Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@16:26:46 GMT

تخلف مالی ۳۸ میلیارد روپیه ای در یک بانک هندی

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۵۹۸۹

به گزارش رویترز، بانک ملی پنجاب هند که یک بانک دولتی است، اعلام کرد 30.05میلیارد روپیه (556 میلیون دلار) تخلف وام‌گیری توسط شرکت «پاور اند استیل» را شناسایی کرده است.
این تخلف که ادعا می‌شود تغییر مسیر سرمایه از سیستم بانکی بوده است، بر اساس یافته‌های بازرسی‌های قانونی به رزرو بانک هند گزارش شد.
بانک ملی پنجاب اعلام کرد مشاهده شده این شرکت سرمایه‌های بانک را اختلاس و حساب‌ها را دستکاری کرده تا سرمایه‌ها را از کنسرسیوم بانکهای وام‌دهنده افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بانک اضافه کرد تا حالا 19.32میلیارد روپیه در حساب این شرکت فراهم شده است.
بیش از دومیلیارد دلار دیگر هم در یک کلاهبرداری جداگانه در بانک ملی پنجاب تخلف شده که سال گذشته آشکار شد.
شرکت «پاور اند استیل» یکی از بدهکارترین شرکت‌های هند است که همراه با 12 شرکت دیگر توسط رزرو بانک هند به دادگاه ورشکستگی فرستاده شد تا به روند بدهی‌های آن رسیدگی شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۵۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از پست بانک متحول شده

امتداد - پست بانک ایران در هفته گذشته صورت‌های مالی تلفیقی حسابرسی نشده، منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ خود را منتشر کرد. بررسی‌های اولیه نشان از آن دارند که هیات مدیره وپست قصد دارد در مجمع عمومی سالانه پیش رو، سهامداران خود را با تقسیم سود بی‌سابقه شگفت زده کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بررسی‌ شبکه اطلاع‌رسانی کدال نشان می‌دهد که وپست اولین بانکی بوده که صورت‌های مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر کرده است.

پست بانک ایران در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ صورت‌های مالی تلفیقی (حسابرسی‌نشده) خود را در کدال بارگزاری کرد و با این حسابی اولین بانکی لقب گرفت که صورت‌های مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر می‌کند. با این حساب باید انتظار داشت که صورت‌های مالی حسابرسی شده بانک نیز زودتر از سایر بانک‌ها در اختیار فعالان بازار سرمایه قرار گیرد. گفتنی است که پست بانک ایران در سال گذشته در تاریخ ۹ اردیبهشت صورت‌های مالی ۱۲ ماهه منتی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ خود را منتشر کرده بود. انتشار صورت‌های مالی جدید وپست، حکایت از پیشرفت دو هفته‌ای در سرعت انتشار اطلاعات دارد.

رشد محسوس مانده سپرده‌ها

بررسی ترازنامه پست بانک ایران نشان از آن دارد که این بانک موفق شده در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سپرده جدید دریافت کند. مانده سپرده‌ها مهم‌ترین ابزار بانک‌ها برای ایجاد منابع جدید و افزایش تسهیلات‌دهی (افزایش عملیات بانکی) به حساب می‌آید. این میزان از دریافت منابع جدید به معنای رشد ۲۸ درصدی مانده سپرده‌ها و مانده سپرده‌های سرمایه‌گذاری بانک است. این در حالی است که در مدت ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، نقدینگی تقریبا ۲۴ درصد رشد کرده است.

پست بانک ایران برای پنجمین سال متوالی موفق شده است منابع سپرده‌ای خود را بیشتر از رشد نقدینگی افزایش دهد. این موضوع نشان از رشد حقیقی منابع پست بانک دارد. گفتنی است که متوسط نرخ رشد مانده سپرده‌ها در بانک‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ تقریبا ۲۷ درصد بوده است. در واقع پست بانک ایران نه تنها در سال گذشته رشدی حقیقی (بیشتر از رشد نقدینگی) در منابع خود تجربه کرده، بلکه توانسته عملکرد بهتری نسبت به سایر بانک‌های بورسی داشته باشد و سهم جدیدی از بازار دریافت کند.

بیش از هفت همت سود تسهیلات دهی!

پست بانک ایران در سال ۱۴۰۲ از محل تسهیلات‌دهی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. این در حالی است که هزینه سپرده‌های بانک (سود پرداختی به سپرده‌گذاران) تقریبا سه هزار میلیارد تومان بوده است. در نتیجه سود ناشی از تسهیلات‌دهی پست بانک ایران بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان بوده است. این ارقام حکایت از حاشیه سود قابل قبول و جذاب بیش از ۷۰ درصدی دارد. این در حالی است که متوسط حاشیه سود تسهیلات‌دهی در بانک‌های بورسی برای سال ۱۴۰۲، تنها ۲۷درصد بوده است.

بیش از ۵۰ درصد رشد سود خالص

با احتساب رشد عملیات بانکداری در پست‌بانک ایران و همچنین رشد حاشیه سود ناخالص و پس از کسر هزینه‌‌های عملیاتی و غیرعملیاتی، پست‌بانک ایران موفق شده است در سال ۱۴۰۲ بیش از چهار هزار میلیارد تومان سود خالص و قابل تقسیم شناسایی کند. این رقم در مقایسه با سال مالی قبل (منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱) بیش از ۵۰ درصد رشد نشان می‌دهد. پست بانک ایران در ۵ سال گذشته موفق شده سود خالص خود را به طور متوسط، سالانه ۲۰۰ درصد افزایش دهد. گفتنی است که پست بانک ایران در حالی در سال مالی گذشته بیش از ۴هزار میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است که در سال مالی ۱۳۹۸ این رقم کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است. به عبارت دقیق‌تر سود خالص پست بانک ایران در ۵ سال گذشته بیش از ۴۰ برابر شده است و ارزش بازار این بانک نیز در این مدت از محدوده ۶۰۰ میلیارد تومان به بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

خبر خوش برای سهامداران

با لحاظ کردن آخرین سرمایه و تعداد سهام پست بانک ایران، سود نقدی هر سهم این بانک از ۵۹ ریال در سال ۱۳۹۸، به دو هزار و ۴۶۸ ریال به ازای هر سهم در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به عبارت دقیق‌تر، سود هر سهم بانک در این مدت بیش از ۴۲ برابر شده است. اگرچه پست بانک ایران در ۵ سال گذشته متحول شده و از بنگاهی زیان‌ده به بانکی پرسود تبدیل شده است، اما به دلایل مختلف، از جمله داشتن زیان انباشته هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی در پایان سال مالی ۱۳۹۷ و همچنین به دلیل اهداف نظارتی بانک مرکزی، این بانک موفق نشده بود در سال‌های اخیر سود قابل توجهی بین سهامداران خود تقسیم کند. اما با استناد به صورت‌های مالی تلفیقی حسابرسی نشده منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، هیأت مدیره پست بانک ایران پیشنهاد تقسیم سود ۵۰ درصدی را به مجمع عمومی شرکت تقدیم کرده است. بنابراین پست بانک ایران قصد دارد در مجمع پیش رو، بزرگترین تقسیم سود را از تاریخ تأسیس این بانک، اجرا کند. چنانچه مجمع عمومی صاحبان سهام با پیشنهاد هیأت مدیره موافقت کند، بیش از دو هزار میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران پست بانک ایران تقسیم خواهد شد که این میزان از پرداخت سود، چه از نظر ریالی و چه از نظر درصدی، در تاریخ پست بانک ایران بی‌سابقه است. همچنین این احتمال وجود دارد که سود انباشته پست بانک ایران که در حال حاضر به پنج هزار میلیارد تومان رسیده است در سال مالی ۱۴۰۳، صرف افزایش سرمایه شود. تغییر سیاست تقسیم سود و پرداخت احتمالی دو هزار میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران می‌تواند تاثیر به سزایی بر روند قیمت سهم نیز داشته باشد.


برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • چه چیزی باعث شکست واگذاری سرخابی‌ها می‌شود؟
  • رئیسی کیا: عدم نظارت دولت باعث شکست واگذاری سرخابی‌ها می‌شود
  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی
  • تفاهم بانک شهر و شرکت ملی صنایع مس در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • چقدر می توان به صورت های مالی شرکت ها اعتماد کرد؟
  • تفاهم شرکت ملی صنایع مس و بانک شهر در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • پرسپولیس و استقلال بعد از واگذاری چه تغییری خواهند کرد؟ | گام تازه برای برتری در مسابقات
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • رونمایی از پست بانک متحول شده