Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، معصومه پرندوار، مدیرکل دفتر روستایی و امور شورا‌های استانداری تهران، صبح امروز (دوشنبه) در نشست دهیاران سراسر کشور که در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: افتخار میزبانی سردمداران و سکانداران توسعه روستایی را داریم و بنده به عنوان کوچکترین عضو از خانواده مدیران روستایی کشور و به نمایندگی از سایر تلاشگران عرصه مدیریت روستایی، مواردی را مطرح و از عزیزان در خواست دارم تا با همراهی و خرد جمعی در جهت رفع موانع گام برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اولین موضوع، بحث تقویت جایگاه دفاتر امور روستایی و شورا‌های استانداری‌های سراسر کشور است و به زعم من، توسعه روستایی امکان‌پذیر نخواهد بود، مگر اینکه نگاه ویژه‌ای به سرمایه‌های انسانی داشته باشیم.

پرندوار تصریح کرد: مدیران روستایی، حلقه‌های اتصال و ارتباط بین دولت و جوامع محلی هستند و امید است تا مساعدت در جهت تقویت این جایگاه از سوی همه دستگاه‌ها صورت بپذیرد. براساس آمار رسمی، ۲۷ تا۳۰ درصد از جمعیت کشور را روستائیان تشکیل می‌دهند و این میزان در برخی استان‌ها به بیش از ۴۰ درصد نیز می‌رسد.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شورا‌های استانداری تهران، خاطرنشان کرد: متاسفانه، شعار‌های توسعه‌ای بسیاری وجود دارد و در عمل، نگاه‌های توسعه یافته‌ای نسبت به این موضوع را شاهد نیستیم. متاسفانه دفاتر امور روستایی در شورای توسعه و برنامه ریزی استان که جایگاه بسیار خوبی برای طرح مسائل و مشکلات مردم، خصوصا روستائیان داشته، حضور ندارند. بر همین اساس از متولیان این امر درخواست می‌کنم که دفاتر امور روستایی نیز از اعضای اصلی شورای برنامه ریزی و توسعه استان باشند.

پرندوار یادآور شد: شانزده کارگروه در استانداری‌ها به چهار کارگروه تبدیل شده که دفاتر استانداری‌ها در آن، تنها به عنوان دبیر حضور داشتند و در حال حاضر در یک کارگروه به صورت موقت عضو هستند.

وی تاکید داشت: نمی‌توان از مدیران کل روستایی انتظار معجزه داشت و یک مدیر روستایی نمی‌تواند که خود توسعه گرا بوده و سیستم توسعه‌گرا نداشته باشد.

پرندوار ادامه داد: کاستی‌ها در حوزه امکانات، تعدد و پراکندگی روستا‌ها و در بعضی موارد، صعب‌العبور بودن مناطق روستایی، زحمات و کار مدیران روستایی را دو چندان می‌کند. نظارت از وظایف اصلی تمامی استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها بوده و بر این اساس، پیشنهاد من بر این است که نظر مدیران روستایی هم در توزیع منابع متمرکز دهیاری‌ها در استان‌ها در نظر گرفته شود.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شورا‌های استانداری تهران، خاطرنشان کرد: به منظور توسعه متوازن در روستا‌ها باید تمام منابع خود را بر اساس سرانه‌های جمعیتی توزیع کنیم. بنابراین، پیشنهاد می‌کنم کا توزیع عادلانه در آمد‌ها بر اساس شاخصه‌های توسعه صورت بپذیرد.

پرندوار در ادامه سخنان خود ضمن تقدیر از حضور وزیر کشور در جمع دهیاران و مدیران روستایی کشور، بیان داشت: امیدواریم که با نگاه توسعه‌ای و نافذی که شما در حوزه روستایی دارید، بتوانیم، براساس سیاست‌های دولت و خط و مشی‌های توسعه پایدار و متوازن روستایی به نتایج مطلوبی دست بیابیم.

وی افزود: دهیاران و شورا‌های روستایی در مقایسه با شورا‌های شهر و شهرداری‌ها، نهاد‌های نوپایی هستند که به جهت دوری از انحرافات احتمالی، نیاز به آموزش و پژوهش مستمر دارند و طبعا، این امر نیز به تخصیص بودجه و منابع نیاز خواهد داشت.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شورا‌های استانداری تهران، یادآور شد: یکی از مشکلات اساسی در حوزه روستایی، بحث عدم مشخص بودن شرح وظایف و حیطه عملکرد ادارات فعال در عرصه روستایی فعال است. ٢٢ ارگان در حوزه روستایی فعال هستند و در تصویب طرح‌های هادی روستایی به شکلی مستمر تلاش می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه دچار ضعف شدیم که با روح حاکمیتی و نظارتی وزارت کشور در تعارض است.
به عنوان نمونه، تهیه و ابلاغ طرح‌های هادی روستایی را به نهاد دیگری واگذار کرده‌ایم و این مسئله با روح نظارتی وزارت کشور تداخل دارد.

پرندوار در پایان‌نیز، تاکید داشت: دستگاه‌های خدمت‌رسان موظف به ارائه خدمات در حوزه روستایی هستند، اما از زمانی که ارزش افزوده از حوزه دهیاری‌ها آمده، نگاه و توجه این دستگاه‌ها در خدمت رسانی به روستا‌ها کاهش یافته است این امر گاهی، دهیاران را که آخرین حلقه ارتباط بی‌واسطه و چهره به چهره مردم هستند را دچار نقصان و ضرر کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: استانداری وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۸۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انشعابات غیرمجاز آب در روستا‌ها شناسایی شوند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سعیدپاشازاده در جلسه‌ای که با حضور دهیاران و اعضای شورا‌های اسلامی روستا‌های علی بیگلو، خالد آباد، وقاصلوی علیا، انگنه و قشلاق شکور برگزار شد، در خصوص قطعی و افت فشار آب در برخی روستا‌ها اظهار داشت: وقوع خشکسالی در ۱۰ سال گذشته منجر به تهدید سفره‌های آب زیرزمینی شده و همین موضوع آبرسانی روستایی با منشا تامین چاه را تحت الشعاع قرار داده است.   وی با تاکید بر اینکه روستاییان در مصرف آب شرب صرفه‌جویی‌های لازم را انجام دهند، گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو با استفاده از انشعاب غیرمجاز از خطوط انتقال و یا مصرف آب شرب اشتراک خود برای مصارف کشاورزی باعث افت فشار یا قطعی برای بقیه مشترکان روستایی می‌شوند.   پاشازاده با بیان اینکه کنترل و پایش مستمر بیش از ۲ هزار کیلومتر شبکه آبرسانی روستایی در سطح شهرستان ارومیه برای شرکت آب و فاضلاب مقدور نیست، از دهیاران و اعضای شورا‌های اسلامی روستا‌ها خواست نسبت به معرفی انشعابات غیرمجاز آب شرب روستایی اهتمام ویژه داشته باشند تا این افراد برای برخورد قانونی به مراجع قضایی معرفی شوند.

دیگر خبرها

  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • توسعه سیستم‌های مخابراتی کردستان با سرمایه‌گذاری ۹۱ میلیارد ریالی
  • انشعابات غیرمجاز آب در روستا‌ها شناسایی شوند
  • آئین‌نامه نظام آراستگی شهرداری قم ابلاغ شد
  • «نون خ ۵» چهره زیبای سیستان و بلوچستان را به مردم نشان داد
  • سند نقشه راه کشاورزی در استان همدان برای نخستین بار در کشور تدوین شد