Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@06:52:14 GMT

طرح حفاظت بافت تاریخی کلانشهر تبریز بررسی شد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۷۶۷۵

طرح حفاظت بافت تاریخی کلانشهر تبریز بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت مشاور این طرح را در ۷ محدوده تاریخی کلانشهر تبریز از جمله ربع رشیدی، باغ‌ها، میراث صنعتی و برج‌ها و مقابر مطالعه کرده و قرار است در جلسات کارشناسی با حضور ذی‌نفعان مورد بررسی قرار گیرد.

وسعت محدوده بررسی‌شده در این طرح ۷۰۰ هکتار شامل ۴۶۶ هکتار بافت تاریخی فرهنگی تبریز و مبنای طرح مورد مطالعه، نقشه دارالسلطنه تبریز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی امروز در این نشست با نادرست خواندن برنامه‌ریزی‌ها و تصمیمات گذشته در مورد بافت‌های تاریخی، تصریح کرد: نگاه به این مقوله باید نگاهی واقع‌گرایانه و عملیاتی بوده و پشتوانه قانونی و اجرایی داشته باشد.

جواد رحمتی افزود: در گذشته برخی ضوابط کلی بدون توجه به جزئیات بافت‌های تاریخی تعریف شده و بر اجرای برخی مبانی نظری اصرار شده است که نتیجه آن را امروز شاهدیم.

وی خاطرنشان کرد: برای موفقیت در این زمینه باید برنامه‌های اجرایی در محدوده مشخصی که باارزش‌تر است تعریف شود و اهتمام جدی برای اجرای آن وجود داشته باشد.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی بر حفظ یکپارچگی بافت تاریخی در روند احیای آن تأکید کرد و گفت: تعریف کارکردهای بافت تاریخی و ایجاد ارتباط منطقی بین اجزای آن، مهم‌ترین موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در بافت تاریخی فقط بحث کالبدی مطرح نیست، افزود: حیات فرهنگی و اجتماعی این بافت، مهم‌تر است و احیای بافت تاریخی باید به احیای حافظه تاریخی و هویت‌بخشی منجر شود.

وی جلب مشارکت اهالی را در روند احیای بافت تاریخی ضروری دانست و گفت: طرح‌های اجتماعی نباید با نگاه از بالا به پایین باشد؛ بلکه نیازها و خواسته‌های شهروندان و ساکنان نیز باید مورد توجه قرار گیرد که در این زمینه نیازمند آموزش و آگاه‌سازی هستیم.

رحمتی همچنین توجه به تحلیل‌های اقتصادی در احیای بافت تاریخی را ضروری خواند و بر استفاده از تجارب موفق و ناموفق گذشته و پرهیز از نگاه‌های کلیشه‌ای در این خصوص تأکید کرد.

کد خبر 4661215

منبع: مهر

کلیدواژه: تبریز استانداری آذربایجان شرقی جواد رحمتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۷۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی آیینی در بازدید از پروژه‌های بازآفرینی شهر تبریز گفت: نوسازی ۱۵۰ هزار واحدمسکونی موجود در بافت‌های فرسوده کشور آغاز شده است.

 آیینی افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده پیش بینی می‌شود از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد تا پایان سال به بهره برداری برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کلانشهر تبریز در حوزه بازآفرینی شهری از شهر‌های برتر کشور است گفت: این شهر در این زمینه می‌تواند الگویی برای سایر کلانشهر‌ها باشد.

آیینی ادامه داد: موفقیت طرح‌های بازآفرینی شهری مانند مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب تبریز با کمک ،همراهی و همدلی مدیران شهری و استانی امکان پذیر شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز نیز در این بازدید با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پروژه مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب تبریز در راستای طرح بازآفرینی شهری گفت: طول مسیرگشایی در این طرح یک هزار و ۸۰۰ متر است و ۷۵۰ ملک واقع در مسیر این پروژه باید تملک شود.

عزتی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی این پروژه افزود: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده این پروژه امسال به اتمام می‌رسد و به مسیر ایده لو متصل می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۰ هزار میلیارد ریال برای تملک اراضی واقع در این پروژه هزینه شده است اظهار کرد: این پروژه موسوم به طرح نجات تبریز است و با هدف بازگشایی، تعریض معابر و تسهیل تردد عبوری ساکنان و رفع ترافیک شهری در سه مرحله به طور همزمان اجرا می‌شود.

عزتی ادامه داد: اجرای پروژه‌های مسیرگشایی در بافت‌های فرسوده و حاشیه نشین از اولویت‌های شهرداری تبریز است و این پروژه‌ها با همراهی اعضای شورای اسلامی و نهاد‌های قضایی این شهر اجرا می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در جریان سفر یک روزه به تبریز از پروژه بازآفرینی شهری در شهرک جوانان، احیای میدان تاریخی صاحب آباد، سکونتگاه غیررسمی حاشیه اتوبان پاسداران و پروژه‌های نوسازی مردمی و بازآفرینی پیرامون مسجد کبود و میدان شهید بهشتی تبریز بازدید کرد.

دیگر خبرها

  • تبریز؛ فقیرترین کلانشهر کشور در حوزه هوشندسازی/ افزایش تلفات تصادفات درون شهری نگران کننده است
  • کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر پایان یافت
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • پروژه «خانه شهر» تاریخچه و گذشته تهران را به تصویر می‌کشد/ احیای بافت میدان امام‌خمینی
  • ۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است
  • تاکید برلزوم مطالعه و احیای روستای مدفون کندوان
  • احیای‌آب انبار تاریخی مریم آباد