Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مدت زیادی است که مشکلات مالی دغدغه اصلی بیشتر مردم شده است؛  درد دل‌های زیر لبی از غصه قسط و وام و شکم گرسنه ورد زبان سرپرستان خانواری شده است که با حجمی بالا از کار و تلاش باز هم دغدغه‌هایی از جنس مادیات حرف اول را در زندگی آنها می‌زند؛ فشاری بالا که در برخی موارد فردی را به جایی می‌رساند که حراج به جان و تن خود می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  سختی روزگار آن‌ها را به جایی می‌رساند که دست از همه چیز خود بکشند، یا به قول سعدی «مرا وقتی ز نزدیکان ملامت سخت می‌آمد نترسم دیگر از باران که افتادم به دریایی»؛ اغلب این افراد اطلاعات خاصی درباره کاری که انجام می‌دهند ندارند بلکه فقط امیدوارند بتوانند از جسمشان به عنوان آخرین مطاعی که در دستشان مانده است در‌آمدی کسب کنند.   بی اطلاعاتی که در ادامه یا آن‌ها را به سمت درج آگهی‌هایی غلط و نشدنی مثل فروش مغز استخوان و یا به چنگ دلالان و سودجویان این حوزه می‌اندازد؛ حوزه سلامت همیشه محل خوبی برای درآمد افراد سودجو بوده است، هنوز برخی روز‌هایی را به یاد می‌آورند زمانی را که ساختار اهدا خون شکل امروزی خود را نداشت و گروهی به واسطه‌هایی برای دستیابی به خون تبدیل شده بودن؛ این دلالان خوب می‌دانند جیب هیچ کس به اندازه فردی که عزیزی روی تخت بیمارستان دارد خالی نمی‌شود.
هر آنچه باید از بانک HLA بدانید چند وقتی می‌شود که آگهی فروش مغز استخوان در و دیوار بیمارستان‌ها را پر کرده، اما عوامل موثر بر اهدای سلول‌های بنیادی کمی پیچیده‌تر مطابقت گروه‌های خونی است؛ سید اسد الله موسوی رئیس مرکز تحقیقات هماتولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی و در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: برای انجام عمل پیوند سلول‌های بنیادی یا همان پیوند مغزاستخوان نمی‌توان به گروه خونی یکسان اکتفا کرد و باید ساختار ژنتیکی یا همان HLA افراد با هم تناسب داشته باشد.

وی ادامه داد: معمولا پیش از هر چیزی ساختار ژنتیکی خویشاوندان نزدیک فرد بیمار را بررسی می‌کنیم و در صورتی‌که مطابقت نداشته باشد، بانک ساختار HLA داوطلبان اهدای سلول‌های بنیادی بررسی می‌شود. بانک اعطا کنندگان غیر خویشاوندی از مدتی پیش برای ثبت ساختار ژنتیکی افراد مختلف در بیمارستان شریعتی بنیان‌گذاری شد.     
افرادی که قصد اهدای سلول‌های بنیادی داشته باشند می‌توانند به مراکز ثبت این ساختار‌ها مراجعه کنند، در آنجا چند میلی‌لیتر خون از آن‌ها گرفته و ساختار HLA آن‌ها را تعیین می‌شود، اطلاعات بدست آمده در بانک اطلاعاتی بیمارستان شریعتی نگهداری می‌شود تا در صورت نیاز بیماری بتوانند آن‌ها را بررسی کرده و برای اهدای سلول‌های بنیادی از آن‌ها استفاده کنند.

موسوی گفت: بیمارستان شریعتی بزرگترین بانک HLA کشور را دارد، اما سایر بخش‌ها هم در این زمینه فعالیت می‌کند نکته حائز اهمیت در مورد فعالیت بیمارستان شریعتی در حوزه پیوند سلول‌های بنیادی تعیین نوع ساختار ژنتیکی سلول‌های بنیادی هر فرد ذخیره کردن آن‌ها در بانک سلول‌های بنیادی و مقایسه ساختار HLA فرد نیازمند با ساختار‌های HLA ثبت شده است.   رئیس مرکز تحقیقات هماتولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی بیان کرد: بیمارستان شریعتی این ساختار‌ها را نه تنها با ساختار‌های ثبت شده در کشور بلکه با ساختار‌های ثبت شده در بانک بین‌المللی HLA مقایسه می‌کند، حتی امکان آن وجود دارد که از سایر کشور‌ها ساختار سازگار با سلول‌های بنیادی فرد بیماری شناسایی و برای استفاده وارد کشور شود. به عبارتی دیگر بیمارستان شریعتی به شبکه‌ای جهانی برای اهدای سلول‌های بنیادی متصل است و می‌تواند اهدا کنندگان سراسر جهان را برای پیوند سلول‌های بنیادی بررسی و مقایسه کند.  

وی درباره تبلیغات فروش مغز استخوان تصریح کرد: مدتی می‌شود که شاهد تبلیغات افرادی هستیم که ادعا می‌کنند اهدا کننده‌ سلول‌های بنیادی و مغز استخوان هستند و قصد فروش سلول‌های بنیادی را دارند؛ می‌توانیم این فرایند را یک کلاه‌برداری تمام عیار بدانیم چرا که بررسی‌ها نشان داده است، احتمال سازگاری ساختار HLA فرد بیمار با اهدا کننده کمتر از یک در یک میلیون است به عبارتی دیگر باید یک میلیون نفر را بررسی کنیم تا ساختار سازگار با بدن فرد بیمار پیدا شود و به همین دلیل است که بانک‌های بین‌المللی جمع‌آوری HLA راه‌اندازی شدند، احتمال کم سازگاری این ساختار‌ها نیاز به احداث بانک‌های جهانی را ایجاد کرد، تا بتوانیم به تعداد کافی نمونه برای مطابقت در اختیار داشته باشیم.   موسوی با تاکید بر این که اطلاعات اهدا کنندگان در بیمارستان حفظ می‌شود و در اختیار بیماران قرار نمی‌گیرد گفت: در صورت مطابقت ساختاری کسانی که پیش از این برای اهدای سلول‌های بنیادی اعلام آمادگی کرده بودند فرا خوانده شده و سلول‌های لازم از آن‌ها جمع‌آوری می‌شود تا بدست فرد بیمار برسد. نحوه انجام عمل اهدای سلول‌های بنیادی رئیس مرکز تحقیقات هماتولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی تشریح کرد: جدا سازی سلول‌های بنیادی کار سخت و ترسناکی نیست کسانی که قصد اهدای سلول‌های بنیادی را دارند می‌توانند با چند ساعت مراجعه به یکی از مراکز درمانی سلول‌های مورد نیاز با اهدا کنند، فرد اهدا کننده به دستگاهی شبیه به دستگاه دیالیز متصل می‌شود و فرایند اهدا هیچگونه آسیبی نه در کوتاه مدت و نه در طولانی مدت به او وارد نمی‌کند.  
وی افزود: در مواردی بسیار نادر امکان دریافت سلول‌های بنیادی از خون فرد اهدا کننده وجود ندارد و باید جراحی مغز استخوان انجام گیرد، نیاز به انجام جراحی هم به فرد اهدا کننده اعلام می‌شود و در صورتی که رضایت داشته باشد اقدام به انجام این عمل جراحی می‌کنیم تا بتوانیم به سلول‌های بنیادی دست پیدا کنیم.کسانی که برای اهدای سلول‌های بنیادی به این مراکز مراجعه می‌کنند داوطلبینی هستند که نیت خیر دارند و به دنبال منفعت مالی نیستند.   موسوی تاکید کرد: کسانی که با قصد دریافت منفعت مالی به مراکز اهدای مغز استخوان مراجعه می‌کنند باید بدانند که ممکن است تا پایان عمرشان کسی نیازمند سلول‌های بنیادی سازگار با بدن آن‌ها نشود، پس نمی‌تواند راهکار خوبی برای دریافت منفعت مالی باشد، مشکلات مالی و فشار‌های اقتصادی وارد در جامعه را درک می‌کنیم، اما اعلام فروش مغز استخوان نمی‌تواند چیزی جز کلاهبرداری باشد.     رئیس مرکز تحقیقات هماتولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی تصریح کرد: بانک‌های جمع‌آوری نمونه‌های HLA نیازمند گسترش هستند، در حال حاضر امکانات و بودجه محدود بیمارستان در این بخش، فعالیت ما را بسیار کند می‌کند به طوری که تعداد زیادی از خیرین و داوطلبان نمونه‌های خون خود را برای بررسی به بیمارستان ارائه کردند، اما محدودیت موجود در امکانات و نیرو باعث شده است تا هنوز ساختار سلول‌های بنیادی آن‌ها بررسی نشود.
وی ادادمه داد: نیاز به کمک و تسهیل این موضوع توسط وزارت بهداشت و همکاری خیرین وجود دارد می‌توانیم با جلوگیری از موازی کاری و توجه مناسب این مرکز را برای حفظ و بهبود جایگاهی که دارد همکاری کنیم تلاش‌های دانشمندان این حوزه اعتبار بین‌المللی مناسبی برای این مرکز به وجود آورده است به طوری که کشور‌های پیشرفته‌ای مثل فرانسه، آلمان و سایر کشور‌های اروپایی از بانک کشور ما سلول‌های بنیادی دریافت کرده‌اند و نسبت به سلامت آن‌ها اطمینان دارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لنزی که درمان زخم چشم را تسریع می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آنها یک نوع جدید از ماده مخصوص ساخت لنز چشمی ابداع کرده اند که به عنوان بانداژ برای زخم های قرنیه ای عمل می کند. این لنز داروها را به شیوه ای منظم آزاد می کند تا بهبود چشم را تسریع کند.

