Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با وزیر خارجه عراق با اشاره به آخرین سفرش به عراق در ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ و در ابتدای شروع کار خود به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: امروز با چشمان خود می‌ببینم که وضعیت چگونه در بغداد و در عراق بهبود یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بدان معناست که آنچه در عراق رخ داده یکی از اتفاق‌های مثبتی است که ما در این سال‌ها شاهد بوده‌ایم، البته هنوز وضعیت شکننده و نیازمند توجه و حمایت جامعه جهانی است.

موگرینی افزود: از طرف اتحادیه اروپا در اینجا هستم تا حمایت تمام و همبستگی کامل و همچنین همکاری مشترک اتحادیه اروپا را برای تثبیت نتایج مثبت بدست آمده در عراق نه تنها به خاطر مردم این کشور بلکه به خاطر امنیت و ثبات منطقه اعلام کنم. این یک اولویت برای اتحادیه اروپا است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به مذاکرات خود با محمدعلی الحکیم، وزیر خارجه عراق افزود: ما مفصل درباره تنش‌های در حال تشدید در اطراف عراق، ضرورت جلوگیری از وخامت اوضاع و نیز ضرورت پرهیز از خطای محاسباتی که می‌تواند منجر به پیامد‌های بسیار خطرناکی برای عراق و فراتر از آن شود و همچنین ضرورت کاهش تنش‌ها و پیدا کردن و ایجاد راه‌هایی برای گفت‌وگو و زندگی در کنار هم، تبادل نظر کردیم.

وی تاکید کرد: تجربه اروپایی نشان می‌دهد که حتی در سخت‌ترین شرایط همواره نشستن پای میز و صحبت کردن بهتر از در پیش گرفتن راه‌های ناشناخته‌ای است که می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل ما به طور کامل از ایده پیشنهادی عراق در زمینه برگزاری یک کنفرانس منطقه‌ای حمایت می‌کنیم. اتحادیه اروپا به طور کامل حامی چنین کنفرانسی است و کاملا آمادگی دارد تا از این ایده که از هر لحاظ می‌تواند مفید باشد، حمایت کند.

موگرینی اعلام کرد: ما همواره بر روی همکاری منطقه‌ای سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و اعتقاد داریم و تجربه ما نشان می‌دهد این کار به ویژه در مواردی که مشکلاتی وجود دارد بسیار مهمتر است.

موگرینی با قدردانی و حمایت از سیاست بین‌المللی و منطقه‌ای عراق که به گفته وی متوازن بوده و این کشور را به سمت روابط خوب با همسایگان رهنمون می‌کند، گفت: ما در زمینه این رویکرد کاملا پشت سر شما ایستاده ایم. وی با اشاره به همکاری دوجانبه اتحادیه اروپا و عراق گفت: اتحادیه اروپا همیشه چه در شرایط سخت و چه در شرایط کنونی که همه چیز در حال بهبود است، به میزان زیادی نه تنها به لحاظ سیاسی، بلکه از نظر فنی و مالی در عراق سرمایه گذاری کرده است. موگرینی با اشاره به سرمایه گذاری بیش از ۱.۲ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا در عراق از سال ۲۰۱۴ به بعد، اظهار داشت: ما می‌دانیم که سرمایه گذاری در امور خدماتی و کمک‌های بشردوستانه برای مردم عراق، بهترین سرمایه گذاری برای امنیت و ثبات است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به مذاکرات خود با مقامات عراقی در زمینه کمک اتحادیه اروپا به عراق برای برقراری ثبات در مناطق آزاد شده و حمایت از برنامه اصلاحات دولتی در این کشور، گفت: علاوه بر چگونگی اجرای توافقنامه همکاری و سرعت بخشیدن به اجرای این همکاری‌ها با وزیر خارجه و نخست وزیر عراق در مورد برخی از موضوعات مربوط به سیاست خارجی منطقه‌ای، وضعیت منطقه و نیاز به کاهش تنش‌ها و اجتناب از ماجراجویی‌های خطرناک و نیز وضعیت فلسطین گفت‌وگو کردیم.

موگرینی تصریح کرد: ما در این زمینه اشتراک نظر داریم که تنها راه حل اجرایی، تشکیل دو دولت است که در آن اورشلیم (بیت المقدس اشغالی) به عنوان پایتخت مشترک اسرائیل و فلسطین تعیین شود. کما اینکه اتحادیه اروپا با تمام اعضای اتحادیه عرب هم در این زمینه دارای موضع مشترک است.

موگرینی با اشاره به مذاکرات خود با مقامات عراقی درباره سوریه و لیبی گفت: موافقت کردیم که همکاری مان را در این زمینه طی ماه‌های آینده تقویت کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عراق اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساز مخالف اسلواکی در اتحادیه اروپا؛ باز هم پای روسیه در میان است

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، رابرت فیچو، نخست‌وزیر اسلواکی روز سه‌شنبه از اجرای سیستم مهاجرتی جدید اتحادیه اروپا در کشورش امتناع کرد. نشانه‌ای جدید از شدت‌گیری تنش‌ها در روابط میان این کشور و اتحادیه اروپا در مورد سیاستی که توافق بر سر آن پس از تلاش‌های فراوان و اصلاحات گسترده به نتیجه رسیده است.

