Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@13:30:19 GMT

افسردگی چه بلایی بر سر دیابتی‌ها می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۳۳۱۲

افسردگی چه بلایی بر سر دیابتی‌ها می‌آورد؟

بیماران دیابتی چرا و چگونه به افسردگی مبتلا می‌شوند؟
مطالعات نشان می‌دهد بیماری‌های مزمن می‌تواند به بروز مشکلات روان‌شناختی در بیماران دامن بزند و سلامت روان آن‌ها را به خطر بیندازد. شیوع ۲ تا ۳ برابری افسردگی بین مبتلایان به دیابت گزارش شده است.

فراموش نکنید که در ایران حداقل چهار و نیم میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند که البته با توجه به تغییرات در سبک زندگی، متاسفانه این آمار رو به افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد چالش‌های پیش روی این بیماران تنها محدود به عوارض جسمانی این بیماری نیست و بحث سلامت روان آن‌ها نیز امری است که باید بیشتر از قبل جدی گرفته شود.

عوامل تشدیدکننده افسردگی در بیماران دیابتی
مطالعات نشان می‌دهد مبتلایان به دیابت دو تا سه برابر افراد سالم احتمال دارد دچار افسردگی شده و علایم آن را تجربه کنند. البته برخی عوامل و شرایط می‌تواند احتمال ابتلا به افسردگی را در این بیماران افزایش دهد. برخی از عواملی که تا به امروز تاثیر آن‌ها مشخص شده است، عبارتند از:

طول دوره بیماری
بررسی محققان دانشگاه پرث دراسترالیا نشان می‌دهد با افزایش دوره بیماری، احتمال بروز علایم افسردگی یا دریافت تشخیص این بیماری، افزایش می‌یابد.

در واقع در سال‌های ابتدایی تشخیص بیماری، تفاوت زیادی بین ابتلا به افسردگی بین بیماران و افراد سالم دیده نمی‌شود، اما با افزایش سال‌های ابتلا به بیش از ۲۰ سال، احتمال ابتلا به افسردگی در این افراد به بیش از دو برابر بیشتر از افراد سالم می‌رسد.

نوع دیابت
برخلاف تصور برخی از افراد در بسیاری از مطالعاتی که تا به امروز انجام شده است، از جمله مطالعه محققان دانشگاه کالیفرنیا، افراد مبتلا به دیابت نوع یک از نظر میزان ابتلا به افسردگی تفاوت چندانی با افراد سالم نداشته و نرخ ابتلا به افسردگی در این گروه از بیماران، پایین‌تر از مبتلایان به دیابت نوع دو است.

در واقع این مبتلایان به دیابت نوع دو هستند که در معرض خطر بیشتری در این زمینه هستند.

ناتوانی در مدیریت قند خون
میزان موفقیت درکنترل قند خون و افسردگی از دیگر موضوعاتی است که در مطالعات بررسی می‌شود.

نکته جالب این‌که در برخی مطالعات مردانی که قند خون آن‌ها با نوسان‌های بیشتری روبه رو بود، بیشتر از زنانی که موقعیت مشابهی داشتند، علایم افسردگی را نشان می‌دادند. اما به صورت کلی هر چه نوسان‌های قند خون بیشتر بوده و با دارو و رژیم غذایی تحت کنترل قرار نگیرد، احتمال بروز افسردگی نیز افزایش می‌یابد.

جنسیت

هرچند مطالعات نشان می‌دهد که میزان ابتلا به افسردگی در هر دو جنس میان افراد مبتلا به دیابت به نسبت بالاست، اما برخی پژوهش‌ها از تفاوت‌هایی جزئی در این بین خبر می‌دهند. به عنوان مثال در پژوهشی که در میلتون-کینز انگلستان انجام شده نشان می‌دهد زنان مبتلا به دیابت نوع ۲، بیشتر علایم متوسط تا شدید اختلالات اضطرابی را گزارش می‌دهند، اما در مقابل مردان مبتلا به دیابت بیشتر از علایم متوسط تا شدید افسردگی در رنج هستند.


