. از طرفی گروه‌های کالایی صنعت، فرش، صنایع دستی، دارو، تجهیزات پزشکی، پتروشیمی، خدمات فنی-مهندسی، صنایع غذایی و کشاورزی در این نمایشگاه حضور دارند.

او ادامه داد: برای اولین بار اتاق ایران در این رویداد به صورت منسجم حضور دارد. اتاق‌های استانی هم امکان حضور دارند. غرفه اتاق ایران در نمایشگاه اکسپو، 1000 متر است. همچنین مقرر شده تا 6 همایش در 6 گروه کالایی به همت کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران در حاشیه این نمایشگاه برگزار شود. اتاق‌های بازرگانی خارجی هم با هماهنگی معاونت بین‌الملل اتاق ایران و اتاق‌های مشترک دعوت شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به تعاونی‌ها و مبارزه با انحصارگرایی در مازندران؛ راهکار اجرایی شدن شعار سال
  • توجه به تعاونی ها و تولید آزاد راهکار تحقق شعار سال است
  • مسئولان به جای صندلی «مداخله‌جویی» روی صندلی «حکمرانی» بنشینند
  • طرح جامع اقتصاد به توان مردم رونمایی می‌شود
  • مردمی‌کردن اقتصاد با شعار و حرف به نتیجه نمی‌رسد
  • حمایت سپاه از ایده‌های جهش تولید و نقش مشارکت مردم
  • برای تحقق شعار سال باید حرائم بهداشتی مراکز دامی اصلاح شود
  • برای جهش تولید مسیر مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد را هموار کنید
  • اقتصاد دریامحور مردمی نیست
  • مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر