Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@05:37:24 GMT

نگاه خدمات رسانی به روستا کاهش یافته است

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۲۵۲۴

نگاه خدمات رسانی به روستا کاهش یافته است

به گزارش ایرنا معصومه پرندوا روز دوشنبه در نشست دهیاران سراسر کشور که در محل وزارت کشور برگزار شد افزود: دستگاه‌های خدمت‌رسان موظف به ارائه خدمات در حوزه روستایی هستند.

وی ادامه داد: در برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه دچار ضعف شدیم که با روح حاکمیتی و نظارتی وزارت کشور در تعارض است به عنوان نمونه، تهیه و ابلاغ طرح‌های هادی روستایی را به نهاد دیگری واگذار کرده‌ایم و این مسئله با روح نظارتی وزارت کشور تداخل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرندوار گفت: اولین موضوع، بحث تقویت جایگاه دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری‌های سراسر کشور است و به زعم من، توسعه روستایی امکان‌پذیر نخواهد بود، مگر اینکه نگاه ویژه‌ای به سرمایه‌های انسانی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: مدیران روستایی، حلقه‌های اتصال و ارتباط بین دولت و جوامع محلی هستند و امید است تا مساعدت در جهت تقویت این جایگاه از سوی همه دستگاه‌ها صورت بپذیرد. براساس آمار رسمی، ۲۷ تا ۳۰ درصد از جمعیت کشور را روستاییان تشکیل می‌دهند و این میزان در برخی استان‌ها به بیش از ۴۰ درصد نیز می‌رسد.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری تهران، خاطرنشان کرد: متأسفانه، شعارهای توسعه‌ای بسیاری وجود دارد و در عمل، نگاه‌های توسعه یافته‌ای نسبت به این موضوع را شاهد نیستیم. متأسفانه دفاتر امور روستایی در شورای توسعه و برنامه ریزی استان که جایگاه بسیار خوبی برای طرح مسائل و مشکلات مردم، خصوصاً روستاییان داشته، حضور ندارند. بر همین اساس از متولیان این امر درخواست می‌کنم که دفاتر امور روستایی نیز از اعضای اصلی شورای برنامه ریزی و توسعه استان باشند.

پرندوار یادآور شد: شانزده کارگروه در استانداری‌ها به چهار کارگروه تبدیل شده که دفاتر استانداری‌ها در آن، تنها به عنوان دبیر حضور داشتند و در حال حاضر در یک کارگروه به صورت موقت عضو هستند.

وی تاکید داشت: نمی‌توان از مدیران کل روستایی انتظار معجزه داشت و یک مدیر روستایی نمی‌تواند که خود توسعه گرا بوده و سیستم توسعه‌گرا نداشته باشد.

پرندوار ادامه داد: کاستی‌ها در حوزه امکانات، تعدد و پراکندگی روستاها و در بعضی موارد، صعب‌العبور بودن مناطق روستایی، زحمات و کار مدیران روستایی را دو چندان می‌کند. نظارت از وظایف اصلی تمامی استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها بوده و بر این اساس، پیشنهاد من بر این است که نظر مدیران روستایی هم در توزیع منابع متمرکز دهیاری‌ها در استان‌ها در نظر گرفته شود.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری تهران، خاطرنشان کرد: به منظور توسعه متوازن در روستاها باید تمام منابع خود را بر اساس سرانه‌های جمعیتی توزیع کنیم. بنابراین، پیشنهاد می‌کنم کا توزیع عادلانه در آمدها بر اساس شاخصه‌های توسعه صورت بپذیرد.

پرندوار خطاب به وزیر کشور گفت: امیدواریم که با نگاه توسعه‌ای و نافذی که شما در حوزه روستایی دارید، بتوانیم، براساس سیاست‌های دولت و خط و مشی‌های توسعه پایدار و متوازن روستایی به نتایج مطلوبی دست بیابیم.

وی افزود: دهیاران و شوراهای روستایی در مقایسه با شوراهای شهر و شهرداری‌ها، نهادهای نوپایی هستند که به جهت دوری از انحرافات احتمالی، نیاز به آموزش و پژوهش مستمر دارند و طبعاً، این امر نیز به تخصیص بودجه و منابع نیاز خواهد داشت.

پرندآور یکی دیگر از مشکلات اساسی در حوزه روستایی را عدم مشخص بودن شرح وظایف و حیطه عملکرد ادارات فعال در عرصه روستایی فعال عنوان کرد و افزود: ٢٢ ارگان در حوزه روستایی فعال هستند و در تصویب طرح‌های هادی روستایی به شکلی مستمر تلاش می‌کنند.

تهرام/‌۳۰۳۶/‌/‌۱۳۴۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه روستایی جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۲۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توسعه خدمات کتابخانه‌ای در حاشیه شهرها و مناطق روستایی سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، حسن عسکری پیش از ظهر سه شنبه در نخستین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج که با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان و اعضای حقیقی و حقوقی انجمن در فرمانداری سنندج برگزار شد، اظهار کرد: ارتقای شاخص دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه در تمامی مناطق شهری و روستایی امری مهم و ضروری در راستای توسعه فرهنگی است.

وی عنوان کرد: کتابخانه‌های عمومی به عنوان یکی از متولیان حوزه کتاب به منظور توسعه سطح خدمات خود، نیازمند حمایت سایر دستگاه‌ها و نهادها به ویژه در مناطق روستایی و حاشیه شهرها است.

عسکری بیان کرد: بر این اساس برخی دستگاه‌ها که دارای ساختمان‌های بلااستفاده در مناطق روستایی و حاشیه شهرها هستند می‌توانند حق انتفاع این مکان‌ها را به منظور راه‌اندازی کتابخانه در اختیار نهاد کتابخانه‌های عمومی قرار دهند.

فرماندار سنندج با بیان اینکه ارتقای سرانه مطالعه یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش آسیب‌های اجتماعی است، افزود: راه‌اندازی کتابخانه امری عام‌المنفعه است و باید از ظرفیت خیرین نیز در این زمینه استفاده شود.

وی اضافه کرد: سنندج یکی از شهرهای فعال کشور در زمینه فعالیت خیرین است و باید از این ظرفیت به منظور توسعه کتابخانه‌های عمومی استفاده کرد.

کد خبر 6086344

دیگر خبرها

  • ۳۰۲ کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • کمک رسانی آتش نشانان تهرانی در مناطق سیل زده بلوچستان ادامه دارد | باز شدن مسیر ۸ روستا بعد از یک هفته
  • حل مشکلات اصلی بانوان را نباید به حاشیه راند
  • حمایت‌های بیشتر معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری از حوزه روستایی
  • اجرای ۲۱ پروژه زیرساختی و توسعه‌ای در حوزه لجستیک ایران‌خودرو در سال۱۴۰۳
  • لزوم توسعه خدمات کتابخانه‌ای در حاشیه شهرها و مناطق روستایی سنندج
  • کمک به روستا با درآمدزایی دهیاری‌ها
  • سند نقشه راه کشاورزی در استان همدان برای نخستین بار در کشور تدوین شد
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است