Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: دریافتی متوسط هر بازنشسته از بابت همسان سازی حدود ۱۹۰ هزار تومان در ماه خواهد بود.

به گزارش جنوب نیوز، سید میعاد صالحی در گردهمایی بزرگ روسای کانون‌های بازنشستگی سراسر کشور که در تهران برگزار شد، با بیان این که کل مبلغ همسان سازی برای دو صندوق کشوری و لشکری ۵ هزار میلیارد تومان مصوب و ابلاغ شده است گفت: از این میزان ۶۵ درصد یعنی معادل سه هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان سهم بازنشستگان کشوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنابراین با توجه به اینکه ۸۲ و نیم درصد از بازنشستگان کشوری مشمول طرح همسانسازی هستند و حقوق آن‌ها از محل همسان سازی، افزایشی بین ۱۱۰ تا ۲۵۰ هزار تومان داشته است؛ بنابراین دریافتی متوسط هر بازنشسته از بابت همسان سازی حدود ۱۹۰ هزار تومان در ماه خواهد بود.

صالحی افزود: متوسط حقوق در سال ۹۷ دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است که امسال به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده، ضمن اینکه تعداد بازنشستگان تحت پوشش نیز به یک میلیون و ۴۲۲ هزار نفر رسیده است.

صالحی تصریح کرد: بحث انتشار اطلاعات حقوق و دستمزد و همچنین مدارک تحصیلی، تنها بخش کوچکی از اتاق شیشه‌ای صندوق بازنشستگی است و این شفافیت در بحث پروژه‌های تحمیل شده به صندوق و هزینه‌ها و زیان‌هایی که به صندوق وارد کرده است، اعداد بزرگتری را در بر می‌گیرد که قطعاً در مراحل بعدی اطلاعات آن در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه ما نباید وارد پروژه‌های زیان‌ده شویم گفت: اگر پروژه‌ای به صندوق تحمیل شده است، باید افراد تحمیل کننده پاسخ آن را بدهند. چرا ما باید جوابگوی ناکارآمدی و فساد برخی مدیران سفارشی و تحمیلی باشیم؟

صالحی با تاکید بر اینکه وظیفه ماست که پیش از آن که دیگران به حساب ما رسیدگی کنند خودمان با نظارت برخط و دقیق و برخورد با متخلفان به حساب خودمان رسیدگی کنیم گفت: حقوق‌هایی پرداخت شده است که چه اندک و چه زیاد باید بررسی شود که در سقف قانونی پرداخت شده یا خیر و اگر عددی بالاتر از سقف قانونی پرداخت شده باید به بیت المال بازگردد، البته این‌ها در برابر پروژه‌های چندین میلیاردی موجود اعداد و ارقام بسیار اندکی است.

وی با اشاره به تعریف صحیح شفافیت ادامه داد شفافیت با افشاگری متفاوت است و به معنای سیاه نمایی نیز نمی‌باشد، بلکه به عکس با گشودن مسیر اصلاح و افزایش امید در مردم، منجر به افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی برای کشور می‌شود. البته در این مسیر منافع برخی نیز کاهش می‌یابد که متاسفانه فشارها را روز به روز بیشتر می‌کنند، اما به حول و قوه الهی و مدد اهل بیت عصمت و طهارت و با حمایت‌های وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین دولت محترم، با تمام توان این مسیر را ادامه خواهیم داد.

صالحی در زمینه خروج از بنگاه‌های زیان‌ده نیز اظهار داشت: ما نمی‌خواهیم در فضای زیان بمانیم و باید در فضای سودآور حرکت کنیم. باید از مجموع ۵ هلدینگ تحت پوشش سود بیشتری دریافت شود تا بتوانیم برای بازنشستگان عزیز که سرمایه‌داران اصلی صندوق محسوب می‌شوند منابع بیشتری فراهم کنیم. بنگاه‌های زیانده تنها منابع موجود صندوق را می‌بلعند و هیچ کمکی به صندوق نمی‌کنند.

صالحی با اشاره به همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری گفت: با وجود اینکه برای صندوق کشوری و لشکری ۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، اما هنوز این اعتبار پرداخت نشده است. البته اگر ما بخواهیم همسان سازی را به درستی و برای همه بازنشستگان اجرایی کنیم باید منابعی بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان از سوی دولت و مجلس اختصاص یابد. قطعاً ما تنها مجری قانون هستیم و این دولت و مجلس هستند که باید در این زمینه ورود کنند.

وی با قدردانی از رئیس جمهور و وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در حوزه جوانگرایی و حمایت از آن گفت: خوشبختانه امروز این وزارتخانه در جوانگرایی پیشگام است و در چهار نقطه حساس و مهم وزارتخانه از جوانان متخصص استفاده شده است که دو نقطه از این چهار نهاد، از غول‌های اقتصادی کشور هستند. ما امیدواریم در کنار تجربه انباشت شده بازنشستگان، از جوانان کارآمد، متخصص و خلاق استفاده کنیم به خصوص زمانی که افراد شاغل ما به آستانه بازنشستگی می‌رسند و باید دانش و تجربه آن‌ها به جوانان منتقل شود.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در ادامه اظهار داشت: با این وجود در زمینه دغدغه بازنشستگان که همسان سازی و افزایش حقوق است ما در حال رایزنی با دولت، رئیس مجلس و سایر مسئولان کشور هستیم و در این زمینه به هیچ عنوان ساکن و غیرفعال نبوده ایم.

صالحی همچنین با اشاره به دغدغه بسیار مهم بازنشستگان در خصوص هزینه‌های مربوط به بهداشت و درمان بیان کرد: بیمه تکمیلی بازنشستگان در حال حاضر نقص‌ها و مشکلاتی دارد که از همان روزهای آغازین انتصاب، یک تیم از افراد خبره را مأمور آسیب شناسی و ارائه پیشنهاد کرده ام که در قرارداد جدید از شهریور ماه اصلاح شود. امیدواریم با ارائه و جمعبندی پیشنهادات در نشست‌های تخصصی، شاهد کاهش دغدغه‌های بازنشستگان عزیز در این زمینه باشیم.

منبع: میزان

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۷۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلبشو در ارقام افزایش حقوق رتبه‌بندی معلمان شاغل و بازنشسته!

بسیاری از معلمان می‌گویند رتبه تعیین شده آنها، تناسبی با سنوات خدمتی‌ و مهارت‌هایشان ندارد و برخی معلمان هم گلایه دارند که پس از ارتقای رتبه و اعمال اعتراضات، عدد افزایش دریافتی جدید، اخلاف بسیار جزئی با دریافتی آنها در رتبه پایین‌تر دارد! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فاز نخست رتبه‌بندی معلمان سرانجام پس از حدود یک دهه توقف و انتظار، سال 1400 توسط دولت سید ابراهیم رئیسی پس از تدوین آیین‌نامه اجرایی آن، عملیاتی شد و تمام معلمان در رتبه‌های «آموزشیار معلم»، «مربی معلم»، «استادیار معلم»، «دانشیار معلم» و «استاد معلم» طبقه‌بندی شدند.

معلمان متناسب با رتبه کسب شده از افزایش حقوق بهره‌مند شدند و به گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش با اجرایی شدن قانون رتبه‌بندی، حداقل 26 درصد به حقوق هر معلم مشمول اضافه شد.

هدف اصلی رتبه‌بندی معلمان، افزایش کیفیت در نظام آموزش و پرورش کشور و حمایت بیشتر از معلمانی است که در کار تدریس خود به دنبال ارتقا و کیفیت هستند اما اکنون، عمده هدف این قانون به بهبود وضعیت معیشت معلمان خلاصه شده است و هدف اصلی یعنی افزایش کیفیت آموزش و پرورش از طریق حمایت از معلمان توانمند و خلاق‌تر در فرع موضوع قرار گرفته است!

با این حال، فاز نخست رتبه‌بندی معلمان با اتمام رسیدگی به اعتراضات معلمان به آخر خط رسید و اکنون قرار است در گام‌های بعدی با تغییر آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، تغییراتی در شیوه کار ایجاد شود.

با وجود آنکه دولت سیزدهم با اختصاص بیش از 50 هزار میلیارد تومان، سرانجام پس از یک دهه انتظار، رتبه‌بندی معلمان را اجرا کرد اما با اتمام فاز نخست این طرح همچنان برخی معلمان از وضعیت پرداختی‌ها به واسطه رتبه‌بندی ناراضی هستند.

به عنوان مثال برخی معلمان بازنشسته سال 1401 نسبت به اعمال نشدن رتبه‌های کسب شده بعد از اعتراض، معترض هستند آن هم با وجود آنکه مسئولان وزارت آموزش و پرورش از بسته شدن پرونده رتبه‌بندی بازنشستگان خبر می‌دهند.

برخی معلمان هم میزان افزایش حقوق پس از اجرای رتبه‌بندی را با توجه به تورم اقتصادی موجود در کشور در بهبود وضعیت زندگی معلمان تأثیرگذار نمی‌دانند و در نهایت رتبه‌بندی معلمان نتوانسته معیشت معلمان را نسبت به باقی کارکنان دولت ارتقا دهد.

