Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه نگار کرد عراقی در خصوص جنایت اخیر پژاک در ایران گفت: این اقدام تحت هر شرایطی باشد جنایت است. ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۹ بین الملل دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پژاک بار دیگر در مناطق کردنشین ایران، مردم عادی را ترور کرد.

این خبر، در سال چندین بار تکرار می‌شود و رسانه‌ها برای مدتی به آن می‌پردازند و مجدداً تا انجام جنایت بعدی فراموش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خرداد 1398 حداقل 5 غیرنظامی کُرد ایرانی در مقابل خانواده‌هایشان به طرز فجیعی توسط پژاک شکنجه و کشته شدند. کمپینی هم توسط «دیدبان حقوق بشر کردستان ایران» در فضای مجازی شکل گرفته که خواستار محکومیت و خلع سلاح پژاک شده است. برای بررسی دلایل وقوع این جنایات با عثمان باشقلی روزنامه نگار اهل اقلیم کردستان عراق گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

سوال: پژاک طی یک هفته چهار غیرنظامی ‌کُرد ایرانی را در برابر چشم خانواده‌هایشان به قتل رسانده است. به نظر شما چرا پژاک غیرنظامیان را به قتل می‌رساند؟

باشقلی: هر قتلی که پژاک انجام می‌دهد، یک جنایت است. در تاریخ بشریت هم این نوع اقدامات جنایت بوده‌اند. قتل انسان‌ها به دلایل سیاسی، ایدئولوژیک یا به خاطر داشتن دیدگاهی متفاوت جنایتی بزرگ است.

مهم نیست این افراد کُرد هستند یا نه؛ مهم انسانیت است. گروه‌های مختلف نباید دست به جنایت بزنند. دنیای امروز به سوی انسانیت و اتحاد پیش می‌رود و ویژگی‌های قدیمی‌ مبتنی بر قومی، ‌جغرافیایی و ملی از بین می‌روند و جای خود را به معیارهای انسانی می‌دهند.

انسانیت به معیار حاکم در دنیا تبدیل می‌شود. هر جایی که در آن حقوق بشر رعایت شود، آنجا جایی پیشرفته است نه منطقه‌ای که در آن قتل و جنایت صورت گیرد.

این پیشرفت شامل همه حوزه‌های سیاسی، فناوری و اقتصادی می‌شود. متاسفانه گروه‌های تندرو حداقل هر هفته غیرنظامیان از جمله کودکان را به قتل می‌رسانند. تنها دلیل نیز این است که این غیرنظامیان دیدگاهی متفاوت از دیدگاه این گروه‌های تندرو دارند.

این که به برنامه و ایدئولوژی یک گروه اعتقاد نداشته باشیم، دلیلی برای قتل غیرنظامیان نمی‌شود. لازم است همه اعم از احزاب سیاسی و حاکمیت‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد دست به دست هم دهند و با این پدیده غیرانسانی مقابله کنند.

باید با این گروه‌های تمامیت‌خواه مقابله کرد، چون نمی‌توان همه را مجبور کرد مثل هم فکر کنند. من به عنوان یک انسان می‌گویم قتل یک غیرنظامی ‌به هر دلیلی و با هر توجیهی، جنایت است. چون فرد آزاد به دنیا آمده و یک گروه نمی‌تواند او را مجبور کند همانند ایدئولوژی آن فکر کند. این که این گروه‌های مسلح، دیدگاه خود را بر مردم تحمیل می‌کنند اقدامی ضد بشری است.

سوال: یکی از افراد کشته شده به نام «سامان دانشور» قبلاً 10 سال عضو پژاک بوده و چهار سال پیش جدا شد، اما اعضای پژاک آمده‌اند و در روستا جلوی چشم همه او را با سه گلوله به قتل رسانده‌اند. پژاک مدعی آزادی و دموکراسی است، آیا فردی که عضو شده، اکنون آزاد نیست از پژاک جدا شود؟

باشقلی: این که این فرد به دستور حزب کشته شده باشد یا به دستور فرد یعنی فرماندهی محلی، در هر دو حالت محکوم است. از این نوع قتل‌ها در بین احزاب کردی زیاد دیده می‌شود و سابقه هم دارد. بارها دیده‌ایم فردی عضو یک حزب را به خاطر داشتن اختلافات حزبی یا حتی خانوادگی به قتل رسانده است. در این مورد دقیقاً نمی‌دانم موضوع چه بوده، اما این قتل حتماً محکوم است.