چرا درمان افسردگی مهم است؟
هفته گذشته مطالعه‌ای منتشر شد که نتایج آن نه فقط برای بیماران مبتلا به دیابت که برای پزشکان فعال در این زمینه نیز بسیار قابل تامل است. این مطالعه که آغاز آن به سال ۲۰۰۰ باز می‌گردد، به رابطه بین افسردگی و میزان مرگ و میر در بیماران دیابتی پرداخته است.

در ابتدای اجرای این پژوهش، محققان بر اساس بانک اطلاعاتی بیمه سلامت ملی تایوان، بیش از ۵۳ هزار نفر را که مبتلا به دیابت بوده و در کنار آن تشخیص افسردگی نیز دریافت کرده بودند، شناسایی کرده و در ادامه وضعیت این بیماران را تا سال ۲۰۱۳ مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این مطالعه طولانی مدت نشان داد میزان مرگ و میر در افرادی که در این دوره دارو‌های ضدافسردگی مصرف کرده بودند، ۳۵ درصد کمتر از میزان مرگ بین افرادی است که مصرف دارو نداشته‌اند.

این‌که چه مکانیسمی باعث این تفاوت فاحش است، هنوز مشخص نیست، اما برخی معتقدند با کاهش علایم افسردگی، احتمال پایبندی افراد به اصولی که برای کنترل بیماری دیابت خود باید رعایت کنند، افزایش یافته و همین می‌تواند عوارض مرگبار دیابت را کاهش دهد.

بر این اساس نیز به پزشکانی که با بیماران دیابتی سر و کار دارند، توصیه می‌شود بحث سلامت روان این گروه از بیماران را به صورت مستمر در نظر داشته باشند، چرا که به نظر می‌رسد این موضوع نقشی اساسی در موفقیت درمان بر عهده دارد.   منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: افسردگی دیابت قندخون درمان افسردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده

آفتاب‌‌نیوز :

چای کوهی به نام‌های دیگری مانند توکلیجه و کلکنه نیز مشهور است. طعم چای کوهی تقریبا شبیه ترکیبی از بابونه، نعناع و لیمو است. چای کوهی حاوی ترکیبات شیمیایی شامل هاپیرین، ماده قرمز رنگ هایپریسین، تانن و اسید نیکوتینیک است.

این چای، هزاران سال است که توسط مردم یونان مورد استفاده قرار می‌گیرد. «بقراط»، پدر علم پزشکی و فیلسوف باستانیِ یونان، تأثیر مثبت نوشیدن چای کوهی را بر روی سیستم تنفسی و ایمنی بدن انسان تشخیص داده بود. این چای گیاهی، در اروپا و آمریکا نیز از قرن‌ها پیش شناخته‌شده است.

یکی از خواص چای کوهی این است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند. خلط‌آور است و در درمان برونشیت و آسم مؤثر است. دیگر خواص چای کوهی بهبود سوزش معده و زخم است. چای کوهی از اضطراب می‌کاهد و موجب خواب راحت و عمیق می‌شود.

از خواص چای کوهی می‌توانیم به مواردی مانند سلامت پوست، درمان ویروس‌ها، درمان افسردگی، پیشگیری آلزایمر، رفع بی‌خوابی، کمک به افزایش وزن، ضدعفونی مجاری ادراری، ضد درد و ورم معده، درمان کراز، تسکین درد دنبالچه، ضد سرطان، ضد کرم‌های گوارشی، درمان میگرن، درمان اسهال خونی، رفع آرتریت، رفع کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کنیم.

چای کوهی و فشار خون

چای کوهی مانند چای ترش برای درمان فشار خون بالا عالی است. این چای حاوی ترکیباتی است که ویژگی‌های رگ‌گشایی دارد و می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد. همچنین چای کوهی حاوی مقداری آنتی‌اکسیدان است و از انسداد عروق خونی و شریان‌ها جلوگیری می‌کند. فشار خون و کلسترول مضر خون را کاهش می‌دهد.

نوشیدن چای کوهی تاثیر زیادی در کنترل و کاهش فشار خون دارد. افرادی که فشار خون آن‌ها در نوسان است و به هر دلیلی فشار خون آن‌ها کاهش یا افزایش آنی دارد، برای ثابت نگه‌داشتن آن مصرف میزان مناسبی از چای کوهی می‌تواند مفید و موثر باشد. چای کوهی برای فشار خون بالا مفید است. کسانی که کاهش فشار خون دائمی دارد، بهتر است از نوشیدن چای کوهی اجتناب کند.

چای کوهی دارویی ضد درد و ضدالتهاب

چای کوهی با طبع گرم و خشک دارویی ضد درد و ضد التهاب است. در طب سنتی استفاده از چای کوهی را برای درمان روماتیسم مفصلی موثر دانسته‌اند. تاکنون آزمایشات متعددی در مورد اثربخشی عصاره گیاه چای کوهی نیز انجام گرفته است. اثر ضد دردی و ضد التهابی گیاه چای کوهی به دلیل وجود ترکیبات فلاونوئیدی، ایریدوئیدی و ساپونین‌ها در عصاره این گیاه است.

چای کوهی درمانی برای زخم‌ها و التهابات دهان
از دم کرده گل یا برگ گیاه چای کوهی می‌توان به عنوان دهان‌شویه استفاده کرد. این دمنوش گیاهی خاصیت ضدالتهاب و ضد عفونی دارد که ممکن است برای درمان زخم‌های دهان، مشکلات لثه و التهابات گلو موثر باشد. استفاده از چای کوهی برای درمان آفت‌های دهانی نیز مفید است.
افرادی که دچار التهاب گلو و زخم گلو در اثر سرفه‌های شدید و مکرر شدند، دمنوش سرد شده چای کوهی را غرغره کنند. ژ

چای کوهی موثر در درمان مشکلات گوارشی

متخصصان طب سنتی چای کوهی را برای درمان مشکلات گوارشی از جمله اسهال، نفخ معده و انگل معده و روده موثر می‌دانند. همان‌گونه که مطلع هستید، بیشتر نوشیدنی‌های گیاهی به خصوص انواع چای دارای ترکیباتی به نام تانن هستند. تانن مسؤول عطر و طعم گس و تلخ چای و عامل رنگ برخی از انواع چای است.

پژوهش‌های اولیه نشان داد که تانن‌ها ممکن است به واسطه خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارای فواید درمانی باشند. تانن برای معده خاصیت قابض کننده دارد و برای اسهال مفید است و به کاهش حرکات روده کمک می‌کند. این چای گیاهی از التهاب روده و معده می‌کاهد و فرآیند هضم را تقویت می‌کند. ژ

مضرات استفاده بیش از حد چای کوهی

*عصاره هیدروالکلی چای کوهی موجب سقط جنین می‌شود؛ بنابراین برای زنان باردار مضر است.

*افراد گرم مزاج از مصرف بیش از حد چای کوهی بپرهیزند. طبع گیاه گرم و خشک است و مصرف بیش از حد آن برای افراد گرم مزاج باعث خونی شدن ادرار می‌شود.

* مصرف بیش از حد چای کوهی می‌تواند برای افرادی که از فشار خون پایین رنج می‌برند، خطرناک باشد. همچنین افرادی که از دارو‌های فشار خون بالا استفاده می‌کنند باید در مصرف این گیاه احتیاط کنند.

* افرادی که قصد عمل جراحی دارند، بهتر است ۲ هفته قبل از عمل این گیاه و فرآورده‌های آن را مصرف نکنند.

* بو کردن برگ‌ها و گل‌های گیاه چای کوهی تازه ممکن است برای برخی ایجاد حساسیت کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد
  • دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • ضرورت ایجاد بانک سلولی برای درمان بیماران دیابتی
  • روزنه امید برای بیماران مبتلا به سرطان خون