دکتر لیندون جونز پروفسور دانشگاه واترلو در این باره می گوید: این یک سیستم انتقال دارو هدفمند است که نسبت به بدن واکنش نشان می دهد. با این روش هر چه جراحت در بدن انسان بیشتر باشد، داروی بیشتری منتل می شود. بنابراین لنز مذکور روشی یگانه است.

به طور معمول افرادی که دچار خراش روی قرنیه چشمانشان هستند باید بانداژی قابل تنفس به شکل لنز تماسی را به مدت ۷ تا۱۰ روز استفاده کنند. اما این شیوه ماندگاری داروی در چشم را برای درمان تضمین نمی کند.

اما لنز جدید از ماده ای ساخته شده که محدودیت های فعلی برای درمان خراش قرنیه را برطرف می کند. ماده لنز تماسی از ژلاتین متاکریلات، یک محصول جانبی کلاژن گرفته شده است. کلاژن نوعی پروتئین است که به طور طبیعی در چشم وجود دارد و در فرایند درمان زخم نیز دخیل است اما به اندازه ای نرم و ضعیف است که نمی تواند به عنوان ماده لنز تماسی مناسب نیست.

دکتر اولین ییم استادیار دانشگاه واترلو راهی برای تبدیل ژلاتین متاکریلات به یک ماده زیستی ۱۰ بار قدرتمندتر از کلاژن یافت.مهندسان این ژلاتین متاکریلات زیستی را طور مهندسی کردند تا ویژگی های خاصی داشته باشد مانند افزودن آنزیم کلیدیMMP-9 که هنگام درمان زخم چشم در بدن انسان وجود دارد.

این آنزیم سبب می شود ماده لنز تماسی نسبت به نیازهای بدن پاسخگو باشد و داروهای متناسب با سطح MMp-9 موجود در محل زخم را آزاد کند.

به گفته محققان این آنزیم ها بسیار خاص هستند زیرا در بهبود زخم نقش دارند و هنگامیکه در بدن فرد زخمی است،آنها در مقدار بیشتری آزاد می شوند.

همچنین محققان این ماده در بانداژ دارویی به کار بردند که لاکتوفرین گاوی نامیده می شود به درمان سریع تر زخم قرنیه کمک می کند.

علاوه بر آن این ماده یک مکانیسم ذخیره ای در خود دارد تا فقط در دمای چشم فعال شود و به این ترتیب کنترل بیشتری بر آزادسازی دارو فراهم می کند. محققان اعلام کرده اند برای ارتقای این محصول به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کد خبر 6063003 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • فعال شدن صنایع راکد در گرو همکاری بانک‌ها است
  • دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای در مرکز تهران 
  • لنزی که درمان زخم چشم را تسریع می‌کند
  • آزادی زندانیان جرایم غیرعمد به همت مشتریان و کارکنان بانک مسکن
  • اهدای قلب و ۳ عضو دیگر جوان دشتستانی + تصویر
  • جوان ۲۳ ساله دشتستانی ناجی جان چهار بیمار نیازمند به عضو شد
  • روسیه برای دریافت پول فروش نفت به مشکل خورد
  • بهبود زخم قرنیه با لنز تماسی جدید
  • باشگاه استقلال قیمت گذاری شد
  • استقلال قیمت‌گذاری شد: هزار و هشتصد میلیارد تومان!