Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ نزدیک به سه و نیم میلیارد تومان سهم صادرات محصولات کشاورزی از کل صادرات غیر نفتی کشور است و نیمی از این میزان به صادرات پسته اختصاص دارد، اما تاجران می‌گویند که به علت سختی تبادلات بانکی، امسال خطر صادرات پسته را نخواهند پذیرفت و این در حالیست که شرایط کشت پسته در یکی از بهترین نقاط خود در دهه اخیر قرار دارد شرایطی که می‌تواند بار دیگر بازارا‌های صادراتی ایران را از دست رقبا در آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شرایط ایده‌آل برداشت پسته

بهنام حاجی‌محمدی کارشناس کشاورزی که خود پسته‌کار نیز هست در اینباره گفت: سال گذشته نزدیک به ۵۰ هزار تن برداشت پسته داشتیم و، اما امسال با توجه به شرایطی که در باغ‌های پسته می‌بینیم پیش بینی برداشت بیش از ۲۰۰ هزار تن داریم و اگر سال آینده هم، وضع مانند امسال باشد تولید پسته ما به بیش از ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.

حاجی محمدی گفت: پسته ایران بازار خود را دارد، چون آسیای شرقی مشتری ثابت پسته ایران هستند. البته حاشیه خلیج فارس و اروپا را داریم، ولی بازار مصرف هند و چین پاسخگوی صادرات ما است، اما مشکل تبادلات ارزی را داریم.
تاجران پسته نمی‌خرند

وی درباره مشکلات صادرات پسته اظهار کرد: سال‌های گذشته تاجران بر سر مزارع می‌آمدند و شروع به خرید پسته کشاورزان می‌کردند و تاجر ابتدا پسته خریداری شده را به کارخانه‌ها می‌داد تا آن را فرآوری کنند سپس آن را صادر می‌کرد، اما با توجه به مشکلی که سال گذشته سامانه نیما به وجود آورد و موانعی که برای تبادلات بانکی امسال ایجاد شده است، تاجران سرمایه‌گذاری زیادی برای پسته نخواهند کرد.

این کشاورز پسته‌کار افزود: قیمت جهانی پسته بین هشت تا ۱۰ دلار است و بر اساس قیمت دلار پسته در بازار‌های داخلی نزدیک به ۱۸۰ هزار تومان فروخته می‌شود و با توجه به اینکه قدرت خرید مردم پایین آمده است فکر نمی‌کنم که در بازار داخل نیز پسته مشتری چندانی داشته باشد.

حاجی محمدی همچنین گفت که پیش‌بینی ما این است که امسال خود کشاورز مجبور شود پسته را خشک و آن را انبار و سپس خشک فروشی کند چرا که امسال مشتری عمده برای پسته نیست.

حاجی محمدی همچنین با اشاره به اینکه مشکل سامانه نیما برای صادرات پسته مرتفع شده است، بیان کرد: در حال حاضر مقدار زیادی از پسته برداشت شده سال گذشته در انبار‌ها موجود است، اما تاجران به علت اینکه تبادلات با بانک‌های خارجی ممکن نیست خطر صادرات پسته را نمی‌پذیرند و پسته نمی‌خرند.

این کارشناس کشاورزی همچنین درباره میزان سم و کود استفاده شده امسال برای باغ‌های پسته، گفت: در ۱۰ سال گذشته پاک‌ترین کشاورزی در بخش پسته، امسال بوده است چرا که اکثر باغ‌های پسته به هیچ وجه سمپاشی نشده‌اند و این در حالیست که سال گذشته در همین مدت مشابه باغ‌های پسته تا پنج بار هم سمپاشی شده بودند.
سازمان حفظ نباتات توان مقابله با متخلفین کود و سم را ندارد

وی درباره قیمت روغن ولک که برای تامین نیاز سرمایی پسته به کار می‌رود و ماده اصلی آن پارافین است اظهار کرد: هزینه تولید و هزینه بسته بندی این روغن نزدیک به ۱۸۰ هزار تومان است و با احتساب سود کارخانه و توزیع کنندگان، قیمت ۲۵۰ هزار تومان که به دست مصرف کنندگان نهایی یعنی کشاورزان می‌رسد قیمتی معقول است، ولی بعضی کارخانه‌ها برای ساخت این روغن به جای پارافین از گازوئیل استفاده می‌کنند و این روغن را به توزیع کنندگان با قیمت ۱۵۰ هزار تومان می‌فروختند و توزیع کنندگان نیز با سود بسیار بالایی این روغن تقلبی را توزیع می‌کردند و سازمان حفظ نباتات نیز نظارتی بر این مسئله نداشت در حالی که خسارت بلند مدتی بر کشت پسته خواهد داشت. شرکت‌های قدیمی تولید سم و کود از ایران خارج شدند و در حال حاضر ماده موثره سموم را از هند و چین وارد می‌کنند و به علت سختی واردات در میزان ترکیبات دست‌کاری می‌‎کنند.

حاجی محمدی ادامه داد: ماه گذشته جلسه‌ای بود و افراد متخصصی از سازمان حفظ نباتات استان اصفهان به شهرستان دامغان آمدند و کلاس‌های آموزشی برگزار کردند و در مورد قاچاق سموم مسائلی را مطرح کردند و ما تقاضای پیگیری این سازمان را در این مسئله از آن‌ها داشتیم، اما گفتند که “توان برخورد با متخلفان سم و کود را ندارند”. منبع: اقتصاد24 خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 صادرات پسته برداشت پسته صادرات محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۰۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در ۶ سال گذشته

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در ۶ سال گذشته هشدار داد وضع تحریم جدید علیه ایران نه تنها بازار نفت، بلکه روابط آمریکا و چین را نیز بی‌ثبات کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز طی گزارشی نوشت: صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در شش سال گذشته رسیده و فروش سالانه نفت این کشور به 35 میلیارد دلار رسیده است.

اطلاعات شرکت داده ورتکسا نشان می دهد تهران در سه ماه اول سال جاری میلادی به طور متوسط ​​1.56 میلیون بشکه در روز نفت فروخته است که بالاترین رقم از سه ماهه سوم سال 2018 است.

موفقیت ایران در صادرات نفت خام خود نشان دهنده مشکلاتی است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای محدود کردن ایران در بازار نفت با آن مواجه هستند.

فرناندو فریرا، رئیس خدمات ریسک ژئوپلیتیک در گروه انرژی راپیدان در ایالات متحده گفت: «ایرانی‌ها هنر دور زدن تحریم‌ها را به دست آورده‌اند. اگر دولت بایدن واقعاً بخواهد حرکت موثری داشته باشد، باید تمرکز را به چین معطوف کند.»

آرمن عزیزیان، تحلیلگر ارشد و متخصص تحریم ها در ورتکسا، گفت که ایالات متحده اخیراً شروع به هدف قرار دادن نفتکش های مظنون به حمل نفت خام ایران کرده است و در ماه فوریه دو نفتکش و در آوریل 13 فروند دیگر را تحریم کرده است.

او گفت، اما تأثیر این اقدام بر صادرات نفت ایران تاکنون «حداقلی» بوده است. ایرانی ها در یافتن روزنه ها بسیار خوب هستند.

عزیزیان گفت: اندازه ناوگان مورد استفاده ایران برای انتقال نفت در سال گذشته با یک پنجم افزایش به 253 کشتی رسیده است و تعداد سوپرتانکرهای حامل نفت ایران که تا 2 میلیون بشکه ظرفیت دارند از سال 2021 دو برابر شده است.

به گفته کپلر، که نفتکش‌ها را در سراسر جهان ردیابی می‌کند، تقریباً تمام نفت فروخته شده ایران در سال جاری به چین رفته است و وضع تحریم های جدید علیه ایران می‌تواند نه تنها بازار نفت، بلکه روابط آمریکا و چین را نیز بی‌ثبات کند.

چین برای حدود یک دهم واردات نفت خود به ایران متکی است، اما نفت ایران را نه از طریق شرکت های نفت و گاز دولتی خود، بلکه از طریق پالایشگاه های خصوصی کوچکتر دریافت می کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • اهدای خون در فروردین‌ماه امسال ۱۱.۶ درصد افزایش یافته‌است
  • فوت هزار و ۶۵ نفر بر اثر تصادفات رانندگی در تعطیلات
  • فوت هزار و ۶۵ نفر بر اثر تصادفات رانندگی در تعطیلات نوروز
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟
  • ورود اینتر اینزاگی به لیست تاجران قهرمانی در اروپا
  • فوت ۶۴ نفر بر اثر غرق شدگی در فروردین امسال
  • صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید
  • عراق در صادرات نفت به آمریکا از عربستان پیش افتاد
  • افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین رقم در ۶ سال گذشته