Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید سرداری مجری طرح‌های بیع متقابل شرکت برق حرارتی صبح امروز (۱۶ تیرماه) در نشست خبری که در شرکت مادر تخصصی برق حرارتی برگزار شد، با اعلام اینکه هفته آینده نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر نیرو به طور رسمی افتتاح می‌شود، اظهار داشت: ظرفیت بخش گازی نیروگاه‌های کشور ۲۰ هزار مگاوات است که راندمانی حدود ۳۱ تا ۳۲ درصد دارد که به منظور افزایش راندمان این نیروگاه‌ها، واحد‌های بخار را به آن اضافه می‌کنیم که در نتیجه آن، راندمان به ۴۷ تا ۴۸ درصد ارتقاء می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۷ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق قابل تبدیل به واحد‌های سیکل ترکیبی را داریم، افزود: می‌توانیم ۸۵۰۰ مگاوات ظرفیت بخار به نیروگاه‌های کشور اضافه کنیم بدون آنکه سوخت اضافه‌ای مصرف شود که در نتیجه چنین اقدامی، راندمان کل شبکه کشور از ۳۸ درصد کنونی به ۴۳ درصد خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: بلغارستانی‌ها در جهرم نیروگاه خورشیدی می‌سازد 

به گفته مجری طرح‌های بیع متقابل شرکت برق حرارتی، از سال ۹۲ در بودجه کشور، بخشی به منظور تأمین هزینه‌های مورد نیاز برای تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی از طریق قرارداد‌های بیع متقابل دیده شد که از جمله آن می‌توان به نیروگاه کاشان، پرند، سبلان، فردوسی، عسلویه و چند نیروگاه دیگر اشاره کرد که همگی تبدیل به سیکل ترکیبی شده‌اند.

سرداری با بیان اینکه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی بدون آلایندگی هستند، تصریح کرد: در نتیجه تبدیل این نیروگاه‌ها، سالانه ۱۲۰ میلیون یورو صرفه‌جویی در مصرف سوخت خواهیم داشت که با توجه به عمر حداقل ۲۰ ساله این نیروگاه‌ها، رقم قابل توجهی صرفه‌جویی در مصرف سوخت (صرفه‌جویی ارزی) خواهیم داشت. این در حالی است که راه‌اندازی هر واحد گازی نیروگاه‌ها با در نظر گرفتن (توربین‌های کلاس E)، هر واحد حدود ۶۰ میلیون یورو هزینه دربر دارد، البته این رقم برای راه‌اندازی هر واحد بخار ۱۲۰ تا ۱۲۵ میلیون یورو است.

 واحد‌های گازی نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم در تیرماه ۸۷ راه‌اندازی و در فروردین سال گذشته نیز نخستین واحد بخار به آن الحاق شد. در اردیبهشت امسال نیز شاهد اضافه شدن واحد دوم بخار به این نیروگاه بودیم. در نتیجه در بخش بخار، ظرفیت این نیروگاه ۹۶۴ مگاوات شامل ۶ واحد گازی و در بخش بخار، ۴۸۰ مگاوات شامل ۳ واحد ۱۶۰ مگاواتی (در مجموع ۱۴۳۴ مگاوات) بوده که به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.

همچنین میزان سرمایه‌گذاری در ۲ واحد بخار این نیروگاه، بالغ بر ۲۵۰ میلیون یورو است که توسط سه بانک و یک گروه مالی تأمین شده است.

انتهای پیام/

سرمایه‌گذاری۲۵۰ میلیون یورو در ۲ واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۹۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی دو نیروگاه با ظرفیت ۱۲ مگاوات تولید برق

مهدی عباسی، رئیس پارک علم و فناوری البرز، درباره راه‌اندازی نیروگاه‌های تولید همزمان برق و حرارت (CHP) به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: براساس مصوبه‌ای که از هیئت امنای پارک‌های علم و فناوری مربوط به استان البرز دریافت کردیم، ۵۴ قطعه زمین به شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور این پارک اختصاص یافت تا برق و انرژی مورد نیاز این واحد ها تامین شود.

وی افزود: از این رو حدود ۵ هکتار در محل پارک علم و فناوری استان البرز به نیروگاه‌ها اختصاص یافت.

ظرفیت تولیدی این نیروگاه‌ها ۱۲ مگاوات برق است

رئیس پارک علم و فناوری استان البرز ادامه داد: همچنین قراراست یک نیروگاه خورشیدی نیز در کنار نیروگاه برق و حرارت در محل پارک، راه‌اندازی شود.

عباسی افزود: برای گام‌های ابتدایی، ظرفیت ۱۲ مگاوات را برای هر دو نیروگاه را درنظر گرفته‌ایم که این افزایش خواهد یافت.

به گفته عباسی، بنا داریم مازاد تولید انرژی در این نیروگاه‌ها را به دولت بفروشیم.

وی گفت: بخش خصوصی ۱۰ میلیون یورو، برای راه‌اندازی این نیروگاه‌ها در پارک البرز سرمایه‌گذاری کرده است. پیش‌بینی می‌شود تا یک‌سال آینده، اولین نیروگاه تولید همزمان برق و حرارت احداث و بلافاصله بعد از آن، نیروگاه خورشیدی در محل پارک علم و فناوری استان البرز راه‌اندازی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی نیروگاه نکا برای تامین برق در فصل گرم سال
  • افتتاح طرح چندمنظوره اومااویا در سریلانکا با حضور رئیس جمهور
  • تولید بیش از ۵۸۷ میلیون کیلو وات ساعت انرژی خالص در نیروگاه نکا
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شد
  • نیروگاه اتمی بوشهر بیش از ۶۵ میلیون مگاوات ساعت برق تولید کرد
  • راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی تا سطح ۴۰ مگاوات تولید برق در «عین‌الکش»/ بیمارستان سینا را از ما گرفتند!
  • عبور تولید برق در نیروگاه شیروان از مرز ۶.۵ میلیون مگاوات
  • راه‌اندازی دو نیروگاه با ظرفیت ۱۲ مگاوات تولید برق
  • بازگشت واحد‌های بخار نیروگاه طرشت به مدار تولید