Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا گودرزی پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، در اراک اظهار داشت: در راستای برنامه اهداف و وظایف وزارت جهاد کشاورزی مجموعه عملیات طرح‌های تحقیقاتی در زمینه‌های مختلف زراعی، آبی، منابع طبیعی، فنی مهندسی، گیاه پزشکی، آبخیزداری در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی ادامه داد: ۸۵ طرح تحقیقاتی در دست اقدام است که بیشتر به بررسی مشکلات و معضلات بخش کشاورزی استان و کشور می‌پردازد.

وی بیان کرد: مهم‌ترین هدف در طرح‌های تحقیقاتی موضوع آب است که در این رابطه معرفی ارقام، سیستم مدیریت به زراعی و بهره وری آب و سایر نهاده‌های کشاورزی مد نظر قرار می‌گیرد.

گودرزی گفت: در بخش آموزش و ترویج به دستاوردها، برنامه‌ها و پژوهش‌های انجام شده پرداخته می‌شود و نتایج حاصل از یافته‌های بخش کشاورزی به کشاورزان انتقال داده می‌شود.

وی افزود: باوجود مشکلات مالی و کمبود نیروی انسانی در این مرکز فعالیت‌های پژوهشی بخش کشاورزی در حال انجام است و نیازمند حمایت بیشتری از سوی مسئولین استان هستیم زیرا در کنار طرح‌های ملی به دنبال حل مشکلات بخش کشاورزی استان در بخش‌های مختلف از قبیل زراعت، باغبانی، منابع طبیعی، دام و طیور و … هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: هرسال با توجه به نیازهای استان و تغییرات اقلیمی معرفی ارقام جدید در گندم، جو و لوبیا را در برنامه‌ها مدنظر داریم بطور مثال سال گذشته دو رقم لوبیا که به نیاز آبی کمتری داشت معرفی شد.

گودرزی بیان کرد: سال گذشته مشکلی در بخش تأمین علوفه برای دام به وجود آمد و به موجب آن وزارت جهاد کشاورزی یکی از اهداف را تأمین علوفه قرار داد و به بخش‌های اجرایی و تحقیقات اعلام کرد تا راهکارهایی برای علوفه مورد نیاز ارائه کنند. در این راستا تحقیقات با پتانسیل یابی (معرفی ارقام علوفه‌ای متناسب با شرایط) و بهسازی و بهینه سازی ظرفیت‌های موجود باید اقداماتی را انجام داد.

وی افزود: محققین بخش تحقیقات کشاورزی با استفاده از نتایج تحقیقات سایر کشورها و امکانات موجود در کشور بحث غنی سازی در ضایعات کشاورزی را با سیستم‌ها و روش‌های جدید انجام دادند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: سالیانه بیش از ۲۰ میلیون تن ضایعات کشاورزی در بخش غلات و گندم وجود دارد از جمله کاه یا بازمانده آن محصولات که با اثرات تغذیه‌ای خوبی همراه نیست، در این راستا با به کارگیری سیستم‌ها و روش‌های تغذیه‌ای کیفیت این محصولات افزایش پیدا کرد تا حدی که به صورت ذرت علوفه‌ای یا کمی پایین‌تر از حد یونجه قابل دسترس است.

گودرزی افزود: اگر طرح غنی سازی در ضایعات کشاورزی با سیستم‌ها و روش‌های جدید فراگیر شود، با همکاری محققین، کارشناسان و بهره برداران بخش عمده علوفه مورد نیاز بخش دامپروری کشور را می‌توان بدون صرف هیچ هزینه‌ای تأمین کرد.

کد خبر 4660269

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی تحقیقات علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۵۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سابقه ۱۴ ساله تولید مکمل‌های غذایی و دارویی در کشور/ نتیجه دستاوردها یک نگاه استراتژیک است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس کبریایی‌زاده در آیین افتتاحیه «دوازدهمین همایش مکمل‌های غذایی و دارویی» و «سیزدهمین همایش طلای سبز» که صبح امروز، ۲۹ فروردین برگزار شد، اظهار کرد: اولین اصل درباره موضوع گذار نسل، نگاه و رویکرد استراتژیک است. آنچه که در حوزه مکمل‌های غذایی، طب سنتی و مکمل‌های گیاهی اتفاق افتاده ماحصل یک نگاه استراتژیک است.