پیمان مهاجرتی جدید اتحادیه اروپا که هفته گذشته توسط پارلمان اروپا تصویب شد، وعده کوتاه کردن مراحل امنیتی و پناهندگی و افزایش بازگشت کسانی را که درخواست پناهجویی آنها رد شده، می‌دهد. 

این توافق پس از هشت سال اختلاف نظر میان ۲۷ کشور عضو این اتحادیه و به منظور ایجاد تعادل بین کشورهای ورودی مانند ایتالیا و کشورهای ثروتمندتر مثل آلمان حاصل شده است. 

این توافق که از سوی اتحادیه اروپا به عنوان یک پیروزی بزرگ در رفع نگرانی‌های شهروندان پیش از انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن معرفی شده، به کشورهایی که تمایلی به میزبانی هیچ یک از تازه واردان عمدتا مسلمان ندارند، اجازه می‌دهد به جای آن هزینه پرداخت کنند.

فیچو پس از بازدید از وزارت امور خارجه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما به صراحت می گوییم که شما نمی‌توانید به کشوری چون اسلواکی دستور دهید که یا باید ۳۰۰ مهاجر را که هیچ اطلاعی در مورد آنها نداریم بپذیریم، یا برای هر کدام ۲۰ هزار  یورو بپردازیم. این همبستگی نیست، این دیکته است.» 

برای لازم‌الاجرا شدن در کل اتحادیه اروپا، باید تمام کشورهای عضو آن‌را امضا کنند. اعضا برای این امر دو سال فرصت خواهند داشت. 

خبرگزاری رویترز گزارش داده که انتظار می‌رود در زمان رای‌گیری برای این توافق که احتمالا در اوایل ماه مه خواهد بود، اکثریت کشورهای اروپایی به آن رای مثبت دهند. 

اتحادیه اروپا، بلوک ثروتمندی با حدود ۴۵۰ میلیون نفر جمعیت بعد از بحران مهاجرت در سال ۲۰۱۵ که بیش از یک میلیون سوری از طریق دریای مدیترانه وارد این بلوک شدند، بار دیگر در سالهای اخیر با چنین بحرانی رو به رو شده و تلاش‌ها برای محدود کردن ورود غیرقانونی پناهجویان از کشورهای آفریقایی و شمال آفریقا ادامه دارد. 

بر اساس داده‌های سازمان ملل متحد از آغاز سال جاری میلادی حدود ۵۰۰ هزار نفر به صورت غیرقانونی وارد اتحادیه اروپا شده‌اند. 

اظهارات فیچو پس از آن بیان می‌شود که لهستان نیز قوانین مربوط به تقسیم وظایف میزبانی از پناهجویان و مهاجرانی که خارج از گذرگاه های مرزی معمولی وارد می شوند را بین کشورهای اتحادیه اروپا رد کرد.

یک سخنگوی دولت مجارستان هفته گذشته گفته بود که بوداپست نیز با این بسته مخالف بوده و این طرح محکوم به شکست است. 

ورشو، براتیسلاوا و بوداپست برای به شکست کشاندن این توافق به تنهایی از آرای کافی برخوردار نیستند. کشورهای عضوی که قوانین مشترک را نقض می‌کنند، می‌توانند از سوی کمیسیون اتحادیه اروپا مورد شکایت قرار گیرند و در نهایت توسط دادگاه عالی اتحادیه اروپا و دیگر نهادهای قضایی این اتحادیه جریمه شوند. 

فیچو از زمانی که برای چهارمین بار قدرت را در اسلواکی به دست گرفت، علیه برخی از سیاست‌های اتحادیه اروپا از جمله در مورد جنگ روسیه در اوکراین و همچنین تلاش برای تعامل بیشتر با چین صحبت کرده است.

در عین حال، تغییرات او در قوه قضاییه در داخل، نگرانی‌هایی را در مورد آسیب رساندن به دموکراسی در اسلواکی ایجاد کرده است، چیزی که می‌تواند به جریان سرمایه‌های اتحادیه اروپا به این کشور تقریباً ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری در شرق اروپا آسیب برساند.

 

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم/ نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست
  • واکنش اتحادیه اروپا به حادثه در اصفهان: نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست
  • اتحادیه اروپا : گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم / نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست
  • گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم/نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست
  • اتحادیه اروپا: حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم/نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست
  • اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم/نشانه‌ها حاکی از کاهش تنش‌هاست
  • واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان | تنش ها میان ایران و اسرائیل کاهش یافته است؟
  • اذعان صهیونیست ها به تداوم قدرت مقاومت فلسطین در غزه
  • رقابت اسرائیل و اوکراین برای جلب توجه غرب در نشست سران اروپا
  • ساز مخالف اسلواکی در اتحادیه اروپا؛ باز هم پای روسیه در میان است