Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@16:14:17 GMT

اختلاف «بن سلمان» و «بن زاید» برسر چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۹۷۵۰۱

اختلاف «بن سلمان» و «بن زاید» برسر چیست؟

امارات دریافته است که ائتلاف سعودی جنگ را باخته و بقا در آن نه تنها فایده‌ای برای این کشور ندارد، بلکه به ویژه پس از احضار کاردار ابوظبی در تهران به وزارت خارجه ایران در پی پرواز پهپاد متجاوز آمریکایی از امارات می‌تواند تبعات سنگینی را برای این کشور داشته باشد.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین؛ نزدیک شش سال پیش و پس از فرار «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مخلوع یمن به ریاض، عربستان سعودی با تشکیل ائتلافی از برخی کشورهای عربی تابع خود مانند بحرین، سودان و امارات تجاوز به یمن را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امارات متحده عربی یکی از فعالترین طرف ها در این جنگ بود و به طمع غارت منابع و بردن سهمی از این کشور پس از پیروزی در جنگ، در جنایت‌های عربستان سعودی و کشتار مردم بی دفاع یمن مشارکت داشت و بسیاری از زیرساخت های این کشور را ویران کرد اما همانطور که بسیاری از کارشناسان تأکید دارند و واقعیت امر مؤید آن است، امروز و پس از گذشت چند سال هیچ یک از اهداف سعودی-امارات محقق نشده و تنها هزینه‌های گزاف حاصل این تجاوز بوده است.

طی سال‌های گذشته عربستان و امارات چندین بار در خصوص جنگ یمن و مناطق تحت اشغال با یکدیگر دچار اختلاف شدند، اما امروز این اختلافات به سطح بالایی رسیده و براساس گزارش‌های مطبوعاتی، امارات متحده عربی بسیاری از نیروهای خود را از یمن خارج کرده است و پیش بینی می‌شود به زودی با خروج کامل، به ائتلاف خود با عربستان سعودی در این جنگ خانمان برانداز و ضد انسانی پایان دهد.

کارشناسان اظهارات متعددی را در مورد تصمیم امارات برای کاهش نیروهای خود در یمن و به تبع آن خروج کامل از ائتلاف سعودی مطرح کرده اند و می گویند این اقدام زنگ خطر را برای عربستان سعودی به صدا درآورده است زیرا هنگامی که متحد تو در جنگ تصمیم می گیرد که به جنگ پایان دهد، باید به این بیاندیشی که پس از آن در میدان چه خواهی کرد.

برخی معتقدند که خروج امارات از یمن مقدمه‌ای برای خروج عربستان سعودی و پایان جنگ یمن است و آن چیزی است که محمد بن سلمان می‌خواهد چراکه هزینه‌های جنگ بسیار افزایش یافته و در مقابل نیروهای انصارالله و مقاومت مردمی یمن از حالت دفاعی خارج و حملات پهپادی و موشکی خود به مواضع سعودی را تشدید کرده‌اند.

«بیل لاو» نویسنده و تحلیلگر انگلیسی در مقاله‌ای که در سایت «میدل ایست آی» منتشر کرده، با تأکید براینکه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی امروز در باتلاقی عمیق فرورفته است، به تهدیدهای اخیر نیروهای یمنی علیه عربستان و حملات متوالی به فرودگاه ها و پایگاه های نظامی سعودی اشاره کرده و می‌گوید: سعودی‌ها از سوی افکار عمومی جهان و طرف های بین المللی به دلیل اقدامات غیرانسانی که در یمن داشته اند محکوم شده‌اند و حوثی ها این توان را دارند تا هر نقطه‌ای را در عربستان که بخواهند هدف قرار دهند.

«بیل لاو» ابراز امیدواری کرده است که محمد بن سلمان نیز مانند محمد بن زاید ولیعهد امارات سر عقل آمده و با خروج نیروهای خود از یمن به جنگ علیه آن پایان دهد.

در مقابل این دیدگاه برخی کارشناسان از وجود اختلافات میان محمد بن سلمان و محمد بن زاید سخن گفته، ریشه این اختلاف را در آن می‌دانند که امارات دریافته است که ائتلاف سعودی جنگ را باخته و بقا در آن نه تنها فایده ای برای این کشور ندارد، بلکه به ویژه پس از احضار کاردار امارات در تهران به وزارت خارجه ایران در پی پرواز پهپاد متجاوز آمریکایی از امارات می تواند تبعات سنگینی را برای این کشور داشته باشد.

«قاسم عزالدین» نویسنده و تحلیلگر سرشناس عرب در مقاله‌ای در سایت «المیادین» می‌نویسد: امارات خروج نیروهای خود از شهرهای عدن، مارب و ساحل غربی را پس از احضار کاردار خود در تهران آغاز کرده است و از این طریق سعی دارد تا به خاطر ترس از پاسخ ایران در صورت حمله آمریکا به ایران، خود را در جنگ یمن بی طرف نشان دهد.

قاسم عزالدین می‌افزاید: این اقدام امارات منطقی است، ولی آن را از حملات احتمالی ایران مصون نمی‌دارد. البته اختلاف سعودی-امارات از سال گذشته و پس از شکست حمله به الحدیده که ائتلاف سعودی و به ویژه نیروهای مورد حمایت امارات از نفوذ به آن درماندند، شروع شد.

وی با اشاره به اختلاف منافع عربستان و امارات در یمن یکی دیگر از دلایل تصمیم امارات به خروج از ائتلاف سعودی را همین موضوع دانسته، می‌گوید: نیروهای اماراتی و سامانه‌های موشکی پاتریوت از مارب خارج و نیروهای سعودی در آنجا جایگزین شدند و تانک ها و بالگردهای اماراتی به همراه صدها سرباز سواحل دریای سرخ و بندر حدیده را ترک کردند تا نیروهای سعودی وارد آنجا شوند که به محض ورود نیروهای سعودی به مارب پهپادهای یمنی با آنها مقابله و سامانه‌های موشکی پاتریوت را بمباران کردند.

قاسم عزالدین در پایان نتیجه می‌گیرد که محمد بن سلمان خروج نیروهای اماراتی از یمن را به مثابه یک کمین می‌داند، ولی محمد بن زاید که افول قدرت ائتلاف سعودی و ناکارآمدی آن را درک کرده است این نکته را به یادآورده است که اگر در جنگی شکست خوردی، چشمانت را باز کن و از غنایم آن چیزی را بردار که وزنش کمتر و ارزشش بیشتر است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: امارات خروج امارات از یمن عربستان سعودی محمد بن زاید محمد بن سلمان یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد

سفیر ایران در عربستان سعودی در گفتگویی اعلام کرد که امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفتگو با شبکه العربیه اعلام کرد که امسال در موسم حج 90 هزار ایرانی عازم سرزمین‌ وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد که این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفتگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود که این پروازها به مدت 20 روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به 6000 نفر خواهد رسید.

وی در خصوص حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی 90 هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

روز دوشنبه 3 اردیبهشت ماه پس از گذشت 9 سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسئولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینهآغاز عملیات حج عمره پس از وقفه 9 ساله

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • ملک سلمان، پادشاه عربستان بستری شد
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • کار پادشاه عربستان به بیمارستان کشید؟ | دلیل بستری شدن ملک سلمان
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات