Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-25@17:12:04 GMT

باید پیشنهاد بازنگری قانون اساسی را جدی گرفت

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۹۹۱۱۷

به گزارش ایلنا، عبدالرضا هاشم زایی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور خود ضمن تبریک ایام ولادت امام رضا(ع)، گفت: بنده از زمانی که امام خمینی(ره) وارد ایران شدند تا به امروز مسئولیت داشتم، اما برخی سوالات برای بنده بی پاسخ مانده است که آنها را مطرح می‌کنم تا در آینده صاحبنظران به آن پاسخ دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: ما جوانانی بودیم که چهل سال پیش با هزار امید و آرزو سکان حکومت را در دست گرفتیم، اما درک درستی از مفهوم دولت مدرن نداشتیم که این ناآگاهی با گذشت زمان رو به واگرایی گذاشت و اکنون به شکاف عمیق بین مردم و ساختار سیاسی تبدیل شده است، چرا در سال‌های گذشته سعی نکردیم این شکاف را پر کنیم؟

وی با بیان اینکه ما در عرصه خصوصی زندگی و کسب و کار مردم حضوری پررنگ داریم و بسیار فراتر از سایر نظام‌های سیاسی در پوشش، معاشرت،الگوبرداری و هنجارسازی های زندگی و کسب و کار مردم مداخله می‌کنیم، ادامه داد: عقب‌نشینی موضعی و موسمی ما نیز ناشی از پیشروی نسل های جدید است، چرا تا این حد در زندگی و کسب و کار مردم دخالت می کنیم؟

هاشم زایی با اشاره به اینکه  نظام ما ۴ دهه هم و غم خود را صرف مبارزه با فساد کرده اما ابعاد مالی فساد بزرگتر و دامنه اجتماعی آن گسترده تر شده و شهرت و اعتبار ساختار را مخدوش کرده است، تاکید کرد: مشکل کجاست؟، چرا با وجود این همه برخورد قضایی و امنیتی با این مقوله حتی در کاهش نسبی فساد نیز موفق نبوده‌ایم، علت چیست؟

وی با بیان اینکه انباشت مشکلات کشور در شماری از حوزه‌های عمومی از آستانه بحران گذشته است، افزود: در حوزه اقتصاد در بسیاری از متغیرها به بحران رسیده و ماموریت سیاست به جای همگرایی، واگرایی است و سردرگمی در حوزه اجتماعی و فرهنگی به وضوح دیده می شود، آیا ما حکمرانان خوبی بودیم؟

 این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به اینکه جامعه شناسان از وجود شکافی عمیق میان مردم و مسئولان سخن می‌گویند، ادامه داد: به نظر می‌رسد که دلیل اصلی این شکاف تفاوت و تضاد فاحش میان دغدغه و اولویت اصلی تصمیم گیران کشور با دغدغه و اولویت مردم است، چرا اولویت اصلی سیاست مداران مردم نیستند، مردم کجای تصمیم گیری قرار گرفته اند؟

وی با بیان اینکه گروه های سیاسی مدام از مردم مایه گذاشته و نظر خود را به جای نظر مردم مطرح می‌کنند، تصریح کرد: به راستی نظرات مردم درباره سیاست‌های کلان کشور را از چه طریق می توان دریافت، آیا رفراندوم راه حل خوبی است؟

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه سیاستمداران ما به علوم پایه احترام می‌گذارند و قوانین طبیعی را به خوبی فرا می گیرند و با برتری دانش قبل در این حوزه مشکلی ندارند، افزود: همین گروه در علم بودن علوم اجتماعی تشکیک می‌کنند و اصول اولیه اقتصاد را برنمی‌تابند و حاضر هستند که سرنوشت ده ها میلیون ایرانی را به ریسمان سست انگاره های خود گره بزنند، اما از چنگ زدن به آموزه های علمی سر می زنند، چرا از علوم اجتماعی گریزان هستیم، آیا وقت آن نرسیده است که با حاکمیت دوگانه پایان دهیم؟

وی ادامه داد: دولت‌های بعد از جنگ به دلیل فقدان جسارت کافی از زیر بار اصلاح ساختاری شانه خالی کردند چرا کاری کرده‌ایم که از دولت ها کاری برنیاید؟.

هاشم زایی با بیان اینکه جریان مخالف دولت تلاش می‌کند بخش های مخاطره آمیز تصمیم گیری های بزرگ به دولت واگذار شود تا در صورت عدم موفقیت، با شماتت دولت حاکمیت تبرئه شود، گفت: علاوه بر این مخالفان درصدد ساقط کردن دولت به روش های خطرناک هستند، باید از آنها پرسید چرا فکر می کنید که زمین خوردن دولت آسیبی به کل نظام نمی زند.

وی با اشاره به اینکه در چهار دهه گذشته اشتغال را بر رشد و توسعه اقتصادی ترجیح و منابع را به این مقوله اختصاص داده‌ایم، افزود: رشد اگر باشد، اشتغال نیز حاصل می‌شود، اما اشتغال بدون رشد یعنی اتلاف منابع که در این مقوله سرافکنده هستیم، چراکه متوسط سرانه تولید خالص داخلی در طول چهار دهه اندکی افزایش داشته است، در حالی که چین در همین مدت ۲۲ برابر، کره جنوبی ۷ برابر، مالزی چهار برابر، شیلی ۳ برابر و ترکیه سه برابر شده است، پس چرا اصرار بر ادامه این مسیر داریم؟

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تحریم کشور را به سمت انزوا از جامعه‌ بین المللی می راند، ادامه داد: در مجامع بین المللی در غیاب ایران، کشور را به اتهاماتی منتسب می‌کنند تا کسی جرات نکند برای سرمایه گذاری تجارت با ایران قدم پیش بگذارد.

وی تاکید کرد: تحریم با محدود کردن صدور نفت و دسترسی به درآمدهای ارزی برای تامین واردات مورد نیاز کشور، صنایع را به سمت تعطیلی می راند تا سیل بیکاری کشور را با بحران اجتماعی روبرو کند.

هاشم زایی با بیان اینکه تحریم بنیه اقتصادی کشور را نحیف و سفره مردم را کوچک می کند تا مردم را به سُتوه آورد، افزود: چاره کار در دست سیاستمداران است تا برای این فرسایش سیاسی و اجتماعی چاره‌ای بیندیشند و برای تصمیمات بزرگ زمانی بهتر از روزهای سخت نیست، چرا در خصوص باز تعریف منافع ملی اقدامی نمی‌شود.

وی ادامه داد: یکی از فلاسفه اقتصاد می‌گوید که درس اول اقتصاد محدودیت منابع است، اما درس اول سیاست نادیده گرفتن درس اول اقتصاد است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه شکی نیست که قانون اساسی ما حفره هایی دارد که در این زمینه بحث های زیادی مطرح شده است، تصریح کرد: باید پیشنهاد بازنگری قانون اساسی را جدی گرفت و بهترین زمان برای این بازنگری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است تا نامزدهای ریاست جمهوری از مواضع ملی در یک رفراندوم بتوانند راهکار خود را به مردم ارائه کنند، چرا باید با اعمال نظارت استصوابی از این تحول بزرگ جلوگیری کرد؟

وی با تاکید بر اینگه پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ شکاف عمیقی میان مردم حاکمیت ایجاد شده است، افزود: ۱۰ سال است که این زخم روی پیکر خسته نظام مانده و هیچ کسی حاضر به مداوای آن نیست، در حالی که هنر یک حکومت باید این باشد که زخم ها را مداوا کند، نه اینکه آن را رها کند .

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آیا وقت آن نرسیده است که از خود بپرسیم که ۱۰ سال حصر خانم رهنورد و آقای موسوی و کروبی چه منافعی برای نظام داشته و یا چرا سید محمد خاتمی ممنوع التصویر شده است، مگر نه اینکه محبوبیت ایشان زبانزد خاص و عام شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه آلبرت انیشتین گفته "شما نمی توانید مشکلات را با همان ذهنی که آنها را به وجود آورده اید حل کنید"، گفت: بدیهی است که وضعیت موجود حاصل تفکرات نسل ما است، آیا بهتر نیست کنار برویم و به جوان‌های خوش فکر و تحصیلکرده میدان دهیم، آنها با اتکا به توانایی‌های خود و توانمندی‌های کشور آینده را خواهند ساخت، چه بخواهیم و چه نخواهیم.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: هاشم زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه

کارشناس بورس با بیان اینکه طرح عایدی بر سرمایه کاریکاتوری اقتصادی بر فضای اقتصادی کشور است، گفت: این طرح‌ در شرایطی در حال اجراست که هنوز اصلاحات اقتصادی شروع نشده‌ و تا زمانیکه ما با قیمت گذاری دستوری، ارز دو نرخی و کاهش ارزش پول ملی مواجه هستیم، انجام و اجرا شدن اینگونه طرح‌ها صحیح نیست.

