Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان امیدوارند که این روش‌ها بتوانند در آینده به بیماران مبتلا به "اختلالات تخریب کننده سلول‌های عصبی" (neurodegenerative disorders) کمک کنند.

به نظر می‌رسد مغز یک سیستم جی. پی. اس برای ناوبری فضایی دارد که این موضوع تا به امروز هنوز کامل درک نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان "دانشگاه رور-بوخوم" (Ruhr University Bochum) و "دانشگاه فرایبورگ" (University Freiburg) آلمان در مطالعه اخیر دریافته‌اند که نوسانات ریتمیک فعالیت مغز که "نوسانات تتا" (theta oscillations) نام دارد، نقش مهمی را در این فرایند ایفا می‌کنند.

این امواج مغزی ممکن است به یادآوری مکان‌هایی که فرد در حال حرکت به سمت آن‌ها است کمک کنند. طی این مطالعه، پژوهشگران آزمایش‌های خود را بر روی افراد مبتلا به صرع که الکترود‌هایی در مغز آن‌ها به منظور جراحی کاشته شده بود، انجام دادند.

با کمک این الکترودها، محققان فعالیت‌های عصبی افراد را در طول یک "کار ناوبری" (navigation task) در محیط واقعیت مجازی ثبت کردند.

مطالعات قبلی نشان داده است که نوسانات مغزی یک الگوی مشخص در ناوبری دارند. به نظر می‌رسد نوسانات تتا که طی آن فعالیت مغز در فرکانس تقریباً چهار هرتز تغییر می‌کند، نقش مهمی در این فرآیند داشته باشد. اما کاملاً معلوم نشده است که دقیقاً، آن‌ها چگونه از ناوبری فضایی پشتیبانی می‌کنند.

در این مطالعه، بیماران صرع آموختند که اشیا را با مکان‌های خاص در یک محیط مجازی مرتبط کنند. محققان برای هر کدام از مکان‌یابی اشیا، یک الگوی مشخص فعالیت مغز را شناسایی کردند.

پس از آن، شرکت کنندگان می‌بایست به یاد می‌داشتند که کدام شیء با کدام محل مرتبط است. در حالی که آن‌ها در محیط مجازی به سمت این مکان حرکت می‌کردند، مغز الگو‌های مکان‌های خاص فعالیت‌های خود را دوباره فعال می‌کرد.

"لوکاس کونز" (Lukas Kunz) یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: ما دریافتیم بر این اساس، نوسانات تتا ممکن است فعالیت مجدد خاطرات مختلف را هماهنگ کند و علاوه بر این می‌تواند بین "حافظه‌های رقابتی" (competing memories) تفاوت ایجاد کند.

پژوهشگران در انتها افزودند: بسیاری از اختلالات مرتبط با اختلال موقعیت‌یابی و از دست دادن حافظه هستند بنابراین امیدواریم این مطالعات به ما در شناسایی علائم زیستی جدید برای چنین اختلالات عصبی کمک کند.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۹۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست

به گزارش خبرنگار مهر یکی از دغدغه‌های این روزها در کشور موضوع تأمین ارز کالاهای اساسی و خدمات است و شاهد نوسانات غیر متعارف در بازار سفته بازی ارز هستیم، رویدادی که با وجود تأمین نیاز ارزی کالای اساسی با نرخ‌های ترجیحی بر روند بازارها اثر گذار بود و منجر به ایجاد رفتارهای هیجانی در قیمت‌ها می‌شود.

جعفر قادری اقتصاددان و نماینده شیراز و زرقان در گفت و گویی با مهر گفت: در حال حاضر بانک مرکزی نیاز ارزی را به صورت شناور مدیریت می‌کند و اگر می‌خواستیم اجازه دهیم نرخ ارز کاملاً آزاد شود شاهد التهابات ارزی قابل توجهی بودیم. طبیعتاً با توجه به وابستگی تولید از نظر مواد اولیه کالاهای واسطه‌ای، ماشین آلات، تجهیزات و دانش فنی به خارج هرگونه افزایش نرخ ارز برای تأمین این موارد می‌توانست مشکلات جدی برای کشور ایجاد کند و تورم بیشتری را در داخل ایجاد می‌کرد.