سوال: من با افراد محلی مصاحبه کردم. آنها تایید کردند اعضای مسلح پژاک آمدند و مردم را تهدید کردند و در برابر چشم خانواده، سامان دانشور را کشتند.

باشقلی: باید بگویم این که فردی از یک حزب جدا شود و او را به خاطر جدا شدن، به قتل می‌رسانند، یک اقدام غیرانسانی و جنایت است. نباید فرد را ناچار کرد حتماً در حزب بماند. این جنایت است. پژاک هم مدعی دموکراسی و آزادی است، اما دست به چنین اقداماتی می‌زند!

می‌گویند ما کردها تحت ستم بوده‌ایم و خواهان ایرانی دموکراتیک هستیم، اما خودشان دست به اقدامات ضد دموکراتیک علیه اعضای خود نیز می‌زنند. کجای این دموکراسی است؟ وقتی خودشان به دموکراسی اعتقاد ندارند، چگونه می‌توان مدعی دموکراسی شد.

چگونه می‌توان از ترک و عرب و فارس خواست با آنها دموکراتیک رفتار کنند. اگر واقعاً به دموکراسی اعتقاد دارند باید از خود شروع کنند. اگر کردها بتوانند با خود دموکراتیک باشند در آن صورت می‌توانند با ترک و عرب و فارس هم دموکراتیک رفتار کنند.

در غیر این صورت این تلاش‌ها برای ایجاد دموکراسی بی فایده است. نمی‌توان هم خواهان دموکراسی شد، هم رفتاری ضد آن داشت. متاسفانه این رفتارها در قلب جامعه کُرد و احزاب سیاسی کرد نیز ریشه دوانده و نمی‌توانند دموکراسی را تحمل کنند.

این افرادی را هم که کشته‌اند تحت هر شرایطی باشد جنایت است. چون هیچ چیزی به ارزش جان انسان نیست، نه ایدئولوژی نه برنامه احزاب سیاسی به اندازه جان انسان باارزش نیست و اگر کسی دیدگاهی متفاوت از ما دارد نباید به خود حق بدهیم او را به قتل برسانیم.

ما مسئول گرفتن جان مردم نیستیم. من به عنوان یک انسان کُرد این اقدامات را محکوم می‌کنم. اگر کردها دست از این روند برندارند همچنان عقب‌مانده خواهند بود. چون در مغز ما تزریق کرده‌اند فقط همدیگر را بکشیم.

اگر چنین باشد اختلافات ما بیشتر خواهد شد و راه به جایی نیز نخواهیم برد. جامعه نیز متلاطم خواهد شد و این بر تمام ابعاد آن تاثیر خواهد گذاشت. به هر حال این اقدامات زشت و ناخوشایند است.

انتهای پیام/

R1396/P1396/S8,90,95/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۳۲۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌کاری و اهمال دستگاه‌ها در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست

علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست با سردار عباسعلی محمدیان فرمانده انتظامی تهران بزرگ و جمعی از فرماندهان انتظامی تهران بزرگ ضمن تقدیر از مجموعه انتظامی تهران بزرگ در کسب توفیقات قابل توجه در حوزه‌های مختلف از جمله کاهش سرقت اظهار کرد: بدون شک موفقیت‌های مجموعه انتظامی تهران بزرگ مرهون مجاهدت‌های نیرو‌های خدوم و تدابیر و برنامه‌ریزی‌های فرماندهی بوده و هست.

دستگاه قضا قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی خود خواهد بود

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن اشاره به مجاهدت‌های فراجا برای محافظت از امنیت شهروندان در حوزه‌های گوناگون عنوان کرد: نیرو‌های فراجا به‌واسطه از خودگذشتگی‌ها و ایستادگی خود در مقابل مخلان نظم و امنیت، قانون‌شکنان و متجاسرین همواره مورد احترام آحاد مردم بوده و هستند و دستگاه قضا نیز قدردان و در عین حال پشتیبان فراجا در انجام ماموریت‌های قانونی، خواهد بود.

گستردگی و تنوع ماموریت‌های فراجا

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به گستردگی و تنوع ماموریت‌های فراجا خاطرنشان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی در ساز و کاری اداری کشور وجود ندارد که به اندازه فراجا دارای تنوع ماموریتی و وظیفه در مناسبت‌ها و حوزه‌های گوناگون باشد و همین امر دلالت بر سختی کار این مجموعه دارد که وجود شهدای گران‌قدر و والامقام در این مجموعه خود گواهی بر این ادعا است.

القاصی در ادامه نقش مهم و اثرگذار فراجا در تامین امنیت جامعه در ساحت‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و در عین حال امنیت را نعمتی دانست که نبود آن جامعه را به هرج و مرج می‌کشاند.

فراجا با توجه به نوع و جنس ماموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه فراجا با توجه به نوع و جنس ماموریت‌های خود بیشترین ارتباط را با دستگاه قضا دارد، عنوان کرد: بدون شک یکی از پایه‌های اساسی و بنیادین بسیاری از پرونده‌های قضایی پلیس است و اگر همراهی و تعامل فراجا با دستگاه قضا نباشد چه بسا کشف حقیقت و اجرای عدالت در بسیاری از پرونده‌ها مقدور نباشد.

پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است

وی حضور سردار رادان در راس فراجا را، نقطه قوت این مجموعه دانست و گفت: پلیس نظام مقدس جمهوری اسلامی هم مقتدر و هم در عین حال مظلوم است؛ مقتدر است چرا که با صلابت و اقتدار به وظایف قانونی خود عمل می‌کند و مظلوم است از این جهت که به نوعی با کمترین امکانات و نیازمندی ها، کم‌کاری سایر دستگاه‌ها را در برخی از حوزه‌ها به دوش می‌کشد.

به‌دلیل کم‌کاری یا اهمال احتمالی دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی نباید از فراجا انتظار ترک فعل داشت

القاصی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش‌آفرینی فراجا در امر آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و عنوان کرد: در حوزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی دستگاه‌های مختلفی دارای نقش و ماموریت هستند و یکی از این دستگاه‌ها فراجا است؛ اما باید توجه داشت که کم‌کاری یا اهمال احتمالی دستگاه‌ها و سازمان‌ها در هر حوزه‌ای دلیلی بر ترک فعل سایر دستگاه‌ها نمی‌شود؛ بنابراین در خصوص مقوله آسیب‌های اجتماعی اگر چنانچه کم‌کاری و یا اهمالی از سوی سایر دستگاه‌ها صورت گرفت نمی‌توان گفت که فراجا نیز نباید به وظایف قانونی خود عمل کند.

واکاوی در برخی از هجمه‌ها علیه اقدامات فراجا در حوزه ناهنجاری‌های اجتماعی

رئیس کل دادگستری استان تهران عنوان کرد: بعضا اشخاصی فراجا را در عمل به وظایف خود در حوزه آسیب‌های اجتماعی مورد هجمه قرار می‌دهند که پیش‌تر خود در حوزه فرهنگ جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی دارای مسئولیت و ماموریت بودند و افزایش ناهنجاری‌ها در برخی از حوزه‌ها محصول عملکرد ضعیف آنها می‌باشد.

کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست

وی با تاکید بر این گزاره که کم‌کاری و اهمال دستگاه‌های مسئول در خصوص ناهنجاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، گفت: همان‌طور که ریاست محترم قوه قضاییه در نشست اخیر شورای‌عالی قوه قضاییه اشاره داشتند، دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بررسی کرده که کدام یک از دستگاه‌ها در این حوزه به وظایف خود عمل کرده‌اند و کدامیک از دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نکرده و یا کم عمل کرده‌اند؛ لذا این آمادگی وجود دارد که علل کم‌کاری یا ترک وظایف دستگاه‌ها در این حوزه بررسی شود و اقدامات مقتضی صورت گیرد.

هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است

القاصی در ادامه عنوان کرد: بدون شک هیچ دستگاهی نمی‌تواند ادعا کند که در انجام وظایف خود بدون اشکال و عیب است و طبیعی است که با توجه به گستردگی ماموریت‌های فراجا بعضا در انجام وظایف خود در تشخیص مصادیق دچار اشکال و یا خطا شود، اما باید توجه داشت که به‌دلیل احتمال بروز اشکال در انجام وظایف، نباید انتظار داشت که دستگاه و سازمان دارای مسئولیت و وظیفه، ترک مسئولیت نماید؛ بلکه باید به آن دستگاه در جهت اصلاح و بهبود عملکردش مساعدت شود.

فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود عمل می‌دهد

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه فرماندهی فراجا همواره قانون‌مداری را ملاک عمل و اقدامات خود قرار می‌دهد، اظهار کرد: اگر چنانچه خدای ناکرده ماموری در صحنه دچار خطا گردید، بدون شک اولین مدعی برای پیگیری و برخورد با شخص خاطی مجموعه فراجا است.

وی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: دادستان‌های استان تهران موظف هستند در این حوزه بر اساس قوانین و مقررات به وظایف خود عمل نمایند و این موضوع قطعا در نشست آتی فصلی شورای برنامه ریزی مدیران دادگستری کل استان تهران مورد تاکید قرار خواهد گرفت.

کاهش ۱۸ درصدی سرقت در سال ۱۴۰۳

سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: خوشبختانه با اقدامات و تلاش‌های صورت‌گرفته در سال گذشته سرقت ۱۲ درصد کاهش داشته و در سال جاری نیز تا این لحظه سرقت ۱۸ درصد کاهش داشته است و در حال حاضر این موضوع در جامعه و میان مردم مشهود است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ ضمن اشاره به کاهش ۲۲ درصدی سرقت خودرو و کاهش ۲۰ درصدی سرقت موتورسیکلت عنوان کرد: در حوزه تماس‌هایی که با ۱۱۰ گرفته می‌شود، ۲۲ درصد کاهش رخ داده است.

افزایش ۲۰ درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته

وی ضمن اشاره به افزایش ۲۰ درصدی کشف مواد مخدر در سال گذشته بیان کرد: در سال جاری و صرفا در فروردین ماه کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۹ درصد افزایش داشته که این توفیق بدون شک با همراهی دستگاه قضایی استان و دادسرای عمومی و انقلاب و دادستان تهران حاصل شده است.

سردار محمدیان در پایان گفت: اگر توفیقی حاصل شده بدون شک بخش اعظمی از آن مدیون سیاست گذاری و تدابیر ابلاغی توسط مدیریت و مسئولان دستگاه قضایی در استان تهران است که به‌رغم تحمل تمامی فشارها، سارقان را در زندان نگهداشته و در مراقبت‌های بعد از خروج زندانیان نیز در زمینه پیشگیری از وقوع جرم مساعدت و همکاری صورت گرفت که از همین جهت از مجموعه قضایی تهران تشکر میکنم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • جریمه انتقاد از جنایات جنگی در کشور مدعی مهد دموکراسی!
  • دانشگاه‌های آمریکا در تسخیر معترضان به جنایات اسرائیل
  • اجرای حکم یک روزنامه‌نگار
  • هیچ مجوز کاغذی از ۲۵ اردیبهشت در دستگاه‌ها قابل پذیرش نخواهد بود
  • کم‌کاری و اهمال دستگاه‌ها در خصوص ناهنجاری‌های اجتماعی قابل پذیرش نیست
  • تظاهرات مردم ترکیه علیه جنایات‌ صهیونیست‌ها
  • سازمان همکاری اسلامی تداوم حملات اسرائیل را جنایت علیه بشریت خواند
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت
  • عملیات زمینی گسترده ترکیه علیه گروه‌های کُرد در عراق؛ زمان حمله مشخص شد
  • جزئیات علنی شدن حمایت اسرائیلی‌ها از گروهک تروریستی جیش الظلم + سند