وی با اشاره به سبقه مکمل‌های گیاهی و مکمل‌های غذایی گفت: بررسی تاریخچه مکمل‌های غذایی و مکمل‌های گیاهی کشور بیانگر این است که تولید مکمل در کشور سابقه ۱۴ ساله دارد و همچنین ساخت مکمل‌های گیاهی در کشور به دهه ۴۰ بازمی‌گردد.

رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی گفت: دستاورد‌هایی که در حوزه تولید مکمل‌ها به دست آورده‌ایم، نتیجه یک نگاه استراتژیک و رویکردی است که در گذشته وجود داشته است. آموزه‌های حکمرانی خوب بیانگر این است که اگر خواهان داشتن حکمرانی خوب هستیم باید نگاه حاکمیتی و نگاه مشارکتی داشته باشیم.

وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است هر گاه نگاه مشارکتی داشته‌ایم به موفقیت‌های متعددی نائل آمده‌ایم. به طور مثال، نگاه مشارکتی در دوران جنگ تحمیلی موجب پیروزی شد واگر نگاه مشارکتی وجود نداشت به موفقیت نمی‌رسیدیم. اجماع ذهنی و مشارکت نیز طی چند روز گذشته در برخورد با یک جنایتکار شکل گرفت.

کبریایی‌زاده گفت: بازهم تاکید می‌کنم باید امر مشارکت‌جویی و توجه به ذی‌نفعان را در کانون توجه قرار دهیم. اگر بخواهیم آینده خوبی داشته باشیم باید لازمه‌های حکمرانی خوب را بدانیم؛ نگاه استراتژیک، مشارکت‌جویی، اجماع، همفکری و همدلی جزو لازمه‌های حکمرانی خوب هستند.

وی با بیان اینکه حکمرانی خوب بر بستر شفافیت استوار است، افزود: حکمرانی خوب باید بر بستر شفافیت استوار باشد و هرگاه غیر شفاف عمل کنیم یک حکمرانی خوب صورت نمی‌گیرد. اگر شفافیت ایجاد شود و اطمینان خاطر ایجاد کنیم به سمت شکوفایی حرکت می‌کنیم.

کبریایی‌زاده در پایان گفت: پیشرفت‌های خوبی در حوزه طب گیاهی صورت گرفته است که این موضوع حاصل نگاه استراتژیک و حمایت‌های سازمان غذا و دارو است.

در ادامه این همایش همچنین محمدرضا شمس اردکانی - دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی اظهار کرد: اگرچه از منظر دسترسی به منابع طبیعی در کشور بسیار غنی هستیم، اما از منظر استفاده از ظرفیت منابع طبیعی به خوبی عمل نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری بر استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید دارد، افزود: کمک و حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری و همچنین حمایت سازمان غذا و دارو از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه دارویی می‌تواند در زمینه استفاده از ظرفیت بی‌نظیر منابع طبیعی اثرگذار باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: معاونت علمی به موضوع ورود بخش خصوصی در زمینه منابع طبیعی ورود کرده است. این ورود با هدف استفاده بیشتر از منابع طبیعی است که بتوانیم از منابع طبیعی در حوزه سلامت و رونق بیشتر حوزه سلامت استفاده کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خام فروشی ثروت‌ها و منابع طبیعی را یکی از مشکلات جامعه است
  • ضرورت استفاده از پسماند کشاورزی برای جلوگیری از فشار کمتر به مراتع همدان
  • دامداران ضوابط قرق مراتع را رعایت کنند
  • برخورد قاطع دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست
  • برخورد بازدارنده دستگاه قضایی با متخلفان حوزه منابع طبیعی و محیط زیست
  • سابقه ۱۴ ساله تولید مکمل‌های غذایی و دارویی در کشور/ نتیجه دستاوردها یک نگاه استراتژیک است
  • انتصاب رئیس شورای نظام مهندسی کشاورزی مازندران
  • مراتع استان تهران نقش مهمی در تولید علوفه و رونق دامپروری دارد
  • هوشمند سازی 13 گله شتر استان یزد
  • رفع تصرف ۱۰۰۰ مترمربع از اراضی ملی بابل