Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@19:10:29 GMT

اجاره بها، دامن مدارس را هم گرفت

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۰۹۲۶

اجاره بها، دامن مدارس را هم گرفت


روزنامه صبح نو در گزارشی آورده است: دیروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یکی از مدارس شاهد دوره دوم ابتدایی منطقه ۲ تهران، با حکم قضایی پلمب شده است. ساعاتی بعد نیز خبر پلمب مدرسه هنرستان دولتی شهدای هسته‌ای واقع در منطقه ۳ تهران رسانه‌ای شد. در رسانه‌ها عنوان شد مالک این مدارس یکی از نهادهاست و قرار بوده وزارت آموزش و پرورش این دو ساختمان و ۹ مدرسه دیگر را بخرد که در اختیار این نهاد است؛ اما این خرید و فروش به تعویق افتاده و اکنون مالک ساختمان‌ها حکم پلمب مدارس را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از آنجا که رسیدگی و مدیریت مدارس هر استانی برعهده اداره‌های کل آموزش و پرورش در هر استانی است، برای بررسی جزئیات بیشتر با مشاور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران تماس می‌گیریم. آقای مسعود ثقفی، مشاور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، درباره اتفاقات اخیر به «صبح نو» می‌گوید: از سال‌ها پیش تاکنون، آموزش و پرورش با برخی نهاد‌ها همکاری کرده و کلاس‌های درسی در ساختمان‌هایی برگزار می‌شد که به نام این مجموعه‌ها بوده است. یکی از این نهاد‌ها بنیادشهید است که مالکیت حقوقی ۱۱ مدرسه تهران را دارد و این دو مدرسه‌ای هم که پلمب شد، متعلق به همین مجموعه است.

ثقفی تصریح می‌کند: روز گذشته، دو مدرسه پلمب شد و اگر این روند بنیادشهید درباره ۹ مدرسه دیگر هم ادامه پیدا کند، دو ماه دیگر و با شروع ثبت‌نام مدارس، هشت هزار دانش‌آموز این مدارس سرگردان می‌شوند. مشاور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان این واقعیت که شهر تهران به لحاظ فضای آموزشی جزو فقیرترین شهر‌های کشور محسوب می‌شود، می‌گوید: پلمب هریک از مدارس، ما و خانواده‌های دانش‌آموزان را با مشکلات عدیده‌ای برای سامان دادن به تحصیل دانش آموزان رو به رو خواهد کرد. او تصریح می‌کند: مدرسه‌ای که دیروز در منطقه ۲ تهران پلمب شد، حدود نیم قرن است که کاربری مدرسه دارد. مالک اولیه این ملک حدود ۵۰ سال قبل این مدرسه را دراختیار امور آموزشی و پرورشی قرار داده بود؛ اما پس از انقلاب، به دلیل آنکه اسناد وقفی آن موجود نبود، دراختیار بنیادشهید قرار گرفت. در طول این ۴۰ سال نیز، تا امروز ساختمان با مشارکت بنیادشهید و آموزش و پرورش به عنوان یکی از مدارس شاهد ابتدایی به فعالیت خود ادامه داده بود. مسأله این است که مدرسه یادشده اکنون حدود ۴۵۰ دانش‌آموز دارد و درصورت قلع و قمع شدن مدرسه، در اطراف آن تا شعاع طولانی هیچ مدرسه جایگزینی برای دانش‌آموزان وجود ندارد.

تهران، فقیرترین شهر به‌لحاظ فضای آموزشی است
ثقفی با بیان این واقعیت تلخ که تهران در بسیاری از مناطق زمین خالی و ظرفیت مکانی مناسب برای ساخت مدرسه را ندارد، تأکید کرد: اگر بخواهیم در این محله مدرسه‌ای برای ساکنان بسازیم، زمین مناسب وجود ندارد. متأسفانه شهر تهران به لحاظ فضای آموزشی جزو فقیرترین شهر‌های کشور محسوب می‌شود. عده‌ای گمان می‌کنند ساخت مدرسه فقط نیازمند پول است؛ اما یافتن مکان مناسب یکی از دغدغه‌های اصلی وزارت آموزش و پرورش در تهران و برخی شهر‌های بزرگ و پرجمعیت است. درضمن، فرایند ساخت نیز بسیار زمانبر است و تا ساخته شدن مدرسه در هر محله، والدین ناچار خواهند بود کودکان و نوجوانان خود را با طی مسافت طولانی به مدرسه برسانند که هزینه و مخاطرات گوناگونی به آن‌ها تحمیل می‌کند.

مشاور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران می‌گوید: در تهران، بیش از چهارهزار مدرسه فعال است که از این تعداد حدود ۷۰ مدرسه مشکلاتی مانند مدارس پلمب‌شده دیروز را دارند و استیجاری هستند. همچنین، ۴۷ مدرسه مالک حقیقی و ۲۳ مدرسه نیز مالک حقوقی دارند و هرلحظه ممکن است درمعرض تعطیلی، تخریب یا پلمب یا قلع و قمع قرار بگیرند. درصورت اجرای احکام این مدارس نیز تعداد زیادی از دانش‌آموزان تهرانی سرگردان می‌شوند.

۷۰۰ میلیارد اعتبار برای خرید مدارس استیجاری لازم است
مشاور مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران می‌افزاید: برای خرید این مدارس استیجاری نیازمند ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم و سال به سال هم بر قیمت مسکن افزوده می‌شود. افزون بر این، همان طور که پیش‌تر گفتم، درصورت تخلیه برخی از این مدارس به‌دلیل نبود فضای مناسب در آن محله‌ها، نمی‌توانیم مدرسه دیگر بسازیم؛ به همین دلیل، در حال رایزنی با مالکان این مدارس هستیم و امیدواریم بتوانیم با توافق اجاره و تهاتر با ملک معوض، موافقت این مالکان را به‌دست آوریم تا دانش‌آموزان در همان مدرسه به تحصیل خود ادامه دهند.

به گفته ثقفی، افزایش نرخ اجاره و فروش املاک موجب شده فشار برخی مالکان حقیقی مدارس به آموزش و پرورش بیش از گذشته شود؛ اما در این میان شاهدیم که در نهایت تأسف، حتی مالکان حقوقی نیز به دنبال تغییر کاربری ملک آموزشی هستند تا ارزش ملک آن‌ها چندبرابر شود. برای مثال، در پرونده این مدارس شاهد، از بنیادشهید درخواست کردیم مدارس را براساس قیمت گذاری ملک آموزشی به آموزش و پرورش بفروشند؛ اما آن‌ها اصرار دارند ساختمان‌ها را به نرخ مسکونی بفروشند و اگر این فشار‌ها ادامه پیدا کند، چاره‌ای نداریم جز اینکه این ۱۱ مدرسه شاهد استیجاری را منحل کنیم.

سوال‌هایی که باید پاسخ داده شوند
به نظر می‌رسد اتفاقی که روز گذشته رخ داد، از چندین منظر پیگیری‌کردنی باشد. توافق ضمنی که حدود ۴۰ سال میان دو نهاد ارزشمند در کشور پابرجا بوده، به یکباره فسخ می‌شود؛ توافقی که حاصل آن آموزش هزاران دانش‌آموز بوده و تنها مرجع رسیدگی حکم قضایی قوه قضاییه برای پلمب است؛ در حالی که رسالت هر دو نهاد اعتلای فرهنگ کشور است. اگر این اتفاق درباره املاک استیجاری از سوی اشخاص حقوقی بود، شاید آنقدر عجیب به نظر نمی‌رسید؛ اما اینکه این اتفاق از سوی یکی از نهاد‌ها روی داده، جای سوال دارد. سوال مهم‌تر آنکه باتوجه‌به اینکه تنها در شهر تهران، ۷۰ مدرسه استیجاری وجود دارد، در کل کشور چند مدرسه استیجاری وجود دارد و این مدارس اکنون با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند؟

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آموزش و پرورش اجاره بها فضای آموزشی مدارس تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۰۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی از ظرفیت مدارس جهت پیشگیری از بیماری‌ها

وزیر آموزش و پرورش به مناسبت هفته سلامت پیامی صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش، رضامراد صحرایی به مناسبت هفته سلامت پیامی صادر کرد که متن آن به شرح زیر است:

««سلامتی» از مواهب عظیم الهی و در برگیرنده سلامت جسمانی، معنوی، روحی و اجتماعی انسان و به فرموده مقام معظم رهبری، سلامت جز مسائل درجه یک هر کشوری است.

اهمیت و جایگاه این مقوله در نظام آموزش و پرورش به گونه‌ای است که ساحت تربیت زیستی و بدنی یکی از ساحت‌های شش‌گانه تعلیم و تربیت است و در سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش بر ارتقای سلامت جسمی و روحی دانش آموزان و معلمان تأکید شده است.

هفته سلامت که همه ساله با هدف ارتقای آگاهی و ترویج فرهنگ سلامت برگزار می‌شود در سال ۱۴۰۳ با شعار محوری «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» به منظور حساس کردن جامعه نسبت به مشارکت خانواده‌ها در مردمی سازی سلامت، فرصت مغتنمی است تا در مدرسه به عنوان دریچه خدمات اجتماعی با نگاهی ویژه به ظرفیت‌ها، دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخگویی منطقی و شایسته در جهت پیشگیری از بیماری‌ها در قالب برنامه‌های منسجم همراه با مشارکت در مسیر تحقق سلامت دانش آموزان عزیز گام برداریم.

مدرسه به عنوان نقطه اتکای دولت و ملت در پیشرفت همه جانبه و خط مقدم ارتباط با خانواده‌ها، می‌تواند گام مؤثری در نهادینه سازی آموزه‌های بهداشتی و ارتقای سلامت جامعه بردارد و دانش آموزان هم می‌توانند به عنوان سفیر سلامت برای خود، همسالان و خانواده خود در ارتقای سواد سلامت و بهداشت عمومی نقش آفرین باشند.

ضمن تبریک هفته سلامت، با ارج نهادن به شهدای مدافع سلامت و قدردانی از تلاش‌های ارزنده دست‌اندرکاران بخش سلامت و آموزش کشور، از خداوند متعال سعادت، سربلندی و توفیق روزافزون همگان را خواستارم.»

کد خبر 746603

دیگر خبرها

  • ساخت و افتتاح ۲۷ مدرسه طی ۶ ماه در منطقه تبادکان مشهد
  • احداث مدارس خیر ساز نسبت به مدارس دولتی از سرعت عمل بیشتری برخوردار است
  • براي تقويت و ارتقا جايگاه مدرسه بايد برخي از محدوديت ها را برداشت
  • افزوده شدن۶ کلاس درس به فضا‌های آموزشی شهرستان خواف
  • برنامه‌های هفته معلم در کردستان مدرسه‌محور می‌شود
  • ۷۵ میلیارد تومان اعتبار خرید تجهیزات مدارس لرستان در سال جاری
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت
  • ۳۰ درصد مدارس آذربایجان‌شرقی نیازمند بازسازی است
  • بابای مدرسه: فقط توانایی خرید گردن مرغ برای فرزندان را دارم!
  • بهره‌مندی از ظرفیت مدارس جهت پیشگیری از بیماری‌ها