Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز،  روزنامه اماراتی «الخلیج» (صادره از امارت شارجه) در سرمقاله امروز شنبه، بار دیگر خواسته‌های ابوظبی برای حضور در هر توافق احتمالی با ایران را مطرح کرد، اما با لحنی به ظاهر غیرخصمانه و آرام که در برهه کنونی در رسانه‌های محور سعودی اماراتی کم‌سابقه است.

این روزنامه اماراتی در این مطلب با تیتر «ارکان حل‌وفصل [سازش] با ایران»، کشورهای عربی خلیج فارس را «دوستدار صلح»، «خواستار ثبات، امنیت و شکوفایی» عنوان کرد که «دشمن کسی (از جمله ایران) نیستند»  و همچنین ایران را «مداخله‌کننده در امور دیگر کشورها»، کشور غیرعادی و نقض‌کننده قوانین بین‌الملل و اصول هم‌جواری معرفی کرد و نوشت «امارات مثل دیگر کشورهای عربی خلیج [فارس] هیچ دشمنی با ایران ندارد و خواستار آزار آن هم نیست».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الخلیج در پوشش این لحن دوستانه همه اتهامات همیشگی عربستان سعودی و امارات را تکرار کرد و نوشت:‌ «در پی بحران برنامه هسته‌ای ایران و دخالت ایران از طریق بازوهایش در امور کشورهای همسایه و در سایه تهدیدهای متقابل ایران و آمریکا، قطعا کشورهای خلیج [فارس] از جمله امارات، دنبال تشدید وضعیت [با ایران] نیستند. کشورهای خلیج [فارس] هر تلاشی منطقه‌ای یا بین‌المللی برای کاهش شدت تنش طرفین را تا جایی که به نقطه آغازی برای مذاکرات با هدف حل مقبول بحران کنونی برسد، به طوری که از اثر تهدیدهای منطقه و دنیا بکاهد و ایران را کشوری عادی و متعهد به قانون بین‌الملل و قواعد حسن هم‌جواری قرار بدهد، حمایت می‌کنند». 

الخلیج افزود، «کشورهای خلیج [فارس] همیشه خواستار صلح بوده‌اند و برای ثبات، امنیت و شکوفایی تلاش کرده‌اند. این کشورها متعهد به قانون بین‌الملل هستند و با کسی دشمنی ندارند و هیچگاه از نقش خود به عنوان بخشی از منظومه بین‌المللی، از حضور در محافل و نشست‌های با هدف صیانت از امنیت و صلح به عنوان هدفی که همه امت‌ها برای آن تلاش می‌کنند شانه خالی نکرده‌اند».

این روزنامه در ادامه، تنش اخیر بین آمریکا و ایران در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌های اقتصادی و مالی علیه ایران را به خصوص بعد از حادثه برای چهار نفتکش‌های در آب‌های امارات و دو نفتکش دیگر در دریای عمان و اقدام ایران به سرنگونی پهپاد آمریکایی، نیازمند تحرک بین‌المللی برای جلوگیری از پیامدهای آن دانست و نوشت: «کشور امارات مثل دیگر کشورهای خلیج [فارس] دشمنی با ایران ندارد و خواستار آزار آن هم نیست. ایران کشوری همسایه و بخشی از منطقه و دارای تاریخ مشترک با آن است. اما ما از آن می‌خواهیم که مثل یک کشور [عادی] عمل کند نه انقلاب [کشوری انقلابی] و از دخالت در امور دیگران دست بردارد و علیه آنان تهدیدی نباشد. بر همین اساس باید سازشی سیاسی با ایران حاصل شود؛ سازشی روشن، صریح، بدون پیچیدگی و ابهام که بنیان‌گذار روابطی جدید همراه با احترام متقابل باشد».

 الخلیج در ادامه با ذکر چهار مورد، چهار خواسته ابوظبی را که پیشتر هم بیان شده بود، تکرار کرد و آن را «اصول بدیهی» نامید که طبق ادعایش، هر سازش و توافق احتمالی در آینده باید آن را مد نظر قرار دهد.

به ادعای الخلیج این چهار مورد به این قرار است: «اول؛ برنامه هسته‌ای ایران باید مطلقاً صلح‌آمیز و در چارچوب توافقی روشن و شفاف بدون هرگونه بند مشکوکی باشد. این برنامه باید تحت بازرسی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی باشد. دوم؛ برنامه موشک بالستیک ایران، برنامه دیگری است که باید بخشی از مذاکرات باشد، چرا که این موشک‌ها تهدیدی برای امنیت منطقه است. سوم؛ سلامت تردد و سیاست منطقه‌ای ایران باید بخشی از توافق باشد. چهارم؛ کشورهای خلیج [فارس] باید در هر توافق جدیدی شریک باشند، چرا که اساساً ذی‌ربط هستند و نباید کشور دیگری نماینده آنان باشد یا نقش آنان را بگیرد».

اوایل خردادماه گذشته نیز مشاور پیشین ولی‌عهد ابوظبی شبیه این خواسته‌ها را به عنوان شروط کشورهای خلیج فارس برای گفت‌وگو با ایران خواستار شده بود اما برخی کاربران در فضای مجازی مثل توییتر او را به تمسخر گرفتند.

مشاور پیشین ولی‌عهد ابوظبی، ادعای امارات درباره جزایر سه‌گانه ایرانی را «اشغالگری» نامید و با دخالت در برخی امور داخلی ایران، شروط را اینگونه بیان کرد:‌ 1- توقف ادبیات تهدیدآمیز. 2- توقف دخالت در امور منطقه. 3- پایان اشغالگری جزایر امارات. 4- توقف برنامه هسته‌ای و موشکی 5- توقف حمایت از شبه‌نظامیان تروریستی. 6- توقف استفاده از نام خلیج فارس.

در آن زمان، خانم «شیخه قاسم» استاد رشته فلسفه دانشگاه کویت در واکنش به این خواسته مشاور پیشین ولی‌عهد ابوظبی با یادآوری شروط ریاض برای قطر، این خواسته‌ها را به نوعی ریشخند کرد و در پاسخ نوشت: نام خلیج فارس در منابع قدیمی موجود است آقای دکتر و خودتان هم می‌دانید. فکر می‌کنم این شروط نشدنی شبیه همان شروط [ریاض و ابوظبی] برای قطر است. البته ما [برای همه] صلح آرزو می‌کنیم.

کاربری عُمانی به نام دکتر «محمد الراشدی» در پاسخ به این مقام سابق اماراتی نوشت: شرط را قدرتمندان می‌گذارند [نه طرف ضعیف]. 

 

 

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۸۸۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ناچیز ایران از بازار بانکرینگ خلیج فارس و دریای عمان!

تین نیوز

محمدجعفر عابدی نژاد گفت: اگر همه ملزومات رونق صنعت بانکرینگ را احصاء و به مزیت ها امتیاز دهیم، بهترین و اقتصادی ترین ظرفیت بانکرینگ خلیج فارس و دریای عمان به ایران تعلق می گیرد اما عملا بندر فجیره امارات بر این صنعت پرسود مسلط شده و بیش از نود درصد بازار منطقه را در اختیار دارد.​

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد آنلاین، محمدجعفر عابدی نژاد گفت: اگر همه ملزومات رونق صنعت بانکرینگ را احصاء و به مزیت ها امتیاز دهیم، بهترین و اقتصادی ترین ظرفیت بانکرینگ خلیج فارس و دریای عمان به ایران تعلق می گیرد اما عملا بندر فجیره امارات بر این صنعت پرسود مسلط شده و بیش از نود درصد بازار منطقه را در اختیار دارد.

عابدی نژاد با بررسی سیر نزولی سهم و جایگاه بانکرینگ ایران در منطقه افزود: صنعت بانکرینگ کشور در سال ۹۴ چهار میلیون تن سوخت با کیفیت به کشتی های عبوری خلیج فارس و دریای عمان عرضه کرد اما سال به سال در نتیجه اتخاذ تصمیم های غیر حمایتی دستگاه های دولتی ذیربط، نقش آفرینی ایران در بازار بانکرینگ منطقه تضعیف شد و سال گذشته به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کاهش یافت.

وی خاطرنشان کرد: ایران علیرغم همه مزیت های آب و هوایی، مساعدتر بودن سواحل برای پهلوگیری و خدمات رسانی به انواع شناور و تولید سوخت مرغوب، به سختی پنج درصد بازار بانکرینگ منطقه را پوشش می دهد.​

دبیر انجمن بانکرینگ ایران، کارویژه اصلی این صنعت را تامین سوخت کشتی ها و شناورهای عبوری از دریاها و آبراهه ها ذکر کرد و گفت: بانکرینگ به عنوان صنعتی مادر، این امکان را فراهم می کند که علاوه بر سوخت رسانی، سایر خدمات مورد نیاز کشتی ها از جمله تامین و تعویض قطعات، دارویی و درمان، جابجایی خدمه، تامین آب و خوراک نیز ارائه گردد و فرصت های کار و اشتغال برای جوانان کشور پدید آید.

محمد جعفر عابدی نژاد، اشتغال صنعت بانکرینگ را ۴۰ نفر به ازای پنجاه هزار تن سوخت رسانی ذکر کرد و افزود: اگر زنجیره خدمات رسانی بانکرینگ به کشتی ها کامل باشد اشتغالزایی این صنعت دو تا پنج برابر افزایش می یابد به نحوی که به ازای هر یک میلیون تن سوخت رسانی به کشتی ها، پنج هزار شغل ایجاد می شود.​

دبیر انجمن صنعت بانکرینگ ایران با اشاره به این که قانونگذار بر اهمیت رونق صنعت بانکرینگ در برنامه های پنج ساله پنجم، ششم و هفتم تاکید کرده است گفت: در برنامه هفتم توسعه کشور، کسب سی درصد از بازار بانکرینگ منطقه هدفگذاری شده که اگر دستگاه های اجرایی ذیربط و تصمیم گیر نیز همراهی لازم را داشته باشند، دستیابی به بیش از سی درصد بازار منطقه هم قابل تحقق است.

وی یکی از مشکلات گریبانگیر فعالان بانکرینگ را عدم همکاری سازمان های ذیربط و اتخاذ تصمیم لازم برای رفع تعهد ارزی عنوان کرد و افزود: بر سر نحوه رفع تعهد ارزی بین مرجع دولتی متولی و بانک مرکزی، اختلاف نظر وجود دارد که دود آن به چشم شرکت های صنعت بانکرینگ میرود و بعضاً به تمدید نشدن کارت بازرگانی شرکت ارائه دهنده بانکرینگ، تعطیلی و عدم فعالیت آن شرکت و خسارات جبران ناپذیر به صنعت بانکرینگ کشور منجر می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • به جز عربستان، امارات هم علیه ایران با اسرائیل همکاری کرد
  • عملیات تنبیهی علیه صهیونیست‌ها در تاریخ بی‌نظیر بود
  • نگاه دولت های عربی به درگیری ایران و اسراییل
  • احمد اقتداری، پدر مطالعات خلیج فارس بود + فیلم
  • سهم ناچیز ایران از بازار بانکرینگ خلیج فارس و دریای عمان!
  • افزایش تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • افسوس سفیر ایران در باکو از فرصت‌سوزی برخی کشورهای عربی - اسلامی
  • بازگشایی حریم هوایی کشورهای عربی
  • تعیین نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان
  • دیپلماسی ریا