Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@05:02:26 GMT

قد افراد چه تاثیری بر سلامت آن‌ها دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۸۰۳۳

قد افراد چه تاثیری بر سلامت آن‌ها دارد؟

اگرچه بلندی‌ قد مزایای بسیاری دارد اما طبق یافته‌های جدید این موضوع اثرات متفاوتی بر سلامت افراد می‌گذارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بعضی مطالعات نشان می‌دهد قد زیر متوسط، احتمال ابتلا به انواع خاصی از سرطان‌ را کاهش می‌دهد؛ به عنوان مثال، نتایج یک تحقیق روی بیش از صد هزار زن در اروپا و آمریکای شمالی حاکی از این بود که در زنان کوتاه‌تر، احتمال ابتلا به سرطان تخمدان کمتر از سایرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این مطالعه انجام شده بر بیش از ۹ هزار مرد بریتانیایی با میانگین سنی ۵۰ تا ۶۹ سال نشان داد مردانی که قد کوتاه‌تری دارند، کمتر به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند.

 دیابت

طول پاها ممکن است با احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم ارتباط داشته باشد. دانشمندان بر اساس ارزیابی داده‌های  بیش از  ۶ هزار  فرد بزرگسال در طول دوره پنج ساله، متوجه شدند افراد بلندقد، کمتر به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند. هنوز روشن نیست که چرا این دو مورد به یکدیگر مرتبط است، اما یکی از دلایل احتمالی این است که قد کوتاه، نشانه‌ای از تغذیه نامناسب یا سایر مشکلات متابولیسم قبل از تولد و یا در دوران کودکی است.

 بیماری‌های قلبی

افرادی که قد آن‌ها کمتر از ۱۶۰ سانتی‌متر  است، حدود ۵۰ درصد بیشتر از افرادی  که ۱۷۲ سانتی‌متر یا بلندتر هستند، بیماری‌های قلبی عروقی را تجربه می‌کنند. دانشمندان  در مورد دلیل این موضوع مطمئن نیستند اما علت آن ممکن است تغذیه ناسالم، عفونت‌های قبل از تولد یا دوران کودکی باشد که بر رشد افراد تاثیر می‌گذارد. سکته مغزی از دیگر بیماری‌هایی است که با قد افراد ارتباط دارد. این عارضه اتفاق زمانی می‌افتد که در عبور جریان خون به ناحیه‌ای از مغز مشکلی ایجاد شود. افراد بلندتر به احتمال کمتری دچار این بیماری می‌شوند؛ تغذیه و سایر موارد مرتبط با سلامتی در دوران کودکی که بر قد افراد تاثیر می‌گذارند، یکی از دلایل این ارتباط است.

لخته خون

این عارضه ممکن است یک وضعیت جدی باشد، به خصوص اگر لخته خون در شریان اصلی ایجاد شود یا به سمت ریه‌ها حرکت کند. محققان دلیل آن را نمی‌دانند، اما مطالعات نشان می‌دهد که هر چقدر افراد کوتاه‌تر باشند، احتمال تشکیل لخته خون در رگ آنها کم‌تر است. این احتمال در افرادی که ۱۵۲.۴ سانتی‌متر یا کوتاه‌تر هستند در پایین‌ترین حد ممکن قرار دارد.

 بیماری آلزایمر

بلندی قد به ویژه برای مردان در مورد خطر ابتلا به بیماری زوال عقل، یک مزیت محسوب می‌شود. نتایج یک مطالعه روی بیش از ۵۰۰ نفر نشان داد احتمال ابتلا به آلزایمر در مردان با قد حدود ۱۸۰ سانتی متر یا بلندتر، تقریبا ۶۰ درصد کمتر از افرادی است که قد آن‌ها به حدود ۱۷۰ سانتی‌متر یا کم‌تر می‌رسد. خطر ابتلا به این بیماری در زنان بلند قد نیز کم‌تر از سایرین است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلزایمر بیماری سرطان سلامت قد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۸۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین بسته‌های خدمتی در برنامه سلامت خانواده

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علیپور گفت: اجرای برنامه «سلامت خانواده» با هدف ارائه خدمات پیشگیرانه سلامت برای جلوگیری از بروز بیماری و یا تشخیص بیماری در مراحل اولیه در افراد انجام می‌شود تا از تشدید بیماری در آنان جلوگیری شود.

وی افزود: این برنامه جزو تکالیف قانونی وزارت بهداشت بوده و از سال گذشته در کشور آغاز شده و امسال اجرای آن تسریع خواهد شد. ۲۷ میلیون نفر از شهروندان در مناطق شهری دارای یک تیم سلامت، مراقب سلامت و پزشک خانواده خواهند شد که این افراد تمام خدمات سلامتی را به آنها ارائه خواهند داد.

علیپور با بیان اینکه ارزیابی عوامل خطر بیماری در افراد از اصول برنامه «سلامت خانواده» است، اظهار داشت: در این برنامه متناسب با گروه‌های سنی بسته‌های مراقبت سلامتی برای افراد تدارک دیده خواهد شد و اگر فردی نیاز به ارجاع داشته باشد در سطح یک به پزشک خانواده و در سطوح تخصصی بالاتر به متخصص مربوطه ارجاع خواهد شد.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: برای اجرای برنامه در سال جاری منابع خوبی در نظر گرفته شده و امیدواریم بتوانیم این برنامه را در ۱۰ استان به طور کامل و در بیش از ۱۹۰ شهر دیگر، اجرایی کنیم.

عیلپور خاطرنشان کرد: از مردم می‌خواهیم در این برنامه شرکت کنند تا بتوانیم آنها را به یک مراقب سلامت برای رصد سلامتی شأن، متصل کنیم. همچنین مردم می‌توانند پزشک خانواده خود را در این برنامه انتخاب کرده و خدمات لازم را دریافت کنند.

وی در پایان با اشاره به اینکه تا پایان فصل بهار این برنامه به صورت عمومی در کشور اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: در خصوص ویرایش جدید شیوه نامه اجرایی برنامه سلامت خانواده نیز با معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور رایزنی‌های لازم صورت گرفته و با رفع اشکالات ویرایش اول، شیوه نامه جدید اجرایی به زودی ابلاغ خواهد شد.

کد خبر 6085548 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد
  • تدوین بسته‌های خدمتی در برنامه سلامت خانواده
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