Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ نشست خبری محمدحسین امید، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی پیرامون برگزاری پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان این دانشگاه امروز یکشنبه، ۱۶ تیرماه، در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در آغاز این نشست ضمن ارائه توضیحاتی بیان کرد: در دانشگاه علمی کاربردی زیرساخت برای فعالیت‌های ورزشی نداریم، چون خودمان دانشجو نمی‌گیریم و مراکز ما کوچک هستند و این واحد‌ها را هم نمی‌توانیم الزام به ایجاد این زیرساخت‌ها کنیم، لذا مجبوریم از امکانات دیگر دانشگاه‌ها استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اعلام خبری گفت: به زودی پنجمین المپیاد ورزشی دانشجویان برگزار می‌شود؛ سه هزار دانشجو در شهرکرد دعوت می‌شوند و همان فضا هم استیجاری است. دانشجویان از چابهار تا جلفا در این المپیاد شرکت می‌کنند. ۴۰ تا ۵۰ درصد تخفیف در پرداخت شهریه، امتیاز دانشگاه به برگزیدگان این المپیاد است.

امید ادامه داد: دانشجویان ما به دلیل تحصیل در مراکز کوچک، امکانات لازم برای فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی ندارند و این فرصت بسیار مغتنم است. در این دانشگاه شور و شوق دیگری حاکم است و متفاوت از سایر دانشگاه‌هاست. این رویداد فرهنگی و ورزشی است، لذا برای ما اهمیت دارد و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم.
رویدادهای ورزشی سالانه 
وی افزود: طی سال‌های زوج در دانشگاه المپیاد ورزشی انفرادی داریم و در سال‌های فرد المپیاد ورزشی گروه‌ها و تیم‌های جمعی داریم، بنابراین دانشگاه هر سال یک رویداد ورزشی دارد. این نشان از اهمیت ورزش برای دانشگاه است و حدود ۸ درصد از بودجه دانشگاه صرف همین حوزه و برنامه‌های فرهنگی دانشجویی می‌شود.

امید گفت: از سال تحصیلی جاری سرانه اختصاصی که برای فعالیت‌های فوق برنامه و دانشجویی به تصویب هیئت امنا رسیده، اجرایی می‌شود و مراکز و واحد‌های دانشگاه ما، ملزم به اجرای آن هستند، باید بخشی از شهریه دانشجویان خود را صرف فعالیت‌های فرهنگی و فوق برنامه کنند که رقم قابل ملاحظه‌ای خواهد بود.

به گفته رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی؛ گرایش دانشجویان علمی کاربردی به برنامه‌ها و فعالیت‌های ورزشی بیشتر شده و قبل‌تر کمتر بوده، چرا که بافت سنی دانشجویان این دانشگاه بالا بوده است. طبق پیش‌بینی‌ها، جمعیت دانشجویان این دانشگاه جوان‌تر خواهد شد و در سال آینده به زیر ۲۴ سال می‌رسد و تا ۸۰ درصد ورودی‌های این دانشگاه در سال ۹۸-۹۹ فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها خواهند بود.

وی افزود: ما همچنین به برخی ورزش‌ها که در سایر دانشگاه‌ها معمول نبوده پرداخته‌ایم، از جمله ورزش‌های زورخانه‌ای که شاهد رونق آن در دانشگاه علمی کاربردی هستیم. سیاست دیگر دانشگاه در این عرصه، برقراری ارتباط با باشگاه‌های فرهنگی ورزشی است که به ما در این عرصه آموزش بدهند تا در حوزه مدرسین ورزشی مشکلی نداشته باشیم. باشگاه‌های خوبی در کشور داریم و علاقه‌مند به رشته‌های ورزشی هم کم نداریم. تقاضای ما این است که باشگاه‌ها در این عرصه با ما همکاری کنند.   بجای  کارمند، کارفرما تربیت می‌کنیم
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر اینکه با توجه به کم شدن تعداد دانشجو در پذیرش‌های هر ساله و خالی ماندن ظرفیت‌های دانشگاه‌ها، آیا دانشگاه علمی‌کاربردی با ظرفیت خالی در پذیرش دانشجو مواجه می‌شود، گفت: براساس برنامه ششم توسعه، مقرر شده است زیرنظام مهارتی در نظام آموزش عالی کشور به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند؛ در حال حاضر این رقم کمتر از ۱۵ درصد است. آموزش‌های مهارتی هم به عهده دو دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفه‌ای است، در این حوزه پیش‌بینی ما این است که برای سال تحصیلی آینده مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت، چرا که نیاز مملکت به آموزش‌های مهارتی بیش از آموزش‌های نظری است و مردم ما رفته‌رفته به این سمت سوق پیدا کرده‌اند که فرزندان خود را به سمت آموزش‌های کاربردی ببرند. ما به دنبال تربیت کارمند نیستیم، بلکه می‌خواهیم کارفرما تربیت کنیم.

وی ادامه داد: با سیاست‌هایی که نظام آموزش و پرورش آن را دنبال می‌کند و عملا یک‌سال مدت تحصیل کمتر شده است، دانش‌آموزانی که دوره‌های هنرستان را طی می‌کنند افزایش پیدا کرده‌اند و به بیش از ۳۰ درصد رسیده است؛ طبیعتاً بسیاری از این افراد گرایش به تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی دارند. البته امید داریم از آموزش و پرورش هم ورودی جذب کنیم. سال گذشته از این مجموعه بیش از ۱۵۰ هزار دانشجو جذب کردیم. سیر این رقم با توجه به تغییرات، صعودی است.

امید همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایکنا، مبنی بر اینکه مهرماه امسال رسماً دهه هشتادی‌ها وارد دانشگاه می‌شوند، در این راستا چه برنامه‌ریزی‌هایی برای این قشر دانشجو در حوزه‌های فرهنگی و دانشجویی خواهید داشت، گفت: خوشبختانه ما در دانشگاه علمی کاربردی فعالیت‌های متعدد فرهنگی، قرآنی و ورزشی داریم و با توجه به اینکه ترکیب سنی دانشجویان ما در حال تغییر است و قاعدتاً علاقه‌مندی آن‌ها برای شرکت در برنامه‌های دانشجویی ببشتر خواهد بود، تکلیف ما بیشتر می‌شود و لذا مراکز را ملزم کرده‌ایم که بخشی از بودجه خود را تا حدود هشت درصد را به این فعالیت‌ها اختصاص دهند. این برای نخستین‌بار است و سال آینده همین موقع نتایج و خروجی‌های این طرح ارائه می‌شود. هم‌اکنون طی هر سال، حدود ۱۵ هزار نفر از دانشجویان ما در جشنواره‌های قرآنی شرکت می‌کنند.

احمدرضا پیش‌بین، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علمی کاربردی هم در این نشست خبری با بیان اینکه از امروز روند برگزاری پنجمین دوره المپیاد ورزشی دانشجویان این دانشگاه آغاز می‌شود، گفت: المپیاد امسال با مشارکت سه هزار دانشجوی دختر و پسر به تفکیک در ۱۱ رشته آقایان و هشت رشته خانم‌ها در شهر کرد برگزار می‌شود. دانشگاه علمی کاربردی ۳۰۰ هزار دانشجو دارد.

وی افزود: در این دانشگاه برای پذیرش سال ۹۸، برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا ۱۰ هزار جذب در کدرشته‌های ورزشی داشته باشیم و این ظرفیت بالایی در مجموعه دانشگاه‌هاست. مجموع جذب دانشگاه‌های سراسر کشور نصف این میزان است و این دانشگاه اهتمام ویژه‌ای به فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی دانشجویان دارد.

وی افزود: جنس فعالیت‌های دانشجویی و فرهنگی در دانشگاه علمی کاربردی متفاوت با دیگر دانشگاه‌هاست. در سایر دانشگاه‌ها فضای محدود و مشخصی برای این نوع فعالیت‌ها وجود دارد، اما دانشگاه علمی کاربردی دارای مراکز متعددی در سراسر کشور است و دانشجویان در مراکز فعال هستند. سعی کردیم در قالب برنامه‌های همگانی فرصت‌هایی برای خودسازی دانشجویان فراهم کنیم.

یادآور می‌شود، پنجمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان این دانشگاه در گروه دختران و پسران از پنجم تا ۱۸ مردادماه، در شهرکرد با مشارکت حدود سه هزار دانشجوی دختر و پسر این دانشگاه برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۱۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، لایحه بودجه ۱۴۰۳ پس از کش و قوس‌های فراوان در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. البته اطلاعات مربوط به تخصیص منابع همانند سال‌های گذشته بحث‌ها و حواشی بسیاری به همراه داشت. اما هر ساله یکی از مهم‌ترین بخش‌های بودجه مربوط به منابع تخصیصی دانشگاه‌ها و آموزش عالی است.