وی در ادامه گفت: اکنون بانک مرکزی نیازهای ارزی را در چند گروه تقسیم بندی کرده است و متناسب با شرایط نرخ ارز را برای کالاهای اساسی و … تخصیص می‌دهد، بخشی از تقاضا هم که انتقال سرمایه است و قابل کنترل نیست. این اقدام منجر شده تا فضای آرامش در کشور بوجود آمده و از تشدید تورم جلوگیری شود.

قادری در ادامه گفت: البته باید به این موضوع نیز اشاره کرده که مدیریت تمام نوسانات نرخ ارز در اختیار بانک مرکزی نیست و ناترازی های موجود در حوزه‌های مختلف مانند هزینه‌های جاری، صندوق‌های بازنشستگی، بخش انرژی و … به بودجه فشار آورده و فشار این ناترازی های در بازار ارز منعکس می‌شود، بنابراین شاید نیاز باشد تا کارهای جدی در سازمان برنامه بودجه، وزرات اقتصاد و بانک‌ها برای رفع ناترازی ها اجرایی شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان گفت: به منظور کمک به بانک مرکزی در مجلس قوانینی وضع شده که این اختیار و فرصت را به بانک مرکزی می‌دهد تا جلوی ناترازی های سیستم بانکی گرفته شود و با بانک‌های متخلف برخورد شود. در بحث صندوق‌ها هم کاری که توسط مجلس شد فضا را تاحدی قابل کنترل کرد و در بخش انرژی هم در تلاشیم با تصویب قوانینی به کاهش ناترازی ها کمک کنیم. تمام این موارد می‌تواند فشار را تاحدی از بازار ارز کم کند تا بانک مرکزی امکان مدیریت شرایط ارزی را به نحو بهتری پیاده سازی کند.

قادری گفت: در بحث مولد سازی دارایی‌ها و افزایش دامنه سیاست‌های اصل ۴۴ نیز باید اهتمام ویژه ای باشدتا ناترازی ها کاهش یابد، البته در این بین چند کار دیگر مانند حذف پیمان سپاری در بعضی حوزه‌ها مانند صنایع دستی برای دستیابی به جایگاه اصلی در این حوزه و رونق بخشی به این بازار نیز الزامی است. همچنین امکان افتتاح سپرده‌های ارزی و امکان توثیق این سپرده‌ها نیز از اقداماتی است که می‌تواند راهگشا باشد تا افرادی که نگران کاهش قدرت خرید خود هستند و می‌خواهند نقدینگی را به ارز و سکه و طلا و مسکن و خودرو تبدیل کنند این امکان را داشته باشند تا منابع را تبدیل به ارز کنند، مشروط بر اینکه بتوانند در سیستم بانکی سپرده کنند و سود منطقی هم به این سپرده تخصیص داده شود و امتیاز دیگری هم مانند امکان وثیقه گذاری این سپرده هم مورد پذیرش باشد. طبیعتاً با اجرای این طرح ارز حاصل از سپرده گذاری ها را که اکنون برای پاسخ دادن به تقاضای سفته بازی در جریان است به کار گرفته می‌شود و در زنجیره ارزش برای تأمین نیازهای ارزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این اقتصاددان در پایان گفت: باید به این موضوع توجه داشت که حتماً باید ناترازی ها مدیریت شود تا بتوانیم تورم را کاهش دهیم و در صورت ایجاد ثبات و پایداری در اقتصاد قطعاً انگیزه‌های سفته بازی کاهش پیدا کرده و تقاضا برای خرید ارز و دارایی‌ها حقیقی کاهش پیدا کرده و برای تأمین نیازهای ارزی بخش‌های مولد به کار گرفته می‌شود. اما اگر این اتفاق رخ ندهد هرچقدر هم که ارز به بازار تزریق شود پاسخگوی نیاز سفته بازی نخواهد بود و کل بخش‌ها را فلج می‌کند و نقدینگی در سیستم بانکی برای خلق ارزش نمانده وشاهد یک دور تسلسل خواهیم بود.

کد خبر 6086724 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • اصفهان، اقلیم معناست
  • توضیح سلاجقه درباره عقب نشینی آب دریای خزر
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • توضیح سلاجقه درباره عقب نشینی آب دریای خزر و حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم
  • تسلا سال آینده به جای ماشین ربات می‌فروشد
  • روز «میلاد صدا» در جعبه جادویی رادیو
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • (تصاویر) شکنجه تکان‌دهنده زنان به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»