Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در مورد وضعیت محله «خلازیر» و عدم تعیین تکلیف ساماندهی آن تذکر داد. تاریخ انتشار: 12:08 - 23 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۳۰۶۴

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، زهرا نژادبهرام در یکصدو پنجاه و پنجمین جلسه شورا در تذکری تذکر پیش از دستور خود نسبت به وضعیت محله خلازیر در منطقه ۱۹ تذکر داد و گفت: به رغم گذشت چند ماه از ارائه برنامه ساماندهی محور خلازیر جنوبی، پیگیری‌ها نشان می‌دهد مسائل و مشکلات حاکم بر ناحیه سه از منطقه ۱۹ همانند گذشته به قوت خود باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نژادبهرام ادامه داد: ناحیه سه از منطقه ۱۹ کلانشهر تهران که شامل محله‌های دولتخواه شمالی، دولتخواه جنوبی، محله شهید کاظمی و اسماعیل آباد است از جمله مساله دار‌ترین نواحی ۱۲۲ گانه پایتخت محسوب می‌شود.

عضو هیات رئیسه شورای شهر، در ادامه گفت: ۴۳۰ هکتار از مالکیت محله که قریب به ۵۰ درصد از کل ناحیه را در برمیگیرد متعلق به موقوفه مروی است که کل محله نعمت آباد را در بر می‌گیرد. همچنین ۳۷ کوره آجر پزی به مساحت ۱۴۰ هکتار در سطح ناحیه سه قابل مشاهده هستند که به جز تعیین تکلیف ۸ عدد کوره با مساحت ۳۷ هکتار، مابقی کوره‌ها بدون تعیین تکلیف و رها شده باقی مانده اند.

نژادبهرام در بخش دیگری از تذکرش عنوان داشت: علاوه بر مسائل وقفی و معضلات اراضی رها شده در محدوده آجر پزی، ۱۵۳ هکتار از مجموع ۷۶۰ هکتار ناحیه ۳ را محور خلازیر که معروف به قلب ضایعات فروشی‌های پایتخت است نیز در برمی گیرد.

رئیس کمیته شهرسازی شورلی شهر به آسیب‌های عمده ناشی از خیابان خلازیر اشاره کرد و گفت؛ انواع آلودگی‌های صوتی، بصری و زیست محیطی به علت ذوب غیربهداشتی ضایعات، دیوار کشی بی رویه و غیرقانونی املاک و عدم امکان شناسایی دقیق مالکان و بهره برداران، تردد معتادین و کارتن خواب‌ها در این محدوده، منجر به تشدید ناامنی و سایر مسائل و مشکلات است.

به گفته او فاز مرکزی و جنوبی خیابان خلازیر که در حال حاضر مورد بهره برداری ضایعات فروشان و دلالان آهن و فلزات است، از مهم‌ترین مسائل منطقه و مهم‌ترین معضلات در انتقال مشاغل مزاحم محسوب می‌شود.

وی گفت: با توجه به برنامه ارائه شده توسط شهرداری منطقه پیرو جلسه ساماندهی وضعیت اراضی خلازیر با حضور معاون محترم دادستان مورخ ۹۷/۱۰/۱۵ مقرر شده بود شهرداری منطقه کلیه مشاغل و رسته‌های فعال در محدوده خلازیر اعم مجاز و غیر مجاز را به تفکیک نوع فعالیت، زمان استقرار، وضعیت شهرسازی ملک و مکان تصرفی را بصورت شناسنامه‌ای با ذکر مصادیق و شرایط هر شغل و رسته تهیه کند و تا پایان خرداد ۱۳۸۸ با همکاری شورای تامین استان، فرآیند ساماندهی و جمع آوری ضایعات خلازیر جنوبی انجام پذیرد تا پس از رهاسازی گام‌های نخستین برای اجرای بند ۵ صورت جلسه ۴۸۹ کمیسیون ماده ۵ مبنی بر احداث بوستان ایرانیان به مساحت ۱۸۰ هکتار برداشته شود که علی رغم گذشت چند ماه از ارائه برنامه ساماندهی محور خلازیر جنوبی، پیگیری‌ها نشان می‌دهد مسائل و مشکلات حاکم بر ناحیه سه از منطقه ۱۹ همانند گذشته به قوت خود باقی است و گام جدی در این زمینه برداشته نشده است.

در همین خصوص نژادبهرام با توجه به اهمیت موضوع و تاثیرات نامطلوب اجتماعی و امنیتی آن به شهردار محترم تهران تذکر داد تا در قالب برنامه زمان بندی شده و به صورت جدی ساماندهی محور خلازیر با اولویت خلازیر جنوبی در دستور کار شهرداری منطقه و معاونت خدمات شهری شهرداری تهران قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زهرا نژادبهرام شورای شهر خلازیر ضایعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۶۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشانک را ناصرالدین شاه به عوض حکمرانی یک شهر به سوگلی‌اش هدیه کرد

همشهری آنلاین - صفورا صادقی: محله کاشانک در شمال شهر تهران و در منطقه یک شهرداری واقع شده است. محله‌ای که با داشتن آب و هوای خوش و باغات و قنات‌های زیاد مورد توجه خاندان قاجار بود. کاشانک از شمال به اراضی رحمان آباد، از جنوب به اقدسیه و صاحبقرانیه، از شرق به دارآباد و از غرب به کاخ نیاوران و حصار بوعلی و محله کامرانیه محدود می شود. از طوایف اولیه که در محله کاشانک بودند میتوان از دو طایفه با نام ‌های طایفه طائفی و طایفه امینیان نام برد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

محله کاشانک با قدمت ۲۰۰ ساله‌ای که دارد در گذشته دارای بافت فرسوده‌ بود ولی با گذشت زمان و در دوران پهلوی دوم بیشتر مردمان این محله شروع به بازسازی بافت‌های فرسوده کاشانک کردند، کم‌کم باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی این منطقه به خانه‌ها و آپارتمان‌های چند طبقه تبدیل شدند و کم‌کم از تعداد باغات کاسته شد. در سال‌های اخیر همچنان محله محبوب برای پایتخت نشینان است و رشد بی رویه ساخت و سازها در این منطقه دیگر از شکل و شمایل بافت سنتی درآمده است و بیشتر برجها و سازه های جدید بلند دیده می شود.

هدیه ناصرالدین شاه به سوگلی

شکل گیری این محله داستان جالبی دارد که از زبان نصرالله حدادی تهران پژوه می‌شنویم. «انیس الدوله از زنان محبوب ناصرالدین شاه بود. این روایت در مورد محله کاشانک وجود دارد که گفته می‌شود انیس الدوله خواهان حکمرانی کاشان بوده ولی چون حکومت زنان در آن مقطع زمانی رسم نبوده شاه این اراضی را به سوگلی‌اش می‌بخشد و نام آن را کاشانک یعنی کاشان کوچک می‌گذارند. »

عشق و تقابل سوگلی با شاه

گفته می‌شود انیس الدوله تنها کسی بود که می توانست در مقابل شاه بایستد و با او مخالفت کند؛ طوری که بعد از اعلام فتوای حرمت تنباکو از آوردن قلیان برای شاه خودداری و برخلاف نظر شاه دستور داد همه قلیان ها را از حرم شاهی جمع آوری کرد. او که دست پروده «جیران» زن مورد علاقه ناصرالدین شاه بود پس از مرگش در زمره زنان حرمسرا قرار گرفت. با اینکه فرزندی از شاه نداشت ولی به شدت مورد حمایت و ملاطفت شاه بود.

او بعد از ازدواجش پله های ترقی را به سرعت در حرمسرای شاهی طی کرد و به نوعی ملکه غیررسمی ایران بود. انیس الدوله به کارهای خیریه علاقه داشت او کل اراضی کاشانک را وقف کرد. یک نیمتاج طلا به آستان حضرت رضا(ع) و یک پرده مرواریددوزی شده به حرم امام حسین(ع) بخشیده بود. با اینکه انیس الدوله با معیارهای زیبایی شناسانه امروز، خیلی فاصله دارد وحتی نمره قبول را هم نمی آورد، اما شاه قاجارآنچنان دلباخته او بود که انیس الدوله می توانست هر مقامی را عزل یا نصب کند.

در عین حال می‌گویند بسیار دلبسته و وابسته شاه بود و او را عاشقانه دوست داشت به طوری که بعد از ترور ناصرالدین شاه وقتی مقرری او را آوردند با دیدن عکس ناصرالدین شاه، از فرط گریه و شیون بر روی اسکناس ها از حال رفت و پس ازآن بیمارشد و درگذشت.

در محله کاشانک دو موسسه مهم فرهنگی وجود دارد به نام‌های «مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی» و «موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران».

کد خبر 844301 برچسب‌ها منطقه ۱ شهرداری

دیگر خبرها

  • تأسیس شهرک ضایعاتی‌ها در شهرستان کرمانشاه
  • کاشانک را ناصرالدین شاه به عوض حکمرانی یک شهر به سوگلی‌اش هدیه کرد
  • تخصیص ۴۴ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های محله‌محور منطقه ۵ اصفهان
  • ساماندهی پارک موتورسیکلت‌ها در خیابان لاله‌زار جنوبی
  • بازار پرنده فروشان کابل (عکس)
  • برداشت گندم در مناطق جنوبی استان ایلام آغاز شد
  • گندم و جو‌های خراسان جنوبی در حال درو هستند
  • بهره‌برداری از طرح‌های عمرانی محله خلجان تا پایان نیمه نخست ۱۴۰۳
  • توسعه ۲۰۰۰هکتاری کمربند سبز تهران در سال جاری/ آخرین وضعیت احراز و تأیید ۱۴ پیمانکار پایتخت
  • رتبه سوم خراسان جنوبی در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری