Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-23@20:21:14 GMT

اسارتی که به کلاس درس تبدیل شد

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۹۷۸۹۵

اسارتی که به کلاس درس تبدیل شد

کلاس‌های درس نهضت سوادآموزی تمام اردوگاه‌های عراق را فراگرفته بود و «حبیب شریفات» نیز در این بین برای باسواد شدن بچه‌ها برنامه‌ریزی می‌کرد.

به گزارش ایمنا، اتفاقات و ماجراهای اسارت تنها در شکنجه و عذاب و سختی اسرای ایرانی در بند اردوگاه‌های رژیم بعث خلاصه نمی‌شود، رزمنده‌هایی که روزی با ایمان و اقتدار راسخ پا به میدان جهاد گذاشته بودند با آغاز فصل اسارت میدان جدیدی از مبارزه را پیش روی خود می‌دیدند که اگرچه سخت‌تر و دردناک‌تر از حضور در میدان های نبرد بود اما برکات و انسان‌سازی‌هایی را در پی داشت که با آنان کمک کرد تا شرایط دشوار تحمیل شده را بگذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدرضا قنبری از اسرای جنگ تحمیلی و از پزشکانی است که چند سال از جوانی خود را در اردوگاه های دشمن بعثی گذراند. او خاطره‌ای از آن دوران و فعالیت‌های اسرا در بحث کسب علم و دانش را روایت کرده است که در ادامه می‌خوانید.

«حبیب شریفات» مردی که پیش از اسارت از مشاوران پرورشی در وزارت آموزش و پرورش بود و در طول شش سال اسارت خود در اردوگاه موصل ۲ و ۱ سال در اردوگاه موصل ۱ همواره دغدغه فرهنگی داشت و یک آن، از آن چند سال را در غفلت از این موضوع نگذراند.

حبیب شریفات از دیار خوزستان آمده بود. او از نخستین نفراتی بود که به محض ورود به اردوگاه موصل۲ در آبان ۱۳۶۶، با او آشنا شدم و برای همکاری در امور فرهنگی، به او دست یاری دادم. حبیب شریفات را در قامت مسوول احکام و مسوول نهضت سوادآموزی اردوگاه یافتم. از همنشینی با او بسیار لذت می‌بردم. فعالیت‌های او مرا به یاد استاد قرائتی می‌انداخت که می‌گفت من مسوول بی‌نمازها و بی سوادها هستم. حبیب شریفات را من قرائتی اردوگاه موصل می‌دانم، هم به نماز بچه‌ها کار داشت و برای آن برنامه ریزی می‌کرد و هم به سوادشان. امور احکام اردوگاه را «شورای روحانیت» مدیریت و هدایت می‌کرد. احکام، شامل مسائل مبتلابه و ضروریی بود که ما در شرایط اسارت لازم داشتیم و بر مبنای فتوای فقهی مراجع به خصوص حضرت امام خمینی(ره) باید نگارش و آموزش عمومی داده می‌شدند.

همه‌ی لحظات او سرشار از لطف و کرامت به اسرا بود. دغدغه آموزش احکام و سوادآموزی در سراسر وجود آن مرد الهی موج می‌زد. کلاس‌های نهضت سوادآموزی تمام اردوگاه را فرا گرفته بود. از کلاس اول تا پنجم دبستان، برای بی سوادان و کم سوادان.

پیش از رسیدن کتاب‌ها توسط صلیب سرخ همه کتاب‌های درسی توسط یک تیم آموزشی تدوین شد. محمدجواد اسکافی و سحرخیز در آن تیم شرکت داشتند. پس از کتاب‌های دروس ابتدایی، سراغ کتاب‌های علوم و ریاضی دوره سه ساله راهنمایی رفتند و آن‌ها هم تدوین شدند. آن کتاب‌های اصلی، بعدا توسط ‌صلیب سرخ آوردند و کلاس‌ها جان و رونق و سرعت مضاعفی پیدا کرد.

همان روزهای اولی که در آبان ۱۳۶۶ من به اردوگاه موصل ۲ وارد شدم، در آن جمعیت انبوه اسرای ناشناس حبیب شریفات را یافتم. آن روزها به تازگی کتاب‌های علوم و ریاضی دوره سه ساله راهنمایی و کتاب های اختصاصی دوره چهار ساله دبیرستان در رشته تجربی، شامل ریاضیات هندسه مثلثات فیزیک و شیمی توسط صلیب آمده بودند. علی اکبر سراج هم به صحنه آمد و تألیف کتب بینش دینی هر چهار سال دبیرستان را به عهده گرفت. ربی هم آمد. عنایت استاد شریف با گروه خطاطان و نقاشان هم وارد میدان شدند. کار بسیار زیبا بود من هم تصمیم گرفتم در زمینه‌ی آموزش دروس اختصاصی دوره‌ی چهارساله دبیرستان به اسرای مشتاق و داوطلب حبیب را یاری کنم.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی خاطرات جنگ تحمیلی دفاع مقدس رژیم بعث عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۷۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند

به گزارش  گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حبیب احمدزاده، حسین تراب‌نژاد، فرهاد توحیدی، فریدون جیرانی و داریوش یاری از سینماگران باسابقه در زمینه نگارش فیلمنامه، آثار رسیده  به بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را داوری خواهند کرد.

در مرحله نخست پس از گزینش فیلمنامه‌ها از میان ۱۲۰ اثر رسیده، ۴۰ فیلمنامه انتخاب شد و داوران درنهایت به بررسی این آثار می‌پردازند.

آشنایی با پیشینه داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی:

حبیب احمدزاده متولد آبادان است و در زمینه رمان‌نویسی، مستندسازی، کارگردانی، فیلمنامه‌نویسی و تحقیق فعالیت می‌کند. «شطرنج با ماشین قیامت» از کتاب‌های پرمخاطب اوست. او سابقه همکاری با سینماگرانی، چون ابراهیم حاتمی‌کیا، خسرو سینایی و کیومرث پوراحمد را در کارنامه دارد.

حسین تراب‌نژاد، فیلمنامه‌نویس سابقه حضور در پروژه‌هایی همچون «آبادان یازده ۶۰»، «خانه امن»، «ماجرای نیمروز ۲: رد خون»، «دارکوب»، «گیله‌وا»، «فوق سری»، «دختر گمشده»، «خسوف»، «بیدارباش» و «شوق پرواز» را دارد.

فرهاد توحیدی از سینماگران فعال در حوزه فیلمنامه‌نویسی است که سال‌های فعالیت سینمایی خود را با نگارش آثار متعدد پشت سر گذاشته است؛ از «مرد عوضی» و «گاهی به آسمان نگاه کن» تا «پاداش سکوت» و «پرونده هاوانا» و همچنین فیلمنامه‌های دیگری ازجمله «امکان مینا» و «بدون قرار قبلی». توحیدی مدرس فیلمنامه نیز هست.

فریدون جیرانی کارگردان و فیلمنامه‌نویس حدود ۲۴ فیلمنامه نوشته و ۱۵ فیلم کارگردانی کرده است. ازجمله فیلمنامه‌هایی که با قلم جیرانی نوشته شده‌اند می‌توان به «آفتاب‌نشین‌ها»، «قرمز»، «آب و آتش»، «شام آخر»، «سالاد فصل»، «ستاره‌ها ۱، ۲ و ۳»، «پارک‌وی»، «آشفته‌گی» و آثاری دیگر اشاره کرد.

داریوش یاری، فیلمنامه‌نویس و کارگردان، فیلم‌های «پناه آخر»، «لیلاج»، «حرف مردم»، «حبیب»، «مسافر باران» و سریال‌های «در کنار پروانه‌ها»، «هاتف»، «خانه‌ای روی تپه»، «مدرسه ما» و ... را در کارنامه دارد.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

بخش اصلی شامل فیلم‌های داستانی (بلند و کوتاه)، مستند، انیمیشن و نماهنگ منطبق با موضوع جشنواره است که گستره زیست‌بوم، آیین‌های فرهنگی و مذهبی، سبک زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی، تاریخ اقوام، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ظرفیت‌های گردشگری را در برمی‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استوری مهدی کوشکی برای ترانه علیدوستی جنجالی شد
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی
  • کت و شلوار حبیب لیسانسه‌ها جهانی شد/ استوری جالب هوتن شکیبا
  • کت و شلوار حبیب لیسانسه‌ها جهانی شد ! |‌ استوری جالب هوتن شکیبا
  • میلاد کی‌مرام: نمی‌توان جلوی دیده شدن سینمای قهرمان محور را گرفت
  • داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند
  • خراسان شمالی آماده برگزاری یادواره شهدای غریب در اسارت
  • یادواره "شهدای غریب در اسارت" خراسان شمالی برگزار می شود
  • شیوه‌نامه کنگره «شهدای غریب در اسارت» تدوین شد
  • شناسایی ۱۴ شهید غریب اسارت در خراسان شمالی