Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از همدان، علیرضا صفاریان، دانشجوی دکتری علوم قرآن، پنج شنبه 12 تیر ماه در دیدار فعالین قرآنی با رئیس سازمان دارالقرآن کشور گفت: تا کنون پژوهش های بسیاری در حوزه قرآن با موضوع «بررسی علل مهجوریت قرآن» انجام گرفته است اما کار میدانی که بتواند به این مهم پاسخ دهد انجام نپذیرفته بود.

وی با بیان اینکه پژوهشی با موضوع «مهجوریت قرآن و علل و راهکار‌ها» توسط وی انجام گرفته است گفت: از جمله اهداف این پژوهش «سنجش پایبندی مردم به قران در 4 بعد، سنجش میزان ارتباط و انس مردم با قرآن، بررسی علل مهجوریت قرآن و ارائه راهکار برای این مهم» بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفاریان اشاره‌ای به ابعاد 4 گانه پایبندی مردم به قرآن داشت و گفت: بررسی باور‌ها و اعتقادات مردم با 8 سنجه، احساسات و عواطف مردم نسبت به قرآن با 10 سنجه، اهتمام و جدیت نسبت به قران با 7 سنجه و بررسی آگاهی و فهم مردم نسبت به قرآن در 5 سنجه» از ابعاد مهم در بحث پایبندی مردم به قرآن است.

 این دانشجو دکتری اضافه کرد: در راستای بررسی مهجوریت قرآن، 44 عامل اصلی با علل مختلف درونی در حوزه اعتقادی، عدم آگاهی مردم نسبت به قرآن و عدم جدیت مردم نسبت به قرآن و علل بیرونی همچوم مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... احصا شد. 

وی گفت: نتایج پژوهش در بخش پایبندی مردم نسبت به قرآن نشان داد که 87 درصد مردم نسبت به قرآن پایبند هستند، نتیجه پژوهش احساسات و عواطف مردم نسبت به قرآن با موافقت 77 درصدی، اهتمام مردم نسبت به قرآن با موافقت 70 درصدی و آگاهی‌های قرآنی مردم با رضایت 81 درصدی نتایج پژوهش‌های میدانی بود.

صفاریان گفت: پژوهش‌ها در حوزه میزان ارتباط مردم با قرآن نتایج قابل توجهی داشت به گونه ای که تنها 25.8 درصد از مردم مراجعه روزانه به قرآن دارند، مراجعات هفتگی 27.6 درصد، مراجعات ماهانه 17.7 درصد، مراجهات سالی چند بار 21.5 درصد و تنها 4.6 درصد از مردم هیچ گاه به قرآن مراجعه ندارند.

این دانشجو دکتری ابراز کرد: نتایج پژوهش در علل مهجوریت نشان داد که مهمترین عوامل مهجوریت قرآن به ترتیب عوامل فرهنگی و اجتماعی، عدم آگاهی مردم از قرآن و کارکرد آن، علل اقتصادی و آموزشی است.

 صفاریان اظهار کرد: در رتبه بندی 44 گانه عوامل مهجوریت قرآن، «عملکرد و اخلاق ناصحیح دین داران و قرانیان» مهمترین علل دوری مردم از قرآن مشخص شد، «عدم آگاهی مردم از برکات و ثواب قرآن و سرگرم شدن مردم به مسائل روز و مسائل اقتصادی» به ترتیب از علل دیگر مهجوریت قرآن در میان مردم است.

وی راهکار‌هایی نیز برای رفع این مهجوریت داشت و گفت: ارتقاء معنوی و اخلاقی قرآنیان، فرهنگ سازی عمومی در بیان جایگاه واقعی قرآن، راهکار‌ها و برکات قرآن، ارائه طرح های خلاقانه برای انس هر چه بیشتر مردم با قرآن، اجرا و حمایت از پژوهش‌های دانشگاهی با محوریت نقش قرآن در پاسخ به نیاز‌ها روز و تبیین کار کرد‌های قرآن در قالب هنر و ... از راهکار‌های رفع مهجوریت قرآن است.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان جامعه قرآنی دارالقرآن الکریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۳۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه‌ای فروردین به ۳۰.۹ رسید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آمار ایران ضمن اعلام شاخص قیمت مصرف کننده در فروردین ماه ، از کاهش ۱.۴ واحد درصد تورم نقطه به نقطه خانوار‌های کشور و ۱.۹ واحد درصدی نرخ تورم سالانه خانوار‌های کشور نسبت به ماه قبل خبر داد.

شاخص قیمت مصرف کننده – فروردین ماه ۱۴۰۳

در فروردین ماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت مصرف کننده خانوار‌های کشور به عدد ۲۳۶.۳ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ۲.۶ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۰.۹ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۸.۸ درصد افزایش داشته است.

شاخص قیمت

در فروردین ماه ۱۴۰۳، شاخص قیمت مصرف کننده خانوار‌های کشور به عدد ۲۳۶.۳ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ۲.۶ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۰.۹ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۸.۸ درصد افزایش داشته است.

تورم نقطه به نقطه خانوار‌های کشور

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. در فروردین ماه ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه خانوار‌های کشور، ۳۰.۹ درصد بوده است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین، ۳۰.۹ درصد بیشتر از فروردین ماه ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. تورم نقطه به نقطه فروردین ماه ۱۴۰۳، در مقایسه با ماه قبل، ۱.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

تورم ماهانه خانوار‌های کشور

منظور از تورم ماهانه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل می‌باشد. در فروردین ماه ۱۴۰۳، تورم ماهانه خانوار‌های کشور برابر ۲.۶ درصد بوده است. تورم ماهانه برای گروه‌های عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، ۲.۹ درصد و برای گروه عمده «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات»، ۲.۵ درصد بوده است.

نرخ تورم سالانه خانوار‌های کشور

منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن می‌باشد. در فروردین ماه ۱۴۰۳، نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های کشور به ۳۸.۸ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۱.۹ واحد درصد کاهش یافته است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در فروردین ماه ۱۴۰۳

نرخ تورم سالانه کشور در فروردین ماه ۱۴۰۳، برابر ۳۸.۸ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۳۴.۷ درصد برای دهک اول، تا ۴۰.۱ درصد برای دهک دهم است. بر این اساس فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ۵.۴ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۵.۴ واحد درصد) بدون تغییر بوده است.

 

دیگر خبرها

  • ۳.۵ درصد از رشد اقتصادی ایلام مربوط به بهره وری است
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • تورم فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد
  • تورم نقطه‌ای فروردین به ۳۰.۹ رسید
  • عملکرد دستگاه قضا درعدالت و مبارزه با فساد در وضعیت حجاب موثر است
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • خصلتی که کافران یهود را به خونخواری و جنگ‌افروزی کشاند