Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:23:09 GMT

قلیان بده هدیه ورزشی بگیر

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۷۶۶۶۶

قلیان بده هدیه ورزشی بگیر

امین سامعی عصر روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: در اجرای این طرح که با هدف پیشگیری از استعمال قلیان در میان مردم به خصوص جوانان اتخاذ شده است به ازای تحویل هر قلیان، هدیه ورزشی شامل لوازم ورزشی و بلیط استفاده از استخر شنا به افراد تحویل می‌شود.

وی ادامه داد:: متقاضیان می‌توانند همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ به دفتر هیأت ورزش‌های همگانی استان واقع در ابتدای خیابان مسکن و شهرسازی یزد مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر هیأت ورزش‌های همگانی یزد اظهار کرد: در این ارتباط آگاهی بخشی به جوانان در خصوص مضرات قلیان با برگزاری دوره‌های آموزشی و توزیع جزوه‌های فرهنگی با همکاری دستگاه‌های مرتبط پیش بینی شده است.

سامعی ابراز امیدواری کردکه این طرح با همکاری حامیان مالی و بخش خصوصی روز به روز در جامعه و در تمام مناطق استا گسترش یابد.

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در بهمن ماه ۱۳۹۶ اعلام کرده بود که مصرف دخانیات در سال ۸۶ در بین زنان یک دهم درصد بود که این رقم در سال ۸۸ به یک درصد، سال ۹۴ به ۱.۶ درصد و سال ۹۵ به ۲ درصد رسید، که نشان می دهد گرایش به مصرف دخانیات در میان زنان یزدی در ۱۰ سال گذشته، ۱۵ درصد شده است.
بر پایه آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲۸ درصد مردان و ۲ درصد زنان این استان دخانیات مصرف می کنند و از سال ۸۵ تا ۹۵ مصرف دخانیات در استان سیر صعودی داشت اما اکنون این الگو تغییر کرده و بیشتر به سمت قلیان گرایش پیدا کرد و رشد چشمگیری هم دارد.
در بررسی که در سال ۹۴ در یزد انجام شد ۱۹.۸ درصد مردان و ۵.۳ درصد زنان به صورت همیشگی یا تفریحی قلیان می کشند و تبلیغات ضد سیگار و اقدامات انجام شده از سرعت افزایش افراد به استعمال سیگار کاسته شده و صنایع دخانی با سوء استفاده از موقعیت انجام شده و اجرای نشدن قوانین، توانسته اند با جذب مشتریان کم سن و سال و جوانان، الگوی مصرف را به سمت قلیان تغییر دهند.
همچنین گفته شد که ۳۰ درصد سرطان‌ها با انواع دخانیات ارتباط دارند، سرطان‌های ریه، معده، پروستات، خون، روده، لب و لوزالمعده از جمله سرطان‌هایی است از عوارض بدخیم مصرف طولانی استفاده از قلیان و سیگار است.

بنابر اعلام مدیریت گروه بیماری‌های غیرواگیردار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، مصرف یکبار قلیان معادل ۷۰ تا ۱۰۰ نخ سیگار است، اگر در یک سیگار، نیم لیتر دود استنشاق می کنند در قلیان این رقم ۲۰ لیتر است و دود حاصل از قلیان حاوی مواد سرطانزا و سمی زیادی است.

استان یزد با یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت در سرشماری عمومی سال ۱۳۹۵، ۴۸ هیأت ورزشی و ۶۵ هزار بیمه شده دارد.

۷۵۳۶/‏‬ ۲۰۴۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قلیان ورزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۶۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت با هدف کاهش مصرف قلیان دخانی در هشت استان کشور آغاز شده است. - اخبار اجتماعی -

مهندس بهزاد ولی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در واکنش به خبر تسنیم درباره عرضه قلیان اکسیژن در کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌های تهران اظهار کرد: طرح مطالعاتی دستگاه "پاکدم" یا "قلیان اکسیژن" در حال حاضر به صورت آزمایشی، تحت نظارت وزارت بهداشت حدود دو سال است که در هشت استان‌ کشور در حال اجراست. این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به عنوان تجهیزات پزشکی ثبت و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. در این وسیله از ترکیب گازهای اکسیژن و N2O با رعایت حدود تعیین شده در سازمان غذا و دارو برای اطمینان از اینکه ضرری برای سلامتی افراد نداشته باشد استفاده می‌شود.

