Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین گفت که نشست ویژه شورای حکام، شاهد انزوای آمریکا بود؛ به گونه‌ای که هیچ نتیجه‌ای برای این کشور نداشت. ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۷ بین الملل دیپلماسی ایران نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از ظهر روز چهارشنبه در وین اتریش برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هفته گذشته پس از تأیید رسمی عبور ذخایر اورانیوم ایران از سقف تعیین‌شده در برجام،  نماینده آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین که کشورش بیش از 14 ماه است که از برجام خارج شده، درخواست کشورش برای برگزاری نشست ویژه شورای حکام را تحویل دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داد.

«جکی ولکات» نماینده آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین  روز چهارشنبه در نشست ویژه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با قرائت بیانیه‌ای از طرف دولت متبوعش بار دیگر ادعاهای کشورش علیه برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد و مدعی شد اقدامات اخیر ایران مبنی بر توسعه برنامه‌ غنی‌سازی اورانیوم خود نه‌تنها مستلزم توجه فوری شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، بلکه امنیت و ثبات منطقه‌ای و جهانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

غریب آبادی نماینده دائم کشورمان در دفتر وین بامداد پنجشنبه در گفتگو با ایرنا به تشریح نشست فوق العاده شورای حکام پرداخت و افزود: آمریکا به دنبال این بود که کشورهای دیگر، متقاضی نشست ویژه شورای حکام باشند، اما این درخواست واشنگتن با حمایت هیچ کشوری مواجه نشد.

نماینده دائم کشورمان در دفتر وین افزود: در این نشست نیز به جز آمریکا و سه متحد آن یعنی رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی و عربستان سعودی، سایر اعضای شورای حکام و آژانس بین المللی انرژی اتمی در حمایت از چندجانبه‌گرایی و حمایت از برجام و ضرورت حفظ آن به عنوان یکی از شاخص‌های مهم چندجانبه‌گرایی، صحبت کردند. این کشورها متفق القول، خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام را تقبیح و اظهار کردند که شورای حکام، مکان مناسبی برای بررسی موضوعات مربوط به اجرای برجام نیست؛ چرا که این قبیل موضوعات در زمره موضوعات پادمانی آژانس قرار نمی‌گیرند و باید در چارچوب ساز وکارهای مشخص خود یعنی کمیسیون مشترک برجام مد نظر و بررسی قرار گیرند.

غریب آبادی خاطرنشان کرد که نشست ویژه شورای حکام، شاهد انزوای ایالات متحده آمریکا بود؛ به گونه‌ای که هیچ نتیجه‌ای برای این کشور نداشت. آمریکا به دنبال این بود که در این مقطع از شورای حکام به عنوان یک ابزار سیاسی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کند که توفیقی نداشت.

وی تصریح کرد: این نشست، هیچگونه خروجی نیز به دنبال نداشت. در حالی که عموماً نشست‌های شورای حکام درخصوص بررسی گزارش های راستی‌آزمایی اجرای برجام همراه با جمع‌بندی رئیس شورای حکام از خلاصه اظهارات ارائه شده همراه می‌شوند، اما این نشست حتی فاقد این جمع‌بندی بود.

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در حالی که آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 خارج شده و بر خلاف توافق صورت گرفته تحریم‌ها علیه ایران را برگردانده است، به درخواست واشنگتن نشست فوق العاده‌ای را در برابر اقدام ایران در کاهش برخی تعهدات برجامی خود برگزار کرد.

ظریف: آمریکا اصلاً در جایگاهی نیست که موضوعات برجام را مطرح کندغریب‌آبادی: حق غنی‌سازی توسط یک کشور داده نشده که بخواهد پس بگیردبیانیه‌خوانی آمریکا علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس

 

آمریکا اردیبهشت ماه 97 از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 خارج شد؛ اقدامی که با محکومیت دیگر امضا کنندگان این توافق و جامعه جهانی رو به رو شد. جمهوری اسلامی ایران نیز پس از یک سال صبر راهبردی از اردیبهشت ماه 98 و در پی انجام نشدن تعهدات دیگر امضا کنندگان این توافق، اقدام به کاهش برخی تعهدات خود از جمله سطح غنی سازی طبق توافق برجام کرد.

این درحالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون 15 بار تعهد و پایبندی ایران را به برجام تأیید کرده است.

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در این باره گفته بود: در صورتی که اروپایی‌ها اقدامات لازم را برای اجرای تعهداتشان انجام بدهند اقدامات ما قابل بازگشت است؛ اما اگر اقدامات لازم را انجام ندهند ما بر اساس بند 36 برجام این حق را از سال گذشته داشته‌ایم که اقدامات خودمان را انجام دهیم.

انتهای پیام/

R36446/P/S8,89,95,1128/CT12 واژه های کاربردی مرتبط برجام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برجام برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم

وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که واشنگتن همکاری نزدیکی با آژانس بین‌المللی برای ایجاد شفافیت بیشتر در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای ایران دارد.

به گزارش ایسنا، مالوری استوارت، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحاتی در این باره گفت: ما همکاری نزدیکی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب افزایش شفافیت داشته و به همکاری بیشتر با این سازمان برای تضمین عدم وجود تخطی در توانایی‌های هسته‌ای داریم.


استوارت تاکید کرد که وزارت خارجه آمریکا از تمامی تلاش‌های آژانس اتمی در راستای شفاف‌سازی در رابطه با سوتفاهم‌ها و بی‌اعتمادی‌های پیش آمده در نتیجه عدم وجود شفافیت لازم در ایران حمایت می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد