Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر اتحادیه اروپا در تونس در مصاحبه با روزنامه لوموند فرانسه، یک خوانش منفی از اقتصاد خاستگاه بهار عربی ارائه کرده و گفت، دارایی‌های تونس در میان خانواده‌های مشخصی متمرکز است که رقابت عادلانه را نمی‌پذیرند و در آستانه نابود کردن دستاوردهای انقلاب هستند. به دنبال این اظهارات وزارت خارجه تونس سفیر را احضار کرد و در نهایت وی به خاطر سخنانش درباره اقتصاد تونس عذرخواهی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، پاتریس برگامینی، سفیر اتحادیه اروپا در تونس در این گفت‌وگو تصریح کرد، خود این خانواده‌های ثروتمند بر محورهای اصلی اقتصاد ملی تونس کنترل دارند و گروه‌های انحصارطلب نیز وجود دارند که مانع از رقابت عادلانه و شفاف می‌شوند.

وی گفت، انتقال اقتصادی تونس هنوز محقق نشده است و ثروت تنها در اختیار برخی خانواده‌ها قرار دارد و این خانواده‌ها در آستانه نابودی دستاوردهای انتقال سیاسی دموکراتیک هستند.

برگامینی در سخنان خود واژگانی چون نبود رقابت، احتکار، فساد و بازار سیاه را در خصوص اقتصاد تونس به کار برد. او همچنین از نقش توافق‌نامه مبادله آزاد در نابودی احتکار این گروه‌های اقتصادی، کنترلشان بر اقتصاد کشور و نابودی فساد و بازار سیاه سخن گفت.

وی خواستار بازگرداندن ثروت با هدف کاهش شکاف میان طبقات و بهبودی سطح زندگی طبقه متوسط تونسی شد.

اظهارات سفیر تقریباً به خوانش منفی از واقعیت اقتصادی تونس نزدیک بود که برخی آن را مغایر با اصول دیپلماتیک دانستند اما در محافل سیاسی و دیپلماتیک کشور واکنش شدیدی به دنبال داشت. در این راستا، رمضان بن عمر، سخنگوی همایش حقوق اقتصادی و اجتماعی تونس گفت، اظهارات سفیر غافل‌گیرکننده نبود زیرا این اظهارات قبلاً از سوی احزاب و سازمان‌های اقتصادی نیز مطرح شده بود اما مساله عجیب و غافل‌گیرکننده موضع تونس است.

اما بزرگ‌ترین سازمان بازرگانان تونس اظهارات سفیر را محکوم و برخی آن را مداخله آشکار در امور تونس و برخی نیز در سایه اعمال توافق‌نامه اقتصادی اروپایی، اظهارات سفیر را ناعادلانه خواندند.

عبدالله العبیدی، دیپلمات سابق تونس در خصوص مصاحبه سفیر اروپا با روزنامه بزرگی چون لوموند گفت: این مصاحبه نمی‌تواند خودکار و بدون هماهنگی باشد. درباره این مصاحبه با گروه سفیر هماهنگی شده است و شاید وی دستور داشته ماموریت جانشین خود را هموار کند، ما در حال مذاکره هستیم و دوست دارم پیامی به دست ما برسد مبنی بر اینکه آنها از این روابط ناراضی هستند.

روزنامه‌های تونس نیز این اظهارات سفیر را مداخله در امور داخلی کشور عنوان کردند. روزنامه الصباح نوشت، صحبت از لابی‌گری‌های خانوادگی در دل خود اشاراتی به اسامی بزرگ اقتصادی دارد که به نظر می‌رسد کنترل بازی سیاسی را در اختیار دارند، حال خواه به احزاب وابسته باشند یا از آنها حمایت و بودجه برخی از شخصیت‌ها و احزاب را تامین کنند.

از مهم‌ترین خانواده‌های اقتصادی در تونس، خانواده ادریس و النابلسی در سوسه، مبروک در المهدیه، بوشماری و الجریء در جنوب شرق تونس و میلاد و المدب در قیروان هستند. همچنین از ثروتمندان تونس در بازار الطفی علی است که به فساد متهم است.

براساس بررسی‌های سازمان شفافیت بین‌المللی درباره اقتصاد ۱۸۰ کشور که نتایج به دست آمده را اواخر ماه ژانویه اعلام کرد، تونس در میان این کشورها، در طبقه‌بندی جهانی شاخص فساد، در مرتبه ۷۳ قرار دارد.

به دنبال انتشار این اظهارات سفیر اتحادیه اروپا در تونس، یک منبع در وزارت خارجه این کشور اعلام کرد، برگامینی به خاطر مصاحبه‌اش با روزنامه لوموند که واکنش‌هایی در پی داشت، عذرخواهی کرد.

این منبع گفت، وزارت خارجه تونس روز پنج‌شنبه برگامینی را احضار کرد و پیرامون اظهاراتش که آن را جسورانه و تکان‌دهنده خواند، از او توضیح خواست. وی گفت، سفیر اعلام کرده است که اظهاراتش خارج از چارچوب بوده و به خاطر سخنانش که موجی از انتقادات را به دنبال داشت، پوزش طلبید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اروپا تونس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۵۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه

به گزارش قدس آنلاین، وزارت خارجه قطر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور در همایش عالی‌رتبه میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا درخصوص امنیت منطقه که در روز دوشنبه در لوکزامبورگ برگزار شد، شرکت کرد.

براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، محمد بن عبدالرحمان بن جاسم، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر ریاست هیأت قطری در این همایش را برعهده داشت.

در این بیانیه همچنین آمده است، در این همایش تحولات منطقه و راه‌های کاهش تنش، برقراری آرامش به‌ویژه پس از پایان یافتن جنگ غزه، تحولات بحران روسیه و اوکراین و امنیت دریایی و آزادی دریانوردی مورد بررسی قرار گرفت.

در همین راستا، وزارت خارجه عربستان هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که فیصل بن فرحان، وزیر خارجه این کشور در این همایش شرکت کرد.

در جریان این نشست درخصوص تقویت همکاری امنیتی و راهبردی و تحولات نوار غزه و اطراف آن رایزنی شد و بر اهمیت دستیابی به آتش‌بس و کمک‌رسانی بیشتر تاکید شد.

وزیر خارجه سعودی اعلام کرد که سخنانی در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارد.

وی این سخنان را بسیار مثبت توصیف کرد.

در همین رابطه، شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این نشست جاسم البدیوی، دبیرکل این شورا و همچنین وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین، کویت و عمان مشارکت داشتند.

ریاست این نشست برعهده محمد بن عبدالرحمان بن جاسم از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از طرف اروپا بود.

در همین رابطه، جوزپ بورل خاطرنشان کرد: وضعیت وخیم غزه را نمی‌توان فراموش کرد و ما نیازمند آزادی فوری همه اسرا، برقراری آتش‌بس و کاهش فاجعه انسانی هستیم.

وی در ادامه گفت زمانی که جنگ غزه ادامه داشته باشد، ثبات دائمی در منطقه وجود نخواهد داشت.

البدیوی نیز درجریان این نشست تاکید کرد که این نشست همزمان با شرایط و پیامدهای بسیار خطرناک تداوم عملیات نظامی و غیرانسانی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و عملیات نظامی در برخی کشورهای عربی همجوار آن برگزار شد.

البدیوی تداوم عملیات رژیم صهیونیستی در نوار غزه را محکوم کرد و خواستار برقراری آتش‌بس فوری، ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه و برگزاری کنفرانس بین‌المللی برای دستیابی به راهکاری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین شد.

وی ادامه داد: ما مجددا از تشکیل کنفرانسی بین‌المللی با هدف رایزنی درخصوص مسأله فلسطین و دستیابی به راهکاری برای خاتمه بخشیدن به اشغالگری اسرائیل و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی حمایت می‌کنیم.

وی ضمن هشدار نسبت به تشدید عملیات نظامی اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی از تمامی طرف‌ها خواست برای جلوگیری از پیامدها و خطرات جنگ‌ها در منطقه خویشتنداری کنند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت ساکنان نوار غزه به‌ویژه شمال غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • اروپا درصدد اعمال تحریم علیه ۱۰ شرکت مرتبط با روسیه
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند
  • واکنش‌ها به اظهارات آقای مدیر ؛ این شخص باید برکنار شود ! ...| بر چه مبنایی برای۴۵ دقیقه‌ سریال ۳ میلیارد تومان هزینه می‌شود؟
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی