Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر فاطمه خمسه در شورای حفاظت آب استان قزوین که روز شنبه در استانداری برگزار شد پس از گزارش مدیرعامل شرکت آب منطقه ای و اعلام ممنوعیت کشت برنج در همه استانهای کشور به جز گیلان و مازندران اظهارداشت: در استان قزوین حدود ۳۶۵۰ هکتار از اراضی کشاورزان به کشت برنج اختصاص داده شده و بیش از ۴ هزار بهره بردار داریم که در ۷۲ واحد شالیکار فعالیت می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: شالیکاران محدود استان از آب شاهرود استفاده می کنند و کشاورزی آنها هیچ لطمه ای به آب های زیرزمینی نمی رساند و استفاده شالیزارها از آب های سحطی است و نگرانی ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآورشد: شیوه نامه ممنوعیت کشت برنج که یک رویکرد ملی دارد قابل احترام و اجراست و ما هم برای تغییر الگوی کشت که کار بسیار سخت و زمان بری است اقدام کرده ایم و کارهای ترویجی هم آغاز شده است.

خمسه بیان کرد: در این راستا ۱۵۰ هکتار خلک و ماشک هم در مناطق مختلف استان جایگزین کشت برنج شده است و در همین راستا کشت یونجه را نیز تبلیغ می کنیم اما با یک نگاه منطقی باید بپذیریم که شالیزارهای کشاورزان استان بسیار کوچک و برای رفع نیازهای محلی است و هیچ آبی هم برای آن هدر نمی رود و انتظار داریم با بررسی شرایط شالیکاری در استان اجازه دهند قزوین از این مصوبه استثنا شود.

وی اظهارداشت: جلسات متعددی با بخشداران و دهیاران برای تغییر الگوی کشت و همراهی کشاورزان صورت گرفته اما وقتی استدلال های کشاورزان و شالیکاران را می شنویم به آنها حق می دهیم و امیدواریم این طرح با بررسی همه جانبه اجرا شود تا موجب نارضایتی نشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهارداشت: البته اگر دلایل منطقی و مستدل ما و کشاورزان پذیرفته نشود همه مطیع قانون هستیم و آن را اجرا می کنیم اما وضعیت کشت برنج در استان می تواند استثنا باشد.

راه اندازی دفتر الگوی کشت در قزوین / ‬اجرای ۱۰ هزار هکتاری آبیاری نوین

خمسه در ادامه گفت: تغییر الگوی کشت در دشت قزوین یک طرح سه ساله است و در این راستا از یک سال قبل دفتر الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی استان را راه اندازی کرده ایم و یک برنامه یک ساله نیز آماده شده که کشت پنیه و کنجد را هم در طرح پیش بینی کرده ایم.

وی اظهارداشت: در سال گذشته ۱۰ هزار هکتار آبیاری مدرن در استان عملیاتی شد که سه هزار هکتار آن تکمیل طرح های نیمه تمام بود و امسال هم علیرغم کاهش اعتبارات تلاش می کنیم همین میزان آبیاری مدرن اجرا شود تا گامی در مسیر کاهش مصرف منابع آبی برداشته شود.

خمسه در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اعتبارات خوبی برای دشت قزوین اختصاص داده شده که برای لوله گذاری چاههای پایاب از آن استفاده کرده ایم.

وی بیان کرد: در سال گذشته ۷۰ کیلومتر لوله گذاری پایاب در استان انجام شد و امسال هم قرار است ۷۰ کیلومتر دیگر از این طرح عملیاتی شود تا آب را از سرچشمه بدون هدر رفت و تبخیر به مزرعه منتقل کنیم.

خمسه در خصوص ابطال مجوز دامداری های پر مصرف هم گفت: بر اساس آمایش سرزمین نمی توانیم مجوز جدید دامداری صادر کنیم لذا
بررسی وضعیت دامداری ها و نوع مصرف آب آنها باید با دقت و ظرافت خاصی صورت گیرد تا موجب نارضایتی و پایمال شدن حق کسی نشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی برای اجرای طرح های سازگاری با کم آبی و اجرای طرح های نوین با همکاری آب منطقه ای اعلام آمادگی کرد.

کد خبر 4665484

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قزوین شالیزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مختاریانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با بیان اینکه دولت با اعلام سیاست خود برای مدیریت بازار برنج در سال جدید، پرداخت مطالبات ارزی سال گذشته و حمایت از ادامه طرح خرید برنج توسط بخش خصوصی، به تداوم آرامش و ثبات بازار برنج کشور کمک می‌کند، گفت: برای باقی ماندن برنج به عنوان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور در سفره مردم بخش خصوصی نیازمند همراهی و همکاری دولت است.

وی با بیان اینکه به‌رغم درخواست‌های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است، ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تأمین می‌شود، وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست‌های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در آورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص کند.

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقی مانده واردکنندگان از سال گذشته، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریع‌تر در خصوص پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از حدود ۸ ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام کنند تا آنها سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند.

وی گفت: تأخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت‌سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می‌توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سوءاستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳ تا ۳.۵ میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: با توجه به بارندگی‌ها پیش‌بینی‌می‌شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک تا ۱.۲ میلیون تن، نیاز بازار تأمین و به ثبات و تعادل قیمت می‌رسیم.

مختاریانی اظهار کرد: با وجود درخواست‌های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سال جاری، نوع ارز تخصیصی و همچنین تعیین تکلیف مطالبات سال گذشته واردکنندگان بابت برنج‌هایی که ۷ تا ۸ ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه‌ای تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخشی از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تأمین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه تعیین تکلیف نکرده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالی‌کاران و تولیدکنندگان برنج در سال ۱۴۰۱، توضیح داد: سال گذشته برنج زیادی از محصول سال ۱۴۰۱ روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به دلیل افزایش قیمت تا ۱۵۰ هزار تومان بازار با کاهش تقاضا و رکود رو به رو شد.

وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه آغاز فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.

مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رخ داد، اظهار کرد: با درخواست استانداران استان‌های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالی‌کاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره‌ای توانست، وضعیت بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن تولیدکنندگان داخلی شود. به این ترتیب هم مصرف‌کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از آسیب کشاورزان جلوگیری شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با تاکید بر اینکه با توجه به تجربیات سال‌های گذشته پیش از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، گفت: سال گذشته وقتی کشاورزان با مشکلات جدی رو به رو بودند، به صورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان شدند.

وی با اشاره به همکاری بخش خصوصی برای مدیریت بازار برنج دو سال اخیر، گفت: قول و وعده‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد. اختصاص وام برای خریدهای بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی از جمله این وعده‌ها بود، اما به محض اینکه مشکلات حل شد، همه وعده‌ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط در آینده همکاری بخش خصوصی با اما و اگر رو به رو خواهد بود.

کد خبر 6086251

دیگر خبرها

  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • اجرای مصوبه کاهش مصرف پلاستیک در قزوین
  • تردد در محور قدیم کرج- قزوین محدود می‌شود
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • تردد در محور قدیم کرج قزوین محدود می‌ شود
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • انجام شخم اولیه ۹۸ درصد از اراضی کشاورزی رودسر
  • شخم اولیه ۶۲ درصد از شالیزار‌های گیلان