Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:تبلیغات و اطلاع رسانی‌ اوتیسم درسطح کلان سرمایه گذاری زیادی می‌خواهد و به دلیل بسیاری از هزینه‌ها دست بهزیستی به خصوص از صدا و سیما کوتاه است. تاریخ انتشار: 22:00 - 16 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۰۳۸۱

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان،در جامعه با افرادی برخورد می کنیم که مبتلا به اوتیسم هستند، بسیاری از ما اطلاعی در مورد این اختلال نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلال طیف اوتیسم یک نوع اختلال رشد عصبی است، فرد مبتلا به اوتیسم برای درک کد‌های اجتماعی دچار دشواری می‌شود و خواهان تعامل عادی با دیگران نیست.

محمد نفریه، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، اوتیسم را این گونه در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، شرح می دهد: آسپرگر یا اختلال اوتیسم مربوط به این مورد است که مغز افراد مبتلا اغلب به دلایل ژنتیکی به شکل متفاوتی کار می‌کند. این اختلال مادرزادی است و در اوایل دوران کودکی متوجه آن می‌شوند. در پسران اغلب بیشتر از دختران این پدیده دیده می‌شود، اما از سوی دیگر تشخیص این پدیده در دختران به مراتب مشکل‌تر است و اغلب بسیار دیرتر در دختران مشاهده می‌گردد.

افراد مبتلا به  اختلال اوتیسم در شرایط حاد از سربازی رفتن معاف شده اند.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در توضیح معافیت سربازی افراد مبتلا به اوتیسم گفت: افراد مبتلا به این اختلال در شرایط حاد از سربازی رفتن معاف شده اند. فقط تعداد محدودی از این افراد به سربازی می‌روند که با توجه به آزمایشاتی که بر روی این افراد انجام می‌دهند، تشخیص داده می‌شود که این فرد توانایی رفتن به سربازی را دارد.

بهزیستی یک سازمان دولتی است و بودجه ندارد که برای اطلاع رسانی به صدا و سیما بپردازد.

وی در خصوص اطلاع رسانی اوتیسم برای مردم در سطح شهر تهران و کل استان‌ها توضیح داد: تبلیغات و آشنایی برای مردم در قالب بروشور انجام شده است، ولی سطح اطلاع رسانی باید بیشتر باشد، تبلیغات و اطلاع رسانی‌ در سطح کلان سرمایه گذاری زیادی می‌خواهد و به دلیل بسیاری از هزینه‌ها دست ما به خصوص از صدا و سیما کوتاه است و این سازمان‌ها هزینه‌های بالایی برای اطلاع رسانی دریافت می‌کنند. بهزیستی یک سازمان دولتی است و بودجه ندارد که برای اطلاع رسانی به امثال این سازمان‌ها بپردازد.

یارانه به مهدهایی که کودکان معلول یا اوتیسم را بپذیرند تعلق می گیرد

محمد نفریه در توضیح اجرای طرح خانه بازی برای افراد مبتلا به اوتیسم بیان کرد: خانه بازی برای این افراد وجود ندارد، طرح تشویقی در مهد کودک وجود دارد که اگر مهد کودکی این کودکان را بپذیرد، یارانه‌ای به این مهد‌ها تعلق می‌گیرد. این تصمیم سازمان است که دوست ندارد، بچه‌هایی با اختلال اوتیسم یا حتی کودکان معلول از بقیه کودکان جدا باشند و باید این کودکان با بچه‌های عادی در یک مکان باشند که البته این امر مستلزم فرهنگ سازی است.

۲۵۰۰ مرکز توانبخشی در بخش خصوصی در کل کشور داریم

وی در مورد تعداد مراکز توانبخشی بهزیستی در بخش خصوصی توضیح داد: ۲۵۰۰ مرکز توانبخشی در بخش خصوصی در کل کشور داریم که به معلولان خدمات می‌دهند. تعداد ۱۳۰۰ مرکز روزانه هستند و ۱۲۰۰ شبانه که در خدمت معلولان است.

وی در خصوص طرح غربال گری کودکان بیان کرد: حدود ۱۱۷ هزار کودک بین ۲ تا ۵ سال در ۴۵ پایگاه غربالگری شدند، از ازاین تعداد ۳۶۹۹ کودک مشکوک به اختلال اوتیسم بودند و برای تعیین نهایی فرستاده شدند و باز از این تعداد ۳۶۶۱ تشخیص داده شد که مبتلا به اوتیسم هستند.

یارانه برای مراکز روزانه ۵۵۰ تومان است

معاون امور توانبخشی  در مورد حداقل یارانه برای مراکز نگهداری از معلولان گفت: یارانه برای مراکز روزانه ۵۵۰ تومان است و این بودجه به مرکز نگهداری تعلق می‌گیرد، ارائه خدمات به مراجعین از سن زیر مدرسه تا ۱۸ سالگی می‌باشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اوتیسم یارانه غربال گری توانبخشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۸۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان اصلی کبد چرب چیست؟

 

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، کبدچرب غیر الکلی بر اثر تجمع چربی در سلول‌های کبد به وجود می‌آید و در افرادی که دچار اختلال در متابولیسم بدن هستند و چربی و قند خون‌شان بالاست، بیشتر دیده می‌شود. البته فردی که به آن مبتلا می‌شود، زمینه ژنتیکی هم دارد. در این بیماری تری گلیسیریدی که در سلول‌ها تجمع یافته، از سلول‌های کبدی خارج نمی‌شود و وقتی به تدریج چربی در سلول‌های کبدی جمع می‌شود، اصطلاحا می‌گویند فرد دچار کبد چرب غیرالکلی شده است.

تا این مرحله کبدچرب قابل درمان است، اما در صورتی که فرد متوجه نشود یا پیگیر درمان نباشد، وارد مرحله «سیروز» و بدخیمی‌های کبدی می‌شود که درمان ندارد؛ زیرا سلول‌های کبدی تخریب شده و راهی جز پیوند کبد باقی نمی‌ماند.

متاسفانه یکی از مشکلات کبدچرب این است که نشانه خاصی ندارد و فقط با انجام آزمایش یا سونوگرافی می‌توان این بیماری را تشخیص داد. البته برخی علائم در بیماران مبتلا ممکن است وجود داشته باشد که از جمله آن خستگی و درد در ناحیه بالا و سمت راست شکم است.

۷۰ درصد افراد دچار کبدچرب به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند و سابقه قند و چربی خون بالا دارند. در واقع کسانی که رژیم غذایی ناسالمی دارند به خصوص مصرف بالای چربی‌های اشباع و قندهای ساده و فعالیت بدن‌شان نیز کم است، بیشتر به کبدچرب مبتلا می‌شوند.

کبدچرب درمان دارویی قطعی ندارد. تغییر در شیوه زندگی، درمان اصلی و پیشگیرانه این بیماری است. فردی که به چاقی مبتلاست، با کمی کاهش وزن، بهبود می‌یابد. مطالعه‌های مختلف نشان داده‌اند اگر این افراد ۵ تا ۱۰ درصد وزن‌شان را کاهش دهند، آنزیم‌های کبدی به حد طبیعی باز می‌گردد. این افراد باید رژیم غذایی خاصی داشته باشند تا هرچه سریع‌تر بهبود یابند و بیماری وارد مرحله ۲ و ۳ نشود.

میزان کربوهیدرات (قند) و به خصوص کربوهیدرات‌های ساده و همین طور چربی، به خصوص چربی‌های اشباع، باید در رژیم این افراد کم شود. مبتلایان به این بیماری بهتر است برای پخت و پز از چربی‌های غیراشباع مانند روغن‌های مایع و گیاهی مثل روغن کانولا و زیتون استفاده کنند؛ حتما چربی‌های قابل رویت گوشت را (چه قرمز چه سفید) بگیرند و ترجیحا در هفته بیش از دو بار گوشت قرمز نخورند و مصرف فیبر را افزایش دهند.

فیبر در انواع سبزی و سبوس غلات به وفور یافت می‌شود. میوه‌ها نیز فیبر خوبی دارند، اما چون حاوی قند فراوانی هستند، باید به میزان متعادل یعنی حداکثر ۳ واحد در روز و به دفعات میوه مصرف کنند؛ یعنی بیمار مبتلا به کبدچرب نمی‌تواند ۳ میوه را با هم بخورد، اما مصرف سبزی‌ها برای وی آزاد است.

مصرف غلات سبوس‌دار یا سبوس به صورت جدا در سوپ، کوکو، کتلت و... نیز برای این بیماران مفید است. همچنین موادغذایی با خواص ضدالتهابی مثل روغن ماهی نیز بهتر است در برنامه غذایی این افراد گنجانده شود.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ورزش و تحرک بدنی برای مبتلایان به کبدچرب ضروری است و حتما باید روزانه ۳۰ دقیقه تا یک ساعت ورزش کنند. با این سبک زندگی چربی کمتری در سلول‌های کبد ذخیره می‌شود و به مرور بهبود می‌یابند.

دیگر خبرها

  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • برپایی دومین نمایشگاه آثار نقاشی کودکان مبتلا به اوتیسم
  • ارائه بیش از ۱۱۱ هزار خدمت دارویی،‌ درمانی و توانبخشی در نوروز ۱۴۰۳
  • ارائه بیش از ۱۱۱ هزار خدمت دارویی،‌ درمانی و توانبخشی به شهروندان در ایام نوروز
  • ارائه بیش از ۱۱۱ هزار خدمت دارویی،‌ درمانی و توانبخشی به هموطنان
  • اما و اگر‌های روزه‌داری برای دیابتی‌ها
  • به گفته یک پزشک افراد باید در مورد فشار خون بالا چه کنند؟
  • راه‌اندازی مرکز جدید نگهداری بیماران اوتیسم در کردستان+فیلم
  • پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله علم‌الهدی جوابیه داد
  • جوابیه پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله علم‌الهدی در خصوص برگزاری انتخابات و مشارکت آحاد مردم