بیشتر بخوانید: بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی اولویت صندوق رفاه وزارت علوم /۲۹ هزار ظرفیت خوابگاهی در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده‌ است

شاید برای دانشجویان دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جالب باشد که بدانند آیا می‌توانند به افزایش کیفیت و کمیت امکانات رفاهی دانشگاه‌ها در پی تخصیص بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی آینده امیدوار باشند یا خیر؟

افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان قابل قبول است

برای دریافت پاسخ این سوال با مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از افزایش بودجه صندوق در ۱۴۰۳ اظهار کرد: بودجه رشد داشته است. البته به علت اینکه این افزایش بسیار بوده، بهتر است که بیان نشود چرا که ایجاد حساسیت می‌کند.

وی با بیان اینکه ما از افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رضایت داریم، گفت: با توجه به گشایش‌های بودجه‌ای که صورت می‌گیرد؛ صندوق رفاه نیز وام‌های دانشجویی را افزایش می‌دهد.

گنجی ادامه داد: هیئت امنا صندوق رفاه دانشجویان مردادماه تشکیل جلسه خواهد داد و ما تلاش داریم در آنجا مشکلات را مطرح و بودجه را بهبود ببخشیم تا امکانات رفاهی دانشجویی مناسب و تاثیر گذار باشد.

افزایش وام ودیعه مسکن برای سال تحصیلی آینده

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به وام ودیعه مسکن بیان کرد: بودجه این وام به صورت کامل در اختیار صندوق رفاه است. این وام در سال ۹۹ برای شهرستان‌های کوچک حدودا ۱۵ میلیون تومان بود؛ اما اکنون این وام ۶۰ میلیون تومان است. به این معنا که وام ودیعه مسکن ۴۰۰ درصد رشد داشته یا چهار برابر شده است. همچنین این وام برای شهرهای بزرگ از ۲۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان رسیده است. یعنی چهار و نیم برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: وام ودیعه مسکن برای دانشجویان ساکن تهران حدود ۲۵ میلیون تومان بود که برای سال تحصیلی کنونی به ۱۲۰ میلیون است. به عقیده من؛ افزایش رقم این وام راهگشا زندگی دانشجویان است.

تامین بودجه وام شهریه برعهده صندوق رفاه نیست

گنجی با تصریح بر اینکه ردیف بودجه وام شهریه دانشجویی از بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم جدا است، گفت: دولت‌های گذشته از سال‌های ۸۶ تا ۹۹ ردیف بودجه‌ای را تعریف کرده و از آن به دانشجویان وام شهریه پرداخت می‌کرد. این ردیف بودجه در دولت سیزدهم حذف می‌شود. در حال حاضر نیز ما به دنبال احیا این بودجه هستیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: دولت‌های احمدی نژاد یعنی نهم و دهم، ردیف بودجه مستقل و مجزائی را برای وام شهریه دانشجویان اختصاص می‌دهد. هر سال نیز بر اساس این بودجه، مبالغ وام‌ها به دانشجویان پرداخت می‌شود. این روند تا زمان دولت دوازدهم نیز ادامه داشته است. ما نمی‌دانیم بر اساس چه اتفاق و تصمیمی سازمان برنامه و بودجه این ردیف بودجه را از دولت حذف کرده است.

وی مطرح کرد: ما تلاش داریم تا این ردیف بودجه را به دولت یا صندوق بازگردانیم تا دوباره بتوانیم دوباره وام شهریه را از سال ۱۴۰۴ پرداخت کنیم. البته تا زمانیکه که این موارد ابلاغ نشود، بنده نمی‌توانم قول دهم که مشکل ردیف بودجه وام شهریه حل شده است یا خیر.

اختصاص بودجه قابل قبول به دانشگاه‌ها از سوی دولت

گنجی با بیان اینکه تامین بودجه و تهیه زمین برای خوابگاه‌های دانشجویی(مجردی-متاهلی) برعهده دانشگاه‌ها است، گفت: در واقع تامین بودجه تا ساخت و تاسیس خوابگاه بر عهده دانشگاه است و صندوق در این باره مسئولیتی ندارد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: دولت امسال بودجه خوبی را برای خوابگاه‌های دانشجویی به دانشگاه‌ها تخصیص داده است. بنابراین بودجه خوابگاه ها به حساب صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم واریز نمی‌شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228131 برچسب‌ها بودجه

دیگر خبرها

  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • بودجه دانشگاه شاهد ۳۰ درصد افزایش یافته است
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم/ در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • پرسپولیس زیان‌ده شد، استقلال سربه‌سر!