Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ یک کارشناس مسائل بانکی گفت: قدم اول برای اصلاح نظام بانکی در کشور این است که اول باید تکلیف بنگاهداری بانک‌ها مشخص شود و در کنار آن، سرمایه بانک‌ها افزایش یابد و مطالبات معوق نیز وصول شود.
طرح اصلاح نظام بانکی چندی است که مطرح شده است تا سیستم بانکی کشور را از وضعیت نابسامانی که گرفتار آن شده، نجات دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون کارشناسان مختلفی راهکار‌هایی برای اصلاح نظام بانکی مطرح کرده‌اند که البته هیچگانه به مرحله اجرا نرسیده است.
این تداوم نابسامانی‌های نظام بانکی موجب شده تا مجلس به دنبال اصلاح سیستم بانکی بیفتد. در همین زمینه محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه طرح اصلاح نظام بانکی در صحن علنی مجلس در انتظار بررسی است، گفت: این طرح از سوی کمیسیون اقتصادی به صحن علنی مجلس ارجاع شده است و منتظر تعیین دستور کار از سوی هیات رئیسه برای رسیدگی نهایی به این طرح هستیم. این طرح بسیاری از خلأ‌های موجود در شبکه بانکی را رفع خواهد کرد و با تصویب نهایی آن، سپرده گیری بانک‌ها، سرمایه گذاری‌ها و همچنین ارایه تسهیلات هدفمند خواهد شد.
وی با بیان اینکه مجلس با اصلاح طرح بانکداری اسلامی سعی در بهبود وضعیت شبکه بانکی دارد، افزود: متاسفانه با وجود تلاش‌هایی که برای بهبود وضعیت شبکه بانکی در حال انجام است، اما دیده می‌شود برخی بانک‌ها با تخطی از قانون سعی در ارایه تسهیلات گران به مردم دارند. به طور مثال ارایه تسهیلات ٣٠ میلیون تومانی با دریافت اوراق و نرخ سود بیش از ٢٠ درصد تخلف محرز بانک بوده که بانک مرکزی باید با تشدید مجازات با آن‌ها برخورد کند.
در همین رابطه اله وردی رجایی سلماسی بنیانگذار بانک سامان گفت: منظور از اصلاح نظام بانکی این است که بانک‌ها باید سرمایه پایه خود را افزایش دهند و مطالبات معوقه را وصول کنند. در ساختار اصلاح نظام بانکی اگر مطالبات معوق و افزایش سرمایه صورت نگیرد، بانک‌ها اصلاح نمی‌شوند و اصلاح پذیر نیستند.
وی افزود: قدم اول برای اصلاح نظام بانکی در کشور این است که اول باید تکلیف بنگاهداری بانک‌ها مشخص شود و در کنار آن، سرمایه بانک‌ها افزایش یابد و مطالبات معوق نیز وصول شود.
این کارشناس مسائل بانکی در پاسخ به این سوال که مجلس کدام ساختار‌های نظام بانکی را باید مورد هدف قرار دهد تا اصلاح نظام بانکی به خوبی انجام شود؟ بیان کرد: به غیر از بنگاهداری، افزایش سرمایه بانک‌ها و مطالبات معوقه، راه دیگری برای اصلاح نظام بانکی نیست و باید اول آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد تا به موضوعات کوچکتر بعدی برسند. بانک مرکزی نمی‌تواند به بانک‌ها پول تزریق کند تا بتوانند قدرت پولی خود را افزایش دهند بنابراین باید مطالبات معوقه بانک‌ها وصول شود تا قدرت پرداخت تسهیلات افزایش یابد.
رجایی سلماسی ادامه داد: بانک‌ها می‌توانند تجدید ارزیابی کنند که از طریق آن سرمایه خود را افزایش دهند. در این صورت فقط می‌توانند ظاهر ترازنامه بانکی را اصلاح کنند و، اما برای تقویت و افزایش توانایی بانک‌ها از نظر پرداخت تسهیلات باید سرمایه بانک‌ها افزایش یابد.
بنیانگذار بانک سامان خاطرنشان کرد: تا افزایش سرمایه بانک‌ها صورت نگیرد ما در تامین نقدینگی برای واحد‌های تولیدی دچار مشکل هستیم که باید مورد توجه قرار گیرد و اصلاح شود.
به گفته وی بحث اصلاح نظام بانکی سال‌هاست که مطرح می‌شود، اما به نتیجه‌ای نمی‌رسد و اصلاحی صورت نمی‌گیرد که باید این بار به صورت جدی مورد هدف اصلاح قرار گیرد.منبع: اقتصاد24

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۰۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تراکنش غیر حضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت

به گزارش همشهری آنلاین،‌ علیرضا غفاری سربازرس اداره مبارزه پولشویی بانک مرکزی در ارتباط زنده با بخش خبر سیما گفت: سقف تراکنش غیر حضوری شبکه بانکی از ۱۰۰ میلیون روزانه به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

وی گفت: به موجب ابلاغیه امروز بانک مرکزی به شبکه بانکی،‌ سقف انتقال پول و تراکنش با اینترنت بانک و همراه بانک در ماه برای فرد حقیقی به یک میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین تراکنش های خرید با ابزارهای پذیرش و پوزها و IPG ها و تراکنش غیر حضوری از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

سربازرس اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی تصریح کرد طبق بخشنامه امروز بانک مرکزی،‌ نقل و انتقال وجوه بیش از ۲۰۰ میلیون تومان تاکنون نیاز به ارائه مدارک ومستندات داشت که این آستانه هم به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است و تا ۴۰۰ میلیون نیاز به مستندات نیست و مازاد بر آن باید با ارائه مستندات و مدارک باشد.

سقف برداشت از خودپرداز بانک بطور روزانه ۲۰۰ هزار تومان از هر کارت و سقف انتقال وجه کارت به کارت با دستگاه خودپرداز بانک ۱۰ میلیون تومان در روز است.

کد خبر 846725 منبع: فارس برچسب‌ها خبر مهم بانک بانک مرکزی

دیگر خبرها

  • معرفی توانمندی‌های نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان
  • اولین اثر بانکی شدن پرسپولیس: تهاتر پاداش AFC
  • تکلیف ماندن یا رفتن مدیرعامل پرسپولیس مشخص شد
  • مدیرعامل بانک شهر تکلیف درویش را مشخص کرد
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان.
  • سقف تراکنش غیرحضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • سقف تراکنش غیر حضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی
  • ثبت رکوردهای مهم بانک ملی ایران در خروج از بنگاهداری/عملکرد بانک ملی به الگویی برای سایر بانک‌های کشور تبدیل شود