احکام رتبه‌بندی 2000 معلم جامانده اسفند صادر می‌شود/ پرداخت 3 ماه حق‌التدریس معلمان

در این گزارش با تعدادی از معلمان گفت‌وگویی داشتیم تا از میزان افزایش حقوق آنها پس از اجرای رتبه‌بندی و اعمال رتبه‌های جدید پس از اعتراضات مطلع شویم؛ نکته مهم در این گفتگو‌ها، احراز این مسئله بوده که اختلاف پرداختی هر رتبه با رتبه بالاتر بر اساس قانون رتبه‌بندی، چقدر باید باشد و در عمل اختلاف پرداختی بین رتبه‌های مختلف، چقدر بوده!   

معلمان بازنشسته ناراضی از اعمال نشدن رتبه جدید

یکی از معلمان بازنشسته استان کرمانشاه درباره رتبه‌بندی خود گفت: 30 سال سابقه خدمت دارم با مدرک لیسانس، رتبه 3 را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه 4 ارتقا یافتم اما حقوقم با احتساب افزایش امسال به میزان 18 میلیون و 100 هزار تومان با رتبه 3 محاسبه و پرداخت می‌شود و رتبه 4 در حقوق بازنشستگی اعمال نمی‌شود در حالیکه اگر رتبه 4 اعمال شود میزان حقوقم به 19 میلیون و 700 هزار تومان می‌رسد.

معلم بازنشسته دیگری که سال 1401 از استان خراسان شمالی بازنشسته شده با 30 سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی به تسنیم گفت: 30 سال در روستا خدمت کردم و معلم کلاس 6 پایه بودم؛ به مدت 7 سال هم مدیر مدارس روستایی بودم اما رتبه 2 را کسب کردم که پس از اعتراض به رتبه 4 ارتقا یافتم اما حقوقم همچنان براساس رتبه 2 پرداخت می‌شود و میزان حقوق دریافتی‌ام 17 میلیون تومان است.

معلم بازنشسته سال 1401 از استان گیلان با 30 سال سابقه کار و مدرک تحصیلی فوق دیپلم نیز به تسنیم می‌گوید: ابتدا رتبه 2 را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه 3 ارتقا یافتم اما حقوقم را همچنان با رتبه دو پرداخت می‌کنند که مبلغ آن 14 میلیون تومان است.

علی فرهادی؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره مشکل این گروه از معلمان بازنشسته به تسنیم گفت: وزارت آموزش و پرروش باید کسورات ارتقای رتبه معلمان بازنشسته را محاسبه و به حساب صندوق بازنشسستگی کشوری واریز کند تا در حقوق فرهنگیان بازنشسته اعمال شود، فعلاً در مرحله نخست، مجوز  افزایش رتبه برای فرهنگیان بازنشسته صادر شده و باید سایر اقدامات آن انجام شود.

وی در پاسخ به این پرسش که کسورات چه زمانی به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌شود، متذکر شد: ابتدا باید آن را محاسبه و سپس اعتبارات را تأمین کنیم، فرهنگیان بازنشسته فعلاً حکم بازنشستگی خود را بر اساس رتبه قبل از اعتراض دریافت کرده‌اند و به محض تکمیل فرآیند، رتبه جدید در حقوق آنها اعمال خواهد شد.

معلمان شاغل ناراضی از میزان افزایش حقوق پس اعمال رتبه‌های جدید

علاوه بر فرهنگیان بازنشسته، معلمان شاغل هم صحبت‌های قابل تاملی درباره رتبه‌بندی و روش اجرای آن دارند.

بسیاری از معلمان می‌گویند روش اجرای رتبه‌بندی دقیق نبود به همین دلیل نتوانست به اهداف مدنظر برسد و معلمانی با 28 یا 30 سال سابقه کار، رتبه یک یا دو را کسب کردند و همین موضوع اعتراضاتی را نسبت به عملکرد گروه‌های ارزیابی‌کننده ایجاد کرد.

معلمی با 6 سال سابقه کار از استان تهران و مدرک کارشناسی ارشد دراین باره به تسنیم می‌گوید: در ابتدا فاقد رتبه بودم آن هم در شرایطی که در الگوهای برتر تدریس، رتبه کشوری کسب کرده بودم؛ بعد از اعتراض، رتبه دو را کسب کردم و صرفاً 1.5 میلیون تومان به حقوقم اضافه شد.

او ادامه داد: افزایش حقوق رتبه‌بندی در حکم معلمان با عنوان فوق‌العاده ویژه رتبه‌بندی درج شده و یک فوق‌العاده مستمر است که مشمول کسورات بازنشستگی بوده و در حقوق بازنشستگی معلمان تأثیر دارد و درصدی از حق شغل، حق شاغل و فوق‌العاده ویژه است.

«طبق قانون رتبه‌بندی معلمان، فوق‌العاده رتبه‌بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می‌شود؛ فوق‌العاده مذکور برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل 45 درصد، مربی معلم حداقل 55 درصد، استادیار معلم حداقل 65 درصد، دانشیار معلم حداقل 75 درصد و استاد معلم حداقل 90 درصد مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق‌العاده شغل است.»

مدیر مدرسه‌ای روستایی از استان خوزستان با 13 سال سابقه کار و مدرک تحصیلی کارشناسی به تسنیم گفت: رتبه بنده ابتدا یک بود که بعد از اعتراض به سه ارتقا یافت و میزان افزایش حقوقم یک میلیون و 700 هزار تومان بود و اکنون حقوق دریافتی‌ام 23 میلیون تومان است.

معاون مدرسه‌ای از استان تهران با 13 سال سابقه و مدرک لیسانس به تسنیم می‌گوید: ابتدا رتبه دو را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه 3 ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوق نسبت به رتبه قبلی حدود دو میلیون تومان بود و میزان حقوقم به 13 میلیون تومان رسید.

معلمی از استان تهران با 25 سال سابقه و مدرک فوق لیسانس می‌گوید: ابتدا رتبه 3 را کسب کردم که بعد از اعتراض به رتبه 4 ارتقا یافتم و میزان افزایش حقوقم با ارتقا به رتبه 4 حدود 3 میلیون و 700 هزار تومان است و میزان حقوق دریافتی 24 میلیون تومان.

تعیین رتبه 2 با 28 سال سابقه تدریس!

معلمی با 28 سال سابقه تدریس از استان کرمانشاه و مدرک لیسانس ریاضی با اشاره به اینکه 4 سال است که به استان البرز  منتقل شده‌ام؛ با وجود بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی اما فاقد رتبه تعیین شدم و بعد از اعتراض رتبه دو را کسب کردم، به تسنیم می‌گوید: میزان افزایش حقوق با اعمال رتبه‌بندی سه میلیون و 900 هزار تومان است و هم‌اکنون حقوق دریافتی بنده 17 میلیون و 500 هزار تومان است، این حقوق کفاف هزینه‌ای خانواده 4 نفری را نمی‌دهد بنابراین بعد از تعطیلی از مدرسه و یک ساعت استراحت در خانه، عصرها به عنوان فروشنده در یک مغازه کار می‌کنم.

مدیرآموزگار مدارس روستایی از استان مازندران با 32 سال سابقه کار و مدرک لیسانس می‌گوید: رتبه 4 را در رتبه‌بندی کسب کردم و 4.5 میلیون تومان به حقوقم اضافه شد، بیش از 20 سال است که مدیر مدرسه چندپایه در روستا هستم و در کلاس دو پایه تدریس می‌کنم و مجموع دریافتی‌ام 18 میلیون تومان است. معتقدم با  توجه به تورم موجود، رتبه‌بندی تأثیر چندانی در حقوق فرهنگیان نداشته است.

مشاور مدرسه با 30 سال سابقه از استان تهران و مدرک کارشناسی به تسنیم گفت: در بررسی رتبه‌بندی فاقد رتبه تعیین شدم! 30 سال مشاور مدرسه هستم و کارم ارتباط و تعامل موثر با دانش‌آموزان است؛ در رتبه‌بندی برای بند «تعامل و ارتباط موثر» از 60 امتیاز 21 امتیاز برایم اختصاص دادند! اعتراضی هم نکردم چون توهینی بالاتر از این نبود که بعد از 30 سال کار، فاقد رتبه تشخیص داده شوم!

به گزارش تسنیم؛ اشکالات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان و درگیر کردن معلمان با حواشی جمع‌آوری مدارک و مستندات و در نهایت تورم بالای کشور منجر به آن شد تا اجرای رتبه‌بندی معلمان با رضایت نسبی در جامعه فرهنگیان همراه نباشد و معلمان همچنان احساس می‌کنند که رتبه تعیین شده نهایی، تناسبی با سنوات خدمتی‌ آنها و مهارت‌های آنها ندارد و از سویی برخی از معلمان هم می‌گویند که پس از ارتقای رتبه در پی اعتراض به رتبه تعیین شده، عدد افزایش دریافتی جدید، اخلاف بسیار جزئی با دریافتی آنها در رتبه پایین‌تر آنها دارد! به همین دلیل وقتی از آنها می‌پرسند از رتبه‌بندی رضایت دارید، پاسخ اکثریت منفی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • خبر خوش برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • نارضایتی معلمان شاغل و بازنشسته از افزایش حقوق رتبه‌بندی
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
  • بلبشو در ارقام افزایش حقوق رتبه‌بندی معلمان شاغل و بازنشسته!
  • همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • تغییر رقم افزایش حقوق بازنشستگان کلید خورد/ سورپرایز ویژه سازمان بازرسی برای بازنشستگان
  • زمینه بهره‌مندی فرهنگیان بازنشسته از خدمات رفاهی فراهم شود