Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-18@06:08:50 GMT

چند نکته درباره تغذیه صبح کنکور

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۶۳۵۳

مینا کاویانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه داشتن برنامه غذایی درست و فراهم کردن مواد مغذی کافی برای بدن، از ارکان مهم تندرستی است، اظهار کرد: از این رو علاوه بر سلامت تن، سلامت مغز و در پی آن یادگیری بهتر و داشتن حافظه قوی نیز تحت تأثیر تغذیه مناسب قرار می‌گیرد. بنابراین چنانچه برنامه غذایی شامل سه وعده غذایی اصلی و حداقل دو میان وعده و دربرگیرنده همه گروه‌های غذایی با رعایت اصول تعادل و تنوع باشد، می‌تواند موجب برآوردن نیازهای بدن به مواد مغذی، شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله مواد مغذی مؤثر در یادگیری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: البته یادآوری می‌شود علاوه بر داشتن تغذیه سالم، انجام فعالیت بدنی مناسب به همراه داشتن آرامش و خواب و استراحت کافی هم در حفظ شادابی، بهبود یادگیری و تقویت حافظه مؤثر هستند.

نقش صبحانه در یادگیری

این کارشناس انستیتو تغذیه کشور با اشاره به یافته‌های پژوهش‌های علمی، گفت: این پژوهش‌ها نشان داده که صبحانه یکی از مهمترین وعده‌های غذایی است که با تأمین سوخت برای مغز و پیشگیری از افت قند خون، موجب یادگیری بهتر و بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان می‌شود. به ویژه اگر خوردن صبحانه در جمع خانواده و با حضور مادر و پدر باشد، موجب الگوبرداری و ایجاد عادات غذایی صحیح نیز خواهد شد.

تأثیر کیفیت صبحانه روز امتحان در ارتقای عملکرد فرد

وی با طرح این سوال که آیا کیفیت صبحانه روز امتحان می‌تواند نقشی در بهتر امتحان دادن داشته باشد؟،‌عنوان کرد: بله، صبحانه روز امتحان می‌تواند در کیفیت امتحان مؤثر باشد، البته به شرط آنکه از قبل از لحاظ درسی برای امتحان آماده شده باشیم! با خوردن صبحانه مناسبی که بتواند تأمین کننده قند مورد نیاز برای سلول‌های مغز بوده و قند خون را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه دارد و به این ترتیب با ایجاد حس سیری، احساس گرسنگی را به تعویق بیندازد، می‌توان عملکرد مغز را برای حضور ذهن، یادآوری و انتقال مطالب بهبود بخشید.

وی ادامه داد: به این منظور گنجاندن منابع پروتئینی با کیفیت بالا مانند تخم مرغ و شیر کم چرب به همراه کربوهیدرات‌های پیچیده مانند انواع نان سبوسدار در وعده صبحانه مفید خواهد بود. همچنین می‌توان از پنیر کم چرب به همراه مغز دانه‌ها مثل گردو که حاوی اسیدهای چرب ضروری برای مغز هستند و نان‌های سبوسدار استفاده کرد.

مواد غذایی ممنوع برای صبح روز امتحان

کاویانی با بیان اینکه بهتر است مواد حاوی قندهای ساده مانند مربا برای صبحانه روز امتحان مصرف نشوند، تصریح کرد: با توجه به فاصله بین صرف صبحانه تا امتحان، ممکن است فرد دچار افت قند خون و احساس ضعف شود. بنابراین به منظور پیشگیری از افت قند خون در جلسه امتحان به ویژه وقتی ساعت امتحان بین دو وعده اصلی غذایی قرار دارد، مثلاً ساعت ۱۰ صبح، پیشنهاد می‌شود یک میان وعده مغذی پیش از امتحان مصرف شود.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در این رابطه به چند نمونه از میان وعده‌های غذایی سالم اشاره کرد و گفت: ساندویچ‌های سالم خانگی مانند نان و پنیر و گردو، خشکبار و انواع آجیل، میوه‌ها و دانه‌ها مثل شاهدانه و عدس برشته برخی از این میان وعده‌های مفید است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن

به گزارش خبرآنلاین، به برنامه کاهش وزن باید به عنوان راهی برای زندگی کردن و مسیر زندگی سالم نگاه شود نه یک رژیم غذایی یا فعالیت تنبیهی. باید جسور باشیم و تنوع در وعده‌های غذایی افزایش یابد تا از انواع مواد غذایی مصرف شود و ذائقه نیز به مصرف مواد سالم که قبلا برای ما خوشمزه نبود، عادت کند.

یک متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به راهکارهای مدیریت وزن اظهار کرد: اغلب انسان‌ها در مقاطعی از زندگی به کاهش وزن فکر می‌کنند یا حداقل به فکر تغییر رژیم غذایی خود هستند اما مشکل اینجا است که بیشتر به کاهش وزن در مقاطع کوتاه به جای بررسی دقیق خطرات چاقی و تنظیم سبک زندگی برای مدت طولانی فکر می‌کنند.

مرضیه عربان با تاکید بر قرار دادن ورزش در برنامه زندگی افزود: فعالیتی که به وسیله یک فرد چاق انجام می‌شود نسبت به فرد لاغر، منجر به سوزانده شدن کالری بیشتری می‌شود بنابراین طبیعی است که افراد چاق زودتر خسته شوند پس توصیه می‌شود این خستگی را به فال نیک بگیرند و به ورزش خود ادامه دهند.

عربان بیان کرد: به برنامه کاهش وزن باید به عنوان راهی برای زندگی کردن و مسیر زندگی سالم نگاه شود نه یک رژیم غذایی یا فعالیت تنبیهی. باید جسور باشیم و تنوع در وعده‌های غذایی افزایش یابد تا از انواع مواد غذایی مصرف شود و ذائقه نیز به مصرف مواد سالم که قبلا برای ما خوشمزه نبود، عادت کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین این افراد می‌توانند ورزش را در فاصله‌های معین انجام دهند. علاوه بر این می‌توانند به کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه کنند و از آن‌ها کمک بگیرند.

این متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت گفت: صبحانه باید به عنوان یک وعده اصلی غذایی در هر روز مدنظر قرار بگیرد. مصرف شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده حذف یا محدود شود. مصرف غذاهای چرب و پرانرژی مانند چیپس، بستنی و انواع سس‌ها را محدود یا حذف کرد و از مصرف کیک‌های خامه‌ای، خامه و سرشیر خودداری شود.

وی افزود: همچنین توصیه می‌شود ماست‌های کم‌نمک و کم‌چرب و آب‌میوه‌های طبیعی به جای نوشابه‌های شیرین در رژیم غذایی گنجانده شود. بهتر است از میوه به جای آب‌میوه مصرف و سبزی‌های تازه نیز به سفره غذایی اضافه شود. توصیه می‌شود به جای مصرف تنقلات از مغزها استفاده شود و این موضوعات را به سایر اعضای خانواده برای بهبود عادت غذایی آموزش دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895842

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین پیام عملیات وعده صادق
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن
  • وعده صادق باعث شکسته شدن هیمنه پوشالی اسرائیل در جهان شد
  • تفاوت های کنکور در ایران و افغانستان      
  • بی‌حوصلگی و کم دقتی از عوارض تغذیه نامناسب دانش‌آموزان است
  • اسرائیل به ایران حمله کند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ /ادعای  اسرائیل درباره رهگیری ۹۹ درصد موشک های ایران درست نیست /۷ نکته درباره عملیات «وعده صادق»
  • چاشنی پرطرفداری که استخوان‌ها را نابود می‌کند
  • ۱۰ توصیه کاربردی در پیشگیری از خطر سرطان‌ها
  • ۱۰ نکته راهبردی عملیات «وعده صادق» از نگاه الجزیره