وی افزود: به دلیل نگرانی وزارت بهداشت از افزایش مصرف قلیان که نسبت به سال 95 بیش از 50 درصد افزایش داشته است، گسترش بی‌رویه مراکز عرضه قلیان بعد از همه گیری بیماری کرونا و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در مراکز عرضه قلیان که مستلزم همکاری تنگاتنگ ارگان های برون بخشی است، اجازه داده شد که طرح بررسی دستگاه پاکدم در 10 استان کشور شامل تهران، آذربایجان شرقی، البرز، فارس، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان آغاز شود و در ادامه با درخواست دانشگاه‌های دیگر، هماهنگی برای توسعه مرحله آزمایشی طرح در استان‌های خراسان شمالی، اصفهان و زنجان انجام شد.

وی ادامه داد: این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد و بعد از مشخص شدن نتایج مطالعه که تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط انجام می‌شود؛ در صورت اثبات اثربخشی و تأثیر آن بر کاهش مصرف قلیان دخانی، به صورت سراسری اجرا خواهد شد. وزارت کشور نیز به استان‌های مجری طرح، این موضوع را ابلاغ کرده و نمونه برداری‌ها از استانهای تحت پوشش این طرح در حال انجام است.

ولی‌زاده تصریح کرد: در مرحله اولیه مطالعه، شاخص‌های سلامتی در هنگام استفاده از این دستگاه مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان داد براساس شاخص‌های مدنظر، استفاده از دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن ضرری را از نظر سلامتی افراد ندارد.

وی با بیان این که متأسفانه قلیان به عنوان یک وسیله تفریحی در جمع‌های خانوادگی و دوستانه استفاده می‌شود؛ یادآور شد: این موضوع در حال بررسی است که این دستگاه تا چه میزان می‌تواند جایگزین قلیان و مواد دخانی باشد.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان این که نتایج طرح مذکور در امکان جایگزینی با قلیان دخانی حاوی تنباکو تا پایان سال مشخص می‌شود؛ خاطرنشان کرد: پس از آن تصمیم گرفته می‌شود که این طرح به چه صورت در کشور اجرا شود.

وی درباره ترکیب موجود در این قلیان به ارائه توضیحات بیشتر پرداخت و گفت: در این دستگاه گاز N2O به عنوان گاز خنده و شادی آور در ترکیب با اکسیژن مورد استفاده قرار گرفته و احتمال می‌رود که این ترکیب بتواند جایگزین اعتیاد به نیکوتین و تنباکو باشد. شواهد تاکنون نشان داده افرادی که این وسیله را مصرف کرده‌اند پس از مصرف قلیان اکسیژن تمایل چندانی به مصرف مواد دخانی ندارند؛ البته باز هم باید نتایج آزمایش به طور قطعی مشخص شود. انتظار داریم که با پایان یافتن مرحله آزمایشی این طرح، علاوه بر مشخص شدن اثرات مرتبط با سلامتی، درباره بحث جایگزینی آن با مواد اعتیادآوری مانند نیکوتین و تنباکو نیز به نتیجه برسیم.

ولی‌زاده در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است تخلفاتی در مراکز عرضه قلیان اکسیژن رخ بدهد و از گازهای غیرمجاز در این وسیله استفاده شود؟ تشریح کرد: باید توجه داشت که اولاً‌ نیکوتین حاوی بسیاری از مواد سمی و تنباکوی معطر حاوی فلزات سنگین و مواد شیمیایی بسیار مضر است دوماً در تنباکوهایی که در برخی از مراکز عرضه قلیان مواد و ترکیبات دیگری اضافه می‌شود برای افزایش وابستگی و حفظ مشتری انجام می‌شود بنابراین آنچه الان بیشتر مورد نگرانی ماست؛ توزیع تنباکوهای معطر و مواد دخانی حاوی نیکوتین است نه تخلفاتی که ممکن است در توزیع قلیان اکسیژن رخ دهد. از سوی دیگر قلیان‌های اکسیژن تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی عرضه می شود و استفاده از گازهای دیگر در این قلیان مجاز نیست و دانشگاه‌ها با مجریان این طرح یعنی قهوه خانه ها و کافی شاپ هایی که این طرح در آنها اجرا می شود نیز تعهد نامه هایی اخذ می‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت تأکید کرد: گازهای اکسیژن و N2O اعتیادی برای مصرف کننده ایجاد نمی‌کند و به محض این که مصرف متوقف می‌شود فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند و بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی آور نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف دخانیات
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات