Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@01:43:06 GMT

«حدیث سرو و گل و لاله» برگزیدگانش را معرفی كرد

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۴۲۹۲

«حدیث سرو و گل و لاله» برگزیدگانش را معرفی كرد

به گزارش ایكنا از فارس، همزمان با دهه كرامت، ششمین همایش ملی ادبی دهه كرامت با عنوان «حدیث سرو و گل و لاله» با حضور شاعران آئینی سراسر كشورمان شب گذشته، 18 تیرماه در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد.

در این مراسم كه با حضور شاعران آئینی سراسر كشور و همچنین كشورهای افغانستان و پاكستان و افرادی چون مهدی جهاندار و میلاد حبیبی از اصفهان برگزار شد، برگزیدگان معرفی و تجلیل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرخانه ششمین همایش ملی متشكل از شاعرانی چون خلیل شفیعی، حمید روزیطلب، اصغر پرویزی بود كه بیانیه‌ای صادر كرده و در آن برگزیدگان را معرفی كردند كه به شرح زیر آمده است:

دبیرخانه‌ ششمین همایش ملی دهه‌ کرامت با استعانت از درگاه احدیت، ضمن سپاس از کلیه‌ دست‌اندرکاران و شرکت‌کنندگان، توجه شاعران عزیز را در ابتدا به نکات زیر جلب می‌‌كند.

۱- سرودن از امری محتوم مثل روایت‌های تاریخی و مذهبی لزوماً به معنای بازنمایی عین تاریخ نیست. شاعر می‌تواند انعکاسی از آن معنای مألوف را با آیینه‌ی شعر خود به مخاطب بازتاباند. به دیگر سخن، شاعر تنها در حد یک پیرایشگر پدیده‌های تاریخی نباید خود را تنزل دهد. چرا که مخاطب با مراجعه به اصل متون، مستدل‌تر و مستندتر می‌تواند به سرچشمه‌ی آن دست‌یابد. شعر، مجالی است برای راه‌یابی به هزارتوهای زیبایی و تفکر؛ و شعر مذهبی موفق، لزوماً شعری نیست که پر از احادیث و روایات گوش‌آشنا باشد.

۲- نباید دور از نظر داشت وقتی از شعر آیینی حرف می‌زنیم ابتدا قرار است از شعر سخن بگوییم. هم از این‌رو توفیق در شکل، ساختار، زبان و دیگر عناصر زیبایی‌شناسانه‌ی شعر، مورد توجه‌ خاص این دبیرخانه بوده است.

۳ - پرداختن به وضعیت معاصر انسان و جامعه به معنای عام و ادبیات آیینی به معنای خاص آن و تاثیر فرهنگ آل‌الله(ع) بر آن در شعر امکانی امروزین است، بسیاری از شعرها امیدوارکننده‌ بود. سروده‌هایی که ضمن دوری از مستقیم‌گویی تلاش کرده‌اند به ساحت‌های هنری جدیدی از این تفکر نزدیک شوند. اگر چه با بعضی شعرهایی هم مواجه بودیم که سعی در بازنمایی محض و بی کم و کاست روایات تاریخی داشتند.

۴ - دبیرخانه، آمار بالای شرکت‌کنندگان زن در این همایش را نشانه‌ای معنادار می‌داند و آن را به برکت چنین مضمون لطیفی به فال نیک می‌گیرد؛ زنانی که کمتر مجال روایت‌گری در طول تاریخ داشته‌اند.

۵- در آمیختگی اندیشه‌ مذهبی با مقولاتی مثل انقلاب، دفاع مقدس، مناسک و آداب رایج، جوانان، معضلات اجتماعی و...در چند شعر نشان از هوشمندی، دغدغه‌مندی و آشنایی صاحبان آثار داشت.

۶ - سرودن یک اتفاق انسانی است. تمام کسانی که شعری به دبیرخانه همایش ارسال کرده‌اند، برندگان حقیقی فراخوان هستند. گزینش آثار هنری، امری نسبی و انسانی است و احتمال هر خطایی در آن می‌رود. در واقع، چند شعر برگزیده به سبب محدودیت در انتخاب و به نمایندگی از تمام شرکت‌کنندگان گزین شده و به معنی مطلق‌انگاری این آثار یا برتری حتمی این شعرها بر دیگر آثار ارسالی نیست.

لازم به ذکر است نوع انتخاب آثار در بخش‌های زیر صورت پذیرفته تا با این روش تعداد بیشتری از خالقان آثار مورد توجه قرار گرفته شده باشد:
الف) لوح تقدیر و کارت هدیه‌ نقدی به افراد زیر تعلق می‌گیرد:

۱.سعید تاج محمدی، از كاشمر
۲.دادیار حامدی، از ساری
۳.زهرا شعبانی، از هندیجان
۴.زهرا شرفی، از نیشابور
۵.خدابخش صفادل، از نیشابور
۶.محمد فرخ طلب، از رشت
۷.صدیقه کشتکار، از رشت
۸.محسن کاویانی، از قم
۹.ندا نوروزی، از تهران
۱۰.سید علی نقیب، قم
ب) لوح تقدیر، کارت هدیه‌ نقدی و شعرخوانی در همایش، شامل افراد زیر می‌شود:‌
۱.معصومه بهمنی، از گراش
۲.زیبا جواهریان، از استهبان
۳.امین حیدری، از مرودشت
۴.مجید صحرانورد، از داراب
۵.مجتبا صادقی، از مرودشت
۶.رحیم فخار، از مرودشت
۷.راضیه عربی، از فیروزآباد
۸.احد متقیان، از فسا
۹.فرهاد کرمی، از فراشبند
۱۰.حسن گلبو، از نی‌ریز
۱۱.محمدعلی جهاندیده، از نی‌ریز
۱۲.وحید رضایی، از خرامه
۱۳.اعظم زارع، از نی‌ریز
۱۴.محمدحسین فرهادی، از داراب
۱۵.اسماعیل نوروزی، از نی‌ریز
۱۶.ملیحه خدامی، از زرقان
۱۷.سارا خلیفه، از زرقان
۱۸.محمدجواد نصیرزاده، از نی‌ریز
۱۹.حبیبه زمانی، از نی‌ریز
۲۰.مریم مغاره، از شیراز
۲۱.ساجده تقی‌زاده، از میمند
۲۲.علی اکبر شجعان، استهبان
۲۳.پویا امینی، از لار
۲۴.سجاد دلیر، از استهبان
۲۵.مریم قاسمی‌زادگان، از گراش
۲۶.مریم آقاجانی، از شیراز
۲۷.مژگان دستوری، از لار
۲۸.شهدخت روستایی فارسی، از شیراز
۲۹.محمدحسین طالبی، از شیراز
۳۰.هادی فردوسی، از سروستان
۳۱.سمیه کشاورز، از خرامه
۳۲.شهلا مهدوی، از شیراز
۳۳.سیده‌فاطمه موسوی، از افغانستان
۳۴.قاسم یزدانی، از استهبان
۳۵.زهرا طالبی، از شیراز
۳۶.مسلم اسدالهی، از امیدیه
۳۷.فاطمه قائدی، از شیراز
۳۸.فاطمه اسکوردی، از شیراز
۳۹.خدیجه حلیمی، از افغانستان
۴۰.ملیحه جوریزی، از شیراز
۴۱.مظفر معزی، از نی‌ریز
۴۲.محمدباقر خدامی، از استهبان
۴۳.احمد مغاره، از شیراز
۴۴.عبدالرضا قیصری، از مرودشت
۴۵.لیلا دادراست، از شیراز
۴۶.زهراسادات جعفری، از شیراز
۴۷.مهسا عسکری، از شیراز
۴۸.نیلوفر آرسام، از نی‌ریز
۴۹.فائزه‌سادات نقیب، از بندرعباس
ج) تقدیر کتبی، هدیه‌ ویژه‌ و شعرخوانی در همایش، شامل افراد زیر می‌شود:
۱.امجد ویسی، از سنندج
۲.سمانه خلف‌زاده، از قم
۳.سمیرا یکه‌تاز، از زرندیه استان مرکزی
۴.سیداحمد حسینی، از پاکستان
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس فرهنگي دهه كرامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۴۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی «سوره» از نشست‌های «فیلم جستار» و «ژانرهای ترکیبی»

به‌ گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران در قالب ۲ نشست تخصصی «فیلم جستار، نظریه و عمل» با حضور رامتین شهبازی و احمدعلی سجادی‌صدر و «ژانرهای ترکیبی، نظریه و عمل» با حضور علی روحانی و سیدجواد میرهاشمی میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

این نشست‌ها به همت انجمن سینمای جوانان ایران و با همکاری دانشگاه سوره، به ترتیب در روزهای سه‌شنبه چهارم اردیبهشت‌ ساعت ۱۰ تا ۱۲ و سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت‌ ساعت ۱۰ تا ۱۲، در محل دانشگاه سوره، برگزار می‌شود. حضور در این نشست‌های تخصصی برای عموم آزاد است.

ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با شعار امکانات بومی در ژانرهای آمیخته (هیبریدی) و اهمیت چرخه‌های تولید برگزار می‌شود و در چهار بخش‌ «مقالات پژوهشی»، «جستارهای آزاد»، «فیلم‌-جستار» و «ترجمه» پذیرش آثار خواهد داشت.

«فیلم-جُستار» (Video Essay) که برای اولین بار در این دوره به همایش فیلم کوتاه تهران افزوده شده است، یکی از گونه‌های پژوهش‌های بصری است که محقق، دستاوردهای تحقیقاتی خود را نه در قالب متنِ مکتوب که در شکل بصری ارایه می‌دهد. «فیلم‌-جستار» حاصل نوعی نگاه اول شخص، متفکر، واکاو، خوداندیش و جوینده است. پژوهشگر در این قالب، مجاز است که از همه‌ رسانه‌های بصری برای به بار نشستن موضوع مورد بحث خود سود جسته و انگاره‌ی خود را تبیین کند. همایش مطالعات فیلم کوتاه در ششمین دوره برگزاری علاوه‌بر منابع مکتوب، پذیرای این شکل پژوهشی نیز خواهد بود.

آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات و طرح‌نامه‌ «فیلم‌-جُستار» به ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران، یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ است و اسامی چکیده مقالات پذیرفته شده روز یکشنبه ۳ تیر ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد.

شرکت‌کنندگانی که چکیده‌مقالاتشان پذیرفته می‌شود تا یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ فرصت خواهند داشت تا آثار کامل خود را به این رویداد، ارسال کنند.

ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران روز یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳، با اعلام آثار برگزیده به کار خود پایان خواهد داد.

کد خبر 6085196

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از قم به همایش سراسری بچه‌های مسجد
  • سومین نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی برای حمایت از کودکان غزه
  • ارسال ۳۴۲ اثر به دبیرخانه جشنواره تئاتر فتح خرمشهر
  • سرمایه‌گذاری در کرمان سرعت می‌گیرد
  • ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره تولیدات فضای مجازی همدان 
  • میزبانی «سوره» از نشست‌های «فیلم جستار» و «ژانرهای ترکیبی»
  • خوشنویسان کشور ۳۵۰ اثر به جشنواره رضوی فرستادند
  • ارسال ۵۸۷ اثر به دبیرخانه دومین جشنواره مطبوعات شرق کشور
  • فراخوان بیستمین جشنواره فیلم کوتاه «نهال» منتشر شد
  • آثار خود با موضوع «وعده صادق» را در ۴ محور ارسال کنید