Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@01:21:15 GMT

موسیقی سنتی تجلی فرهنگ ماست، به دادش برسید

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۲۳۳۶

موسیقی سنتی تجلی فرهنگ ماست، به دادش برسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد سریر موسیقی‌دان سرشناس کشورمان در یادداشتی با نقد صنعت موسیقی کشورمان، یادداشتی انتقادی دارد که مشروحش را در ادامه می خوانید:

می‌گویند مجوز برای موسیقی سنتی کم شده است، اینگونه نیست! درخواست برای اجرای موسیقی سنتی در برابر موسیقی‌های دیگر بسیار کم شده است و به طبع کم‌تر مجوز می‌گیرد به دلیل اینکه خواهان کم‌تری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌های موسیقی سنتی خیلی ساده نیست و نیاز به تمرین‌های بیش‌تر دارد و قطعا در مقایسه با موسیقی پاپ که بداهه‌نوازی هم دارد یک مقدار سخت‌تر و زمان‌برتر است. 

از سویی دیگر طبقه سنی علاقه‌مند به موسیقی سنتی محدودتر شده است یعنی اکنون رده سنی جوانان بیش‌تر است و جوانان هم به موسیقی پاپ علاقه بیش‌تری نشان می‌دهند. اما به نظر می‌آید در موسیقی سنتی و موسیقی‌هایی که کم‌تر مورد توجه قرار می‌گیرند احتیاج است یک مقدار دولت حمایت کند و زمینه‌هایی فراهم کند که این سبک موسیقی بیش‌تر بتواند فعالیت کند. با توجه به قیمت‌ها قرار است مردم وجهی را که برای موسیقی پاپ پرداخت می‌کنند، برای موسیقی سنتی هم پرداخت کنند، این اتفاق نمی‌افتد و طبیعی است که موسیقی سنتی به هدفش نخواهد رسید. موسیقی سنتی بیش‌تر هدفش حفظ زمینه‌های حوزه فرهنگ و اصالت‌هاست به همین دلیل است که مقداری محدود است.

به هرحال دولت باید یک مقداری کمک‌های مالی در اختیار موسیقی سنتی قرار بدهد، سالن‌ها را با قیمت کم‌تری در اختیار افراد قرار دهد یا یک مقدار تسهیلات در اختیار این افراد بگذارد، چرا که بخش فرهنگی، جان مایه اساسی هر کشور است و تمام کشورها این حمایت‌ها را انجام می‌دهند. در حقیقت این بخش‌ها بیش‌تر جنبه فرهنگی دارد تا جنبه سرگرمی بنابراین تمام کشورها اهمیت بیشتری به این موضوع می‌دهند و لازم است مسئولین توجه بکنند زیرا همین موضوع‌ها باعث رشد زمینه‌های فرهنگی می‌شود.

ما موسیقی پاپ فراوان در کشور داریم، اما موضوع آنجاست که تعریف موسیقی پاپ را دقیق نمی‌دانیم و تعریف مشخصی برای آن نداریم و این موسیقی یک طیف گسترده‌ای را دربرمی‌گیرد. ممکن است یک موسیقی پاپ مبتنی بر کلام و شعری باشد که مفاهیم فرهنگی را تلقین کند و این کاری است که می‌تواند تاثیر گذار باشد، اما اگر خلاف این موضوع باشد ممکن است آسیب‌های زیادی به فرهنگ بزند.

اخیرا آماری منتشر شده که نشان می‌دهد؛۲۴ مجوز برای اجرای موسیقی سنتی و ۵۶ مورد مجوز برای موسیقی پاپ صادر شده است، که من معتقدم این آمار زیاد درست نیست به خاطر اینکه هر موسیقی دستگاهی، موسیقی سنتی محسوب نمی‌شود به این دلیل که موسیقی سنتی زیرساخت‌های خاص خود را دارد و حتما باید دارای مبانی ملی و فرهنگی باشد همچنین ارتقای فکری را همراه خود داشته باشد و چهارچوب موسیقی سنتی رعایت شود. موسیقی پاپ هم بیش‌تر از ۵۶ مورد است، در مقایسه دو موسیقی سنتی و پاپ می‌توان گفت حدود ۸۰درصد، موسیقی پاپ است که بعضی از آنها ممکن است با اسم موسیقی سنتی روی صحنه بروند اما آن هم جزو موسیقی پاپ محسوب می‌شود چرا که ممکن است درون‌مایه‌های فرهنگی اصیل را نداشته باشد وکلام فاخری را هم دنبال خود نداشته باشد.

اکنون که تمام این شرایط موجود است، بهتر است حداقل به وضعیت موسیقی سنتی بیش‌تر توجه شود چرا که فرهنگ اصیل ایرانی در این نوع موسیقی متجلی می‌شود.

۲۵۸۲۴۵

کد خبر 1275848

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: موسیقی موسیقی سنتی موسیقی کلاسیک ارکستر سمفونیک خانه موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش چمران به جوابیه سازمان شهرداری‌ها برای ورود واگن‌های مترو

مهدی چمران پیش از آغاز دویست و بیست و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران و در تشریح دستور جلسه امروز شورای شهر تهران، گفت: در ابتدای این جلسه گزارشی از معاونت خدمات شهری شهرداری تهران در ارتباط با اقداماتشان در ایام عید نوروز، ماه مبارک رمضان و عید فطر ارائه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: پس از ارائه این گزارش، مجمع عمومی شرکت واحد نیز برگزار خواهد شد؛ چرا که مدت‌زمان بازرس آن به پایان رسیده و باید بازرس جدید انتخاب شود. پس از آن نیز در مورد بهای خدمات استفاده از معابر شهری بحث و گفتگو و تصمیم‌گیری خواهد شد.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: کمیسیون نامگذاری نیز در این جلسه علاوه بر چند نامگذاری جدید، یک طرح دو فوریتی را نیز ارائه کرده که مورد بررسی اعضای شورای شهر قرار می‌گیرد.

چمران در پاسخ به سوالی در خصوص جوابیه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برای اظهاراتش درباره ورود واگن‌های جدید مترو به کشور گفت: ما موضع‌گیری خاصی نداریم تنها می‌گوییم که به درد مردم برسید و موضوع تأیید واگن‌ها را به تأخیر نیندازید. برای این اقدام باید یک عمل جهادی انجام شود و بررسی‌ها به صورت جهادی انجام شود. بی‌تردید این بحث موضوعی نیست که دو تا سه ماه بماند. اگر متخصص ندارند باید کمک بگیرند. ما مخلص همه آن‌ها هستیم.

وی افزود: بحث ما این است که هر یک روز که موضوع به تأخیر بیفتد مردم از داشتن یک‌هزار واگن عقب می‌مانند و این مشخص نیست به نفع کیست. اگر اشکال از ماست بیایند رفع کنند. در این شرایط نباید اداری پیش رفت و بعد اعلام شود نمی‌شود و موضوع بماند. جزئیات را ما و آن‌ها می‌دانیم. موضوع کارشناس است و مترو کارشناس این مساله است. البته از شرکتی خارج از مترو هم کمک می‌گرفتند. ما نمی‌خواهیم اسراف و بریز و بپاش اضافی صورت بگیرد. اگر تقصیر ماست ما را فلک کنند.

دیگر خبرها

  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • از توجه ویژه وزارت فرهنگ به هنرمندان اصیل موسیقی تا حضور دیگر کشورها در نمایشگاه کتاب
  • حماس: آزادی اسرای فلسطینی همچنان در راس اولویت‌های ماست
  • «وعده صادق» تجلی ایمان راستین پاسداران اسلام بود
  • فراخوان نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در سیستان و بلوچستان منتشر شد
  • «خدا رو شکر بین لشکر عشق هنوز قاسم سلیمانی زیاده»
  • خلاقیت در عرضه ماست (+عکس)
  • بارسلونا زندگی ماست!؛ تجمع هواداران کاتالان ساعاتی پیش از آغاز دیدار برگشت با پاری سن ژرمن / فیلم
  • واکنش چمران به جوابیه سازمان شهرداری‌ها برای ورود واگن‌های مترو
  • روایتی هنری از تنوع قومیتی