جواد نصر اصفهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص طرح مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: این طرح از سال گذشته در دستور کار مجلس قرار داشته است و بعد از تعامل با شورای نگهبان، دیروز مجدد بندهایی از آن اصلاح و مورد تأیید قرار گرفت.

وی افزود: اگر این طرح را از منظر اقتصادی و کلی مورد بررسی قرار دهیم می‌بینیم که در دیگر کشورهای غربی و توسعه محور در فضاهای مالیات ستانی اجرا و تعریف شده است، حال باید به این موضوع توجه کرد که این کشورها در کنترل فضای اقتصادی رو به توسعه خود موفق بوده و تورمی را تجربه نمی‌کنند.

کارشناس بورس مطرح کرد: مالیات بر عایدی سرمایه به معنی کلمه، مالیات بر عایدی سرمایه است و نه مالیات بر تورم، در شرایط فعلی کشورمان، این طرح در واقع مالیات بر تورم است چرا که هر آنچه عایدی سرمایه به شمار می‌آید به واسطه تورم به‌وجود آمده و در واقع مالیات ستانی از تورم است.

نصر اصفهانی با اشاره به اینکه این طرح از نظر اقتصادی چرا باید انجام بشود و آیا انجام آن صحیح است یا خیر گفت: از این منظر برخی از طرح‌ها گام آخر اصلاحات اقتصادی در کشورهای رو به توسعه هستند، زمانیکه تمام گام‌های اصلاحات اقتصادی انجام و به یک توسعه و ثبات اقتصادی دست پیدا کردیم در مرحله آخر طرح‌های مانند مالیات بر عایدی سرمایه و حذف صفر از پول ملی باید انجام شوند.

مالیات بر عایدی سرمایه، طرحی کاربردی اما به عنوان گام آخر اصلاحات اقتصادی

وی با بیان اینکه طرح عایدی بر سرمایه کاریکاتوری اقتصادی بر فضای اقتصادی کشور است، ادامه داد: این طرح‌ها در صورتی در کشور در حال اجرا هستند که هنوز اصلاحات اقتصادی شروع نشده‌اند و تا زمانیکه ما با قیمت گذاری دستوری، ارز دو نرخی با اختلاف ۵۰ درصدی نرخ حمایتی با بازار آزاد و کاهش ارزش پول ملی مواجه هستیم انجام و اجرا شدن اینگونه طرح‌ها صحیح نیست؛ مالیات بر عایدی سرمایه طرحی خوب و کاربردی خواهد بود اما به شرط آنکه به عنوان گام آخر اصلاحات اقتصادی قرار بگیرد.

کارشناس اقتصاد افزود: رخ داد مثبت این طرح، ثبت معافیت‌هایی همچون معاملات املاک، خانه‌های نوساز و معاملات طلا است که باعث می‌شود ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم در تور مالیات بر عایدی سرمایه نیافتند، اما ذکر این نکته مهم است که زیرساخت‌ها همچنان مشکل دارند و مردم نیز باید بدانند که زیرساخت‌های فعلی کشور آماده اجرای این چنین قوانینی نیست.

نصر اصفهانی گفت: بازارهایی همچون املاک و خودرو که دارای سامانه‌هایی برای ثبت و رصد هستند بازار طلا، دلار و ارز نیز نیازمند چنین سامانه‌هایی برای پیگیری دقیق‌تر برای شامل شدن به مالیات هستند، که این زیرساخت تا دو سال آینده انجام نخواهد شد.

