Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@07:51:51 GMT

طرح توسعه بندر گناوه در ۳ فاز پیش بینی شده است

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۴۴۱۸۳

طرح توسعه بندر گناوه در ۳ فاز پیش بینی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، داوود بهادری بعد از ظهر سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان گناوه اظهار داشت: عملیات ساخت اسکله بندر گناوه در سال ۱۳۶۹ آغاز و در سال ۱۳۸۴ این اسکله به بهره برداری رسیده است.

وی افزود: طول اسکله ۲۷۰ متر به صورت ثابت که ۴۰ متر آن به اسکله مسافری اختصاص دارد.

بهادری گفت: طول کانال دسترسی حدود سه کیلومتر، مساحت اراضی پسکرانه ۳۸ هکتار، مساحت انبارهای سرپوشیده پنج هزار و ۸۸۷ مترمربع و مساحت انبارهای روباز ۳۵ هزار و ۵۳۵ متر مربع است لذا بندر گناوه از نظر پس کرانه و انبار دارای فضایی مناسب و کافی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: از وظایف اصلی سازمان بنادر و دریانوردی تخلیه و بارگیری کالا است که در سه ماهه اول سال ۹۸، مجموع تخلیه و بارگیری در بندر گناوه ۴۵ هزار و ۷۰۲ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد کاهش داشته است.

سرپرست اداره بندر و دریانوردی گناوه ادامه داد: صادرات سه ماهه نخست امسال در این بندر دو هزار و ۶۵۵ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹۴ درصد افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: عمده این کالاهای صادراتی شامل تره بار و مواد معدنی بوده که به کشورهای قطر و کویت صادر شده است.

بهادری ادامه داد: بندر گناوه یک بندر چند منظوره است و هم حمل بار و هم تردد مسافر در این بندر انجام می‌شود و روزانه سه سرویس مسافران را به جزیره خارک منتقل و یا برگشت می‌دهند.

وی گفت: جابجایی مسافر بین بندر گناوه و جزیره خارک در سه ماهه اول امسال ۲۷ هزار و ۵۰۷ نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۸ درصد کاهش داشته که یکی از عوامل اصلی این کاهش شرایط جوی در ایام نوروز امسال بوده است.

سرپرست اداره بندر و دریانوردی گناوه پیرامون طرح توسعه بندر گناوه گفت: طرح توسعه بندر گناوه در ۳ فاز پیش بینی شده که فاز اول طرح توسعه این بندر شامل احداث ۱۵۵ متر اسکله، خدمات و تجهیزات آتش نشانی عملیاتی شده است.

وی افزود: فاز دوم این طرح شامل توسعه برق، تکمیل ساختمان یگان حفاظت و پروژه سر درب است که به دلیل مشکل موجود با پیمانکار انجام نشده و به محض معرفی پیمانکار جدید تکمیل خواهد شد.

بهادری یادآور شد: فاز اول لایروبی کانال ورودی این بندر نیز به عمق منفی سه و نیم متر انجام و فاز دوم آن تا دو ماه آینده اجرا و عمق کانال ورودی افزایش می‌یابد.

سرپرست اداره بندر و دریانوردی گناوه پیرامون اقدامات صورت گرفته در توسعه گردشگری و توریست دریایی در این بندر گفت: توسعه گردشگری و توریست دریایی از برنامه‌های مهم و در دست اجرا سازمان بنادر و دریانوردی است.

بهبود تردد گردشگران در ساحل

وی اضافه کرد: در این راستا و به منظور ایمنی و بهبود تردد گردشگران در ساحل این بندر ساخت یک اسکله شناور به مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای گناوه پیش بینی شده که تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد.

وی تصریح کرد: به منظور توسعه گردشگری و توریست دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از سرمایه گذاران و بخش خصوصی در این زمینه نیز دعوت کرده و آمادگی دارد از محل وجوه اداره شده به کسانی که طرح سرمایه گذاری گردشگری دارند وام بلند مدت اعطا کند.

بهادری با اشاره به تعهدات شرکت تعاونی بندر سازان گناوه با بیان اینکه قرارداد شرکت بندر سازان با سازمان بنادر و دریانوردی، اولین قرارداد در کل کشور بوده است گفت: این قرارداد ۲۵ ساله بوده که برخی از آنان اجرایی و برخی دیگر که مشکلاتی داشته و تلاش کردیم در صورت نداشتن منع قانونی و حقوقی، اصلاح شود.

وی افزود: اولین الحاقیه اصلاحی قرارداد با شرکت بندر سازان به سازمان بنادر و دریانوردی ارسال شده که پس از بازبینی اجرایی خواهد شد

بهادری با اشاره به ساماندهی شناورها در خور گناوه خاطرنشان کرد: ظرفیت خور بندر گناوه در خوش بینانه ترین حالت ۳۰۰ موتور لنج است که در حال حاضر بیش از ۶۰۰ شناور سنتی تجاری و صیادی در خور موجود است.

وجود ۸۰ موتور لنج غیرفعال و مغروق

وی ادامه داد: وجود حدود ۸۰ موتور لنج غیرفعال و مغروق ایمنی موتور لنج‌ها را به خطر انداخته که در صدد هستیم آنها را از خور خارج تا مشکل تردد شناورها حل و امنیت در خور افزایش یابد.

سرپرست اداره بندر و دریانوردی گناوه اضافه کرد: لازم است شناورهای غیرفعال، فرسوده و یا رها شده از خور خارج شوند تا بتوان شناور جدید جایگزین کرد و جهت افزایش ضریب ایمنی بندر و اسکله بایستی مالکین شناورها در اسرع وقت شناورهای غیرفعال خود را خارج کنند.

وی با اشاره به تعداد شناورهای فعال گفت: تعداد شناورهای سنتی گناوه و ریگ ۶۰۰ فروند است که از این مجموع ۴۲۰ فروند فعال است و همچنین ۱۲ دوبه (شناور فلزی) در امر تجارت و سه شناور مسافربری در مسیر گناوه به جزیره خارک فعالیت دارند.

کد خبر 4662275

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان بنادر و دریانوردی بندر گناوه صادرات کالا تخلیه و بارگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۴۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اعلام رسمی تبدیل شدن بندر چند منظوره سیریک به مرز مجاز دریایی


هرمزگان-جام جم انلاین-مدیر بنادر و دریانوردی شهید باهنر و شرق هرمزگان از لزوم تبدیل بندر چندمنظوره سیریک به مرز مجاز دریایی خبر داد و گفت: این بندر با ظرفیت‌ و زیرساخت‌های مناسب امکان تبدیل به قطب اصلی توسعه‌ای در سواحل مکران را دارا است‌.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادر ودریانوردی هرمزگان ؛ "حمیدرضا محمدحسینی تختی" امروز یکشنبه دوم اردیبهشت ماه افزود: با تبدیل شدن بندر چندمنظوره سیریک به مرز دریایی،امکان توسعه و تبدیل شدن آن به یک منطقه راهبردی در سواحل مکران برای پیشبرد اهداف توسعه دریاپایه آماده می‌شود.
وی ادامه داد: با سیاست‌گذاری در این زمینه می توان گامی مهمی در رونق معیشت و رفاه ساحل نشینان، تحقق راهبردهای اقتصاد دریامحور و نیز توسعه و تکمیل بندر سیریک با هدف رونق بخشی به سواحل مکران برداشت.
 وی افزود: با انجام اقدامات موثر و جذب سرمایه‌گذاران داخلی در بندر سیریک به عنوان محرک توسعه‌ای در سواحل مکران می‌توان  در راستای محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال پایدار منطقه نقش آفرینی کرد.
  مدیر بندر شهید باهنر، توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص نقش موثر توسعه سواحل مکران در اقتصاد منطقه از یک سو و نیز موقعیت جغرافیایی ممتاز بندر سیریک و فاصله دریایی ۵۰ مایلی آن تا کشور عمان از سوی دیگر، لزوم بسترسازی برای رونق کسب و کار، صادرات و واردات انواع کالا و تسهیل امر تجارت در راستای تاکیدات رهبر انقلاب را از دلایل مهم تبدیل بندر سیریک به مرز مجاز دریایی دانست. 
گفتنی است؛ بندر سیریک در شرق هرمزگان دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای صادرات و واردات از نظر نزدیکی به بنادر امارات و عمان است.

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های بندر دیلم تقویت می‌شود
  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • اتمام تعمیر اسکله تاریخی بلوار بندرانزلی
  • شهردار بندر دیر معرفی شد
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • تخلیه و بارگیری ۴۸۵ هزار و ۳۵۲ تن کالا در امیرآباد
  • طرح نهضت ملی مسکن در بندر ریگ در حال اجرا است
  • افزایش درآمدها وموفقیت درجذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دربندرامام خمینی
  • لزوم اعلام رسمی تبدیل شدن بندر چند منظوره سیریک به مرز مجاز دریایی