Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-20@03:37:10 GMT

تابستان امسال یک درجه گرم‌تر از نرمال است

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۴۲۴۳۷

آفتاب‌‌نیوز :

ایمان باباییان روز یکشنبه افزود: مدل‌های اقلیمی، میانگین دمای هوای کشور را در محدوده نیم تا یک درجه بیش از نرمال پیش‌بینی می‌کنند.

وی همچنین درباره وضعیت بارش در فصل تابستان توضیح داد: سهم بارش طی دوره سه ماهه تیر، مرداد و شهریور نسبت به تمام سال قابل توجه نیست، در عین حال در سه ماه آینده بارش در استان‌های ساحلی خزر در محدوده نرمال تا اندکی بیش از آن خواهد بود، در همین دوره بارش در کشورهای همسایه ایران (به استثای ترکیه) عمدتاً در محدوده نرمال پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باباییان اظهار داشت: بررسی پدیده‌های دورپیوندی، الگوهای بزرگ مقیاس جوی و برون‌داد مدل‌های پیش‌بینی اقلیمی منتهی به هفته اول تیر ۹۸، نشان از وقوع بارش حداقل در محدوده نرمال در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ دارد، همچنین انتظار می‌رود بارش فصل پاییز کشور بی‌تأخیر آغاز شود اما بارش‌ها در تابستان در نوار شمالی قابل توجه نیست.

وی گفت: پیش‌بینی فصلی کشور هفته اول هر ماه توسط پژوهشکده اقلیم‌شناسی سازمان هواشناسی کشور برای حدود ۶ ماه آینده تهیه می‌شود که پیش‌بینی ماه اول به تفکیک هفته و پیش‌بینی ماه‌های بعد به صورت میانگین ماهانه بیان می‌شود، پیش‌بینی صادر شده برای ماه پاییز در هفته اول مرداد و شهریور و پس از دریافت جدیدترین داده‌های جوی و اقیانوسی به روزرسانی می‌شود.

رییس پژوهشکده اقلیم‌شناسی سازمان هواشناسی درباره وضعیت پیش‌بینی‌های فصلی در کشور اظهار داشت: اکنون پیش‌بینی فصلی در کشور در مقایسه با سایر کشورهای عضو سازمان هواشناسی جهانی در موقعیت خوبی قرار دارد، به ویژه سرعت پیشرفت آن در شرایط بسیار خوبی است، از لحاظ دانش فنی در برخی موضوعات هم‌پای کشورهای پیشرفته هستیم اما در مواردی که نیاز به بهبود شرایط است سخت‌افزار و اختصاص بودجه نقش اول را دارد.

وی افزود: به عنوان مثال سرورهای پردازش پرسرعت و بسترهای مخابراتی برای تبادل داده‌های حجیم پیش‌بینی از نیازهای اصلی است در این میان، نبودِ بودجه ارزی برای تامین رادیو سوند و رادار که نقش مهمی در افزایش صحت پیش‌بینی‌ها دارند، مساله است.

باباییان درباره میانگین صحت پیش‌بینی فصلی گفت: میانگین صحت پیش‌بینی فصلی حتی در کشورهای پیشرفته کمتر از ۸۰ درصد است و در ایران نیز این صحت به ۶۵ تا ۷۰ درصد می‌رسد، در برخی کشورهای نسبتاً پیشرفته نیز صحت پیش‌بینی فصلی حدود ۷۰ درصد است.

وی با تاکید بر اینکه پاشنه آشیل پیش‌بینی در کشور نبودِ داده‌ها و ایستگاه‌های جو بالا، رادار، سودار و دراپسوند است اظهار داشت: تصور کنید وقتی دو متر از سطح زمین دور می‌شوید، ۹۸ درصد تراکم داده‌های هواشناسی کاهش می‌یابد که ناشی از عدم پوشش مناسب شبکه راداری، جو بالا و حتی هواپیماهای ویژه هواشناسی است، اگر بخواهیم صحت پیش‌بینی‌های فصلی بالا برود باید در این زمینه هزینه شود که عمده به بودجه ارزی نیاز دارند.

باباییان به اهمیت دقت در پیش بینی‌ها تاکید کرد و گفت: سازمان هواشناسی به عنوان متولی امر پیش‌بینی اقدام به برگزار اولین نشست تخصصی پیش‌بینی فصلی کشور کرد که در آن کارشناسان زیادی از نقاط مختلف کشور حضور داشتند، در این نشست ۱۱ عنوان موضوع تخصصی در قالب سخنرانی همراه با اختصاص زمانی برای بحث و تبادل‌نظر کارشناسی ارائه شد که همگی آنها در راستای پیش‌بینی اقلیم کشور تا پایان سال ۱۳۹۸ بودند.

وی افزود: همچنین پنج عنوان سخنرانی توسط پژوهشکده اقلیم‌شناسی، دو عنوان از مرکز پیش‌بینی سازمان هواشناسی و بقیه از چهار استان آذربایجان شرقی، کرمانشاه، گلستان و اصفهان بودند.

باباییان گفت: دورپیوندهای اثرگذار بر ایران، پیش‌بینی ماهانه بارش کشور بر اساس مدل‌های همادی آمریکای شمالی، ارتباط بین بارش ایران و دورپیوندهای ENSO، IOD و MJO، پیش‌بینی بارش کشور با استفاده از سامانه دینامیکی CFS-RegCM-، اثر نوسان مادن جولیان (MJO) بر بارش‌های ایران، نقش دورپیوندهای NAO، AO و Blocking در بارش ایران، تغییرپذیری دهه‌ای دمای سطح دریا (SST) و بارش ایستگاه‌های منتخب ایران، پیش‌بینی بارش پاییز کشور با استفاده از مشابهت الگوهای هم‌دیدی و دورپیوندهای تلفیقی، معرفی نرم‌افزار SFT۱.۰ برای پیش‌بینی ماهانه بارش و دمای کشور، پیش‌بینی فصلی استان گلستان با استفاده از پس پردازش برونداد مدل MRI-CPS۲ و اثر تاخیر و تقدم تاریخ خاتمه مونسون هند بر آغازگری بارش فصل پاییز ایران برخی از موضوعات مطرح شده در این نشست تخصصی بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: هواشناسی اقلیم شناسی تابستان گرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۲۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی: تندباد و بارش‌های رگباری در راه است

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا به وقوع رگبار باران و رعدوبرق در ارتفاعات هشدار داد و بر لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات و خودداری از دره‌نوردی توصیه کرد.   به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان درباره وضعیت مناطق کوهستانی کشور طی پنج شنبه (٣٠ فروردین‌ماه) اظهارکرد: پنج شنبه تداوم بارش‌های رگباری و گاهی رگبار شدید، توام با رعدوبرق و تگرگ و وقوع تندباد موقتی در بخش‌های جنوب شرقی کشور و ارتفاعات کرمان و شرق هرمزگان پیش‌بینی می‌شود. در این مناطق به‌ویژه طی نیمه اول روز به سبب جاری شدن سیلاب، احتمال اصابت رعدوبرق و تگرگ، طغیان رودخانه‌ها و احتمال سقوط و پرتاب به سبب وزش باد شدید، فعالیت‌های کوهنوردی، دره‌نوردی، طبیعت گردی و پرواز‌های تفریحی مخاطره آمیز است.   وی اضافه کرد: از عصر پنجشنبه با تضعیف این سامانه از شدت بارش‌ها کاسته و در منطقه کاهش ابر پیش‌بینی می‌شود.   رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت مناطق کوهستانی کشور طی جمعه (٣۱ فروردین‌ماه) گفت: به سبب وقوع ناپایداری‌های همرفتی به‌ویژه طی ساعات بعدازظهر در ارتفاعات شمال غرب، ارتفاعات زاگرس، بخش‌هایی از ارتفاعات البرز و ارتفاعات جنوب شرق کشور، شرایط برای افزایش ابر و وقوع رگبار موقتی و رعدوبرق و تگرگ مهیا می‌شود.   وی توصیه کرد: با درنظر گرفتن وقوع رگبار و رعدوبرق طی ساعات بعدازظهر، جمعه نسبت به زمان بندی مناسب صعود جهت پرهیز از مواجه شدن با شرایط جوی نامناسب اقدام شود. با توجه به بارش‌های قابل ملاحظه طی روز‌های گذشته و پرآبی رودخانه‌ها و دره‌ها در نواحی جنوبی و جنوب شرقی از انجام برنامه‌های دره‌نوردی اجتناب شود.   ضیاییان در پایان گفت: با توجه به شرایط فصلی وقوع بهمن بهاره به‌ویژه در مناطق مستعد ارتفاعات البرز، شمال غرب و ارتفاعات مستعد زاگرس، از تردد در مناطق مستعد وقوع بهمن و قرار گرفتن روی نقاب‌های برفی اجتناب شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ماه
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ / خیزش گرد و خاک در این استان ها
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای لرستان
  • پیش بینی بارش‌های رگباری از فردا در لرستان
  • پیش بینی افزایش ۵ تا ۸ درجه‌ای دمای هوا در خراسان رضوی
  • هشدار سرمازدگی ؛لاله زار بردسیرسردترین نقطه کشور
  • هواشناسی: تندباد و بارش‌های رگباری در راه است
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۲۹ و ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / بارش باران در نقاط اکثر استان ها
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۲۹ فروردین
  • پیش بینی بارش خفیف باران در زنجان