وی در خصوص بازار سرمایه اظهار کرد: به دلیل جذابیت و ایجاد پول بازار سرمایه در تمام دنیا از مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند، این خود یک اتفاق خوب است چرا که محل سفته بازی‌ها باید در بورس باشد، حال باید بازار سرمایه جذاب شود تا هر شخص با قصد نوسان‌گیری و سفته بازی می‌خواهد در بازار حضور داشته باشد در بازار سرمایه بیاید و فشار بر دلار و زندگی مردم نباشد و این خود نیز نیازمند کمی شفافیت بیشتر است.

کارشناس بورس افزود: در کل مالیات بر عایدی سرمایه با تمامی مزیت‌ها و معایب در کشور ما اجرا می‌شود و باعث تغییر ادبیات سرمایه‌گذاری در کشور خواهد شد؛ شیوه و ابزارهای نوین تحلیل‌گری، معامله‌گری و مدیریت جایگزین ابزارهای قدیمی می‌شوند و افراد و مردمی که خود را برای این ابزار و تغییرات آماده کرده‌اند می‌توانند از لحاظ اقتصادی برای خود اتفاق خوبی را رقم بزنند، اما ۹۰ درصد مردم ما برای چنین تغیراتی آماده نیستند به طور مثال در یکی از تبصره‌های که دیروز در مجلس تصویب شد، عنوان شده بورس، صندوق‌های بورسی، گواهی سپرده کالا و صندوق‌های کالا از مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند، در حالی که در صورت خرید طلا باید مالیات آن پرداخت شود اما اگر طلا در گواهی سپرده بورس خریداری شود با اینکه هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند اما از پرداخت مالیات معاف خواهند شد.

نصر اصفهانی ادامه داد: صندوق‌های طلا خود ابزار، انواع و حباب‌های گسترده دارند و فضای کلی هنوز به سمتی نرفته است که مردم با این فضاها عجین شوند و کسانی که برای آموزش بروز کردن خود در خصوص این ابزارها شروع کرده‌اند موقع بهره‌برداری بهترین استفاده از آن ابزارها را خواهند داشت.

وی افزود: نقد ما به کلیت این قانون و طرح است، چرا که کشور ما دارای تورم ۴۰ درصدی است و هر سال با افزایش تورم و رکورد روبرو بوده در حالی که نقدینگی بسیار افزایش پیدا کرده است، سوالی که به وجود می‌آید این است که چرا با این شرایط مردم باید در این حوزه مالیات پرداخت کنند؟ زمانیکه نقدینگی کنترل و تورم تک رقمی را طی چند سال در کشور تجربه کردیم آن زمان می‌توان از مردم مالیات بر عایدی سرمایه گرفته شود.

کارشناس اقتصاد ادامه داد: نقد ما به بندها نیست، بندها چرا که تقریباً بخصوص معافیت‌های در نظر گرفته شده، معافیت‌های خوب و کاملی هستند، بلکه نقد به خود مالیات بر عایدی با شرایط فعلی کشور است، اصلاحات اقتصادی کشور جوابگوی معافیت بر عایدی سرمایه نمی‌شود.

نصر اصفهانی پیشنهادهای در این حوزه داد: یکی از آن‌ها اصلاحات اقتصادی است که با گذشت زمان ُاین فرصت‌ها از دست خواهند رفت، اصلاح قیمت‌گذاری، حذف قیمت‌گذاری دستوری، حذف ارگان‌های که در ساز و کار قیمت‌گذاری دستوری مانند شورای رقابت دخالت می‌کنند، تک نرخی کردن قیمت ارز و کم شدن فاصله دلار آزاد با ارز نیمایی، با توجه به شعار سال که حمایت از تولید است از تولید کنندگان حمایت شود و با کنترل دلار نیما در واقع صادرکننده داریم تنبیه می‌کنیم و باعث بسته شدن دروازه‌های صادراتی کشور می‌شود، منتها با ورود ذی‌نفعان که وارد کنندگان هستند که بسیاری ازنان در بدنه اقتصادی دولت هستند و اصلاحات اقتصادی را به دولت نمی‌دهند.

کد خبر 747592

دیگر خبرها

  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!
  • روز تحلیف پوتین مشخص شد
  • نظر دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته
  • پیشنهاد دولت برای افزایش تعطیلی هفته چه روزی است؟
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران