Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از رویداد24 ، سال‌هاست که دولت‌ها و رسانه ملی شعار اصلاح الگوی مصرف را سر می‌دهند، اما آمار و ارقام سالیانه نشان می‌دهد که ایران جزو کشور‌های صدرنشین در اتلاف انرژی است.

از طرفی طبق مصوبه مجلس بنا بود برای جلوگیری از اتلاف بیش از حد برق، دولت خطوط فرسوده انتقال انرژی را تعمیر کند، اما خبری از تحرک در این حوزه نیست و باید منتظر بود و دید آیا در ماه‌های آتی دولت برای ترمیم این خطوط و بطور کلی جلوگیری از اتلاف این انرژی مهم و اساسی دست به کار جهادی خواهد زد یا خیر؟

اسدالله قره‌خانی عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص هدررفت برق و اتلاف انرژی در خطوط انتقال برق گفت: اتلاف انرژی در چندین مرحله رخ می‌دهد و محدود به خطوط انتقال نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مرحله اول این موضوع به پایین بودن راندمان نیروگاه‌ها برمی‌گردد. بازده نیروگاه‌های داخلی کمی بیش از ۳۰ درصد است در حالی که این مقدار برای کشور‌های توسعه‌یافته در حدود ۵۰ الی ۶۰ درصد است. متاسفانه نیروگاه‌های داخلی کشور قدیمی است و درصد راندمان قابل ملاحظه‌ای ندارند. همین موضوع، مهم‌ترین دلایل هدررفت برق است.

قره‌خانی تصریح کرد: فرسودگی خطوط انتقال و توزیع، استفاده از وسایل غیراستاندارد الکتریکی با شاخص‌های پایین انرژی و فاقد گرید سبز از دیگر دلایلی است که در خصوص اتلاف انرژی می‌توان به آن‌ها اشاره کرد.

نماینده علی‌آباد کتول در مجلس دهم یادآور شد: تمامی این مسائل به بالا بودن شدت انرژی در کشور می‌انجامد، شاخصی که برای بررسی انرژی مصرف شده برای تولید یک کالای معین به کار می‌رود و اکنون ایران دارای یکی از بالاترین شاخص‌های شدت انرژی در جهان است.

قره‌خانی در ادامه گفت: به علت هدررفت برق و اتلاف انرژی، امکان محاسبه قیمت مقطوع مقدور نیست، چراکه هزینه بالایی که برای جبران این انرژی اتلاف شده صرف می‌شود، مقبول مردم نیست. باید برای تعیین قیمتی مقطوع، اصلاحات لازمه در خصوص بالا بردن راندمان نیروگاه‌ها و ترمیم خطوط انتقال و توزیع صورت گیرد و تنها در این صورت شرکت برق می‌تواند قیمت تمام شده تولید را بر اساس استاندارد‌ها اعلام کرده و بالا ببرد. همچنین در صورت انجام شدن این تغییرات، قطعاً قیمت نهایی تولید برق کاهش می‌یابد.

عضو کمیسیون انرژی دلیل انجام نشدن این اصلاحات را نیاز به سرمایه‌گذاری دانست و افزود: هزینه‌های مربوط به این اصلاحات از طریق سرمایه‌گذاری تامین می‌شود. البته لازم به ذکر است در خصوص این امر کوتاهی‌هایی از سوی شرکت برق نیز صورت گرفته است، زیرا طبق برنامه پنجم در صورت بهینه‌سازی خطوط انتقال برق، انرژی صرفه‌جویی شده به سرمایه‌گذار جهت صادرات تعلق می‌گیرد که متاسفانه این قانون عملیاتی نشده است و بی‌توجهی و کوتاهی شرکت برق در این خصوص قابل انکار نیست لذا با روال در پیش گرفته شده از سوی وزارت نیرو و شرکت برق، در صورت عدم افزایش قیمت برق این بهینه‌سازی‌ها انجام نخواهد گرفت.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی وزارت نیرو انتقال برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، ماموریت مذکور بخشی از پروژه ای به نام OHISAMA (خورشید در زبان ژاپنی) به حساب می آید که در ۲۰۲۵ میلادی پرتاب می شود.

کیوچی ایجیچی، مشاور در انستیتو تحقیقات سیستم های فضایی ژاپن جزییاتی درباره برنامه های کشور جهت ساخت یک واحد برق خورشیدی فضایی کوچک را اعلام کرده است. این واحد به طور بی سیم انرژی دریافتی را از مدار پایین زمین منتقل می کند. او در این باره گفت: یک ماهواره کوچک با حدود ۱۸۰ کیلوگرم وزن حدود یک کیلووات برق را از ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری زمین انتقال می دهد.

البته مقیاس آزمایش برنامه ریزی شده هیچ شباهتی به اندازه تجاری نخواهد داشت اما در هر حال گامی در جهت پیشرفت به حساب می آید. به عنوان مثال یک کیلووات برق می تواند ابزارهای کوچک خانه مانند ماشین ظرفشویی را به مدت یک ساعت روشن نگه دارد.

به گفته ایجیچی فضاپیمای مذکور از یک پنل فتوولتائیک ۲متر مربعی برای شارژ باتری استفاده می کند. انرژی ذخیره شده در باتری به امواج مایکروویو تبدیل و به آنتنی روی زمین فرستاده می شود.

با توجه به این واقعیت که ماهواره مذکور بسیار سریع و با سرعت حدود ۲۸ هزار کیلومتر برساعت حرکت می کند، آنتن روی زمین باید در مسافت حداقل ۴۰ کیلومتر گسترده شود. چنین آنتن هایی باید در فاصله ۵ کیلومتری یکدیگر قرار داده شوند تا میزان انرژی کافی منتقل شود.

محققان هم اکنون به طور موفقیت آمیز انتقال انرژی خورشیدی به زمین را از یک منبع ثابت نشان داده اند. آنها تصمیم دارند فرایند انتقال انرژی از هواپیما را در ماه دسامبر اجرا کنند.

کد خبر 6086216 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ۳ هزار کیلومتر از شبکه و خطوط انتقال آب لرستان نیازمند اصلاح و بهسازی است
  • خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند
  • عملیات ترمیم خط لوله انتقال آب از زاینده رود به کاشان
  • ۳ هزار کیلومتر از خطوط انتقال آب لرستان نیازمند بهسازی است
  • امکان مسیریابی حمل‌ونقل همگانی در «اصفهان من» فراهم شد
  • یک فعال کارگری: پیشنهاد ترمیم حق مسکن کارگران در نشست غیررسمی وزارت کار مطرح شده
  • از منطقه شش عملیات تجلیل شد
  • ترمیم شکستگی خط لوله انتقال آب شرب منطقه کاشان + عکس