Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@21:48:10 GMT

از مطالعه درباره حیوانات تا نویسنده پرفروش شدن

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۴۳۷۰

از مطالعه درباره حیوانات تا نویسنده پرفروش شدن

«دلیا اونز» نویسنده ۷۰ ساله رمان موفق و پرفروش «‌جایی که خرچنگ‌ها آواز می‌خوانند»‌ اخیرا در گفت‌وگویی از علایق ادبی خود سخن گفته است.

به گزارش ایسنا، «دلیا اونز»‌ که نام خود را با رمان اولش به نام «جایی که خرچنگ‌ها آواز می‌خوانند» بر سر زبان‌ها انداخت و مدتی طولانی است که در صدر فهرست پرفروش‌ها قرار دارد، پیش‌تر چندین شرح حال به نام‌های «فریاد کالاهاری»‌، «چشم فیل»‌ و «راز ساوانا»‌ را  در رابطه با سال‌هایی که به همراه همسرش به مطالعه حیوانات در آفریقا پرداخته بود،‌ منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بخشی از گفت‌وگوی «اونز» با نشریه «‌نیویورک تایمز» را می‌خوانید:

چه کتاب‌هایی را پیش از خواب مطالعه می‌کنید؟

«ظاهر» مجموعه جدید «کتلین جیمی»‌ برنده جایزه «جان باروز». همچنین «‌یک راه خیلی طولانی»‌ نوشته «‌سباستین بری»‌ و «یک دیار اتفاقی»‌ نوشته «کارن فیشر»‌ از کتاب‌های قبل از خواب محبوب من هستند.

آخرین کتاب خوبی که مطالعه کردید چه بود؟

«دلبند»‌ نوشته «تونی موریسون». معتقدم هر جمله‌ای از آثار «تونی موریسون» می‌تواند الهام‌بخش یک عمر نویسندگی باشد.

آیا کتاب کلاسیکی وجود دارد که به تازگی برای اولین‌بار آن را مطالعه کرده باشید؟

چند ماه پیش سه رمان مهم سال‌های ۳۰ تا ۳۵ «ویلیام فاکنر» را برای اولین‌بار مطالعه کردم: «گور به گور»،‌ «حریم» و «روشنایی ماه اوت».

در حال حاضر کدام نویسنده رمان، نمایش‌نامه، نقد،‌ خبر و یا شاعر را تحسین می‌کنید؟

«خروج از غرب» نوشته «محسن حمید» که به زبانی بسیار گیرا نوشته شده و در آن به مسائل مهمی پرداخته می‌شود که درنهایت خواننده متوجه می‌شود خود در بطن این مسائل قرار دارد. من «حمید» و «تامی اورنج» نویسنده کتاب «‌آن‌جا آن‌جا»‌ را تحسین می‌کنم که بی‌آن که خواننده را به اعماق تاریکی ببرند، مسائل مهم اجتماعی را مطرح می‌کنند.

شما پیش از آن‌که به یک نویسنده رمان تبدیل شوید، یک زیست‌شناس حیات‌وحش و یک نویسنده پرفروش طبیعت بودید. آثار کدام یک از نویسندگان علمی و طبیعت را پیشنهاد می‌دهید؟

کتاب «سالنامه یک قاره شنی»‌ نوشته «‌آلدو لئوپولد» اولین کتاب من در حوزه طبیعت بود که نگرش من به جهان را با داشتن جملاتی همچون "اکنون پشت تخته چوب گرم است، چرا که باد به همراه ‌قوها رفته است" تغییر داد. «پلنگ برفی»‌ نوشته «پیتر ماتیسن» کاوشی علمی از حیات یک جانور گوشت‌خوار به زبانی است که تنها «ماتیسن»‌ بزرگ می‌تواند از پس آن برآید. «ریچارد داوکینز» و «استیون هاوکینگ» دو نویسنده محبوب دیگر من در حوزه طبیعت و علم هستند.

کدام ژانر مورد علاقه‌ شماست و کدام ژانر محبوب شما نیست؟

من بیش از آن که کتاب‌های داستانی بخوانم، مشغول مطالعه کتاب‌های غیرداستانی و زیست‌شناسی هستم. بنابراین زمانی که برای فاصله گرفتن از آثار علمی، رمان می‌خوانم،‌ آثاری را انتخاب می‌کنم که جملاتی تاثیرگذار و توصیفی در آن‌ها به کار رفته باشد. فکر نمی‌کنم ژانر مشخصی بتواند انتخاب من باشد ولی من کتاب‌های جنایی سنگین و یا کتاب‌های تخیلی مطالعه نمی‌کنم.

چطور کتاب‌های‌تان را دسته‌بندی می‌کنید؟

کتاب‌های من در قفسه کتاب در دو بخش غیرداستانی و داستانی و بر اساس نام نویسنده چیده شده‌اند، به جز کتاب‌های مورد علاقه هر دو ژانر که در کنار یکدیگر در یک قفسه قرار گرفته‌اند. این کتاب‌ها شامل «‌کشتن مرغ مقلد» نوشته «‌هارپر لی»، «منشا گونه‌ها» نوشته «چارلز داروین»‌، ‌«سالنامه یک کشور شنی» ‌نوشته «آلدو لئوپولد»‌ و تمامی آثار «ویلیام شکسپیر» می‌شود.

مردم از دیدن چه کتابی در قفسه شما غافلگیر می‌شوند؟

تمامی آثار «جین آستن»‌. من هیچ رمان عاشقانه مدرن نمی‌خوانم،‌ اما به شدت طرفدار رمان‌های کلاسیک ژانر عاشقانه هستم. «آستن» ‌مطمئنا استاد پیچ و خم داستان‌هاست که از نظر من واقعا تحسین‌برانگیز است.

بهترین کتابی که تاکنون به عنوان یک هدیه دریافت کرده‌اید چه بوده؟

کتاب «هفت درس کوتاه از فیزیک» نوشته «کارلو روولی» که بردار دوقلویم به من هدیه داد.

قهرمان محبوب رمان‌های داستانی و  شخصیت منفی محبوب شما کیست؟

برای سال‌های متمادی،‌ شخصیت «اسکات فینچ» رمان‌ «کشتن مرد مقلد»‌ قهرمان محبوب من بوده است. شخصیت منفی محبوب من نیز «بو ردلی» از همین رمان است،‌ چرا که وقتی او را در یک موقعیت درست می‌بینیم، متوجه می‌شویم او هیچ‌گاه شرور نبوده است.

اگر می‌توانستی رئیس‌جمهور را متقاعد به خواندن یک کتاب بکنی، ‌آن کتاب چه بود؟

«یک حقیقت ناراحت‌کننده»‌ نوشته «ال گور»‌

چه کتابی را به عنوان کتاب بعدی که مطالعه خواهید کرد انتخاب می‌کنید؟

«‌تحصیل‌کرده» ‌نوشته «سارا وست‌آور» و «تنهایی ‌عظیم» نوشته «کریستین هانا»‌

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نیویورک تایمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۴۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار شماره پنجم سمرقند با ویژه‌نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»

به گزارش مبلغ پنجمین شماره فصلنامه «سمرقند»، ویژه تاریخ و فرهنگ بخارا منتشر شد. این ویژه‌نامه در ۵۴۴ صفحه منتشر شده و از شنبه اول اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ در کتابفروشی‌ها و دکه‌های روزنامه‌فروشی در دسترس است.

به نوشته ایسنا عبدالحسین زرین‌کوب، عنایت‌الله رضا، فائزه توکلی، مسعود عرفانیان، آزیتا همدانی، محمدامین ریاحی، دلشاد فرهادزاد، مسعود میرشاهی، مسعود حسینی‌پور، مریم حسینی، نصرالله پورجوادی، ناصرالدین پروین، جواد عباسی، عدالت عابدینی، کاوه بیات، حسن شجاعی‌مهر و شقایق فتحعلی‌زاده نویسندگان این شماره هستند. همچنین این شماره با سروده‌هایی از رودکی، مجیرالدین بیلقانی، عمعق بخاری، مولوی، جامی، سیّدای نسفی، طغرل احراری، محمدرضا شفیعی کدکنی ، ادش ایستد، گلرخسار، بازار صابر، فردوس اعظم، هدیه، بشارت رجبوا و مریم یادگاروا همراه است.

«مرزهای ایرانشهر» نوشته محمدرضا شفیعی کدکنی، «ای بخارا شاد باش و دیر زی» از علی دهباشی، «سرود اهل بخارا» نوشته عبدالحسین زرین‌کوب و «گذشتۀ تاریخی بخارا» نوشته عنایت‌الله رضا در این شماره از «سمرقند» درج شده‌اند.

بخش «تاریخ بخارا» با این مطالب همراه است: «حاکمیت خاتون بخارا» از فائزه توکلی،
«امیر عالم‌خان، واپسین امیر از سلسلۀ منغیت‌ها» نوشته مسعود عرفانیان و «معماری ابنیه و عمارات در بخارا (بر اساس یادداشت‌های صدرالدین عینی)» از آزیتا همدانی.

در بخش «فرهنگ و ادبیات در بخارا» این مطالب چاپ شده است: «باد جوی مولیان...» از محمدامین ریاحی، «از این بخارا تا آن «بخارا»» نوشته دلشاد فرهادزاد، «یادداشت‌هایی دربارۀ شهر بخارا» از مسعود میرشاهی، «مردم بخارا» نوشته مسعود حسینی‌پور، «مراسم زیارت هفت پیر در بخارا» از مریم حسینی و «جایگاه زن در یادداشت‌های صدرالدین عینی» نوشته آزیتا همدانی.

«غریب آشنا» نوشته نصرالله پورجوادی، «پرسه در دیار بخارا خداه» از ناصرالدین پروین، «گشت و گذاری در بخارا» نوشته جواد عباسی و «یک پیاله چای ازبکی» از عدالت عابدینی در بخش سفرنامه‌های بخارا منتشر شده است.

همچنین معرفی کتاب‌های «از آسیای میانه تا ورارود و خوارزم»، «دربارۀ کتاب «تاریخ بخارا»» و «برده‌های ایرانی در ورارود» در بخش معرفی کتاب این شماره آمده است.

«هر باد که از سوی بخارا به من آید...» سروده رودکی، «دورست بخارا...» از مجیرالدین بیلقانی، «در مدح شمس‌الملک» از عمعق بخاری، «قصۀ وکیل صدر جهان» از مولوی، «در منقبت خواجه بهاءالدین محمد نقشبند بخارایی» سروده جامی، «در صفت شهر بخارا» از سیّدای نسفی، «در جواب گلشنی بخارای» از طغرل احراری، «مویۀ زال» از محمدرضا شفیعی کدکنی، «سمرقند و بخارا» از اَدِش ایستد، «بخارا» سروده گلرخسار صفی‌اوا، «اسماعیل سامانی دیوار بخارا بود» بازار صابر و «آه... بخارا!» از فردوس اعظم شعرهایی هستند که در بخش «بخارا در شعر فارسی» چاپ شده‌اند.

«هدیه»، «بشارت رجبوا» و «مریم یادگاروا» از بانوان چکامه‌سرای بخارا (به انتخاب مسعود میرشاهی) هستند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896774

دیگر خبرها

  • حس خوب نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنان جاری است
  • «رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند
  • نمایش ۴ اثر در ششمین پاتوق فیلم کوتاه
  • نادری، فوتبالیستی که کتاب می‌خواند (عکس)
  • انتشار شماره پنجم سمرقند با ویژه‌نامه تاریخ و فرهنگ «بخارا»
  • کتاب های عجیب و غول پیکر یک کشیش! (+عکس)
  • «تاریخ طب در ایران» بررسی می‌شود
  • کتاب «سه چهارده» رونمایی شد
  • ساره خسروی؛ مترجم: روانشناسان خواندن «سلام زیبا» را به مراجعین خود پیشنهاد می‌کنند
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود