Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@16:21:41 GMT

هاشمی و موانع

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۷۲۷۳۵

هاشمی و موانع

«او باور داشت که ما در دیپلماسی چیزی را از دست نمی‌دهیم فقط فضایی ایجاد می‌شود که ما مواضع خود را به گوش دنیا برسانیم. او به جهانی دور از تنش با تکیه بر مذاکره بدون تنازل از اصول می‌اندیشید.»

به گزارش ایسنا، غلامعلی رجایی در روزنامه اعتماد نوشت: آیت‌الله هاشمی ذهن استراتژیکی داشت. سفرهای او به اروپا و آمریکا و به طور کلی بازدیدهایی که از کشورهای توسعه‌یافته داشت، نگارش کتاب امیرکبیر و انتخاب سوژه فلسطین برای پرداختن، جملگی مختصات ذهنی منظم و استراتژیک آیت‌الله هاشمی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت‌الله هاشمی حتی پیش از انقلاب هم نگاه بلندمدت داشته و این دغدغه را داشت که اگر مبارزات به صورت نظام‌مند به پیروزی برسد، چه باید کرد. بهترین نماد نگاه توسعه‌گرای آیت‌الله هاشمی را می‌توان در احداث مترو و تأسیس دانشگاه آزاد دید. برخورداری از این نگاه سیستماتیک و استراتژیک و رو به آینده توانست موانعی برای ایشان ایجاد کند. مانع اول را کسانی ایجاد می‌کنند که به این نگاه مسلح نیستند.

اگر بخواهم مصداق آن را بیان کنم، نگاه استراتژیک هاشمی به جنگ است. سال ۱۳۶۲ که هاشمی می‌خواست با حکم جانشینی فرماندهی کل قوا به جنوب برود به امام می‌گوید من با این حکم می‌روم که جنگ را تمام کنم. در واقع بحث نگاه شخصی یا مثبت و منفی به جنگ نیست. هاشمی این طور نگاه می‌کرد که این جنگ به خاطر تلفات، آسیب‌هایی که به کشور زد و درگیری کشورهای منطقه در مجموع به نفع ایران نیست. هرچند بعدها اتهاماتی هم به او و نگاهی که داشت، زده شد و ساقی جام زهر نام گرفت. این در حالی بود که آیت‌الله هاشمی طی رفت‌وآمدهایی که به جبهه و دولت داشت به چنین تصمیمی رسیده بود. وقتی ماجرای حلبچه اتفاق افتاد، آقای هاشمی گفت تردیدی ندارم که باید این جنگ را تمام کرد. بنابراین کسانی که نگاه استراتژیک و رو به آینده نداشته باشند تلاش می‌کنند بر سر راه کسانی که چنین نگاهی دارند، مانع‌تراشی کنند. موانع دیگر هم از سوی جریان‌های انحرافی ایجاد می‌شد. این جریان نگاه رو به آینده‌ای نداشت کمااینکه هنوز طرح‌های نیمه‌تمام دوران محمود احمدی‌نژاد روی دست روحانی مانده است. علاوه بر آن نوع نگاهی که این جریان به تعامل با کشورهای غرب یا حتی جهان عرب داشتند با نگاه آقای هاشمی بسیار متفاوت بود. او به جهانی بدون چالش و تنش فکر می‌کرد.

او باور داشت که ما در دیپلماسی چیزی را از دست نمی‌دهیم فقط فضایی ایجاد می‌شود که ما مواضع خود را به گوش دنیا برسانیم. او به جهانی دور از تنش با تکیه بر مذاکره بدون تنازل از اصول می‌اندیشید. فرمول هاشمی برای بعد از ۱۴۰۰ این بود که مهم‌ترین اصول ما در تعامل با غرب، ارتباطی بدون تنش باشد. همین نگاه را به منطقه هم داشت. ایشان با منزلتی که نزد عربستان داشت اگر به این کشور سفر می‌کرد، این ارتباط مخدوش شده، ترمیم می‌شد. به هر حال هاشمی کسی بود که کنفرانس کشورهای اسلامی را به تهران آورد و دو دستی تحویل خاتمی داد.

مانع دیگری که به نظر بسیار جدی می‌آمد، مانع داخلی بود. ایشان چون به راه و اهداف امام می‌اندیشید، تحجر و متحجران را عامل و مانعی برای محقق کردن اهداف امام و به ثمر رسیدن دستاوردهای نهضت می‌دانست. هاشمی حتی معتقد بود، متحجران همان ولایی‌های سابق هستند که کاسه داغ‌تر از آش شدند؛ همان‌هایی که امام به آنها مارهای خوش خط و خال می‌گفتند. کسانی که با اصل مبارزه مخالف بودند و امام را همراهی نمی‌کردند پس از انقلاب بر سر سفره انقلاب نشستند و خود را صاحب این سفره دانستند. این افراد کسانی بودند که در حالی که آقای هاشمی دوران محکومیت خود را در زندان می‌گذراند مبارزه را بوسیدند و کنار گذاشتند. بنابراین متحجرانی که نهضت امام را قبول نداشتند اما بعدها خود را صاحب انقلاب می‌دانستند در کنار جریان انحرافی از مهم‌ترین موانع تفکری همچون تفکر هاشمی بودند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هاشمی رفسنجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۲۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟

به گزارش «مبلغ»، یکی از مسائل مهم دنیای امروزی بحث از منجی عالم بشریت است. کسی که انسان‌ها را از چنگال ظلم و ستم رهانیده و جهان را پر از عدل و داد می‌کند. ادیان و مذاهب مختلف برای پاسخ به این خواسته درونی، تمام تلاش خود را کرده‌اند تا با معرفی آن شخص، امید را به پیروان خود هدیه کنند. شیعیان نیز با اعتقاد به منجی موعود، با ادله‌ای محکم بر این باورند که آن شخص یازدهمین فرزند امیرالمؤمنین علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها، حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897806

دیگر خبرها

  • نگاه تمدن آفرین در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی لازم است
  • نگاه به اقشار کم‌بضاعت لرستان در راستای خودکفایی آنها باشد
  • عروس امام خمینی(ره) درگذشت
  • عروس امام خمینی درگذشت /معصومه حائری که بود؟
  • آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • آیت الله هاشمی علیا عنوان کرد؛ لطف الهی به مؤمنان جهت دوری از تعصب جاهلی
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • جلسات درس اخلاق آیت الله هاشمی علیا برگزار می شود
  • از محاکمه کرباسچی تا قطعی شدن کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