Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی سلطان‌محمدی، کارشناس بخش مسکن در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی در سال ۹۴ توسط مجلس شورای اسلامی، گفت: به موجب این قانون از ابتدای سال ۹۵، وزارت راه و شهرسازی وظیفه راه‌اندازی «سامانه املاک و اسکان کشور» را بر عهده داشت که به واسطه آن امکان شناسایی خانه‌های خالی امکان‌پذیر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با انتقاد از تاخیر سه ساله وزارت راه و شهرسازی در راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان کشور افزود: متاسفانه اهمال‌کاری از سوی این وزارتخانه و عدم همکاری سایر دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها، وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی موجب عدم فعالیت این سامانه تاکنون شده است.

این کارشناس بخش مسکن در ادامه گفت: متاسفانه آخرین آمار موجود در خصوص خانه‌های خالی به سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ باز می‌گردد که در آن نیز هدف از سرشماری، شناسایی خانه‌های خالی نبود؛ بنابراین به دلیل فقدان اطلاعات شفاف و به روز نمی‌توان در خصوص ثمربخش بودن قانون سال ۹۴ اظهارنظر دقیقی داشت.

سلطان‌محمدی معتقد است که بر خلاف تصور غالب، تعداد قابل‌توجهی از خانه‌های خالی در استان‌های محروم وجود دارد و لوکس نیست.

این فعال بازار مسکن با بیان اینکه برای شناسایی خانه‌های خالی باید به روش‌های جدید متوسل شد، بیان کرد: در الگوی شناسایی خانه‌های خالی که در سرشماری نفوس و مسکن انجام می‌گرفت، مالکان خانه‌های خالی به راحتی و از طریق روشن نگه‌داشتن چراغ خانه یا باز گذاشتن شیر آب، مامور سرشماری را منحرف می‌کردند.

نیاز سالانه کشور به ۶۰۰ الی ۹۰۰ هزار واحد مسکونی
سلطان‌محمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد خانه‌های ساخته شده از تعداد خانوار‌ها بیشتر است، گفت: باید دقت داشت که درصد قابل توجهی از این خانه‌ها، خانه دوم مانند ویلا‌ها است، از طرف دیگر ملک‌هایی هم وجود دارد که بیش از یک خانوار در آن سکونت دارد.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه در شرایط مختلف اقتصادی در بخش مسکن تقاضا همیشگی است، اظهار کرد: حتی اگر تعداد واحد‌های ساخته شده با تعداد خانوار‌ها برابری کند و آمار خانه‌های خالی نیز شفاف شده و توسط مصرف‌کننده استفاده شود، نیاز سالانه کشور ۶۰۰ الی ۹۰۰ هزار واحد مسکونی است.

هزینه پایین نگهداری خانه خالی در ایران
سلطان‌محمدی در ادامه با استناد به آمار‌های منتشر شده در سرشماری سال ۹۵ گفت: طبق این داده‌ها، ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در حال استفاده وجود دارد و نسبت تعداد خانوار به مسکن در حال حاضر ۱.۰۶ است.

وی ادامه داد: علاوه بر آمار فوق ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد، اقامتگاه دوم مانند ویلا و ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خانه خالی در کشور وجود دارد؛ در مجموع، هم‌اکنون موجودی کشور در بخش مسکن ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی است.

سلطان‌محمدی در پایان با بیان اینکه «وضع مالیات و عوارض بر خانه‌های خالی از سکنه و معاملات سوداگرانه» راهکار ساماندهی بازار مسکن است، گفت: در سایر کشور‌های دنیا ۰.۱ درصد ارزش ملک به عنوان عوارض دریافت می‌شود که رقمی بین هزار تا پنج هزار دلار بوده درحالیکه عوارض اخذ شده از ملک در ایران، کمتر از ۰.۱ عدد جهانی است و به عبارتی نگه‌داری خانه خالی در ایران کم هزینه است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۸۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوابیه وزارت راه و شهرسازی به یک گزارش

تین نیوز

وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به محتوای منتشر شده در خبرگزاری دانشجو اعلام کرد: در دولت سیزدهم تا کنون ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار و ۲۸۱ واحد مسکونی در سراسر کشور اجرا شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، متن کامل جوابیه ارسالی به خبرگزاری دانشجو در زیر آمده است.

جناب آقای هادی قاسمی

مدیر مسئول محترم خبرگزاری دانشجو

با سلام و احترام

     بدین وسیله پیرو انتشار مطلبی در صفحه نخست خبرگزاری دانشجو و سرویس اقتصادی راه و شهرسازی با کد خبر: ۱۱۳۹۴۷۳، تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۳  با عنوان "گزارش|آمار بدون روتوش نهضت ملی مسکن/ ساخت ۴ میلیون مسکن شاید وقتی دیگر!"  طبق ماده 23 قانون مطبوعات توضیحات زیر برای انتشار ارسال می شود.

مستدعی است دستور فرمایید، مطالب ارائه شده عینا در همان صفحات و ستون و در تیتر اول با عنوان "ساخت مسکن به دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی رسید" به منظور تنویر افکار عمومی منتشر شود.

ساخت مسکن به نزدیک دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی رسید

خبرگزاری دانشجو با عنوان "گزارش| آمار بدون روتوش نهضت ملی مسکن/ ساخت ۴ میلیون مسکن شاید وقتی دیگر!"  ضمن اعلام دو مطلب " ظرف چند سال اخیر هیچ آمار دقیقی در رابطه با میزان پیشرفت نهضت ملی مسکن ارائه نشده است" و "توانسته است به ریز اطلاعات مرتبط با ساخت مسکن تا پایان دی ماه سال گذشته دسترسی پیدا کند" به اطلاع مخاطبان گرامی می رساند روزانه اخبار متعددی اعم از متن و گزارش تصویری و حتی فیلم با موضوع نهضت ملی مسکن در پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به آدرس news.mrud.ir منتشر می شود که در تمامی رسانه های رسمی و غیررسمی نیز این محتواها  قابل دریافت است.

فارغ از هزاران محتوای منتشر شده، صرفا برای اثبات عدم رجوع خبرنگار به منبع مستند وزارت راه و شهرسازی در گزارش دهی اقدامات به اطلاع می رسد که آخرین وضعیت پروژه های طرح نهضت ملی مسکن علاوه بر ارائه تفصیلی در سفر هیأت دولت به استان سمنان در جمع خبرنگاران،  در روز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -۱۸:۵۶ در گفتگوی خبرنگار پایگاه خبری با دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی news.mrud.ir/news/۱۶۳۸۹۲)) توسط این وزارتخانه به اطلاع عموم رسیده است.

به عبارتی خبرنگار محترم خبرگزاری دانشجو نه تنها برای دریافت آمار تماسی با مرکز ارتباطات وزارت راه و شهرسازی نداشته است؛ به پایگاه خبری وزارتخانه نیز مراجعه نکرده و فارغ از همه این موارد، به سرویس راه و شهرسازی خود خبرگزاری دانشجو هم مراجعه نداشته تا  خبر منتشر شده این خبرگزاری با کد خبر: ۱۱۴۱۳۹۸ و تاریخ انتشار: ۲۰:۱۹ - ۳۱ فروردین ۱۴۰۳  (https://snn.ir/fa/news/۱۱۴۱۳۹۸) را که گزارشی از آخرین وضعیت طرح های نهضت ملی مسکن است را ببیند!

با توجه به کم توجهی خبرنگار حتی به مستندات منتشر شده در همان خبرگزاری دانشجو، برای اطلاع مجدد هم وطنان گرامی، آخرین اطلاعات اعلام شده وزارت راه و شهرسازی در خصوص وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در زیر تقدیم می شود.

در دولت سیزدهم تا کنون ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار و ۲۸۱ واحد مسکونی در سراسر کشور اجرا شده است. از این تعداد ۳۹۶ هزار و ۹۳۱ واحد مسکونی با واگذاری زمین رایگان در شهرها، طرح جوانی جمعیت و مشمولیت طرح های حایتی به متقاضیان صورت گرفته است.

همچنین ۷۹ هزار و ۱۰۴ واحد مسکونی به صورت واگذاری زمین اجاره ۹۹ ساله و ۷۱۳ هزار و ۵۸۶ واحد مسکونی به صورت انبوه سازی در حال اجرا است. ساخت ۲۵۴ هزار و ۱۴۶ واحد مسکونی توسط نیروهای مسلح آغاز و ۲۵۷ هزار و ۷۰۳ واحد مسکونی در بافت فرسوده آغاز شده است.

بنابر این گزارش ۱۹۸ هزار و ۶۱۵ واحد مسکونی شهری به صورت خودمالکی، ۴۹۰ هزار و ۸۲۸ واحد مسکونی روستایی در حال ساخت است.

همچنین از ۲۵۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۷ هزار و ۳۶۸ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند/ از خرداد منتظر این تغییر باشید
  • مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه
  • ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است
  • توضیحات وزارت راه و شهرسازی درباره یک گزارش
  • آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس
  • خرداد ماه امسال اولین قرارداد خریدو فروش در سامانه خودنویس رونمایی می‌شود
  • پاسخ دیوار به وزارت راه و شهرسازی: به جای تهدید به تعهدات‌تان عمل کنید
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • آمادگی مجلس برای برخورد با خاطیان موضوع خانه‌های خالی
  • جوابیه وزارت راه و شهرسازی به یک گزارش