Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید گرمابی گفت: کاهش تعهدات از سوی ایران در این برهه زمانی لازم و ضروری بود و باید عکس‌العملی در برابر بدعهدی آمریکا صورت می‌گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با مشهدپیام، پیرامون حقوق برجامی ایران و اجرای اینستکس اظهار کرد: ساختار اینستکس که به‌تازگی حالت اجرایی گرفته کمتر از حد انتظارات ما ظاهر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این ساختار قرار بوده برای مواد غذایی و دارو کاربرد داشته باشد در صورتی که از ابتدا قرار نبوده غذا و دارو در لیست تحریم‌ها باشند.

این نماینده مجلس گفت: متأسفانه این نیز جزو بدعهدی‌های امریکا است و حالا اینستکس با این موضوع شروع شده و اگر به سایر مبادلات و بازرگانی مانند نفت و صنایع بزرگ کشور توسعه پیدا نکند عملاً نمی‌تواند مشکلات را حل کند.

وی ضمن تأکید بر توسعه این قرارداد در همه اقلام صادراتی و وارداتی برای تسهیل مبادلات افزود: شروع اجرای تعهدات اروپایی‌ها با موضوع اینستکس امیدوارکننده نیست.

گرمابی تصریح کرد: اروپا با توجه به مهلت کاهش تعهدات ایران در برجام، سعی دارد قبل از این زمان، مواردی را به نوعی اجرایی کند، اما این اجرا کمتر از سطح انتظارات بوده است.

وی افزود: اینستکس با چنین مفادی موضوع ویژه‌ای در راستای حل مشکلات کشور نیست و نمی‌تواند انتظارات ما را از برجام برآورده کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها با گام‌های حداقلی انتظار دارند ما در چارچوب خواسته‌های حداکثری برجام عمل کنیم که این انتظار بی جایی است.

وی افزود: مادامی که از برجام خارج نشویم و بتوانیم از تعهدات آن بکاهیم تأثیر روی طرف اروپایی خواهد داشت.

این نماینده مجلس گفت: بر طبق برجام تعهدات ایران کاهش یافته است و کسی نمی‌تواند کشور را متهم به خروج از برجام کند و لذا می‌توان وضعیت را اینچنین حفظ کرد.

وی با شاره به برخی مشکلات تصویرسازی شده در اثر خروج از برجام افزود: برای فشار بر طرف اروپایی باید در ساختار برجام تعهدات کاهش یابد.

گرمابی با بیان اینکه برجام توافق‌نامه‌ای است که بندهای مختلف دارد و امکان کاهش تعهدات در آن وجود دارد. اظهار کرد: انتظار ما از برجام بیشتر از واقعیت آن بوده و در طی زمان نیز این موضوع مشخص شد.

وی افزود: برجام قرار بود نوعی آتش‌بس در جنگ اقتصادی باشد که با خارج از شدن آمریکا از این قرارداد سایر کشورها در ظاهر باقی ‌مانده‌اند و با تغییر دولت در آمریکا و روی کار آمدن ترامپ همه چیز تغییر کرد و بدعهدی آمریکا ضربه اصلی به آن بود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: شورای عالی امنیت ملی بر اساس رخدادهای یک سال اخیر و خروج آمریکا از برجام تصمیمی بر اساس ساختار برجام گرفته شده و باید پای این تصمیم ایستادگی کنیم.

وی با بیان اینکه با امکانات تعاملات بین‌المللی تصمیمی بر مبنای خرد جمعی باید گرفته شود افزود: در این شرایط با وجود آمریکا بدقول و بی تعهد نمی‌توان کار کرد بایستی با کاهش تعهدات نسبت به تغییر دادن شرایط اقدام کنیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: کاهش تعهدات از سوی ایران در این برهه زمانی لازم و ضروری بود و باید عکس‌العملی در برابر بدعهدی آمریکا صورت می‌گرفت چرا که امروز سایر کشورها را نیز مجبور به نقض این توافق‌نامه می‌کند.

وی با اشاره به تن دادن برخی کشورها به اقدامات امریکا به دلیل ضررهای تحریمی در نظر گرفته شده بر ضرورت برداشتن در گام‌های حداقلی تأکید کرد و افزود: ضروری است با دیپلماسی اقتصادی و سیاسی این گام‌ها در ابعاد مختلف توسعه یابد تا مشمول معادلات مالی بزرگ‌تر شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۷۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رأی‌گیری مجلس نمایندگان آمریکا در مورد کمک‌های جدید به اوکراین و رژیم صهیونیستی

به گزارش قدس آنلاین، جانسون روز چهارشنبه (به وقت محلی) در پیامی که برای نمایندگان کنگره آمریکا ارسال کرد، از به جریان افتادن روند رأی‌گیری و تصویب چهار لایحه شامل کمک‌های درخواستی دولت آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی، حوزه اقیانوس هند - اقیانوس آرام و همچنین لایحه موسوم به «تدابیر مقابله با روسیه، چین و ایران»  خبر داد.

جانسون در پیام خود به اعضای کنگره آمریکا نوشت که بحث و رایزنی در مورد این لوایح تا روز شنبه در کنگره انجام شده و پس از انجام اصلاحات احتمالی، عصر شنبه رأی‌گیری برای تصویب نهایی آنها در مجلس نمایندگان آمریکا به انجام خواهد رسید.

گفتنی است؛ رئیس جمهوری‌خواه کنگره آمریکا در حال حاضر تحت فشار سیاسی شدید از سوی قانونگذاران حزب خود قرار گرفته است.

او تلاش می‌کند حمایت حزب جمهوری‌خواه از ادامه کمک به کی‌یف برای مقابله با روسیه را جذب کند.

دو ماه است که یک بسته تکمیلی ۹۵ میلیارد دلاری کمک به اوکراین، (رژیم) اسرائیل و سایر متحدان آمریکا به تصویب نرسیده است.

این بسته همچنین کمک‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان در اوکراین و غزه ارائه می‌کند.

به نوشته آسوشیتد پرس، عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، فشارها را بر جانسون تشدید کرد اما به او فرصتی داد تا بر فوریت تصویب بودجه تاکید کند.

جانسون به شبکه فاکس نیوز گفت که او و جمهوری‌خواهان «ضرورت ایستادن در کنار اسرائیل را می‌دانند» و او این هفته برای پیشبرد کمک‌ها تلاش خواهد کرد.

وی گفت: «جزئیات این بسته در حال حاضر در حال تنظیم است. ما در حال بررسی گزینه‌ها و همه مسائل تکمیلی هستیم.»

آمریکا در ماه جاری به رغم ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان ساکن غزه، به گفته رسانه‌های این کشور، مخفیانه میلیاردها دلار کمک نظامی جدید به اسرائیل اختصاص داد.

به گفته مقامات آگاه پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا، بسته‌های تسلیحاتی جدید شامل بیش از یک هزار و ۸۰۰ بمب ۲ هزار پوندی موسوم به ام کی ۸۲ و ۵۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی است.

گزارش‌های پیشین، استفاده اسرائیل از بمب‌های ۲ هزار پوندی را دلیل تلفات گسترده غیرنظامیان در غزه دانسته بودند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه شب با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» اقدامی ضروری و نماد اقتدار کشور بود
  • واکنش‌ های بین‌المللی به حادثه اصفهان؛ عمان: اقدام اسرائیل را محکوم می‌کنیم / انگلیس:کاهش تنش‌ها ضروری است/ هلند: از نزدیک وضعیت ایران را پیگیری می‌کنیم
  • بالا بردن مشارکت مردم در حوزه‌های امور اراضی ضروری است
  • رأی‌گیری مجلس نمایندگان آمریکا در مورد کمک‌های جدید به اوکراین و رژیم صهیونیستی
  • تلاش نمایندگان مجلس آمریکا برای لغو معافیت 10 میلیارد دلاری ایران
  • اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم
  • گروسی به ایران سفر خواهد کرد
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • تصویب چند لایحه علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است